Bildirim
i5 2500k vs Fx 8320 hangisi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Testlerde izliyorum şu anki oyunlarda aynı seviyedeler. Benim önerim 8320 almandır ki burdaki herkesde eminim öyle diyecektir çünkü bir kere i5 2500 daha eski ve artık yeni konsollarda 8 çekirdekli amd işlemci olacak, şu an 8 çekirdeği kullanan oyunlarda 8320 1 numara, o yüzden tekrarlıyorum önerim 8320. -
her zamn güncel ürün alın -
8320 daha iyi -
gene kafam karıştı iyi mi :) -
2500k iki nesil öncesinin ürünü daha güncel olan 8 izlek li 8320 yi tercih etmeniz geleceğe yatırım olacaktır. -
8320 al. -
8120
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_
8120
8120 almam benim işlemcide aradığım "Ghz" :) , bu yüzden i5 2500k 5ghz den yanayım , AMD 8350 bile 5ghz çıkamıyor istisnalar hariç , 8 çekirdek olayına kendi aklımca değinirsemde , 8 çekirdek isteyen uygulamalar çıktığında zaten elinizdeki bu Fx işlemciler çok pentium II 300 gibi bişey olacak diye düşünüyorum :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Zayber
quote:
Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_
8120
8120 almam benim işlemcide aradığım "Ghz" :) , bu yüzden i5 2500k 5ghz den yanayım , AMD 8350 bile 5ghz çıkamıyor istisnalar hariç , 8 çekirdek olayına kendi aklımca değinirsemde , 8 çekirdek isteyen uygulamalar çıktığında zaten elinizdeki bu Fx işlemciler çok pentium II 300 gibi bişey olacak diye düşünüyorum :)
Bence de doğru düşünüyorsun ne olacağı belli olmaz.2500k hala çok iyi bir işlemci oyunlarda. fx 8320 ve fx 8350 geleceğe yatırım olur mu çok da bilmiyrum ama bence 3-4 sene sonrasına kalıp uydurmamak ve sandry bridge mi iyi yoksa ivy bridge mi onlardan birini almak ve yoluna devam etmek en iyisi
-
her zaman güncel ürün tercih etmek mantıklıdır intel almak varsa kafanızda i5 3570k ya bakın 8320 de çok iyi bir işlemcidir -
quote:
arkadaşlar hangisi sizce?
bilgisayarım battlefied 3 , aion , tropico 4 oynanan , hd film izlenen , youtube , donanimhabere girilen bir pc extrem bişi ile uğraşılmıyor.
i5 2500k & GIGABYTE GA-Z77X-UD3H INTEL Z77
Fx 8320 & GIGABYTE 970A-UD3 AMD 970
Bf3 de Fx8320 + hd6870 ile hersey high.bir iki ayar ultrada. anti 16x 50-60 arasi fps aliyorum multide
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonLt -- 28 Mayıs 2013; 2:40:05 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben vazgeçtim işlemci / anakart değişiminden phenom II x4 2.8ghz(o.c 3.4ghz) , 660ti , corsair force gs ssd , corsair vengeance 4x2 1600ghz 8gb , msi 870a,g54 anakart çok çok yeterli bence , diğer işlemcileride denedim dün hissedilecek bir fark yok boşa masraf olduğuna karar verdim teşekkürler yorumlar için.
Dediğim gibi gidip ivy bridge intel işlemcide alsak şuan dünya para verip pci-e 3.0 için , elimizdeki ekran kartıları pci-e 3.0 desteklesede yetersiz kalıyor , o yüzden pci-e 3.0 ve pci-e 2.0 testleri şuan için başa baş gidiyor , tamam pci-e 3.0 yüksek bant genişliği sunuyor ama o bant genişliğini kullanacak uygulama oyun yok şuan için çıksada günümüzün en yüksek kartları bile yetersiz kalacak o uygulamalara , şuan ki pci-e 3.0 durumu 6 şerit otobanda en sağ şeritde şahinle gitmek gibi bir nevi para tuzağı , keza 8 çekirdek amd işlemcilerde öyle , uygulamalar 8 çekirdek desteklediğinde elimizdeki fx işlemciler yetmeyecek o uygulamalara yeni model 8 or 16 çekirdek işlemciler alacağız , daha elimizde beğenmediğimiz eski 4 çekirdekleri hangi oyunlar uygulamalar destekliyor ki dimi?
