Şimdi Ara

i5 2500K için İşlemci Soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. İşlemcim i5 2500K. Ve ilk aldığım zamanlarda boşta 30 civarı iken, şu anda boşta 45 dereceyi görebiliyor. Adana'da yaşıyorum belki biraz da bunun etkisi vardır.
    İşlemcimin bu sıcaklığını düşürmek için de yeni bir işlemci soğutucusu alacağım. Ayrıca alacağım bu soğutucuda sessizlik de benim için bir unsur.

Bütçem 150 TL civarı. Düşündüğüm modeller ise şöyle :

-Akasa Venom Voodo
    -Thermalright Venomous X RT
    -Thermalright Macho HR02

Kasam : Cooler Master HAF 912 Plus
    Ram: Gskill RipjawsX 2x4 GB ( Ramler yüksek profilli olduğu için temas etme sorunu olabiliyor deniliyor. Umarım sorun olmaz.)

NOT: Eğer ki Thermalright modellerinden birisini alırsam ek fan almayı da düşünüyorum. Ek fan önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kLkN7 -- 30 Ağustos 2013; 0:59:40 >

• Thermalright Venomous X --- Tek bloklu soğutucularda en iyisi. Sıfır alacaksanız tavsiyem bu olur 140 tl civarındaydı fiyatı yanılmıyorsam.

Voodo da iyidir çift fan + bakır taban ile ama kalite açısından Venomous X derdim şahsen.

D-14 bir ara 2.elde baya iyi gidiyordu 100-120 tl arasında ama şu an yok.

2.elde bir arkadaş Thermalright Silver Arrow Extreme satıyor o ilana da bakabilirsiniz isterseniz.
  • quote:

Thermalright Venomous X --- Tek bloklu soğutucularda en iyisi. Sıfır alacaksanız tavsiyem bu olur.

+1

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-venomous-rt-sb-e-amd-intel-islemci-sogutucusu-lga1155-uyumlu.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Tony Montana_

Thermalright Venomous X --- Tek bloklu soğutucularda en iyisi. Sıfır alacaksanız tavsiyem bu olur 140 tl civarındaydı fiyatı yanılmıyorsam.

Voodo da iyidir çift fan + bakır taban ile ama kalite açısından Venomous X derdim şahsen.

D-14 bir ara 2.elde baya iyi gidiyordu 100-120 tl arasında ama şu an yok.

2.elde bir arkadaş Thermalright Silver Arrow Extreme satıyor o ilana da bakabilirsiniz isterseniz.

Teşekkürler. Pekala çift bloklu oluşu sanırım daha iyi soğutma sağlayacaktır. Çift bloklu olarak ne önerebilirsiniz ?
  • Thermalright Silver arrow extreme
    Noctua nh-d14

Türkiyede çift bloklu olarak en iyiler bunlar ancak Thermalright Venomous X tek blok olmasına rağmen kafa tutuyor ayrica daha hafif

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-venomous-x_5.html#sect0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 24 Ağustos 2013; 22:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 16:51:7 >
  • quote:

Thermalright Silver arrow extreme
    Noctua nh-d14

Türkiyede çift bloklu olarak en iyiler bunlar ancak Thermalright Venomous X tek blok olmasına rağmen kafa tutuyor ayrica daha hafif

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-venomous-x_5.html#sect0

Hocam benim içim önemli olan soğutma performansının önemli olması. Ha Noctua'ya veya Thermalright Silver Arrow'a verecek param yok mu ? Var elbette. Ancak verdiğim bütçenin de yeterli olacağını düşünüyorum. Thermalright Venomous X'in tek blok olması şu anda aklımı karıştıran unsur. Akasa Venom Voodo var aklımda hala. Çift fanlı en azından.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 4690K İŞLEMCİ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biz sana en iyiyi önerdik.
    Ben bildiğimden şaşmam diyorsan kendin bilirsin

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=77752237

155 tlye silver arrow mevcut uyarsa kaçırmayın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Biz sana en iyiyi önerdik.
    Ben bildiğimden şaşmam diyorsan kendin bilirsin

Hocam estağfurullah, yanlış anlaşılmak istemem. Sizin önerdiğiniz de yapılan testlerde çok iyi bir soğutucu olarak görünüyor. Ancak beni rahatsız eden tek blok tek fan oluşuydu. Yoksa sizlere karşı hiçbir şeyim yoktur. Siz burada bana yardımcı oluyorsunuz, ben size neden yanlış yapayım.

