Şimdi Ara

i5 4460 ve gtx 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hafta içerisinde 9 yıllık bilgisayarımdan kurtulacağım. 2500tl-2600tl arası bir limitim var.sinerji bilgisayardan 9 taksitle alıcam sistemi. Yıllardır külüstür bilgisayar kullandığım için aslında en yüksekte oynamışım en düşükte oynamışım benim için pek fark etmez,10 ayar kıssamda sorun olmaz. Ama almışken en iyisini almak istiyorum :)
    1.seçeneğim i5 4460 ve galax gtx 970 li sistem.
    Bu sistemde anakart ve diğer bileşenler daha kalitesiz mecburen.
    2. seçenek olarakta gtx 960 alıp diğer bileşenleri (anakart,kasa,ram vs) daha sağlam tutmayı düşünüyorum. tavsiyeleriniz nelerdir ?
     i5 4460 ve gtx 970

• Sistem güzel Rami cl9 yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TombalacıMemeT kullanıcısına yanıt
    sinerji'de iyice araştırdım fakat ddr3 1600mhz cl9 ram bulamadım
  • Sistem güzel. Ramlerde kalsın çok farketmez. Bu fiyata en iyi seçim yapılmış. Hayırlısı olsun.

• Ramin cl9 veya cl10 olmasi arasinda gozle gorulur bir fark goremezsin sistem iyi hocm gule gule kullanin

Anakart düsük kalmis sisteme gore ama nasil olur performans acisindan bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurbaba10 -- 27 Temmuz 2015; 1:43:43 >
  • Tek bir sıkıntım var monitör. Şuan 1280x1024 eski monitör kullanıyorum ve bu sistemi alıncada malesef 1-2 aylığına,ilk staj paramı alana kadar, kullanıcam. Birine hd monitörde gtx 970 kullanıyorum dersem güler sanırım :)
  • Neden herkes illa en az gtx960-970'den başlıyor ekran kartı seçmeye? Bence sizin gibi birisi için gtx770, gtx960'a göre çok çok daha iyidir ve yetecektir. İlla eski mimari diye taşlamaya gerek yok bende de gtx970 var ama bi' 4-5 ay sonra adım gibi biliyorum nVidia bunun da performansını düşürtecek güncellemer yayınlayacak. Kısaca tecavüz kaçınılmaz olacak ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satıldı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabiikide,katılıyorum fakat gtx 770'in güç tüketimi çok daha fazla ve yeni nesil teknolojik anlamda daha yeni daha dolu olduğu için insanlar bende dahil olmak üzere 9XX serisine yöneliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pensilvania

Kingston red savage ramler xmp profiliyle cl9 olarak kullanilabiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoBiN*

quote:

Orijinalden alıntı: pensilvania

Kingston red savage ramler xmp profiliyle cl9 olarak kullanilabiliyor

http://www.sinerji.gen.tr/kingston-hyperx-xmp-8gb-1600mhz-ddr3-savage-ram-pmu52047
    bu cl11 yazan ramlerden mi bahsediyorsun acaba ? nasıl ?

• pensilvania kullanıcısına yanıt
    Evet o ram. Gecikme suresinde xmp profile 1 yaziyor asagida,oradan bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Crymone

Neden herkes illa en az gtx960-970'den başlıyor ekran kartı seçmeye? Bence sizin gibi birisi için gtx770, gtx960'a göre çok çok daha iyidir ve yetecektir. İlla eski mimari diye taşlamaya gerek yok bende de gtx970 var ama bi' 4-5 ay sonra adım gibi biliyorum nVidia bunun da performansını düşürtecek güncellemer yayınlayacak. Kısaca tecavüz kaçınılmaz olacak ...

dediğiniz gibi güncellemeyle kartın performansı düşüyor. 770 ilk çıktığında bende 680 vardı. aralarında 3 veya 4 fps dışında fark yoktu, ne zaman güncellemeler geldi kart da tökezlemeye başladı. nvidia aynı haltı 700 serisine yaptı şimdi. bu nasıl bir para hırsı anlamak mümkün değil. bir de her tarafından kırpıp milleti mal yerine koyarak yeni kart çıkarıyorlar kullanıcılar fark edince de saf ayağına yatıyorlar. kendi elleriyle kendi markalarından soğuttular bu son bir senede milleti. ben marka tutma taraftarı değilim gördüğümü söylüyorum. bir ara forumda çok moda bir laf vardı amd'de sürücü sorunu var diye. son birkaç nvidia güncellemesinden sonra hala aynı fikirdeler mi acaba merak ediyorum. şu an kullandığım yedek makinemde 1gb hd7850 var, nispeten eski sayılabilecek bir kart ama her yeni driver güncellemesinden sonra kartın performansı daha da artıyor. çok şükür bu piyasada nvidia tekel değil, tekel olsa eminim kök söktürürdü bu para hırsıyla hepimize.

