Şimdi Ara

i5 2500k vs amd phenom ii x4 965 ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2500knin f/p olarak %99.9 oldugunu testlere bakarak goruyoruz ama 2500k alip ekstra fan ve ocye yatkin bir anakart almamak olmaz buda ekstra masraf.eger cizim isiyle ugrasicaksan i5 ve cl7 ram ile kombo yapip eger yeni sistem duzup paranda kisitliysa ekran kartini dusuk alicaksin.eger oyunsa amac amd x4 955 alip 30tllik sadece ses icin bir islemci sogutucu alip ekran kartina agirlik vermen daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busuzima -- 1 Ekim 2011; 19:05:21 >
  • i5 iyiymiş iyki bişey sorduk almıorm intel mintel i7 vs athlon 3000+ die sorsam direk banmı atıcaktınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimcan34 -- 1 Ekim 2011; 23:22:04 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimcan34 -- 1 Ekim 2011; 23:20:48 >
  • i5 iyidir ama F/P açısından 955 derim.
  • amd'ci ne oluyor onu da anlamış değilim. ha bir işlemci markası tutmadığınız kalmıştı, o da oldu.
  • 965'e gerek yok 955 de yeterli 965 alacaksan biraz daha bütçeni zorla X6 al ama i52500 K en alınası bir işlemci bence ama karar sizin hepsi aynı işi yapıyor sonuçta fazla para vermeye gerek yok 2. elde düşünebilirsiniz.
  • 2500k mı 1100t mi? desen anlayacağızda x4 965 nedir?
  • Konu sahibi arkadaş çok garip triplere giriyor yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: busuzima

2500knin f/p olarak %99.9 oldugunu testlere bakarak goruyoruz ama 2500k alip ekstra fan ve ocye yatkin bir anakart almamak olmaz buda ekstra masraf.eger cizim isiyle ugrasicaksan i5 ve cl7 ram ile kombo yapip eger yeni sistem duzup paranda kisitliysa ekran kartini dusuk alicaksin.eger oyunsa amac amd x4 955 alip 30tllik sadece ses icin bir islemci sogutucu alip ekran kartina agirlik vermen daha iyi olur.

+212342342341231 pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 5 Ekim 2011; 9:23:47 >
  • quote:

2500knin f/p olarak %99.9 oldugunu testlere bakarak goruyoruz ama 2500k alip ekstra fan ve ocye yatkin bir anakart almamak olmaz buda ekstra masraf.eger cizim isiyle ugrasicaksan i5 ve cl7 ram ile kombo yapip eger yeni sistem duzup paranda kisitliysa ekran kartini dusuk alicaksin.eger oyunsa amac amd x4 955 alip 30tllik sadece ses icin bir islemci sogutucu alip ekran kartina agirlik vermen daha iyi olur.

i5 ve cl7 rame ağırlık vermekte ne oluyor? çizim yapacaksan ram in boyutu işlemcinin hızına bakarsın.
  • forumda iyice kabak tadı vermeye başladı sorun üyelerde değil yönetimde forumla ilgili öneri ve şikayetlerde bile geri dönüş olmuyor arkadaş oyun için hangi işlemci daha iyi olr diye tavsiye istiyor demedik laf bırakmıyoruz ayıp yav eğer sistem toplayacaksan AM3+ anakart 955 yada 965 tek modül 4gb ram ve 500 gb WD Cavair Black hdd işini görür kabaca %10 performans için %50 fazla vermeye gerek... en son iki işlemcim x3 720be ve atholon II 250 ve aldığım notebook ta 650 liralık athlon II 2.3 ghz işlemcili ve hepsinden memnun kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

i5 ve cl7 rame ağırlık vermekte ne oluyor? çizim yapacaksan ram in boyutu işlemcinin hızına bakarsın.

hocam cizim icin ramlerde cl7 ve alti onerilir.cl(gecikme degeri) dustukce fiat ve performans artar.ha 70tlyede 1x4gb cl9 1600mhz ramda yeter ama cl 7 2x2gb 1600 ramdan alicagin performans mukayese edilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

hocam cizim icin ramlerde cl7 ve alti onerilir.cl(gecikme degeri) dustukce fiat ve performans artar.ha 70tlyede 1x4gb cl9 1600mhz ramda yeter ama cl 7 2x2gb 1600 ramdan alicagin performans mukayese edilmez.

