Şimdi Ara

i5 2500k voltajsız 4.5ghz , 5ghz yapamadım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar intele uzak kaldım bi süredir AMD işlemcilerle oynuyordum intel i5 2500k geçti elime voltaj vermeden 4.5ghz oluyor ama 5.0ghz denemelerimde pc açılsada prime95 vs testlerde mavi ekran aldım ve verdiğim voltaj yüksekdi bence şimdi benim yapmadığım birşeyler var mı onu soracaktım
    anakart Gigabyte GA-Z77X-UD3H , ram corsair vengeance 1600mhz 4x2 8Gb , high power 700watt

• 4.5 Ghz'deki voltaj kaç ?

Ayrıca 5 Ghz için kaç voltaj verdiniz ?
  • 4.5ghz de voltajı ellemedim ki sadece çarpan artırdım ,
    5ghz de açılıyor ama prime 95 açınca 3 4 saniye sonra mavi ekran veriyor 1.550 voltaj verip denediği mi biliyorum , xmp disable yaptım birde
    işte dediğim gibi sadece voltaj ve çarpandan başka bişiler yapacakmıyım cpu pll 1.80 bunu artıran gördüm mesela googlede vs vs amd olsa iyi anlarım ama intele yabancıyım sorayım dedim foruma napalım
  • İmkansız değil ama çok zor işlemciyi tam yüke sokup cpu-z ss koyabilir misin?

edit : 4.5 GHZ iken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 5 Haziran 2013; 17:56:42 >
  • bugun deneme yapayım dedim ama biosdan ne ayar yaptıysam yapayım pc açılınca eski ayarda açılıyor , hatta bios pilini çıkarıp res attım biosa gene aynı , biosda 45 yapıp 4500ghz ayarlıyorum pc açılınca default hız 3.3ghz gösteriyor cpu-z 2 saattir uğraşıyorum yok anlamadım
    birde eski 4.5ghz hızda voltaj auto ayarlı belki anakart voltajı kendisi yükseltiyordur ama bu ayar işini anlamadım biosdan ayarlasamda ratioyu 45 biosda 33 gösteriyor ratioyu herşeyin göründüğü M.İ.T settingsde şu anakartı kullanan varsa söylersin 2 saattir uğraşıyorum yok gene aynı
  • z77x-ud3h anakartın üzerinde SW4 diye bir swich var onu diğer tarafa alınca bios ayarım oluyor şuan , bunun ne olduğunuda bilen varsa yazabilir mi?
  • voltaj vermeden 4.5 olamaz dostum. voltajın otomatiktedir. sen 4.5 e çekince voltaj da ona göre artıyodur. kendi gözünle rakamın değişmediğini gördün mü ?. ayarını yapmamış olman voltaj vermediğin anlamına gelmiyor dedigim gibi otomatik olarak ayarlıdır. anakart kendi basıyodur voltajı o işlemciye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zayber

4.5ghz de voltajı ellemedim ki sadece çarpan artırdım ,

4.5 Ghz de CPU Z SS si verebilir misiniz ?
  • quote:

z77x-ud3h anakartın üzerinde SW4 diye bir swich var onu diğer tarafa alınca bios ayarım oluyor şuan , bunun ne olduğunuda bilen varsa yazabilir mi?

ne olduğunu bilmiyorum ama bende asus v pro var. üstünde tpu ve apu switchi var sanırım onunla benzer bi özellikte. bu switchlerden biri o.c odaklıyken öteki anti o.c odaklı çalışıyor. biri power saving öteki performance increase yani. manuel olarak o.c yapmak istediğimde 2 sinide kapatmam gerekiyor. belki sendeki switch de bu tarz bişeydir. power saving açıyosan sen o.c yapsan o switch yüzünden yaptıgın o.c yi engelliyodur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

4.5ghz de voltajı ellemedim ki sadece çarpan artırdım ,

4.5 Ghz de CPU Z SS si verebilir misiniz ?

buyrun ss , sağ tıklayıp resme bak diyince büyüyor

i5 2500k voltajsız 4.5ghz , 5ghz yapamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayber -- 7 Haziran 2013; 13:53:41 >

• Voltaja baktınız mı ?

1.5Volt !

Siz voltaj vermemiş olabilirsiniz, ama ayar Auto'da ise kendi ayarlıyor voltajı.

4.5 Ghz için 1.5V çok yani. Rekor kırıyorlar o voltajla yahu :)

Günlük olarak o voltajda kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 7 Haziran 2013; 13:57:31 >
  • anakart kendisi yapıyor ne yapayım voltaj vermemi diyim anakarta yada kendim mi bir voltaj yazayım oraya acaba?
    herşey defaultda ben sadece multipler 33 den 45 yaptım sonradan aklıma geldi konuyuda boşuna açmış olduk , neyse benım gördüğüm stabil 4.8ghz , 5ghz için cpu vtt , cpu pll vs vs ayarı lazım herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayber -- 7 Haziran 2013; 14:31:41 >
  • Anakart fazla fazla veriyor o Voltajları, işi anakarta bırakırsanız işlemciyi bile yakarsınız.

4.5 Ghz'in çalışacağı bir voltaj var, bu 1.5V in altında zaten.

Siz deneyerek bulacaksınız, ilk başta 1.3V verin, sonra hata vermezse yavaş yavaş aşağı inin test ede ede.
  • Adam anakarttan şansız :D
  • 1.4v üstü çok zararlı ve risklidir. çıldırdınız mı azot ile oc yapıyolar 1.5v ile :S 1.2 falan vermeniz lazım 4.2 için
  • ben voltaj vermiyorum :) , anakartda auto da cpu voltage , artık 1.360v yazdım 4.5ghz için
  • Voltaj vermeyi anakarta bırakmayın.Benim takoz işlemci bile 4.5 ghz yükte 1.38v ile stabil.OCCT ile yükte en az 30 dk test edin.1.30v civarında başlatın,çakılmazsa kademe kademe voltaj düşürerek test edin.Çakılırsa da yine kademe kademe artırarak test edin.Kolay gelsin
  • 4.5ghz çıkmazsa zaten yakarım bu işlemciyi şu sıralar 5ghz ile uğraşıyorum youtubeden overclock videoları izliyorum uzun süredir AMD işlemcideydim bilgim yok , yanlız Gigabyte GA-Z77X-UD3H gibi bir anakart nasıl auto voltajda 1.5v verir 4.5ghz de anlamadım iyi ki bu şekilde kullanmadan uyandık
    Cpu pll ve Cpu vtt voltajları hakkında bilgim yok onu anlamaya çalışıyorum , cpu pll bende default 1.800v , nette bir kısım insan 1.900v yapmış bir kısmıda düşürmekten yana gördüm 1.700v 1.750v gibi onları bir öğreneyim denemeye başlayacağım thermaltake contac 29 bp soğutucu ile 5ghz stabil olur mu bilmem corsair vengeance 1600mhz ramlardanda pek umutlu değilim ama bakalım bir kaç deneme yaparım , 5ghz windows açıyor ama prime95 de mavi ekran geliyor bunu çözmeye çalışacağım
  • Niye 5 Ghz zorluyorsunuz ?

Ayrıca, çarpan arttırdığınızda belleklerin önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Niye 5 Ghz zorluyorsunuz ?

Ayrıca, çarpan arttırdığınızda belleklerin önemi yok.

Orada yanlışınız var her ne kadar çarpan arttırdığında ram hızında MHz olarak değişiklik olmasada ramlerin okuma yazma vs.. hızları artıyor, kalite ram veya kalitesiz ram stabiliteyi etkliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.