Şimdi Ara

i5 6600 k vs i7 4790k (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten şaşırdım, eksi yağmuruna da tutmuşlar takım olarak, adamlar resmen eski soket al ne gerek var yeni soket almana, hazır i7 4790 almak varken gerisine bakma diyorlar... Yeni soketin getirdiği/getireceği avantajlar umurlarında değil. Üstelik oyunlarda i7 4790'ın yeni nesil bir i5'e karşı çok düşük bir performans artışı getireceğini herkes biliyor... i7 işlemciler için özel optimize edilen bir iki oyun hariç fark 3-5 fps arasında kalacak.. Bunun için eski sokette kalmaya, ya da şöyle diyelim, sıfır alarak bir ton para dökerek önceki serinin soketini toplamaya değer mi?

Yeni soketin getirdiği avantaj ne diyenlere cevabım donanımsal ve yazılımsal her türlü gereç şeklinde olacaktır. Şimdi ya da ileride DDR 4 kullanma imkanı, usb 3.1, ileride pci exp 4.0, belki yeni gelecek özellikler.. Evet şu an bunların hiç biri şart değil bir katkısı da yok şu an, ama ileride olacak. Bu sokete yeni işlemciler gelecek, şimdi anakart alan biri daha güncel işlemciye geçeyim derken anakartını değiştirmek zorunda kalmayacak.. Belki de 2-3 sene kullanmak yerine sistemini bozmadan 5-6 yıl kullanacak..

Güncelliğini yitirmekte olan ve yakın zamanda tamamen yitirecek olan bir soketi sıfır olarak aldırmaya çalışan ''donanımseverlerle'' tartışacak bir şeyim yok (ikinci el denseydi farklıydı, dediğim gibi kendim de i5 2500k ve lga 1155 anakart aldım lga 1150 piyasadayken), ama keşke insanları yanlış yönlendirmeseler de bu fikirlerini kendi içlerinde yaşasalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 6 Eylül 2015; 20:47:38 >

• i4 4790K

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 6600k güncellik açısından daha iyi

4790k 6600k ya göre 3-5 fps den fazla vermez, güncel bir soket ve ddr4 ram kullanmak daha mantıklı.
  • alacağım , pc ile uğraşana kadar biraz derslere aban saygılar by
  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Normalde karışmazdım ama keyfim yerinde bu gece.O yüzden atlamam normal.
    Şimdi forumda yaşı da 16 geçmemiş bebeler mevcut.Arkadaş baban çalışıyor sen alıp yiyorsun para nasıl kazanılır bilmezsin nasıl yenir iyi bilirsin.3000tl ye adama bir sistem toplatıp sonrada 1 sene sonra adam geliştiricem dese elinde patlar.Yeni nesil anakartlar ilk çıknalarında genelde sorunlar oluyor.Ama biraz beklersen diger anakartlar düzeltilerek geliyor.Herşeyin en yenisini almıcan.
    Şimdi iphone 4 de anten sorunu var.Bunu ilk sen alsan bir yerine kaçacak.Biraz beklesen aynı paraya ipohone 4s veya 5 alıcan.
    Misal bu.Bu son dönemde sürekli overclok yapılmış işlemciler fabrika çıkışlı o.c lu anakartlar herşeyde hız aşırtma geliyor.Hız aşırtma demek sorun demek.
    Sen ameleye diyorsun ki bu evi 1 saatte taşımak zorundasın al sana bukadar para taşı.Adam onu yetiştirmek için son sürat çalışıyor
    sonra vucuduna zarar veriyor
    ertesi gün işe gidemiyor pert.Overclockda böyledir.Çalışan bişeyi bozmaya yarar.Kesinlik bişey alıyorsanız ne overclok yapın nede overloklu modeli seçin.Normal alın kullanın gitsin.
    Konumuza dönersek.Arkadaş dolar olmuş 3tl aldıgınız herşey kaçar.Sonra demeyin neden böyle kazık yedim.DOlar düşükken pentium 3258 fiyatı 190tl di.şimdi 238tl olmuş.Sadece işlemcide zararın %15 belkide daha fazla.
    Aklınızı başınıza alın şimdi bişeyler almayın biraz daha bekleyin iyice otursun herşey yerine.Nvidia yeni nesil ekran kartlarını sürdügünde toplamaya başlarsınız oda 2016 bulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Gerçekten şaşırdım, eksi yağmuruna da tutmuşlar takım olarak, adamlar resmen eski soket al ne gerek var yeni soket almana, hazır i7 4790 almak varken gerisine bakma diyorlar... Yeni soketin getirdiği/getireceği avantajlar umurlarında değil. Üstelik oyunlarda i7 4790'ın yeni nesil bir i5'e karşı çok düşük bir performans artışı getireceğini herkes biliyor... i7 işlemciler için özel optimize edilen bir iki oyun hariç fark 3-5 fps arasında kalacak.. Bunun için eski sokette kalmaya, ya da şöyle diyelim, sıfır alarak bir ton para dökerek önceki serinin soketini toplamaya değer mi?