-
quote:
ben vazgeçtim işlemci / anakart değişiminden phenom II x4 2.8ghz(o.c 3.4ghz) , 660ti , corsair force gs ssd , corsair vengeance 4x2 1600ghz 8gb , msi 870a,g54 anakart çok çok yeterli bence , diğer işlemcileride denedim dün hissedilecek bir fark yok boşa masraf olduğuna karar verdim teşekkürler yorumlar için.
Dediğim gibi gidip ivy bridge intel işlemcide alsak şuan dünya para verip pci-e 3.0 için , elimizdeki ekran kartıları pci-e 3.0 desteklesede yetersiz kalıyor , o yüzden pci-e 3.0 ve pci-e 2.0 testleri şuan için başa baş gidiyor , tamam pci-e 3.0 yüksek bant genişliği sunuyor ama o bant genişliğini kullanacak uygulama oyun yok şuan için çıksada günümüzün en yüksek kartları bile yetersiz kalacak o uygulamalara , şuan ki pci-e 3.0 durumu 6 şerit otobanda en sağ şeritde şahinle gitmek gibi bir nevi para tuzağı , keza 8 çekirdek amd işlemcilerde öyle , uygulamalar 8 çekirdek desteklediğinde elimizdeki fx işlemciler yetmeyecek o uygulamalara yeni model 8 or 16 çekirdek işlemciler alacağız , daha elimizde beğenmediğimiz eski 4 çekirdekleri hangi oyunlar uygulamalar destekliyor ki dimi?
Dediğiniz gibi Pci 3.0 tek kartta yarar sağlamaz ancak çift kartlarda gözle görülür .Bir etkisi oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kullanım amacaına göre 8320 yeterli -
bana göre sırf fx bir iki oyunda iyi diye alınmaz crysis 3 farcry 3 battlefield 3 gibi dünya bu oyunların etrafında dönmüyor onun için i5 2500k hem fx göre tdp degeri daha az oc yaptıgınız zaman oc tepkisi daha iyi -
i5 2500k aldım gigabyte z77x anakart ile 4.5ghz voltaj vermeden cıkıyor ,
yanlız hani phenom 2 x4 ler fx lerle kapışıyor diyordu millet ama i5 2500k kullanınca farkın bayağı hissedilir olduğunu gördüm intel bu seride amd yi ezdi diyebilirim
aionda 65fps battlefield 3 100fps oldu benım gözlemlerim bu başka oyun oynamadığım için şuanlık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayber -- 5 Haziran 2013; 16:35:00 > -
~ 430 TL'lik FX-8350 yerine, yarı fiyatına FX 4100 + (~ 80 TL'lik) soğutucu alıp hız aşırtma ile oyunlarda FX-8350 seviyesinde performans alırsınız, tabi hız aşırtınca daha fazla güç tüketir. (FX-8350 zaten 125W ve 8350 ile de soğutucu gerekir.) Modülü fazla diye AMD FX işlemcilere oyun sistemlerinde fazladan para vermeyiniz. FX'lerde modülü fazla olan değil, hızı fazla olan işlemciler daha performanslıdır. (FX-4350, 8120 ve 6300'den daha performanslıdır.) AMD'nin oyunlarda intel'deki alternatifi Core İ3 (55W) işlemcilerdir. Üst seviye (ekran kartlı) sistemlerde modüllü AMD FX işlemciler yerine daha performanslı ve verimli (77W) gerçek 4 çekirdekli Core İ5 işlemci alınmalı. -
8350 al kafan rahat olsun -
quote:
Orijinalden alıntı: Mystik
~ 430 TL'lik FX-8350 yerine, yarı fiyatına FX 4100 + (~ 80 TL'lik) soğutucu alıp hız aşırtma ile oyunlarda FX-8350 seviyesinde performans alırsınız, tabi hız aşırtınca daha fazla güç tüketir. (FX-8350 zaten 125W ve 8350 ile de soğutucu gerekir.) Modülü fazla diye AMD FX işlemcilere oyun sistemlerinde fazladan para vermeyiniz. FX'lerde modülü fazla olan değil, hızı fazla olan işlemciler daha performanslıdır. (FX-4350, 8120 ve 6300'den daha performanslıdır.) AMD'nin oyunlarda intel'deki alternatifi Core İ3 (55W) işlemcilerdir. Üst seviye (ekran kartlı) sistemlerde modüllü AMD FX işlemciler yerine daha performanslı ve verimli (77W) gerçek 4 çekirdekli Core İ5 işlemci alınmalı.
Canı gonulden katılıyorum. Cok acık bır kaynak. Elıne saglık
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X