Şimdi Ara

I5 4670k Sürekli 800MHZ Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakartın easy tune programında sürekli energy saver seçeneği aktif ve sanırım bu işlemci hızını düşürüyor. Masaüstünde CPU-Z ile bakıyorum sürekli 800mhz civarında. İnternete girerken bazen 1119mhz oluyor sonra tekrar düşüyor. Ben sabit hazında çalışmasını istiyorum. Masaüstünde hızının düşük olması normal bir durum mudur? Bir de anakartın easy tune programında işlemci hızını 4.2 ghz yaptığımda başarıyla hız yükseltildi diyor ancak masaüstünde yine 800mhz. Bu hızı ben sadece oyunlarda ve ağır işlerde mi görebilirim ? Bir de oyun içinde işlemci ve ekran kartı sıcaklık ve hızlarını görebileceğim bir program var mı?

Gigabyte Z87X-UD3H

• Hocam enerji tasarrufu için olan bi uygulama bf3 , criysis da %30 yüke felan girerse bi bakın derim son hızda çalışır sistem internet exlorer için 3-4 ghz de çalışmaz
  • Hocam speedstep teknolojisini kapatın hep aynı hız için ama böyle daha iyi gerektiğinde yukarı çeker frekansı hatta turbo boost yapıyor gerekince ama çok istiyosanız sabit hızını speedstep teknolojisini kapatın anakartınız msı ise extreme tunerden kapanıyor
  • Gayet doğal bir durum.. Enerji kullanımı ve düşük sıcaklık adına işlemci o frekansta çalışıyor.. Yüke soktuğunuzda normal frekansına geri dönecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevaplarınız için. İmzamda yazan sistemi kullanıyorum. Gigabyte'ın auto tuning diye bir uygulaması otomatik olarak stabilite testi yapıp işlemcyi overclock edebiliyor. Bu programa bir test yaptırdım ve 4.7ghzde stabil overclock yapmak istiyor musunuz dedi. Ne kadar güvenilir acaba sonra işlemciye zarar vermeyelim ? Bir de bu kadar kolay olmamalı yani 4.7ghz :D
    Son olarak CPU-Z de ram frekansı 800mhz, Bios'ta 1600mhz, Gigabyte'ın easy tune programında sistem bilgileri kısmında 1333mhz gözüküyor? Hangisi doğru bunlardan ?
  • ocean-x O kullanıcısına yanıt
    1333 mhz doğrudur hocam ellemediyseniz. 4.7 öyle kolay değil hele sağlam fanınız yoksa ben sıvı ile 4.3ghz de stabilite yapıyorum 65derece dolaşıyor. oc için fan lazım sizde varmıdır hocam sağlam bitane yada sıvı soğutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgn123

1333 mhz doğrudur hocam ellemediyseniz. 4.7 öyle kolay değil hele sağlam fanınız yoksa ben sıvı ile 4.3ghz de stabilite yapıyorum 65derece dolaşıyor. oc için fan lazım sizde varmıdır hocam sağlam bitane yada sıvı soğutma

Hocam imzamda yazıyor. Corsair H80i var. Sanırım easy tune programı pek işlevsel değil. İşlemci stabilitesini de prime 95 ile ölçeeğim akşama. Bu arada ram frekansını biostan 1600 yapmıştım ama programlarda farklı gözüküyor sürekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende dün aldim işlemci anakartimi.sürekli 3.8ghz 3.6 ghz sıcaklıklar cpu boşta 22 cpu çekirdekler 30 26 derece civarı sizinki nasil
  • Herhangi bir sorun yok, aşağıdaki ekran görüntüsünden altta açık olan programlara ve işlemcimin o an çalışmakta olduğu frekansına bakın. 4.3GHz overclocklu olmasına rağmen yüksek güç gerektiren bir durum olmadığından daha az enerji tüketimi için o an düşük frekansta çalışmakta.

Bu arada overclock işlemini anakartın kendisine bırakmayın derim çünkü büyük ihtimalle voltajı fazla fazla verecektir.

Bir de son olarak Prime95 testini 28.1 nolu sürümle yaparsanız daha kesin sonuca ulaşırsınız.