Yeni soketin getirdiği avantaj ne diyenlere cevabım donanımsal ve yazılımsal her türlü gereç şeklinde olacaktır. Şimdi ya da ileride DDR 4 kullanma imkanı, usb 3.1, ileride pci exp 4.0, belki yeni gelecek özellikler.. Evet şu an bunların hiç biri şart değil bir katkısı da yok şu an, ama ileride olacak. Bu sokete yeni işlemciler gelecek, şimdi anakart alan biri daha güncel işlemciye geçeyim derken anakartını değiştirmek zorunda kalmayacak.. Belki de 2-3 sene kullanmak yerine sistemini bozmadan 5-6 yıl kullanacak..

Güncelliğini yitirmekte olan ve yakın zamanda tamamen yitirecek olan bir soketi sıfır olarak aldırmaya çalışan ''donanımseverlerle'' tartışacak bir şeyim yok (ikinci el denseydi farklıydı, dediğim gibi kendim de i5 2500k ve lga 1155 anakart aldım lga 1150 piyasadayken), ama keşke insanları yanlış yönlendirmeseler de bu fikirlerini kendi içlerinde yaşasalar.

USB 3.1 gereksiz, 3.0'a oranla gerek görülmüyor kardeşim. Daha hala güncel anakartların çoğunda bile en az 2-3 tane USB 2.0 portu bulunuyorken USB 3.1 gereksiz.

DDR4 henüz daha erken, en az 3 senesi var oturması için DDR3'ler hala güncel kalacak boşuna insanları kandırmayın. Şu an daha geçiş sürecinin başlangıcındayız. Bu geçiş süreci demek ddr3 öldü demek değildir. ddr3 ler de en az 3 sene gider.

Merak ediyorum başka ne yeni özelliği(!) varmış yeni anakartların? Yeni anakartların çoğu özellik bakımından bir şey katmaz sadece sırf soket değişimi için "hadi boşuna çıkartmış olmayalım" diyerekten üfürükten 1-2 özellik daha eklenir, olan şey en fazla bu. En azından daha yeni bir soket dönemindeyken böyle. Bir bekle kardeşim Z170 soketler daha yeni çıkıyor biraz bekle hataları olacaktır düzeltilsin edilsin bir bekle!

ÖZETLE: Z97 + Haswell'in en az 3 sene olmak üzere 4-5 sene gideri var. Zaten 4790 alan adam da 6600k adam da 5 sene bitene kadar (ikisi de) değişim yapmak zorunda kalacak. Çünkü skylake ile haswell arasında çok az fark var her zamanki Intel'in yaptığı şeyden dolayı ... Yani ben Skylake alayım 1-2 sene daha fazla idare ederim diye bir olay yok geç o işleri.

Yeni soket ve chipset çıktı diye "en iyisi odur, onu almak gerek" demek mantıksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

Hangisi daha ucuza daha iyi performans veriyosa onu al, bu işin eskisi yenisi yok, aralarında 4-5 nesil olan işlemciler değil, yeni soketin artıları zamanla anlaşılır diyen çıkmış, ne demek istemiş ben anlamadım, yeni bi soket çıktığında yeniliklerinden de haberdar oluyoruz, ne yenilik getirmiş veya getirmemiş heryerde incelemeler değerlendirmeler mevcut, 3. nesil intel işlemcilerden 4. nesile geçti bizim için değişen ne olduki, her nesilde %5-8 performans artışı o kadar, anakart teknolojilerinde ne değiştiki, hala sata 3 e mahkumuz m2 portu çıkmış alıpta m2 portuna ssd bağlayım desen dünya para, usb 3.1 çıktı fazladan başka da birşey yok, benim konu sahibine tavsiyem 600tl ye i5 4460 ve 320tl ye z97 g43 anakart alıp kullanması yönünde olur, fazlası tamamen israf, bu ikili hem performans hem de teknolojik bağlanabilirlik ve genişletilebilirlik adına fazla fazla yeterli, yeni teknoloji diye her sene insanları sövüşlüyorlar, insanlar da olmuşken yenisi olsun eskisine para verilmez diyor, bu düzen böyle biz bi tarafımızı da parçalasak değişmez, biz türkler dünyanın en çok teknolojiye ihtiyaç duyan insanlarıyız, hergün evimizde çok önemli hesaplamalar yaptığımız için dünyaya daha iyi hizmet verebilmek adına en yeni ne varsa almamız lazım, çünkü arada kaybedebileceğimiz 3-5 saniye ülkemiz ve dünya için felaketle sonuçlanabilir

