Şimdi Ara

Ivy Bridge yüksek sıcaklık değerlerinin sebebinin TIM olduğu kanıtlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
3
Favori
5.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce Ivy Bridge başlığındaki postumu alıntılıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

vs

vs

Bu 4 grafik sandy ve ivy işlemcilerin overclock sonrası sıcaklığa tepkisini bizlere basit şekilde sunuyor.

Bütün review siteleri incelemelerini ES işlemcilerle yaptı ve overclock.net işlemciyi açıp ilginç birşey buldu, detaylı bilgiyi aşağıdaki makalede bulabilirsiniz.

Ivy Bridge Temperatures – It’s Gettin’ Hot in Here

Yüksek ısıyı 3 gate ve 22nm ile oluşan geçiş problemi diye algılamak yerine biraz daha irdelemek lazım nihayetinde ocye olan tepki sıcaklıkların nasıl kademe kademe arttığını gösteriyor aynı durum sb'de geçerli değil. SB daha stabil duyarlılık veriyor ocye.

http://cdn.overclock.net/6/65/600x274px-LL-6571a4c0_251a.jpeg

Overclockers.com işlemciyi daha detaylı incelemeye karar vermiş ve sonuç bu.

IHS(bütüleşik ısı dağıtıcısı) Ivy Bridge'de termal macun ile yapıştırılmış daha güvenli şekilde ayrılması için. Sandy'de ise daha özel ve ısıyı daha çabuk ve hızlı yaymak için basit tabirle lehim metodu kullanılıyordu. Bunun bir sonucu olarak macun belirli bir değerdeki ısıdan sonra yetersiz kalıyor.

IHS ısıyı iletip dağıtmak yerine belirli bir değerden sonra macunun yetersiz kalması sonucu içeriye hapsetmeye başlıyor çünkü ısının aktarımı esnasında macun limite takılıyor. Basit bir ifadeyle iki method arasındaki ortalama fark SB'deki metod ile 80 W/mK iken Ivy'de bu değer 5W/mk.

4.5ghz sonrası neden sıcaklığın 100mhz artsa bile neden 15-20 derece olarak tepkiye dönüşmesini daha rahat şekilde anlayabiliyoruz.

Bütün sitelerde yer alan incelemelerde kullanılan işlemciler Engineering Sample ve eğer IHS ve işlemci arasındaki macun kullanımı sadece ES işlemcilerle sınırlıysa ve kullanıcıların alacağı son versiyon işlemcilerde bu durum yoksa o zaman sıcaklık konusunda daha iyi sonuçlar elde edilmesi mümkün olacaktır dolayısıyla 4.5 4.6 ghz barajı ortadan kalkacaktır.

Lakin kullanıcılara sunulan sürümde de bu durum mevcutsa önümüzdeki hafta bu konuyu irdeleyen birçok test göreceğiz demektir. IHS'i kaldırıp farklı denemeler yapıp sıcaklığa işlemcinin tepkisi ölçülecektir. Eğer olumlu neticeler elde edilirse bu durumun sonrasında Intel'in işlemcilere revizyon getirtmesi ve SB işlemcilerde olduğu gibi IHS'in lehim yoluyla oturtulması olası bir hal alır.

Dün itibariyle Japon Pc Watch sitesi işlemcinin bütünleşik ısı dağıtıcısını mükemmel şekilde kaldırıp piyasadaki en iyi termal macunlar ile testler yaptı. OCZ Freeze Extreme ve Coolaboratory Liquid Pro (metal termal macun) ile yapılan testler bize %23 sıcaklık düşüşü (84 dereceden 64 dereceye 20 derecelik sıcaklık farkına dikkat) vermekle kalmıyor aynı zamanda işlemcinin overclock potansiyelini artırıyor ve Sandy Bridge işlemcilerde olduğu gibi 5.0 ghz ve benzeri değerleri görmemiz mümkün hale gelebiliyor.

Intel yapmış olduğu bu hatanın ispat edilmesi sonrası sanıyorum ki revizyon hazırlığı içinde olacaktır.