• thermalright ultra ile benzer soğutma bloğuna sahip incelemede de adamlar o klipslerle tutturmuşlar fanı.

2.fan olayı için malum fandan 2.elden bulacaksanız yada sıfırı varsa alacaksınız ama bildiğim kadarıyla şu an yok o fan Türkiyede

Yada kendi fanından vazgeçip başka bir fan takacaksınız. 14 cmlik fanlar geliyor aklıma ama soğutucuda nasıl durur acaba internette de deneyen görmedim

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/thermalright-ty-147-14cm-fan-12cm-fan-yuvasina-uyumlu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 25 Ağustos 2013; 21:14:02 >

• quote:

thermalright ultra ile benzer soğutma bloğuna sahip incelemede de adamlar o klipslerle tutturmuşlar fanı.

2.fan olayı için malum fandan 2.elden bulacaksanız yada sıfırı varsa alacaksınız ama bildiğim kadarıyla şu an yok o fan Türkiyede

Yada kendi fanından vazgeçip başka bir fan takacaksınız. 14 cmlik fanlar geliyor aklıma ama soğutucuda nasıl durur acaba internette de deneyen görmedim

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/thermalright-ty-147-14cm-fan-12cm-fan-yuvasina-uyumlu.html

Hocam şimdi eskisini unutup 2 tane yeni fan alsak nerden baksanız en az 60 TL, 10 TL aparat desek 70 TL en az. Ürünün fiyatına eklersek 200 lira ediyor neredeyse. O civara ulaşırsam zaten diğerini Silver Arrow alırım. O yüzden bu seçeneğe biraz soğuk bakıyorum.

Ancak 1 tane fan alıp onu takabiliriz. Bu uygun bir seçenek. İyi bir fan bulursak bu seçenek düşünülebilir.

• Tekli hali bile fazlasıyla yeterli bir urun bence.

Tekli olarak alin daha sonra yetersiz geldiğini düşünürseniz ekleme yaparsınız duruma göre

• quote:

Tekli hali bile fazlasıyla yeterli bir urun bence.

Tekli olarak alin daha sonra yetersiz geldiğini düşünürseniz ekleme yaparsınız duruma göre

Şu anda öyle düşünüyorum. Bir arkadaşla Silver Arrow için temas halindeyim. Olursa Silver Arrow'u alacağım. Olmazsa böyle yapacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kLkN7 -- 25 Ağustos 2013; 22:01:18 >
  • Konu güncellendi.
  • Thermalright venomous rt alın temas yüzeyi o fiyattaki muadillerinden çok daha kaliteli önemli olan bu tek blok-çift blok hikaye. İkimci fan konusunda o soğutucu tek fanla 2500k yı 4.8ghzde bile götürür yinede takmak istiyorsanız en ideal fan
    Thermalright ty-147 dir teknobiyotikte satılıyor fakat site bakımda olduğu için link atamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Thermalright venomous rt alın temas yüzeyi o fiyattaki muadillerinden çok daha kaliteli önemli olan bu tek blok-çift blok hikaye. İkimci fan konusunda o soğutucu tek fanla 2500k yı 4.8ghzde bile götürür yinede takmak istiyorsanız en ideal fan
    Thermalright ty-147 dir teknobiyotikte satılıyor fakat site bakımda olduğu için link atamıyorum.

TY-143 nasıl olur ? CFM değerleri çok daha fazla, 2500 RPM'e kadar çıkabiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.