Şimdi Ara

i3 ü takarken anam ağladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sistemimi yükseltmek amacıyla msi 1156 soketli en ucuz anakartı ile i3 540 model işlemcisini aldım. Aldık da sorun keşke almak olsa....

Kitapçıktaki gibi doğru oturttum, fakat o klipsi kapatırken, acayip zorlandım, hayır biraz kuvvet uygulamak gerekiyor ama bu kadar zor olmamalı diye düşünmeden edemiyorum neyse, kapattım, işlemciyi düzgünce oturttum, ancak neden kapatırken zorlandım hiç anlamadım, bu normal mi? Bir de yakmayalım işlemciyi :(
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sistem düzgün bir biçimde çalışıyorsa sorun yoktur dediğiniz klips sıkı kapatmak üzerine yapıldığı için normal o yönde endişeniz olmasın içinizin rahat etmesini istiyorsanız cpu sıcaklığına biostan veya programla bakabilirsiniz.
  • İşin ilginç yanı ram ve işlemciyi taktım henüz :) daha pc i acmak için kasanın gelmesini bekliyorum...
  • Bileşenleriniz hayırlı olsun. Durum farklıymış biraz :)
  • Benim işlemcim i3 o/c yaptım easy tune ile enson 3.80 oldu daha fazla artırabilirmiyim??
  • quote:

Orijinalden alıntı: exoman

Benim işlemcim i3 o/c yaptım easy tune ile enson 3.80 oldu daha fazla artırabilirmiyim??

i3'ler 32nm olması lazım, iyi bir soğucu ve anakart ile 4.8GHz de görürsünüz.

• @El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

en ucuz anakartı ile i3 540 model işlemcisini aldım.

en ucuz 1156 soket anakart ile göremez.

ama arkadaşın yaptığı gibi stok fan ile 3.5-4.0ghz arası bi yerde tutabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de i5 2500K'yi yerine oturtup uzerindeki klipsi kapatirken bayagi guc uygulamak zorunda kalmistim. Fakat herhangi bir sorun olmamisti, sistem tikir tikir calisiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

@El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

en ucuz anakartı ile i3 540 model işlemcisini aldım.

en ucuz 1156 soket anakart ile göremez.

ama arkadaşın yaptığı gibi stok fan ile 3.5-4.0ghz arası bi yerde tutabilir.

alıntıladığım arkadaşa söyledim dostum, hem msi'ın en ucuz bordu nevi şahsına münhasır'da vardı, i3'ü rahatlıkla 4GHz yapıyorum diyordu.
  • pentium 4 lerden sonra çıkan işlemcilerin hepsi anne ağlatıyor takarken. bende ilk olarak c2d e4300'ü takarken bir sorun var sanmıştım. anakartı yamulttum. ama 4 yıl sorunsuz kullandım.
  • Arkadasıkm ben easy tune ile enson 3.80 yapıyoru daha fazla nasıl arttıracağım sen nasıl yaptın 4.90
    anakartım gigabyt h55m-d2h yardım et lütfennnn
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

pentium 4 lerden sonra çıkan işlemcilerin hepsi anne ağlatıyor takarken. bende ilk olarak c2d e4300'ü takarken bir sorun var sanmıştım. anakartı yamulttum. ama 4 yıl sorunsuz kullandım.

peki amd athlonXII ve PhenomXII lerde durum nedir onlari da takmak bu kadar zor mu acaba??
  • quote:

Arkadasıkm ben easy tune ile enson 3.80 yapıyoru daha fazla nasıl arttıracağım sen nasıl yaptın 4.90
    anakartım gigabyt h55m-d2h yardım et lütfennnn

hocam easytune da olur bios ta olur da kartınızın biosunu bilen biri yardımcı olsa daha iyi olur, mesela fsb 200MHz yapın, işlemci çarpanını 20-21-22 yapın. ben o resmi netten aldım, temsili olsun diye.
  • ben sadece carpanı160 -24 yaptımda 200 nası olcak bi anlatsan
  • quote:

ben sadece carpanı160 -24 yaptımda 200 nası olcak bi anlatsan

easytune'da 160'dan yukarı çıkmıyorsa bios'tan yapın ama sizin biosunuzu bilmediğim için çok yardımcı olamıyorum. oc topiğine konu açın gigabyte anakart sahipleri yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

pentium 4 lerden sonra çıkan işlemcilerin hepsi anne ağlatıyor takarken. bende ilk olarak c2d e4300'ü takarken bir sorun var sanmıştım. anakartı yamulttum. ama 4 yıl sorunsuz kullandım.

peki amd athlonXII ve PhenomXII lerde durum nedir onlari da takmak bu kadar zor mu acaba??

hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

ben sadece carpanı160 -24 yaptımda 200 nası olcak bi anlatsan

easytune'da 160'dan yukarı çıkmıyorsa bios'tan yapın ama sizin biosunuzu bilmediğim için çok yardımcı olamıyorum. oc topiğine konu açın gigabyte anakart sahipleri yardımcı olurlar.

easy tuneden nasıl arttrıcaz?
  •  i3 ü takarken anam ağladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hangisinin neresi??

• ilk resimden FSB yazan yeri 200 yapın, raito yazan yeri 20-21 seçin ve ikinci resimden CPU Vcore yazan yeri de yavaş yavaş artırıp stabil mi test edin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.