• Bu bilinen yüzüydü ve kanıtlanması iyi oldu. inşallah yakın sürede Revizyon gelir. o zaman düşünebilirim
  • Zaten biliyorduk ama resmiyet kazanmasi cok iyi oldu artik revizyon haberleri yakinda duyulur.
  • yeni reviazyon bekliyoruz.her işlemcinin yeni revizyonu iyidir
  • abi bu adamlar hiçmi test falan yapmıyorlar direk sür piyasaya varmı böyle bişey bu durum maliyetten kaçmak için yapılmışta şimdi ne oldu iyimi oldu? sb candır sb devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

abi bu adamlar hiçmi test falan yapmıyorlar direk sür piyasaya varmı böyle bişey bu durum maliyetten kaçmak için yapılmışta şimdi ne oldu iyimi oldu? sb candır sb devam

Belki ilk kullanicilar zaten alir diye ucuz urunu pahaliya sattilar zaten o macun degisince maliyette artacak reviztonda satislarda dusecektir yani bence bilincli bir hamle yani aynne ipadin yaptigi gibi kamer bile yokut hemen ipad 2 cikti yakin zaman sonra yine cok satti yani o yuzden intel bilerek yapti bence yoksa test etmeden cikarmaz.

• Bu intel'in yaptığı bir "hata" değil ki zaten. Daha ucuza mal etmek için daha ucuz macun kullanılmış. Adamlar 22nm üretim teknolojisine sahip ve bunu bilmiyorlar mı sanıyorsunuz? Revizyon çıkmayabilir. Revizyon çııksa dahi o revizyonda macunu değiştirecekleri kesin değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence ilk kullanicilardan daha fazla kar yapmak icin yaptigi bir hamle intelin yukaridada yazdigim gibi sonra oc si kotu olacagini biliyorlardi zaten ve gozden dusmemek icin daha pahali eski macun teknolojisiyle modeller gelebilir ama pahaliya mal olacagindan kendi karindan keseceklerine fiyati arttircaklardir buda satislari dusurecektir ve ilk cikan modellerin fiyati akillarda kaldigi icin ucuz bir modelle goz boyamak istemislerdir oc olayi farkindalar yani amac ilk kullanicidan cok kar saglamak sonra hatalar giderilir zaten satislar dusecek.
  • Çok enteresan ve basit bir hata mı desem, ahmaklık mı desem, ne desem acaba?

Tek hata yapan AMD olmuyormuş demek ki!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Çok enteresan ve basit bir hata mı desem, ahmaklık mı desem, ne desem acaba?

Tek hata yapan AMD olmuyormuş demek ki!

Eee heralde,Ivy çok konuşuldu ama bekleneni veremedi maalesef.Şimdi kozu kullanma sırası AMD'de ve FX2'ler Phenom II'ler gibi iyi bir işlemci olacaktır.
  • Durum farklı AMD performans olarak bir şey veremiyor, Intel ise performans olarak AMD'yi yerle bir edip ezip geçiyor, tek sorun üst düzey overclock ile gelen yüksek sıcaklıklar hepsi bu. AMD'nin Intel'i 2 nesil gerideyken yakalaması epey zor. Bakalım göreceğiz ne derece başarılı olacağını.

@bocekgrafik

Mutlaka bu durum bir hata değildir, o kadar test olanakları, lablar ve imkanlar dururken böyle basit bir kavram test edilmeksizin piyasaya sürülmez. Maliyeti düşürüp pahalıya satmak ve revizyon ile beraber fiyatları daha da yukarı çekmek temel amaç olabilir.
  • Böyle bişey yapsalar, bunu kullanıcılar yer mi sence? Şahsen ben, alacağım varsa da almam açıkçası. Sen olsan alır mısın? Bu bir yana, hele hele geçen gün DH'de test yapıldı ve 4 kanal belleğin de hiçbir getirisi olmadığı açıkça ortaya konduktan sonra, bu işlemcileri almanın bir mantığı kalmadı bence. Ve 1366 soketlerin 6 çekirdeklileri, bence hâlâ favoriler bu sebeple.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Mayıs 2012; 14:06:23 >
  • Valla 5.4 Ghz yapan İ7 2700K buldum hiç kendimi yoramam.

İntel de maliyetleri düşürmek için "çin işi" ucuz işlere kalkmaya başladı.Rakibin olmazsa böle olur işte.

