Aslında birincisi bana daha uygun gözüküyor. Okula götürüp getireceğim için daha küçük ve hafif olması daha iyi. Ama aklıma takılan bir nokta oldu. Birinci laptop da i5 8265U, ikincisinde i5 7200U var. i5 8265U daha yeni bir işlemci olmasına rağmen hızı 1.6 Ghz gözüküyor. Daha doğrusu "1,6 GHz taban frekans, Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 3,9 GHz'e kadar" diyor. İşlemciler hakkında çok bilgili değilim o yüzden bu denilen şeyin ne kadar işe yarar olduğunu bilmiyorum. Diğer laptop'da ise i5 7200U var. Bu işlemci ise daha eski olmasına rağmen 2.5 Ghz. Açıkçası 1.6 Ghz gözüme biraz düşük gözüktü ama dediğim gibi bu konularda çok bilgi sahibi olmadığım için bu rakamın ne kadar etkili olduğunu bilmiyorum. 1.6 Ghz kodlama,yazılım için yeterli midir yoksa daha eski ama daha yüksek Ghz sahibi işlemci olan cihazı mı seçmeliyim? Dediğim gibi ilkini almayı tercih ederim ama bu sayılar biraz kafamı karıştırdı.
Boost hızı, yük altındayken tek çekirdeğin ulaşabileceği en yüksek çalışma frekansıdır. Bunun için herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok, otomatik olarak frekansı yükseltir.
i5-8265U, i5-7200U'dan çok daha iyidir. Laptoplarda işlemci anakarta lehimlidir ve ileride değiştirme şansınız yok. Bu yüzden işlemciden kısmayın, mümkün olduğunca en iyisini alın.
Armag3d0NA
kullanıcısına yanıt
O halde Ghz daha düşük olmasına rağmen i5-8265U almam daha mı iyi olacaktır?