Şimdi Ara

i5 6500 gtx 1060 6gb (darboğaz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eskiden beridir bu işlemcinin bu karta darboğaz yaptığını düşünüyorum.Assasin creed odyssey 1080p de işlemci kullanımı genelde % 100 de iken ekran kartı 70 80 lara iniyor.Artık bu işlemci ne yaparsan yap yeni oyunlarda yetmeyecek mi ?Çözüm önerisi olan var mı?( ek program,işlemci ayarı,oyun ayarları, format vs)



  • roronoar R kullanıcısına yanıt
    Normalde rahat rahat yeter ama bazı oyunlar işlemciye fazla yükleniyor. Optimizasyonu düşük bir oyun da olunca düşük performans kaçınılmaz.

    Oyunu 2K'da oynayabilirsiniz. İşlemciye binen yük azalır. 1080p ile pek performans farkı yok zaten. 1-2 ayar kısınca aynı fpsi verir.

    TechPowerUp
    Assassin's Creed Odyssey: Benchmark Performance Analysis
    https://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/Assassins_Creed_Odyssey/4.html


    Yukarıdaki linkte görüldüğü üzere i7 ve i5 işlemciler arasında (aynı frekans değerinde) 1080p'de %15 gibi bir fark var. Ama bu durum 1060'a göre 2.5 kat güçlü olan 2080ti kullanınca. GTX1060 ile 1080p'de bile darboğaz olma imkanı yok.

    i5 6500 gtx 1060 6gb (darboğaz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 24 Kasım 2018; 14:38:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.Oyunlarda grafik ayarları ile işlemciye etkisi nasıldır.Bazı ayarları arttırıp azaltmak işlemciye binen yükü azaltabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roronoar -- 24 Kasım 2018; 18:13:45 >
  • Aynı sisteme sahibiz işlemci yükü gerektiren çoğu oyunda + discord hele bir de yayın açıyorsaniz eyvah eyvah %20 lere kadar darboğaz kaçınılmaz oluyor. Durumu absort etmek için gölge ayarlarını mümkün olduğunca en dusuge çekmeniz gerekiyor. Msi afterburner ile takip ederek en düşük fps 60 olacak şekilde ayarlama yapıp rtss nin final sürümünü kurup rtss scanline sync ayarını 20 gibi bir değere çekmek olacaktır oyun içi ayarlarından vcsyn kapalı olmalı. (bu dediğim 1080p 60hz monitörler için geçerli) işlemci değiştirme imkanı yoksa yapilabilecek en iyi yol bu diyebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde yeni oyunlara yeter ama ac nin son 2 oyunu işlemciye çok yükleniyor olay bundan ibaret.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de var ac oyunlarında, raminiz tek modül 16 gb mi yoksa 2x8 dual channel olarak mı kullanıyorsunuz
  • İşlemcinin suçu yok oyun bozuk. Ama oyunun sorununu para harcayarak çözmek isterseniz i7 ye geçebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 2500k + gtx 1060 6gb
    5 yıl önce açıldı
    MSİ GTX 970 4GB 600TL
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şöyle bir çare önerebilirim,

    %100'e vuran fps değerinin belli bir miktar altına sabitleyeceksin fps'ni

    mesela 60 fps alıyorsan, 50-55 arası bir fps değerine sabitleyeceksin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.