Şimdi Ara

i5 2500K ve MSI Z68A G43 G3 ile OC?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakında bu ikiliyi almayı düşünüyorum ancak aklımda birkaç soru var. Biliyorsunuz ki 2500K çok iyi OC olabilen bir işlemci.
    Aklıma takılan nokta ise en azından 4.0 GHz yapıp sistemi 3.3 GHz hantallığından kurtarmak. Bu anakart ile ilgili pek fazla OC konusu bulamadım ancak bir alman sitesinde biraz voltaj vererek 4.5 GHz yapabilmişti. Acaba anakartın faz durumu ve sağlamlığı o hızlara kadar yeterli mi? Sonradan pişman olmak da istemiyorum açıkçası.

• Z68 in giris seviyesi kartlarindan bulabilirseniz gd 55 65 gibi model bakin oc icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

Z68 in giris seviyesi kartlarindan bulabilirseniz gd 55 65 gibi model bakin oc icin

Mod profesyonel OC düşünmüyorum. 4.1 veya 4.2 seviyesine çıksın kafi

• Up

• http://www.netsiparis.com/asus-p8z68-v-gen3-intel-z68-soket1155-4-ddr3-2200-oc-dual-channel-max-32gb-3-pci-ex16-3-0-1748mb-vga-1-esata-2-usb3-0-gblan-atx

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91798

Alabileceğin en iyi kartlardan birisi ve z68 için en iyi kart ASRock Z68 Extreme3 ama çoğu markada türkiyede kalmamış bunlar var. İstersen tavsiye vereyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: FreeKickerz

http://www.netsiparis.com/asus-p8z68-v-gen3-intel-z68-soket1155-4-ddr3-2200-oc-dual-channel-max-32gb-3-pci-ex16-3-0-1748mb-vga-1-esata-2-usb3-0-gblan-atx

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91798

Alabileceğin en iyi kartlardan birisi ve z68 için en iyi kart ASRock Z68 Extreme3 ama çoğu markada türkiyede kalmamış bunlar var. İstersen tavsiye vereyim ?

3 senelik bir işlemci için ne o kadar anakarta para veririm, ne de 0 anakart alırım hocam. Laptop a karşılık birisi ile anlaştım bu bileşenleri almaya.

"Aldığım zaman kullanabilir miyim?" konunun asıl amacı.

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Corsair h100 ile 71 derece - 72 derece sınırıymış - 4.4 ghz görmüş ama stabil overclock yaparsan 3.8 - 4.1 arası rahat görüyormuş. OC Genie ile. karar senin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Z170 ve i7 7700k sorunu
    8 yıl önce açıldı
    i7 4770 msi z87-g45 O.C
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeKickerz

Corsair h100 ile 71 derece - 72 derece sınırıymış - 4.4 ghz görmüş ama stabil overclock yaparsan 3.8 - 4.1 arası rahat görüyormuş. OC Genie ile. karar senin.

4.1 GHZ yeterli olur diye düşünüyorum şu anki orta-ust seviye e kartlarına.

• hocam 2500k için anakart sorunu var ben p67 ve contac30 ile 4.3 ü gördüm fakat anakart arıza yaptı 2.el anakart aldım 2.5aydan beri süründürdü hocam anakart arıyorum bende hep 500tl üstü yeni bir sistem toplatacak bana :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuppie06 -- 10 Temmuz 2015; 12:54:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuppie06

hocam 2500k için anakart sorunu var ben p67 ve contac30 ile 4.3 ü gördüm fakat anakart arıza yaptı 2.el anakart aldım 2.5aydan beri süründürdü hocam anakart arıyorum bende hep 500tl üstü yeni bir sistem toplatacak bana :(

Sizin anakart yine eli yüzü düzgün. Benim almak istediğim anakartin adam gibi MOSFET soğutması bile yok.

• İşlemci takoz değilse def. voltaj ile yani 1.2v ile günlük 4ghz kullanabilirsin, bu seviye de ki o.c'u da bu anakart kaldırır, aksi halde Z77 çipset 2.el anakart bakman daha iyi olur, üst seviye o.c için anakart faz yapısı önem taşıyor.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    hocam sizin önerebileceğiniz z77 anakart mevcut mu?

• 2.el de Msi'ın z77 GD serisi anakartları oluyor onlara bakabilirsin, diğer markalarda da var biraz fazla fiyat çekiyorlar.
  • MSI Z68A anakart kullanıyorum, açılışta 99 nolu hata kodunu alıyorum, bilgisayar açılmıyor, bu hata kodu ne demek anlayan bilen var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.