Şimdi Ara

i5-3330 Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bilgisayarım son çıkan oyunlarda sıkıntı çıkardığı için önerilerinizi almak istedim. Sistem şöyle:
    Intel Core i5- 3330 CPU @3.00 GHz
    8 GB RAM
    GT 630 4 GB
    64 Bit Sistem
    GTA V PC'ye çıktığı gibi almıştım ve very high/high ayarları arasında 40 FPS kasmadan oynatıyordu oyun. Artık medium ayarlarına kadar düşürdüm ama FPS 20'lere kadar düşebiliyor. Overwatch'ı en düşük grafiklerde 50-60 FPS'te anca oynayabiliyorum, arada bir 30 FPS'e düşüp kasıyor. Tam emin olmamakla birlikte sanırım 6-7 yıldır kullandığım bir bilgisayar, son zamanlardaki performansına bakılırsa değiştirmem gerek. Çok da pahalı olmayacak bir şekilde, GTA V'i, Witcher 3'ü, Overwatch'ı vb. oyunları yüksek grafiklerde oynatabilecek ve 4-5 yıl dayanacak bir sistem önerebilir misiniz? Dediğim gibi, uzun süredir bu sistemi kullanıyorum; buradaki her bir parçayı değiştirmem gerekir mi, yoksa sadece ekran kartını değiştirmek yeterli olur mu? Bütçe olarak hangi parçaların değişmesi gerektiğini bilmediğim için kesin bir yorum yapmak istemiyorum.

NOT : Güç kaynağı Corsair markalı. Kasada total power: 550 W, +12V kanalından 504 W yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Masraf etmeden rx 570 4gb alırsın orta normal ayarlarda rahat oynarsın

Yüksek ayarlarda oynamak istiyorsan sistemi değiştirirsin
    Kasa psu kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

Masraf etmeden rx 570 4gb alırsın orta normal ayarlarda rahat oynarsın

Yüksek ayarlarda oynamak istiyorsan sistemi değiştirirsin
    Kasa psu kullanabilirsin
    Yüksek ayarlar için anakart ve işlemci mi değiştirmem gerekli o zaman? Öneriniz var mı acaba?

• pootez P kullanıcısına yanıt
    Bútçe nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

Bútçe nedir
    Merhaba, şimdilik sıkıntım darboğaz yapıp yapmayacağı. İşlemciye herhangi bir şekilde zarar vermek istemiyorum. RX570 alacak bütçem var ama işlemci/anakart değiştirmemi önerirseniz onları da gözden geçirebilirim.
    Önemi var mı bilmiyorum ama anakartım da ASUS Z77-A imiş.
  • pootez P kullanıcısına yanıt
    570 ile işlemci n dengeli olur

daha iyi ekran kartı alırsan sistemi de değiştirmen gerekir
  • Max 1050 ti veya eşdeğer performansı olcak şekilde bir ekran kartı takviyesi ile sisteminizi canlandırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yanlış anlamanı istemem de gt 630'a baktım, 750ti'den 5-6 kat güçsüz bir gpu olarak boy göstermiş. böylesi bir gpunun gta5de very high high ayarlarda 40 fps vermesi mümkün değil. muhtemelen yanlış hatırlıyorsunuz veya mazi size tatlı geliyor. 750ti bile bu dediğiniz şeyi tam olarak gerçekleştirebilecek bir gpu değilken hele ki

her neyse, sorunun gpu oldugu acık. işlemci idare eder. gpu olarak rx 570 al geç. darboğaz bir miktar olur ama işlemciye zarar gelmez, darboğaz zarar yaptıran bir şey değildir

ama psu da önemli. rx 570 yüksek ve dinamik güç tüketen bir gpu. psu çok eskiyse saatli bombaya dönmesin sisteminiz, benden demesi
  • Rx570 ve SSD disk ekleyebilirsin. Disk eskidiği için oyun performansını etkiler. İşlemci sürekli HDD ile uğraşır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam darboğaz işlemciye nie zarar versin? Ha dersiniz ki ben max performans istiyorum takarsınız bir 3770 geçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 3 Şubat 2020; 8:44:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

yanlış anlamanı istemem de gt 630'a baktım, 750ti'den 5-6 kat güçsüz bir gpu olarak boy göstermiş. böylesi bir gpunun gta5de very high high ayarlarda 40 fps vermesi mümkün değil. muhtemelen yanlış hatırlıyorsunuz veya mazi size tatlı geliyor. 750ti bile bu dediğiniz şeyi tam olarak gerçekleştirebilecek bir gpu değilken hele ki

her neyse, sorunun gpu oldugu acık. işlemci idare eder. gpu olarak rx 570 al geç. darboğaz bir miktar olur ama işlemciye zarar gelmez, darboğaz zarar yaptıran bir şey değildir

ama psu da önemli. rx 570 yüksek ve dinamik güç tüketen bir gpu. psu çok eskiyse saatli bombaya dönmesin sisteminiz, benden demesi
    Vallaha çok net hatırlıyorum, 1-2 ayar very high diğerleri high iken çok güzel kasmadan oynatıyordu. Asfalt, manzara grafikleri tamamen aklımda, ki benimkine neredeyse eşdeğer bi sistemi olan arkadaşım vardı o da aynı ayarlarda oynuyordu benimle birlikte. Belki 40 fps değildir ama hiç kastığını hatırlamıyorum.
    Güç kaynağı paylaşımda dediğim gibi 550W diyor, daha fazla mı bilgi lazım? Pek bilgim yok bu konularda.

• Komple sistem değişikliği yerine ekran kartı + ram + ssd güncellemesi ile hatırı sayılır performans artışı yakalanabilir.

Öncelikle günümüz koşullarında olmazsa olmaz ssd mutlaka alınmalı. Ortalama olarak 250gb kaliteli bir ssd'yi 250-300 aralığında alabilirsin.

Sistem 32gb ram desteğine sahip ama günümüz koşullarında 16gb ideal, ram miktarını 8gb'tan 16gb'a yükseltmek ortalama 200 lira maliyet getirir.

Bu işlemci ile ikinci elde rx570 fiyat performans ürünüdür. 1050ti fiyat olarak rx570 ile benzer olsa da performans olarak yanından geçmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.