Şimdi Ara

İ5 6500 vs i5 7600k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu iki işlemciden birini 2 hafta içinde alıcam arada 200 tl var. Sizce hangisini almalıyım? 200 tl vermeye değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• i5 6500 bir önceki nesil skylake işlemci, overclock yapılmaz.
    i5 7600k yeni kabylake ailesinden, overclock yapılabilir, default saat hızı daha yüksek haliyle oyunlardaki single core performansı açısından daha iyi.
    http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-7600K-vs-Intel-Core-i5-6500/3885vs3513

200 tl bütçenizi sarsmaz ise i5 7600k daha iyi bir seçenek olur.

1000 tl'ye ryzen 1600 veya ikinci el i7 6700 almak gibi alternatifleriniz olduğunuda unutmayın. Bence bu alternatifler çok daha mantıklı, o kadar parayı o işlemcilere dökmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Temmuz 2017; 22:57:25 >

• 7600k ısınıyordu galiba
  • 7600k parasına ikinci el 6700k alabiliyorsunuz.
  • maximus z170 anakartın var ve i5 6400den başka bir işlemci almayı mı düşünüyorsun? büyük hata derim. yapılması gereken hemen bir 6400 almak ve 4.8ghz çekirdek hızına çıkarıp 6700kyla eşit performansta kullanmak
  • Z170 ana kart varsa 6400 ikinci el alip yoksa guzel bir de sogutucu da alip arkadasin dedigi gibi 4.8 ucuk olsa da en az 4.3 görürsünüz. Veya yine 2. El 6700k alın bence.

• silikon iyi denk gelirse 4.8ghzi hava sogutmayla da gorur i5 6400 ile. Ancak 1.4vda 4ghzi anca gorenler de mevcut. Denemek lazim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 870 vs i5 750?
    10 yıl önce açıldı
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    i5 4460 vs i5 4590
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Z170 ana kart varsa 6400 ikinci el alip yoksa guzel bir de sogutucu da alip arkadasin dedigi gibi 4.8 ucuk olsa da en az 4.3 görürsünüz. Veya yine 2. El 6700k alın bence.

bugüne kadar test ettiğim 6400lerden 4.8e çıkamayan olmadı, 6500lerden ise çıkamayan çok oldu. bendeki 6400 aylardır 7/24 5.05ghzte
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

silikon iyi denk gelirse 4.8ghzi hava sogutmayla da gorur i5 6400 ile. Ancak 1.4vda 4ghzi anca gorenler de mevcut. Denemek lazim.

eski waferlar çıkamıyordu artık yeni seri çiplerin hepsi kabylake epitaksisinde üretiliyor hepsi yüksek hızlara çıkıyor eski seri numaralı çiplerden uzak durdukça 4.8 garanti
  • pirefokkes kullanıcısına yanıt
    2016 eylul veya ekim olmasi lazim alinmis bir 6600k var bende. 1.4 volt altinda max 4.7 oluyor ve bu 6600k. Yani slikoni iyi secilmis islemciler. I5 6400 gibi overclock icin uretilmemis islemciler kaliteli slikonlar ile yapilmadiklari icin (Kaby lake slikonlariyla uretilmeleri birsey degistirmez. Slikonlar şans eseri kaliteli cikar. Iyileri i7 olur K işlemci olur. Kotuleri i3 olur i5 olur. Hatta en kaliteli cikan slikonlar overclock yarislarinda kullanilir. Intel o islemcileri rekor kirilmasi icin secerek verir.) oyle yuksek bir performans beklemiyorum. Olabilir ama cok dusuk bir sanstir. Ki zaten 1.35 voltun ustune cikmak bence risk almaktir. Daha max 2 yildir bulunan islemcilerin 1.4 voltta uzun omru olacaginin garantisi verilemez. Cunku uzun zamandir kullanilip tecrubesi edinilmemis islemciler bunlar. Ki 4.8 gorup % 1-3 performans icin hem omrunden yiyip hem de sicak calistirmak manasizdir. 4.5 max yeterlidir. Ben kendi kullanim sartlarimda 70 dereceyi gecmiyor diye 4.6 ghz 1.312 voltta kullaniyorum. Kisacasi 6400 overclock ile 6600 dan iyi 6600k ya yakin bir performansi olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 12 Temmuz 2017; 2:10:55 >

• quote:

2016 eylul veya ekim olmasi lazim alinmis bir 6600k var bende. 1.4 volt altinda max 4.7 oluyor ve bu 6600k. Yani slikoni iyi secilmis islemciler. I5 6400 gibi overclock icin uretilmemis islemciler kaliteli slikonlar ile yapilmadiklari icin (Kaby lake slikonlariyla uretilmeleri birsey degistirmez. Slikonlar şans eseri kaliteli cikar. Iyileri i7 olur K işlemci olur. Kotuleri i3 olur i5 olur. Hatta en kaliteli cikan slikonlar overclock yarislarinda kullanilir. Intel o islemcileri rekor kirilmasi icin secerek verir.) oyle yuksek bir performans beklemiyorum. Olabilir ama cok dusuk bir sanstir. Ki zaten 1.35 voltun ustune cikmak bence risk almaktir. Daha max 2 yildir bulunan islemcilerin 1.4 voltta uzun omru olacaginin garantisi verilemez. Cunku uzun zamandir kullanilip tecrubesi edinilmemis islemciler bunlar. Ki 4.8 gorup % 1-3 performans icin hem omrunden yiyip hem de sicak calistirmak manasizdir. 4.5 max yeterlidir. Ben kendi kullanim sartlarimda 70 dereceyi gecmiyor diye 4.6 ghz 1.312 voltta kullaniyorum. Kisacasi 6400 overclock ile 6600 dan iyi 6600k ya yakin bir performansi olacaktir.

