Şimdi Ara

i5-11400F Yüksek Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gaminggen'den satın aldım i5-11400f - rtx 2060lı sisteme ek olarak nzxt kraken m22 sıvı soğutma taktırdım. Nisan ayının başına kadar oyun oynarken sıcaklık değerlerim max 75 dereceyi görmüşken son 2 hafta da pubg-valorant gibi oyunlarda 98 dereceyi gördüğüm oldu . Sorunun sıvı soğutmada olabileceğini düşünerekten teknik servise gönderdim , bugün stok soğutucuyu taktım 1 saat kadar oyun oynadım max 92-93 dereceleri gördü , az evvelde aida64'den 30 dakika kadar stres testine soktum , sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?

i5-11400F Yüksek Sıcaklık Sorunu

• Aynı işlemciyi arada başka bir sistem de kullanıyorum 12 cmlik kule tipi soğutucu ile ve mx 4 macunla . Yük altında en fazla o soğutmayla 63 - 65 leri gördüm. Nisan başına kadar nispeten soğuk geçen bir mevsimde ( şehir neresi bilmiyorum ) sıvı soğutma ile 75 ler fazlaymış . Stok soğutucu ile kullanan başka tanıdıklarımda en fazla 82 - 85 leri görüyorlardı.

Sizin kasa ne mesela ? ön taraf mesh yapıda mı ? kasanın hava akışı iyimi , oda sıcaklığı gibi şeyler de önemli. Ufak bir ihtimal virüs de olabilir sistemde programdan cpu kullanımına da bakılmalı boşta iken cpu kullanımı yüzde yüzlere yakınmı diye. Pc kendini kapatıyormu oyun oynarken veya yük altındayken yada reset gibi şeyler oluyormu ... Birde güç kaynağı marka ve model nedir ?

Cpu soğutucusun montajına da dikkat edilmeli doğru takıldımı diye , macun kalitesiz olmamalı birde macun yeterli kıvamda doğru sürülmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 30 Nisan 2022; 23:32:28 >
    İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.
  • karşim elma ile armudu kıyaslarsan kafan karışır tabi.oyun başka bu gösterdiğin başka.o testte o şekilde 75 80 altında çıkmayan işlemci mi var sen bir de stok soğutucu takmışsın tamamen normal.FPU var bak seçme onu kızgın kumlardan serin sulara.oyun nere bu nere aynı şey değil ki.senin 120mm soğutucun bozukmuş ya da pompa elektriğini takmamışsın bir şekilde düzgün çalışmıyormuş onunla 90 100 görürken bu testte stok fanla 100 görüyorsan stok fandan kötüymüş yolladığın.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Normalde kullandığınız soğutucu ile oyun oynarken 75 dereceleri görmemesi gerekir. Havalar ısındıkça kasa içi havalandırmanız kötü ise sıcaklıkların artması normal. Soğutucunuz servisten geldikten sonra kaliteli bir termal macun kullanarak düzgün bir montaj yapıp o şekilde deneyin. Kasanızın ön paneli mesh yapıda değilse ön paneli çıkarın kasa içi hava akışını daha iyi olacaktır.

| AMD® Ryzen™ 7 5700X | ASUS Prime X570 Pro | CORSAIR Vengeance® RGB PRO 16GB 3600MHz | EVGA RTX 3060Ti XC O8G | LG 27GL850-B UltraGear™ 27" 1440p@144Hz | WD_BLACK™ SN750 500GB | SANDISK ULTRA 3D 500GB |
    | COOLER MASTER MasterCase H500P Mesh White ARGB | CORSAIR RM850x 80PLUS® Gold | Noctua NH-U12S SE | Logitech Z313 | Razer Basilisk Chroma | Bloody B640 | Plantronics Gamecom 388 | Logitech® F510 Rumble |
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.