Helal olsun. Bence en olacak şeyi yazmış. Herkez kolay kolay para kazanmıyor. Arkadaşın dediği gibi al. Performansta hiçbir sorun çıkmaz. Şuan herşey dolar vb. Kazık başka birşey denemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DETROID

Normalde karışmazdım ama keyfim yerinde bu gece.O yüzden atlamam normal.
    Şimdi forumda yaşı da 16 geçmemiş bebeler mevcut.Arkadaş baban çalışıyor sen alıp yiyorsun para nasıl kazanılır bilmezsin nasıl yenir iyi bilirsin.3000tl ye adama bir sistem toplatıp sonrada 1 sene sonra adam geliştiricem dese elinde patlar.Yeni nesil anakartlar ilk çıknalarında genelde sorunlar oluyor.Ama biraz beklersen diger anakartlar düzeltilerek geliyor.Herşeyin en yenisini almıcan.
    Şimdi iphone 4 de anten sorunu var.Bunu ilk sen alsan bir yerine kaçacak.Biraz beklesen aynı paraya ipohone 4s veya 5 alıcan.
    Misal bu.Bu son dönemde sürekli overclok yapılmış işlemciler fabrika çıkışlı o.c lu anakartlar herşeyde hız aşırtma geliyor.Hız aşırtma demek sorun demek.
    Sen ameleye diyorsun ki bu evi 1 saatte taşımak zorundasın al sana bukadar para taşı.Adam onu yetiştirmek için son sürat çalışıyor
    sonra vucuduna zarar veriyor
    ertesi gün işe gidemiyor pert.Overclockda böyledir.Çalışan bişeyi bozmaya yarar.Kesinlik bişey alıyorsanız ne overclok yapın nede overloklu modeli seçin.Normal alın kullanın gitsin.
    Konumuza dönersek.Arkadaş dolar olmuş 3tl aldıgınız herşey kaçar.Sonra demeyin neden böyle kazık yedim.DOlar düşükken pentium 3258 fiyatı 190tl di.şimdi 238tl olmuş.Sadece işlemcide zararın %15 belkide daha fazla.
    Aklınızı başınıza alın şimdi bişeyler almayın biraz daha bekleyin iyice otursun herşey yerine.Nvidia yeni nesil ekran kartlarını sürdügünde toplamaya başlarsınız oda 2016 bulur.

dostum senin sorunun ne ?
    başlığa alıcağım yazmış bende alacağım diye düzeltilmesi için uyardım yani biraz türkçeye abansın diye sende bi zahmet okuma derslerine katıl kısa ve öz msjlara anlam verememe adına

• i7 4790k ile i7 6700k nin fiyati ayni degil mi ? E o zaman git ve bir 6700k al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mao tun

quote:

Gerçekten şaşırdım, eksi yağmuruna da tutmuşlar takım olarak, adamlar resmen eski soket al ne gerek var yeni soket almana, hazır i7 4790 almak varken gerisine bakma diyorlar... Yeni soketin getirdiği/getireceği avantajlar umurlarında değil. Üstelik oyunlarda i7 4790'ın yeni nesil bir i5'e karşı çok düşük bir performans artışı getireceğini herkes biliyor... i7 işlemciler için özel optimize edilen bir iki oyun hariç fark 3-5 fps arasında kalacak.. Bunun için eski sokette kalmaya, ya da şöyle diyelim, sıfır alarak bir ton para dökerek önceki serinin soketini toplamaya değer mi?

USB 3.1 gereksiz, 3.0'a oranla gerek görülmüyor kardeşim. Daha hala güncel anakartların çoğunda bile en az 2-3 tane USB 2.0 portu bulunuyorken USB 3.1 gereksiz.