• ocean-x O kullanıcısına yanıt
    et7 falnmı oldu hocam et6 kullandım ben 990xud3 te dediğiniz gibi pek beğenmedim. o aralar asus all suite kullanıyordum o daha iyiydi şuan msı command centerdayız. diğer sistemdede axtu var oda çok kötü bios doğru olmalı kayıt ettiyseniz ne ayarladıysanız o olmalı hocam. kendiniz deneyin oc yi anakart kafasına göre voltaj verir. az voltaj yüksek frekans gibisinden
  • Selamlar,

Ben de bir Gigabyte anakart kullanıcısı olarak bildiğim kadarını seninle paylaşmak iserim. Son zamanlarda çıkan anakartların büyük çoğunluğunda işlemcinin çarpanları ile oynama şansı veriyor. Gigabyte da kendi anakartları için iki program hazırlamış. birincisi Easytune ötekisi ise Easy Energysaver. Easytune anakartın biosuna bulaşmadan windows üzerinden işlemciye overclock yapmana (yani normalden daha hızlı çalışmasına) olanak tanırken; Easy Energysaver ise minimum ve maximum çarpanları arasında işlemcinin yaptığı işlemlere göre oynayarak işlemcinin aşırı yüklenmesini yada harcadığı enejiyi düşünmeyi amaçlıyor.

Aşağıdaki resimde de görebileceğin gibi benim işlemcimin standart ayarlarda hızı 2700mhz ama ben Gigabyte'ın iki programını da kullanarak 1500mhz ile 3500mhz arasında işlemci gücü elde ediyorum.

NOT: Resimdeki ilk cpu-z görüntüsü nettendir. standart ayarlardadır. Diger görüntüler benim işlemcimin görüntüleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h0p3 -- 13 Eylül 2013; 0:40:11 >

• Az önce 1.247 voltaj değeri ve 4.2ghz hız ile ilk denemeyi yaptım. Prime95 ve aida testlerinden sağ çıktı işlemci ancak primeda sıcaklıklar 80 90 arası oluyor. Aidada ise 70 80 arası. Bu sıcaklıklar normal mi? Bir de stres testi kaç dakika olmalı? Yarın voltaj düşürüp aynı hızı düşük voltajlarda yakalayıp yakalayamayacağıma bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 14 Eylül 2013; 2:58:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean-x

Az önce 1.247 voltaj değeri ve 4.2ghz hız ile ilk denemeyi yaptım. Prime95 ve aida testlerinden sağ çıktı işlemci ancak primeda sıcaklıklar 80 90 arası oluyor. Aidada ise 70 80 arası. Bu sıcaklıklar normal mi? Bir de stres testi kaç dakika olmalı? Yarın voltaj düşürüp aynı hızı düşük voltajlarda yakalayıp yakalayamayacağıma bakacağım.

Evet, sıcaklıklar maalesef normal. Testleri ne kadar sürdüreceğiniz size kalmış, 1-2 saat yapabilirsiniz isterseniz. Yalnız şöyle bir şey var; Prime95'te 2 saat sorunsuz çalışan ayarlarda oyundan çıktıktan sonra mavi ekranla karşılaştığım da olmuştu, yani bu testler sisteminizin %100 stabil çalıştığını gösterecek diye bir şey yok. Daha düşük voltaj ile 4.2GHz'de sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum, şu anda kendi sistemimde 1.222v 4.4GHz denemesi yapıyorum. Bakalım sonuçlarımız nasıl olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Az önce 1.247 voltaj değeri ve 4.2ghz hız ile ilk denemeyi yaptım. Prime95 ve aida testlerinden sağ çıktı işlemci ancak primeda sıcaklıklar 80 90 arası oluyor. Aidada ise 70 80 arası. Bu sıcaklıklar normal mi? Bir de stres testi kaç dakika olmalı? Yarın voltaj düşürüp aynı hızı düşük voltajlarda yakalayıp yakalayamayacağıma bakacağım.

Evet, sıcaklıklar maalesef normal. Testleri ne kadar sürdüreceğiniz size kalmış, 1-2 saat yapabilirsiniz isterseniz. Yalnız şöyle bir şey var; Prime95'te 2 saat sorunsuz çalışan ayarlarda oyundan çıktıktan sonra mavi ekranla karşılaştığım da olmuştu, yani bu testler sisteminizin %100 stabil çalıştığını gösterecek diye bir şey yok. Daha düşük voltaj ile 4.2GHz'de sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum, şu anda kendi sistemimde 1.222v 4.4GHz denemesi yapıyorum. Bakalım sonuçlarımız nasıl olacak...

