Şimdi Ara

i5 2500k voltajsız 4.5ghz , 5ghz yapamadım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Corsair Vengeance sorun yaratır mı ki, pek de kalitesiz bellekler değil hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Niye 5 Ghz zorluyorsunuz ?

Ayrıca, çarpan arttırdığınızda belleklerin önemi yok.

Orada yanlışınız var her ne kadar çarpan arttırdığında ram hızında MHz olarak değişiklik olmasada ramlerin okuma yazma vs.. hızları artıyor, kalite ram veya kalitesiz ram stabiliteyi etkliyor.

Ratio yu arttırdığınız da ramle ilgili herhangi bi senkronu hızlandırmış olmuyosunuz benim bildigim. Frekans hızı arttırıldığında ramleri etkliyor.

100 (FSB) x 43 (ratio)

çarpan diye tabir edilen şey ratio oluyor. FSB dedigimiz frekans. yani neyi değiştirdiğinle alakalı tamamen. o.c yaparken illa sadece ratio arttırmak zorunda değilsin. istersen 110 x 43 yap = 4730 mhz yaparsın hemde ramlerine ayrıca o.c yapmadan hızlandırmış oluyosun frekansı arttırdığın için. hem FSB artırıp hemde ramleri o.c yapma şansın da var. ben öyle kullanıyorum şahsen.

saygılar

• @shawnz

OC hakkın geniş bilgiye sahibim merak etmeyin amd soket 462'den beri uğraşıyorum bu işlerle

@_Dominic_Toretto_

Yani kalitesiz sayılmaz, sıkıntı olmaz herhalde ramden yana, birde her anakart her rami sevmiyor
  • 5ghz zorlamıyorumda AMD den alışkanlık olmuş :) Phenom II x4 920 2.8ghz işlemciyi 4ghz çıkarmıştım :) bir nevi hobi
    neyse i5 2500k yı 4.9ghz stabil yapabildim , prime95 de açıkken , sıcaklık max 77-80 derece ama ama
    voltaj 1.575 , cpu vtt 1.200v , cpu pll 2.000v , sakın yuh o kadar voltaj verilir mi demeyin :) , işlemci ısınmadıkça bence bir problem yok , sıvı azot mu nitrojen mi neyse adam i5 2500k 7ghz çıkarmış verdiği voltaj 1.9 volt :)
  • Stabilse sorun yok. Isı bu aylara göre normal zaten. Belli ki orta performansta bir soğutucuda kullanıyorsunuz..
  • Zayber kullanıcısına yanıt
    7 Ghz i günlük kullanmıyor herhalde :)

1.575 günlük kullanılacak bir değer değil bana göre. Hobi olabilir, test vs yaparsın sonra düşürürsün yine daha aşağı.

Ömrünü yersiniz İşlemcinin arızalanabilir bile yani şansınıza kalmış artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

@shawnz

OC hakkın geniş bilgiye sahibim merak etmeyin amd soket 462'den beri uğraşıyorum bu işlerle

@_Dominic_Toretto_

Yani kalitesiz sayılmaz, sıkıntı olmaz herhalde ramden yana, birde her anakart her rami sevmiyor

saygılar hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.