Şimdi Ara

i5 2500 k Sıcaklık Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orthos Yazılımı Ile Denedım %100 Yükte 1 Dk'da Değerler Normalmi ?

Arada 4-5 Web Sayfası Msn 2-3 Program Açıkken İşlemcıyı 50-55 Civarlarında Goruyorum.

Stock Fan Kullanıyorum Sizce Normalmı Yoksa İşlemcı'ye Fanmı Alayım.

Fanı Kontrol Ettım Gayet Oturdu Fakat Macun Surmedım Fanın Altında Bırazda Olsa Macun Vardı Onunla Duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By DeaqLe -- 11 Ocak 2012; 15:45:22 >

• Overclock Yapmışsın birde test normal
  • Overclock Yapmadım,

Turbo Boost 3.7'e Kadar Cıkıyor Yük Altında.
  • Normal boştaki sıcaklık değerlerin nedir test yapmadan önce?
  • Boşta 30-38 Arası.
  • Az bile bende stok fan varken yük altında 70 dereceyi çok rahat geçiyordu.
  • Sözde 95 w işlemci 32nm amd phenom II X6 1090tden daha sıcak bu nasıl iş ekstra buna soğutucumu alıcaz bide böyle olucaksa amd sistemime alırdm soğutucu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklıklar çok fazla i5 de demekki amdye sıcak diyenler intele bakmaları lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Sözde 95 w işlemci 32nm amd phenom II X6 1090tden daha sıcak bu nasıl iş ekstra buna soğutucumu alıcaz bide böyle olucaksa amd sistemime alırdm soğutucu.

Hemen Hemen Macunsuz Sayılır + Oda Sıcaklıgınıda Göz Önünde Bulundurmak Lazım Mevcut Oda Sıcak

Anakarta Görede Değişir Diye Düşünüorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: By DeaqLe

quote:

Sözde 95 w işlemci 32nm amd phenom II X6 1090tden daha sıcak bu nasıl iş ekstra buna soğutucumu alıcaz bide böyle olucaksa amd sistemime alırdm soğutucu.

Hemen Hemen Macunsuz Sayılır + Oda Sıcaklıgınıda Göz Önünde Bulundurmak Lazım Mevcut Oda Sıcak

Valla Hocam bende i5 sistem var aynısından seninkinin bide msi anakart daha kurmadım bide şuan kullandığım amd phenom ıı x6 1090 t var sıcaklık 30 derece boşta seninki baya oldukca fazla eğer bende kurup aynı sıcaklıkları elde edersem Kötü bir durum Olur bide ek soğtucu alıcaz o.c filanla işim olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By DeaqLe

quote:

Valla Hocam bende i5 sistem var aynısından seninkinin bide msi anakart daha kurmadım bide şuan kullandığım amd phenom ıı x6 1090 t var sıcaklık 30 derece boşta seninki baya oldukca fazla eğer bende kurup aynı sıcaklıkları elde edersem Kötü bir durum Olur bide ek soğtucu alıcaz o.c filanla işim olmaz.

Boşta 28 Dereceye Kadar İniyor Muzik+Web Sayfası Acıkken.

• @SeSioN Intel sıcak çalışıyor evet, ama dizaynı bu şekilde. İşlemcinin kendini kapattığı sıcaklık 98C.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 13 Ocak 2012; 18:55:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

@SeSioN Intel sıcak çalışıyor evet, ama dizaynı bu şekilde. Hiç bir zararı olmaz 70-75C'de çalışmasının. Intel'in verdiği tehlike sınırı 98C. AMD için tehlike sınırı 62C.

Hocam nerde 98 derece yazıyor everesttemi :))
    http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-(6M-Cache-3_30-GHz)

• Resmi sitede yazan, geçilmemesi tavsiye edilen değerdir. Maksimum çalışma sıcaklığı değil.
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/300545-10-2500k-safe-temp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 13 Ocak 2012; 18:54:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Orda verilen Max değer değil, normal çalışma sıcaklığı.
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/300545-10-2500k-safe-temp

Ben Hiç 70 derece normal sıcaklığı olan İşlemci görmedim dostm yanlşın var.o max sıcaklık değeri ama 98 derecede kullanan sorun yaşamayanlar var verdiğin sitede.
  • Normal Bence
  • Vaktinde prescott kullananlar bilirler ben o işlemciyi ağlata ağlata 3.9 -4 ghz de günlük kullanmıştım.Abit ai7 anakart vardı 90 dereceleri çok gördü şu an yeğenlerimde hala taş gibi 3.6 ya aldım günlük kullanıyorlar.Sandy bridgenin max değeri 98 derece; oldu ki intel bu sıcaklığa geldi diyelim yine birşey olmuyor ve işlemci kendini frenleyip, hız düşürüp sıcaklığı kontrol altına alıyor.Ben şu an i7 2600k kullanıyorum sunbeam core contact freezer ile masaüstünde 36 max loadda 73 dereceyi görüyor 4.8 ghz de ve günlük...
  • TCase intel ve amd işlemcilerde çekirdek merkezine denk gelen soğutucu yüzeyinde ölçülen sıcaklık değeridir... ve TCase olarak belirtilen bu sıcaklık değeri maksimum izin verilen çalışma sıcaklığıdır....

işlemciler ile ilgili teknik özelliklerde bulabileceğiniz bu değerin üstüne çıkmamaya aşırı dikkat etmeniz gerekiyor.... bu değeri geçiyorsanız bir anormallik vardır ve sorunun ciddi şekilde çözüme ihtiyacı bulunmaktadır.... bu değere yakın sıcaklık değerleri alıyor iseniz soğutma sistemini gözden geçirmeniz ve/veya iyileştirmeniz gerekiyor....
  • Stabilite testlerini, occt linpack ile yapin, 30dk falan bence yeterli. İyi kastırıyor işlemciyi. Bir de intelin bu i5 2500k gibi işlemcilerinde çekirdekler arasındaki sıcaklık çok fark oluyor. Biri 55 iken biri 59 falan. AMD de böyle çok az bir durum var.
  • 98 Derece ise iyi. özel soğutma alana kadar götürür bu stok fan. Ama ses de yapıyor meret

Ekleme: Burada da Maximum operating temperature (°C) ? 72.6 demiş tercümesi, Maksimum Çalışma Sıcaklığı mı demek

http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5-2500K%20CM8062300833803.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Ocak 2012; 11:34:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.