Dün gece bahsettiğim ayarlarda toplamda 5 saat boyunca Rome 2 Total War ve Battlefield 3 Multiplayer oynadım. Herhangi bir sorun yaşamadım. 1.30 verip 4.4-4.5 zorlamak istiyorum. Açıkçası bu stress testlerine de pek güvenmiyorum çünkü anormal derecede zorluyorlar işlemciyi özellikle prime testi. Son olarak oyunlarda max kaç derece olması işlemci için idealdir. Yani fazlası iyi değil diyebileceğiniz bir değer var mı? Ona göre ayarlamalar yapayım. Bir de Ring voltajı kaç yapıyorsunuz?

Konuyla alakası yok ancak ekran kartımız da aynı. MSI Afterburner programında voltaj kilidini açabiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 14 Eylül 2013; 15:55:17 >

• quote:

Dün gece bahsettiğim ayarlarda toplamda 5 saat boyunca Rome 2 Total War ve Battlefield 3 Multiplayer oynadım. Herhangi bir sorun yaşamadım. 1.30 verip 4.4-4.5 zorlamak istiyorum. Açıkçası bu stress testlerine de pek güvenmiyorum çünkü anormal derecede zorluyorlar işlemciyi özellikle prime testi. Son olarak oyunlarda max kaç derece olması işlemci için idealdir. Yani fazlası iyi değil diyebileceğiniz bir değer var mı? Ona göre ayarlamalar yapayım. Bir de Ring voltajı kaç yapıyorsunuz?

Konuyla alakası yok ancak ekran kartımız da aynı. MSI Afterburner programında voltaj kilidini açabiliyor musunuz?

1.30v değerine fazla yanaşmayın çünkü bu sefer sıcaklıklar iyice artacaktır. Oyunlarda 65 derece civarına kadar gelse sorun olmaz.

CPU Cache Voltage'ı BIOS'tan 1.147v olarak ayarladım çünkü bu şekilde ayarlayınca HWMonitor'de LLC/Ring 1.175v olarak gözükmekte.

Ekran kartına henüz overclock girişiminde bulunmadım, oyunlarda daha serin çalışması için sadece fan profiliyle oynadım.

• +1
  • 1.213 Voltaj değeri ile işlemci 4.5ghz'de stabil çalışmakta. Boşta sıcaklık değerleri 35-40 arası değişiyor. Yük altında (Prime95: 85-90, Aida64:70-80, OCCT: 65-75) Sizce değerlerim nasıl? Corsair H80i kullanıyorum boştayken sıcaklıklık fazla gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 15 Eylül 2013; 13:07:52 >
  • quote:

1.213 Voltaj değeri ile işlemci 4.5ghz'de stabil çalışmakta. Boşta sıcaklık değerleri 35-40 arası değişiyor. Yük altında (Prime95: 85-90, Aida64:70-80, OCCT: 65-75) Sizce değerlerim nasıl? Corsair H80i kullanıyorum boştayken sıcaklıklık fazla gibi geldi bana.

Stabil olup olmadığı hemen 1 günde belli olmaz ancak 1.213v ile 4.5GHz'de stabil olarak çalışmaya devam ederse gayet güzel.

Tam yükteki sıcaklıklar normal ancak boştaki sıcaklıklar dediğiniz gibi birazcık yüksek gözükmekte, bende sistem boşta iken çekirdek sıcaklıkları 30 derece seviyelerinde dolaşmakta.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

1.213 Voltaj değeri ile işlemci 4.5ghz'de stabil çalışmakta. Boşta sıcaklık değerleri 35-40 arası değişiyor. Yük altında (Prime95: 85-90, Aida64:70-80, OCCT: 65-75) Sizce değerlerim nasıl? Corsair H80i kullanıyorum boştayken sıcaklıklık fazla gibi geldi bana.

Stabil olup olmadığı hemen 1 günde belli olmaz ancak 1.213v ile 4.5GHz'de stabil olarak çalışmaya devam ederse gayet güzel.

Tam yükteki sıcaklıklar normal ancak boştaki sıcaklıklar dediğiniz gibi birazcık yüksek gözükmekte, bende sistem boşta iken çekirdek sıcaklıkları 30 derece seviyelerinde dolaşmakta.

+1

• bende de gigabyte anakart i7 yi 1,2 ye fixlemişti son sürüm bios tan kaynaklıyordu.. cpu-z göserdiği doğru oluyor bir alt sürüm biosa geçin bakın sorun kalmayacak.... ( tabi işlemciye yüklendiğinizde çarpanınız açılmıyorsa söylediiğim geçerli.;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.