yanlış. hiç 6400 alıp kullanmadığınız belli çünkü intelden başka kimsenin bilmediği bir nedenden ötürü 6400 standart seleksiyona uymuyor yani düşük dopingli sige çiplerden değil 6500 ve 6600dan bile daha yüksek performanslı çiplerden oluşuyor.

ikinci yanlış 1.35volt gibi değer artık trigate transistorler için risk bölgesi değil eski 32nm devicelar için 1.35-1.4 riskti ama artık 1.45te ve 100derecede bile yıllarca sorunsuz çalışabiliyor. accelerated reliability testlerden haberiniz yok heralde yıllarca beklemeye gerek kalmadan deviceların kaç sene çalışabildiğini test etmek 70li yıllardan beri çok kolay. 14nm için 1.52voltta tam 3yıl çalışma garantisini başka türlü veremezdi intel.

İ5 6500 vs i5 7600k

https://ieeexplore.ieee.org/iel5/6320859/6330557/06330657.pdf
    https://ieeexplore.ieee.org/iel7/7198535/7223619/07223683.pdf

• pirefokkes kullanıcısına yanıt
    Bu kadar net bir şey olsaydı böyle bir garantinin olduğu gözümüze sokulurdu ve herkes bundan haberdar olurdu. Bunu bilmiyorsak demek ki böyle bir güvence yok gibi geliyor bana. Elbet intel belli matematiksel hesaplamalarla bioslardaki 1.40 (red line) ve 1.52 volt limitlerini koymuşlardır ama uzun kullanım böyle bir şeyi öğrenmek için bence tek garanti yoldur. Bu konuda haklı olma ihtimalinizi benim için yüksek kılan tek şey Ryzenların XFR ile 1.40 hatta 1.45 voltlara otomatik ulaşmasıdır. İkisi de 14nm olduğu için farklı olacaklarını da pek sanmıyorum bu konuda. Belki intel gereksiz yere ısınıyor diye bize çok yüksek geliyor bu frekanslar. Haklı da olabilirsiniz o yüzden. Bilmediğim şeyler söylüyorsunuz. Ama bana pek mantıklı gelmiyor. Z170 + i5 6400 arkadaşımda var. Isındığı için çok öteye çıkartamadık ama gidişatından o kadar yükselmeyeceği belli idi zaten.
  • quote:

Bu kadar net bir şey olsaydı böyle bir garantinin olduğu gözümüze sokulurdu ve herkes bundan haberdar olurdu. Bunu bilmiyorsak demek ki böyle bir güvence yok gibi geliyor bana. Elbet intel belli matematiksel hesaplamalarla bioslardaki 1.40 (red line) ve 1.52 volt limitlerini koymuşlardır ama uzun kullanım böyle bir şeyi öğrenmek için bence tek garanti yoldur. Bu konuda haklı olma ihtimalinizi benim için yüksek kılan tek şey Ryzenların XFR ile 1.40 hatta 1.45 voltlara otomatik ulaşmasıdır. İkisi de 14nm olduğu için farklı olacaklarını da pek sanmıyorum bu konuda. Belki intel gereksiz yere ısınıyor diye bize çok yüksek geliyor bu frekanslar. Haklı da olabilirsiniz o yüzden. Bilmediğim şeyler söylüyorsunuz. Ama bana pek mantıklı gelmiyor. Z170 + i5 6400 arkadaşımda var. Isındığı için çok öteye çıkartamadık ama gidişatından o kadar yükselmeyeceği belli idi zaten.

biraz araştırmanız yeter zira intelin 3yıl garantisi ve hatta bunun bir planlı eskitme olduğu herkesçe bilinen bir gerçek. isterse 7/24 100derece sıcaklıkta çalışsın 1.52voltu görmemiş çipleri garanti kapsamında değiştirmek zorunda. bu limiti intelin koymasının tek garanti yolu kullanım değildir arrhenius reliability ölçümleri de sadece matematik hesaplama değildir bilimsel yayınların tümünde kabul gören ölçüm yöntemidir ve milyonda bir çipte çıkan istisnai arızalar haricinde kesin sonuç gösterir. amdnin kullandığı teknoloji global foundriese ait kullandıkları gate altı yalıtkanı kalınlığı ve malzeme bileşiminden silikon dopingine ve metal katmanlarına kadar intelin teknolojisinden çok farklı. her firmanın ürettiği 14nm transistör aynı olsaydı bu kadar çeşitlilik olmazdı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.