Şimdi Ara

İ5 4460+Gtx970 Kaç Sene Gider ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum kullanıma bağlı ama yeni sistemimi uzun sure kullanmak istiyorum. Böyle ultra oyniyim derdim yok. 4 sene götürmesi lazım. Götürmesi göreceli bir kavram ancak 1080p'de 60fps'de oynata bilirmi ? Öyle her zaman bilgisayar alamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu çıkacak oyunların gereksinimine bağlı. Daha doğrusu bence oyun firmalarının optimizasyonuna. Oyunu eski konsola da yazıp optimize etmeyi biliyorlar ama bir önceki nesil ekran kartına optimize edemiyorlar. Tamamen satış politikası bence. Buna binaen bundan bir önceki nesil ekran kartı/işlemci kaç sene gittiyse şimdiki nesil de o kadar gidecektir tahminimce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 970m gayet canavar :) seni iyi götürmesi lazım Dırectx sürümleri sürekli yenılenıyor e ilerde 4 sene sonra belkıde 14 15 çıkabilir ozamankı desteklemeyle alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3st3rg0n

GTX 970m gayet canavar :) seni iyi götürmesi lazım Dırectx sürümleri sürekli yenılenıyor e ilerde 4 sene sonra belkıde 14 15 çıkabilir ozamankı desteklemeyle alakalı.

M degil hocam :) masaüstü versiyonu.

• 4 sene sonra ne olacağını nerden bilebiliriz en kötü ihitmali söyledim ben.
  • Hocam bence 3 sene high ultra goturur sinra en son ihtimalle bile low da açar hic sıkıntınız olmasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene ultra. 3 sene medium. 4. Senden sonra Allah kerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1080 p 60fps de 4 yıl götürmesi imkansız
  • Niye imkansız olsun ? 750Ti seviyesindeki kartlar şuan bile yeni nesil konsol dediğimiz konsol seviyesinde rahatlıkla her oyunu açıyor ve daha yüksek FPS sağlıyorken 970 nasıl oluyorda 4 sene 1080P 60FPS'te götürmüyor ? Ha ama ne olur yeri gelir medium'da,yeri gelir bazı ayarları low'a alıp o şekilde oynarsın.
  • Kaç senelik gtx680 GTA V i kaplama hariç herşey very high da 60 fps de oynatıyorsa gtx970 te 3 sene o şekilde götürür.
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    bu defa öyle olmayacak işte bu defa maxwell keplerdan daha çabuk eskiyecek
  • 40 sene

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

bu defa öyle olmayacak işte bu defa maxwell keplerdan daha çabuk eskiyecek

Her seride aynı şey olacak deniyor. PS4 ve X1 4-5 sene daha piyasada kalacağı için bu kartları zorlayacak oyun az çıkar. Pascal yüzünden öyle diyorsun ama o durum hemen değişmez.
  • Rahat 5 senen var, can sıkma. O zamana kadar kim öle kim kala ....
  • 2 yıl tüm oyunlarda belki 60 fps diyemeyiz ama 1080p ultra detay rahatça oynayacaktır.3cü yılında oyuna göre 1080p medium-high arasında rahatsız etmiyecek seviyede oynayacaktır.4cü yılında 1080p medium-low belki duruma göre high seviyesinde oynayacaktır. Yani istisna olarak 1 yıl daha uzayabilir 5 yıl yoluna devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 12 Haziran 2015; 10:11:47 >
    hayır pascal yüzünden değil ps4de ömrünün doldurdu artık ps4 ile 5 arasındaki farkta 3 ile 4 arasındakinden daha fazla olacak çünkü ilerleyen dönemlerde üreticilerin akıllarında çok daha farklı şeyler var açıklamıyorlar.
    bugünün 980 ti'ı bile çok kısa sürede eskiyecek çünkü ilerde fizik hesaplamaları dahada geliştirilmek zorunda neyse bende spoiler vermeyeyeyim ama şu kadarını söyleyim 980 ti bile bazı durumlarda yetmez olacak. dx 12 mantle çıktı diye gelmedi ilerleyen zamanlarda dahada iyi anlaşılacak ama benden bu kadar....
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    Piyasaya yılda adam akıllı çıkan oyun sayısı 1. Bugün hd4850 ile bile millet gta 5 de yardırabiliyorsa, 970 için düşünmek bence çok erken.

Kaplamayıda very high yaparsan fps hiç etkilenmiyor, oyunda golgelerde nvidia yada amd seçemzsen fps yükseliyor ve oyunda en fazla fps kaybı yaşatan 2 ayar var bunlardan birisi msaa ''fakat reflection msaa, kapalı veya 8x arasında 1-2 fps kaybettiriyor yani bu rf. msaa ayarı önemsiz sayılır'' ve postFX ayarı, kapalı ve max ayar arasında ortalama en az 10 fps kaybettiriyor'ki zaten pek sevilmeyyen bir ayar.
    Kaplamaları very high yapamıyorum dersende sebebi resimdeki ayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 12 Haziran 2015; 13:19:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

hayır pascal yüzünden değil ps4de ömrünün doldurdu artık ps4 ile 5 arasındaki farkta 3 ile 4 arasındakinden daha fazla olacak çünkü ilerleyen dönemlerde üreticilerin akıllarında çok daha farklı şeyler var açıklamıyorlar.
    bugünün 980 ti'ı bile çok kısa sürede eskiyecek çünkü ilerde fizik hesaplamaları dahada geliştirilmek zorunda neyse bende spoiler vermeyeyeyim ama şu kadarını söyleyim 980 ti bile bazı durumlarda yetmez olacak. dx 12 mantle çıktı diye gelmedi ilerleyen zamanlarda dahada iyi anlaşılacak ama benden bu kadar....

PS4 ömrünü doldurdu mu? PS3 e bile oyun çıkıyor. PS4 al 5-6 sene rahatsın. Çalıştırır çalıştırmaz derdi yok. Biz amd nvidia ne çakallık yapacak derken, oyunların performansını düşürürken adamlar kaç senelik donanımla bizden iyi oyun oynuyor. PS3 ü yanlış hatırlamıyorsam 2008 de alıp oyun yok diye 2 ay sonra satmıştım. 2008 neree 2015 nere ve hala oyun çıkıyor. Oynarken farkına varmayacağımız 2-3 ayarla kart üreticileri bizi kazıklayıp duruyor.

Şu an Vatan da ps3 + 2 oyun 1500 lira ve ben ekran kartlarımı satmışken her an sipariş verebilirim. Çünkü bu işlemci, ekran kartı vs muhabbeti 1999 da ilk pc mi aldığımdan beri çok baydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

Kaplamayıda very high yaparsan fps hiç etkilenmiyor, oyunda golgelerde nvidia yada amd seçemzsen fps yükseliyor ve oyunda en fazla fps kaybı yaşatan 2 ayar var bunlardan birisi msaa ''fakat reflection msaa, kapalı veya 8x arasında 1-2 fps kaybettiriyor yani bu rf. msaa ayarı önemsiz sayılır'' ve postFX ayarı, kapalı ve max ayar arasında ortalama en az 10 fps kaybettiriyor'ki zaten pek sevilmeyyen bir ayar.
    Kaplamaları very high yapamıyorum dersende sebebi resimdeki ayar.

Hocam postfx ne işe yarıyor. Yani gerek var mı açmaya? Msaa bence 2 de falan kalmalı gerek yok fazlasına

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.