Şimdi Ara

i5 9600K İşlemci İçin Ekran Kartı ve Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Şu anda kullanmış olduğum sistemimi geliştirmek istiyorum aklıma takılar birkaç husus var size danışmak istedim.

Hali hazırda kullanmış olduğum sistemimde i5 9600K ve AOC G2460FQ donanımlar mevcut. Ekran kartımı zamanında bütçem yoktu beni idare etmesi için bayağı bir düşük seçmiştim ileride daha iyisini alırım diye.

Aklımda belirlediğim 2 parça var şu an RTX 2080 Super ve ASUS 27" VG27AQ. Bütçem bunlara yetiyor onu belirteyim. Gerçi şu anda ekran kartının fiyatları çok fazla ama geçen hafta Vatan'da 7-8 bin arasındaydı. Malum doların artışı var yine o fiyatlara gelmese bile yakın bir seviyeye indirimle gelir düşüncesindeyim. Sizce bu kadar para harcamak mantıklımı ya da 1080P'de kalıp RTX 2060 Super veya 2070 Super gibi işlemcimin 1080P'de besleyebileceği bir ekran kartı mı almalıyım? Bir de 3000 serisi var tabii ki de ama onlar içinde işlemcimi falanda değiştirmem gerekiyor.

Not: Rekabet odaklı oyunları pek oynamıyorum açıkçası daha fazla hikaye odaklı oyunlar oynuyorum.

Seçmiş olduğum ekran kartı ve monitöre alternatifler mevcut mu? Kısacası onları alacağına aynı fiyata veya küçük bir farkla bunları al diyeceğiniz seçenekler var mı?

Önerilerinizi bekliyorum saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIIZeYBeKIII -- 31 Ekim 2020; 19:4:32 >

• Ben olsam 3000TL ve civari 2800-3200 arasi bir 9900K alip elimdeki islemciyi satardim.Sonra da Monitorden asla kismaz ama Ekran Kartindan kisardim.
    9900K ile 5 sene islemci derdi olmadan giderdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en az 2k yada 4k 1 adet monitör bakın.

fps oynamıyorsanız 144 lere bakmayabılırsınız. güzel 4k ips monitör bakabılırsınız.

ekran kartı olarak 3070 7k cıvarında. edermı ? etmez ama 2080S e 7k vermek yerıne tabıkı 3070 alın.

3070 için 9600k yeterlı olur.

• huso kullanıcısına yanıt

Teşekkürler öneri için.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

en az 2k yada 4k 1 adet monitör bakın.

fps oynamıyorsanız 144 lere bakmayabılırsınız. güzel 4k ips monitör bakabılırsınız.

ekran kartı olarak 3070 7k cıvarında. edermı ? etmez ama 2080S e 7k vermek yerıne tabıkı 3070 alın.

3070 için 9600k yeterlı olur.

Ekran olarak bunu düşünüyorum.

https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-vg27aq-27-165hz-1ms-hdmi-display-freesync-g-sync-qhd-ips-monitor-pm-HB00000O1OR6

Eğer işlemcim dediğiniz gibi yeterli olacaksa tabii ki de 3070 alırım ama genellikle i5 9600K önermiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: IIIZeYBeKIII

Ekran olarak bunu düşünüyorum.

https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-vg27aq-27-165hz-1ms-hdmi-display-freesync-g-sync-qhd-ips-monitor-pm-HB00000O1OR6

Eğer işlemcim dediğiniz gibi yeterli olacaksa tabii ki de 3070 alırım ama genellikle i5 9600K önermiyorlar.

Alıntıları Göster

2080ti yi besleyen işlemci 3070ide besler.

2k için sorun olmaz.

165 hz monitör hikayeli oyunlarda fazla lüx.

Daha uygun birşeyler alabilirsiniz.

Yada 4k monitör işine bakabilirsiniz. 32" 4k.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

2080ti yi besleyen işlemci 3070ide besler.

2k için sorun olmaz.

165 hz monitör hikayeli oyunlarda fazla lüx.

Daha uygun birşeyler alabilirsiniz.

Yada 4k monitör işine bakabilirsiniz. 32" 4k.