Kim öneriyor bunu? ben bilmem kaç senedir 3dsmax kullanıyorum daha yeni cl7 ram den cl9 a geçtim. bu işlerde ramin zamanlaması saniyeler ama ramin boyutu saatler kaybettirebilir. ramin azsa hdd e geçersin ve bu işlemleri süründürmeye başlar. o zaman cl1-2-3-4 olsa seni kurtarmaz. yüksek kapasiteli cl7 lerin fiyatları ortada kazanımlarıda tecrübeyle sabittir. kısacası değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 5 Ekim 2011; 22:05:48 >

• Kardeş bu forumda çok fazla ukala tipler var! crossfire yapıp ekran kartına 1500-2000 TL bayılırlar sırf 3-5 fps fazla alıp millete hava atmak için! ama işlemciye gelince birden maliyet hesabı yaparlar onlar için kendi sistemleri en iyi sistemdir! sen kendi ihtiyacına ve bütçene göre en uygununu zaten bulursun!
    Soruna gelirsek, tabiki i52500k şuan için alınabilecek işlemciler içinde en makul tercihtir!
    Buldozerle kıyaslasan bile i5 daha performanslıdır! x4 965 ten 2 tane alıp crossfire yapma şansın olsaydı eğer belki i5'e yaklaşırdı ama öyle bir ihtimalde yok malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR17

Arkadaşlar böyle sorular sormayın lütfen.
    Herkes İntel kimdir , AMD kimdir biliyor. AMD F/P ürünüdür. Paranın hakkını sonuna kadar verir.İntel adamın donuna kadar alır Overclock 'un kapılarını sonuna kadar açar. Ben AMD kullanıyorum ve kullanmaya da devam edeceğim.

İyi forumlar.

güzel yorum dostum gercekten
  • Bu iki işlemci arasında dağlar kadar fark yok ki. Gayet sorulabilir bir soru. Ben ikisi arasında kalsam AMD'den yana kullanırdım. Lakin işlemciler zaten belirli bi hıza ulaştılar. Günlük kullanımda ve oyun performansı olarak ikisi arasında 2 kat falan fark olması imkansız. Darboğazı yapan ekran kartı olacak zaten. Ha ben rendering yapıcam , grafik programları kullanıcam vs gibi işlemciye yüklenen şeyler yapacaksanız , 2500K tabi ki daha mantıklı. Daha da abartıp I7 de geçmeniz daha daha mantıklı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

Bu iki işlemci arasında dağlar kadar fark yok ki. Gayet sorulabilir bir soru. Ben ikisi arasında kalsam AMD'den yana kullanırdım. Lakin işlemciler zaten belirli bi hıza ulaştılar. Günlük kullanımda ve oyun performansı olarak ikisi arasında 2 kat falan fark olması imkansız. Darboğazı yapan ekran kartı olacak zaten. Ha ben rendering yapıcam , grafik programları kullanıcam vs gibi işlemciye yüklenen şeyler yapacaksanız , 2500K tabi ki daha mantıklı. Daha da abartıp I7 de geçmeniz daha daha mantıklı..

oyunlarda işlemci etkisini düşününce arasında dağlar kadar fark oluyor.
    x4 965 bir oyunu 40 fps'de oynatırken i5 2500 50'de oynatırsa arada uçurum olur

• quote:

Orijinalden alıntı: cpt_jack_sparrow

quote:

Bu iki işlemci arasında dağlar kadar fark yok ki. Gayet sorulabilir bir soru. Ben ikisi arasında kalsam AMD'den yana kullanırdım. Lakin işlemciler zaten belirli bi hıza ulaştılar. Günlük kullanımda ve oyun performansı olarak ikisi arasında 2 kat falan fark olması imkansız. Darboğazı yapan ekran kartı olacak zaten. Ha ben rendering yapıcam , grafik programları kullanıcam vs gibi işlemciye yüklenen şeyler yapacaksanız , 2500K tabi ki daha mantıklı. Daha da abartıp I7 de geçmeniz daha daha mantıklı..

I5 2500K almayıp X4 965 alırsanız (480-280) 200 lira elinizde bütçe fazlanız olur. 600 liraya ekran kartı alacakken 800 liraya ekran kartı alırsanız , işlemciler arasındaki fps farkını ekran kartı performans farkı ile kapatır , hatta daha iyi bi performans elde edersiniz.. Kısacası işlemciler arasındaki fiyat farkını ekran kartına yatırmak daha mantıklıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 8 Ekim 2011; 1:53:45 >

• eğer bütçen az ise FX-4100 AL DERİM 31 EKİME KADAR bekliyecen ama 965 alıcaksan kafandan cıkar fx al en azından yeni nesil işlemciye yatırım yapmış olursun hacı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cpt_jack_sparrow

quote:

I5 2500K almayıp X4 965 alırsanız (480-280) 200 lira elinizde bütçe fazlanız olur. 600 liraya ekran kartı alacakken 800 liraya ekran kartı alırsanız , işlemciler arasındaki fps farkını ekran kartı performans farkı ile kapatır , hatta daha iyi bi performans elde edersiniz.. Kısacası işlemciler arasındaki fiyat farkını ekran kartına yatırmak daha mantıklıdır..

fiyatı konusunda değil performansı konusunda yorumda bulundum.
    artan parayı ekran kartına yatır demişsin haklı sayılırsın. zaten oyunu fulldede oynuyon mediumdada o nedenle fazla kasmaya gerek yok. x4 630 alsın aradaki farkı ekran kartına yatırır sonuçta üç işlemcide 4 çekirdek oyunlarda farkı ekran kartı yaratıyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.