Kaç lira kazandı şimdi bu olay la intel acaba onu merak ediyorum.
  • Bunu rakamları görmeden anlamak hayli zor. Sandy Bridge satışlarıyla Ivy Bridge satışlarını kıyaslayarak az çok kar hamlesi mi yoksa zarar hamlesi mi olduğunu anlayabileceğiz lakin şu aşamada ne söylesek boş olur. Şurası bir gerçek ki üretim maliyetinin aşağıya inmesine karşın upgrade yapmak isteyen bazı kullanıcılar Ivy'den uzak duruyor bu da potansiyel müşteri kaybı anlamına geliyor. Ha bu kitle çok mu büyük ? Pek sanmıyorum zira Newegg ve benzeri büyük satış platformlarında stoklarda i7 3770k yok.

Bakalım Intel nasıl bir hamle yapacak.. Muhtemelen revizyon gelecektir nihayetinde ortadaki durum es geçilecek gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Bunu rakamları görmeden anlamak hayli zor. Sandy Bridge satışlarıyla Ivy Bridge satışlarını kıyaslayarak az çok kar hamlesi mi yoksa zarar hamlesi mi olduğunu anlayabileceğiz lakin şu aşamada ne söylesek boş olur. Şurası bir gerçek ki üretim maliyetinin aşağıya inmesine karşın upgrade yapmak isteyen bazı kullanıcılar Ivy'den uzak duruyor bu da potansiyel müşteri kaybı anlamına geliyor. Ha bu kitle çok mu büyük ? Pek sanmıyorum zira Newegg ve benzeri büyük satış platformlarında stoklarda i7 3770k yok.

Bakalım Intel nasıl bir hamle yapacak.. Muhtemelen revizyon gelecektir nihayetinde ortadaki durum es geçilecek gibi değil.

Yuksek oc degerlerinde islemcinin bazi artilari bile var ama normal kullanici ve az oc yapacaklar icin problem buyuk cunku 20 derece fark var ayrica islemci halen cok satiyor cunku upgrade edecekler zatenaz fark oldugundan sicak bile olmasa bu kadar alan cok olmayacakti bu yuzden biuradaki intelin asil kitlesi yeni pc toplayacaklar.Ki bence satislar simdi dusuk gibi gozuksede genel olarak yuksek olacaktir revizyondan sonra bence bu ilk dusuk maliyetle olabildigince musteriye satmak icin bence yani ilk bir alacaklari temizliyorlar sonra olayi farkinda olanlara satiyorlar.

• SB kullananların Ivy' e geçmesi için bir sebep yok. Haswell mimarisinde geçebilirler. AMD BD 2 serisi işlemcilerde ilk serideki hatalardan ders alınarak daha yüksek performanslı işlemciler çıkarmasını bekliyorum.
  • Tam olarak olayı kavrayamadim bu sıcaklık düşüşü için yeni kaliteli bir termal macun yeterli mi oluyor?

edit: resimlere bakınca sorunun cevabını aldım mobilden resimleri göremiyorumdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ametal58 -- 13 Mayıs 2012; 2:44:09 >
  • Allahtan ekran kartı yongalarında böyle ısı dağıtıcısı yok ! işlemcilerde de olmasa daha iyiymiş ! ısı dağıtıcısı koy üstüne birde macun sür tabii yüksek olur sıcaklık :D
  • p67lerde sata hatası yongayı etkiledi şimdi de işlemciye revizyon bu haberi gördüm ve iyi ki ssd almışım dedim yenilenince tekrardan bakarız artık ivyye
  • benim merak ettiğim bunu yapmayı deneyecek kaç ev kullanıcısı çıkar acaba? bir 3570k kullanıcısı olarak kendi işlemcimde denemek isterdim ama teknik bilgim yetersiz olduğu için garantimi çöpe atabileceğimi sanmıyorum.

resimlere bakınca kolay gibi görünse de bu işin bi püf noktası vardır elbette. bir de intel'in bu kadar saçma bi hareket yapmasını aklım almıyor. acaba uzun vadede bu testteki soğutucuların kimyasal bir etkisi, işlemciye zarar vermesi söz konusu olabilir mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.