Alıntıları Göster

Monitör öneriniz var mı peki ?Rekabet içeren oyunlara nazaran daha çok hikaye odaklı oynuyorum ama sürekli olarak ta Rekabetçi olarak MMORPG olan knight online oynuyorum genellikle. 165 Hz bunun için düşünmüştüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Monitör öneriniz var mı peki ?Rekabet içeren oyunlara nazaran daha çok hikaye odaklı oynuyorum ama sürekli olarak ta Rekabetçi olarak MMORPG olan knight online oynuyorum genellikle. 165 Hz bunun için düşünmüştüm.

Alıntıları Göster

Ko da 60hz monitör fazla bile gelir  

Yerinizde olsam 4k 32" ips monitörlere bakardım.

Marka olarak aoc yada wiewsonic ilk tercihim olurdu.

• acura07 kullanıcısına yanıt

Anladım :D KO yu biliyorsan Rise Onlineyide biliyorsundur onun için gerekli olabilir o oyunu da bekliyorum çünkü.

• quote:

Anladım :D KO yu biliyorsan Rise Onlineyide biliyorsundur onun için gerekli olabilir o oyunu da bekliyorum çünkü.

Çakma ko değilmi oda 

Neyse. Çok gerekli değil "bence" tabi karar sizin

• acura07 kullanıcısına yanıt

Sayılır :D Önerilir için teşekkürler hocam sağolun.

• Hikayeli oyun derken üçüncü kişi oyunu (Third Person) demek istediğini düşünüyorum. Öyle oyunlar için 60 Hz iyi bir monitör işini görür ama 165 Hz ile de gözlerin bayram eder. 2K oyunculuk için şu an kötü bir dönem. Gereken ekran kartları pahalı. 2080'den aşağısı kısa bir süre içinde full ayarlarda 60 fps vermemeye başlar. 1080p den 2K'ya geçince performans çok düşüyor. Normal şartlarda bekleyin derdim ama önümüzdeki aylarda ekstra vergiler gelirse bugün almasam da olur dediğiniz şeyler aşırı pahalı olabilir. Maddi açıdan sorun yaratmayacaksa iyi bir sisteme terfi edin. En azından ileride neler olur diye endişelenmektense oyununuzu oynar keyfinize bakarsınız.

• Demirci25 D kullanıcısına yanıt

Hikayeli oyunlar dediğim çevrimiçi olmayan rekabetçi olmayan oyunları daha çok oynuyorum.

Kararıma gelecek olursak monitörde Asus TUF VG27AQ 27 veya Acer XV272UPbmiiprzx 27 düşünüyorum.

Ekran kartında ise RTX 2080 Super veya eğer fiyatı RTX 2080 Super civarında olacaksa 3070 almayı düşünüyorum.

• Burda iki monitörün karşılaştırması var. Bakmış da olabilirsin ama yine de yazayım dedim.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/a8fbce58c

Asus olan biraz daha rekabetçi shooter oyunlar için üretilmiş gibi. Acer'da panel daha iyi gibi. 10 bit (8 +2 FRC). 4 tane USB 3.0 portu da var. Ama pivot özelliği yok. Gerçi bu büyüklükte pek de gerekli değil.

Ekran kartına gelince, 7170 liraya RTX 3070 satılıyorken 2080 Super 5500 tl olsa almazdım. 5000'e düşünürdüm ama. Performans farkı oyunlarda çok değil ama 3070 ile diğer işlerde (video düzenleme, render) muazzam fark oluyor.

@IIIZeYBeKIII

• Demirci25 D kullanıcısına yanıt

Link çalışmadı hocam bakamadım. Yabancı forumlarda -100 fps lerde Asus TUF VG27AQ 27 modelinin kötü olduğunu yazmışlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. Biraz soğudum gibi Asus tan.

Fiyat farkı çok olursa bende almicam zaten. 3070'de işlemci tarafında eksiklik olacak gibi geliyor zaten. Benim düşüncem olurda birbirine yakın olursa neden RTX 2080 Super alayım ki yeni çıkan bir kartı alırım düşüncesindeyim. Ara sıra merakım oluyor render işlerine de bulaşıyorum oyun videoları falan çekiyorum ama zaman zaman çok render yapmıyorum olmasa da olur yani. Bakalım fiyatlar iyice yazılsın heryer de kısmet neyse onu alırız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIIZeYBeKIII -- 1 Kasım 2020; 14:55:29 >
  • Hrt_c kullanıcısına yanıt

Öneri için teşekkürler hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.