DDR4 henüz daha erken, en az 3 senesi var oturması için DDR3'ler hala güncel kalacak boşuna insanları kandırmayın. Şu an daha geçiş sürecinin başlangıcındayız. Bu geçiş süreci demek ddr3 öldü demek değildir. ddr3 ler de en az 3 sene gider.

Merak ediyorum başka ne yeni özelliği(!) varmış yeni anakartların? Yeni anakartların çoğu özellik bakımından bir şey katmaz sadece sırf soket değişimi için "hadi boşuna çıkartmış olmayalım" diyerekten üfürükten 1-2 özellik daha eklenir, olan şey en fazla bu. En azından daha yeni bir soket dönemindeyken böyle. Bir bekle kardeşim Z170 soketler daha yeni çıkıyor biraz bekle hataları olacaktır düzeltilsin edilsin bir bekle!

ÖZETLE: Z97 + Haswell'in en az 3 sene olmak üzere 4-5 sene gideri var. Zaten 4790 alan adam da 6600k adam da 5 sene bitene kadar (ikisi de) değişim yapmak zorunda kalacak. Çünkü skylake ile haswell arasında çok az fark var her zamanki Intel'in yaptığı şeyden dolayı ... Yani ben Skylake alayım 1-2 sene daha fazla idare ederim diye bir olay yok geç o işleri.

Yeni soket ve chipset çıktı diye "en iyisi odur, onu almak gerek" demek mantıksız.

Alıntıları Göster
    quote:

drandanmete
    USB 3.1 gereksiz, 3.0'a oranla gerek görülmüyor kardeşim. Daha hala güncel anakartların çoğunda bile en az 2-3 tane USB 2.0 portu bulunuyorken USB 3.1 gereksiz. DDR4 henüz daha erken, en az 3 senesi var oturması için DDR3'ler hala güncel kalacak boşuna insanları kandırmayın. Şu an daha geçiş sürecinin başlangıcındayız. Bu geçiş süreci demek ddr3 öldü demek değildir. ddr3 ler de en az 3 sene gider.

Sözlerinize dikkat edin, kimseyi kandırdığım yok, ileriye dönük düşünmek gerekir, yeniliklere her zaman açık olmak gerekir. Söylediğimin aksi bir şey söylememişsiniz, ben şu an hiç birinin katkısı yok yazdım zaten ama ilerisi için bilemeyiz.

DDR3 kolay kolay ölmez evet ama dediğiniz gibi DDR 4 oturduğunda, ki bence max 1-1.5 sene içinde oturacak, o zaman DDR 4 ram'e geçmek isterse kişi ne olacak? Anakart değiştirmek zorunda kalacak.

quote:

drandanmete

Fark etmez ki, ortada yeni soket varken sıfır alınacaksa eski sokete yatırım yapılmaz, genel geçer kuraldır, o kadar basit.

quote:

drandanmete

İşlemci değiştirmek zorunda kalacaklar evet doğru ama şimdi en yeni soketi alan adam bu süreç zarfında daha yeni teknolojileri kullanabilir. Bunu yaparken aynı fiyatı verecek üstelik, akıl var mantık var. Son olarak i7 6700k'ın ileride ucuzlayacak olmasından dolayı, ille de i7 denemek isteyen oyuncu arkadaş ileride onu ikinci elden alabilir ve önceki sokete göre 1 yıl fazladan kullanabilir. i7 6700k stok hızda %7-10 daha iyi i7 4790'dan ve çok da iyi o.c performansı var.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700K-vs-Intel-Core-i7-4790K/3502vs2384

Ben yeni sokete en iyisi de demiyorum ayrıca -ki değil- ama en doğru seçimdir, arada fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 7 Eylül 2015; 13:26:16 >

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Bir soru sorayım size insan neden ddr3 yeterken ddr4 'e geçmek ister ? Orada çok boş yazmışsınız. Birde bu işlemcilerin arasında kesinlikle 1 yıl + yetecek güç yok. 3 ay fark edecek kadar var. Birde ddr2 kullanan arkadaşım var ve hiçbir oyunda medium ayarların altına daha düşmedi. Birde ddr3 2400mhz overclock yapılabilir. Yapıldığındada bu durum i7 6700k vs i7 4790k savaşına benzeyecek overclocklu ddr3 ile ddr4. Bakarsanız kimse nedense 2400 mhz overclock yapıp ddr4 2400 mhz ile karşılaştırmıyor. Neden olduğunu bilmiyorum çok anormal.