• quote:

Evet o ram. Gecikme suresinde xmp profile 1 yaziyor asagida,oradan bakabilirsiniz

Ops. Doğrudur hiç dikkat etmemişim teşekkür ederim :) Son bir şey daha sorucam. Seçtiğim kasayı çok beğendim fakat bütçem biraz aşıldı. Kısabileceğim başka bir bileşen var mıdır acaba. en azından biraz daha ucuz,yeticek bir kasa varmıdır ?
    Sanirim ram haric dusecek pek bi yer yok :) red yerine ilk koydugunuz ramleri de alabilirsiniz, sorun olmayacaktir.

Kendim deneyip gormedim fakat sadece sentetik testlerde ve renderda biraz fark olusturdugu soyleniyor forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoBiN* -- 27 Temmuz 2015; 2:32:46 >
  • quote:

Sanirim ram haric dusecek pek bi yer yok :) red yerine ilk koydugunuz ramleri de alabilirsiniz, sorun olmayacaktir.

Kendim deneyip gormedim fakat sadece sentetik testlerde ve renderda biraz fark olusturdugu soyleniyor forumda.

Render benim için önemli :) Sistemi alınca bir kanal kurma planım var. Öyle "veled" diye tabir ettiğimiz minecraft çeken tiplerinki gibi değilde daha profesyonel yapmayı düşünüyorum. Youtube alemindede büyük kanallardan çok sayıda muhattap ettiğim insan olduğu için kısa sürede büyütürüm. Yani zaten o işe girişmiycek olsam i3 4170 bile almayı düşünüyordum. Darboğaz olma ihtimali var ama pehh banene 3 fps 5 fps az alsam
    Dostum seçtiğin kasadaki psu 432 w veriyor olması lazım şu şekilde bir alternatif topladım size umarım bir faydası dokunur.
    Msi h81m pro vd anakart (kasa önü usb 3.0 bağlantıları mevcut)
    İ5 4460 işlemci
    Zalman zm600 psu (12v 540w veriyor)
    Deep cool tesseract bf kasa
    Kingston hyperx fury 8 gb ram
    1 tb wd blue yada seagate hdd
    Sizin seçtiğiniz galax gtx 970 ekran kartı
    Toplamda sizin topladığınızdan 15-16 lira daha pahalı ama anakart ve psu daha iyi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytug25

Dostum seçtiğin kasadaki psu 432 w veriyor olması lazım şu şekilde bir alternatif topladım size umarım bir faydası dokunur.
    Msi h81m pro vd anakart (kasa önü usb 3.0 bağlantıları mevcut)
    İ5 4460 işlemci
    Zalman zm600 psu (12v 540w veriyor)
    Deep cool tesseract bf kasa
    Kingston hyperx fury 8 gb ram
    1 tb wd blue yada seagate hdd
    Sizin seçtiğiniz galax gtx 970 ekran kartı
    Toplamda sizin topladığınızdan 15-16 lira daha pahalı ama anakart ve psu daha iyi...

432w mı ?
    Markaya güvenip araştırma gereği duymamıştım "enaz %75-80 verimlidir bari " diye düşünüyordum ama 600w bir psu nasıl 432w verir. teşekkür ederim uyardığın için,önerin için.
    Açıkçası zm600 güzel fakat Deep Cool marka bir kasanın kalitesi nasıldır biraz şüpheliyim.
    zm500lx (444w veriyor) ve zalman z3 plus almak daha mantıklı olmazmı.
    anakart olarakta pro vd'de düşünoyrdum fakat sırf usb3.0 için 40tl vermek istemedim.
    Yani,
    zm500lx+z3 plus olarak değiştireyim en iyisi

Dostum forumda yanlış hatırlamıyorsam leon-x hocanın deep cool kasa için incelemesi vardı bir bak istersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytug25

Dostum forumda yanlış hatırlamıyorsam leon-x hocanın deep cool kasa için incelemesi vardı bir bak istersen

Aslında bakarsak doğrudur, ön yargıyla yaklaşmamam lazım. Tahmin ettiğim kadar kötü bir kasa değilmiş.Bir düşünmek gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.