• INCOMING kullanıcısına yanıt
    Bakın ben yazımı yazarken şunu düşünüyorum bazı insanlar teknolojiyi cok yakın takip etmek ister, o zaman anakart degistirmek zorunda kalınmaz. Bana kalsa ben de ddr2 kullanıyordum daha gecen seneye kadar. Yani kendim de fazla yakından takip ediyor degilim lga 1155'den gittigi yere kadar götürürüm. Üsluba biraz daha dikkat lütfen.

İslemci konusunda da 3 ay-5ay tartışmasına girmeyecegim bana göre 1 yıl çünkü %10'a tekabül eden bir fark var ve cok iyi o.c olabilen bir islemciden söz ediyoruz. Bütün bunları gectim, yeni nesil soketin avantajı lga 1150'ye göre daha fazla ve fiyat farkı da düşük. İkinci el harici durumlarda en yenisinden takip etmenin doğru oldugunu düşünüyorum.

İyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 7 Eylül 2015; 14:49:32 >
  • Eraycc E kullanıcısına yanıt
    ben doalrın ateşi sönmezse 4. nsil,ikinci el işlemci, sönerse 6. nesil alacağım.zira performansları birbine yakın.ve mümkünse ddr3 te kalırım.bide ram masrafı çıkmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 7 Eylül 2015; 17:31:14 >
  • Arada ortalama olarak 300TL var bunu ekran kartına veya ssd gibi başka bir bileşene yatırmak daha mantıklı olur bence.
  • 0 sistem kurulacaksa 4790 lı sistem ucuzsa o 6600k lı sistem ucuzsa onu alsın.. eğer oyun oynayacaksa 4590k alsın..

eğer upgrade ise 2500k/2600k ise 1 nesil sonra değiştirmek gerçekten mantıklı olacaktır.. gerisi çok da ehemmiyetli değil bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Amac oyunsa ve sonucta yeni nesil oldugundan i5 6600k

Yeni nesil atomlardan alsın o zaman bu mantıkla

Çok iyi örnek bende katılıyorum her zaman yeni diye almak yanlış olur bence i7 4790k al multi de her türlü daha iyi

• yaa arkadaşlar adam hangi işlemci diye sormuşkonu nerelere gelmiş yapmayın hepimiz bu ülkenin bu milletin evladıyız
    benimde tadım yok elimizden gelen birşey olsa hemen yapılım ama ne yapalım elimizden bir şey gelmiyor işte böyle
    başlıyor karışıklık filan önce şu aramızdaki sürtüşmeleri bitirsek dünyanın en güçlü ülkesiyiz yaa bu ülke
    zamanın en iyi donanmaları orduları yenmedi mi nasıl yendi işte kardeşlikle birlikle yendi lütfen yapmayın yaa

bu arada biraz uzattım ama kusura bakma kardeşim senin sorununun da cevabını vereyim bencede arkadaşlar haklı
    yeni çıkan son çıkanlar genelde sorunlar ve hatalar oluyor bu yüzden benim tavsiyem i7 4790k ama
    ben güncel alıcam dersen de ona birşey diyemem mesela bendeki sistem biraz gülünç (hatta kahkahalık) ama

işlemci;amd athlon 2x processor 2,80 ghz
    anakart;gigabyte m61pme-2sp ddr2
    ram;kingston 2gb 800 mhz
    bir tek ekran kartı yeni
    oda amd hd 6570 1gb 128 bit ekran kartı
    bu sistemle pes 15 den 65-70 fps
    crysis 2 de 45 den aşşağıya düşmüyor

yani tabi git bunu al demiyorum
    ama işin yenisi eskisi yok kafan hangisine eserse onu al derim
    iyi geceler
    ama yine söylüyorum bence i7 4790k ile muhteşem bi sitem toplanabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Skylake neslinin bükülme ihtimali karabasan gibi insanın üstüne çöküyor. Çünkü soğutucu montajının zorlukları ve bunların ağırlıkları zamanla yavaş yavaş işlemciyi bükermi bozar mı çok sıkıntı verici bir durum. Herhalde bu üzden daha performanslı olmasına rağmen 6700k ile eski 4790k aynı fiyatta. Bu arada 4790k da hala bi indirim düşüş yok.

Sırf bu eğilme olayı yüzünden 4790k alabilirim.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Aralarındaki fark %10 kadar falan zaten. 4790k hala alınabilir bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.