Ben sistemimi yükseltmek amacıyla msi 1156 soketli en ucuz anakartı ile i3 540 model işlemcisini aldım. Aldık da sorun keşke almak olsa....
Kitapçıktaki gibi doğru oturttum, fakat o klipsi kapatırken, acayip zorlandım, hayır biraz kuvvet uygulamak gerekiyor ama bu kadar zor olmamalı diye düşünmeden edemiyorum neyse, kapattım, işlemciyi düzgünce oturttum, ancak neden kapatırken zorlandım hiç anlamadım, bu normal mi? Bir de yakmayalım işlemciyi :(
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Sistem düzgün bir biçimde çalışıyorsa sorun yoktur dediğiniz klips sıkı kapatmak üzerine yapıldığı için normal o yönde endişeniz olmasın içinizin rahat etmesini istiyorsanız cpu sıcaklığına biostan veya programla bakabilirsiniz.
İşin ilginç yanı ram ve işlemciyi taktım henüz :) daha pc i acmak için kasanın gelmesini bekliyorum...
Bileşenleriniz hayırlı olsun. Durum farklıymış biraz :)
Benim işlemcim i3 o/c yaptım easy tune ile enson 3.80 oldu daha fazla artırabilirmiyim??
quote:
Orijinalden alıntı: exoman
Benim işlemcim i3 o/c yaptım easy tune ile enson 3.80 oldu daha fazla artırabilirmiyim??
i3'ler 32nm olması lazım, iyi bir soğucu ve anakart ile 4.8GHz de görürsünüz.
@El Mukteda
quote:
Orijinalden alıntı: Leroyy
en ucuz anakartı ile i3 540 model işlemcisini aldım.
en ucuz 1156 soket anakart ile göremez.
ama arkadaşın yaptığı gibi stok fan ile 3.5-4.0ghz arası bi yerde tutabilir.
Ben de i5 2500K'yi yerine oturtup uzerindeki klipsi kapatirken bayagi guc uygulamak zorunda kalmistim. Fakat herhangi bir sorun olmamisti, sistem tikir tikir calisiyor
quote:
Orijinalden alıntı: Mckhan
@El Mukteda
quote:
Orijinalden alıntı: Leroyy
en ucuz anakartı ile i3 540 model işlemcisini aldım.
en ucuz 1156 soket anakart ile göremez.
ama arkadaşın yaptığı gibi stok fan ile 3.5-4.0ghz arası bi yerde tutabilir.
alıntıladığım arkadaşa söyledim dostum, hem msi'ın en ucuz bordu nevi şahsına münhasır'da vardı, i3'ü rahatlıkla 4GHz yapıyorum diyordu.
pentium 4 lerden sonra çıkan işlemcilerin hepsi anne ağlatıyor takarken. bende ilk olarak c2d e4300'ü takarken bir sorun var sanmıştım. anakartı yamulttum. ama 4 yıl sorunsuz kullandım.
Arkadasıkm ben easy tune ile enson 3.80 yapıyoru daha fazla nasıl arttıracağım sen nasıl yaptın 4.90 anakartım gigabyt h55m-d2h yardım et lütfennnn
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanweb
pentium 4 lerden sonra çıkan işlemcilerin hepsi anne ağlatıyor takarken. bende ilk olarak c2d e4300'ü takarken bir sorun var sanmıştım. anakartı yamulttum. ama 4 yıl sorunsuz kullandım.
peki amd athlonXII ve PhenomXII lerde durum nedir onlari da takmak bu kadar zor mu acaba??
quote:
Arkadasıkm ben easy tune ile enson 3.80 yapıyoru daha fazla nasıl arttıracağım sen nasıl yaptın 4.90 anakartım gigabyt h55m-d2h yardım et lütfennnn
hocam easytune da olur bios ta olur da kartınızın biosunu bilen biri yardımcı olsa daha iyi olur, mesela fsb 200MHz yapın, işlemci çarpanını 20-21-22 yapın. ben o resmi netten aldım, temsili olsun diye.
ben sadece carpanı160 -24 yaptımda 200 nası olcak bi anlatsan
quote:
easytune'da 160'dan yukarı çıkmıyorsa bios'tan yapın ama sizin biosunuzu bilmediğim için çok yardımcı olamıyorum. oc topiğine konu açın gigabyte anakart sahipleri yardımcı olurlar.
quote:
Orijinalden alıntı: snakessss
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanweb
peki amd athlonXII ve PhenomXII lerde durum nedir onlari da takmak bu kadar zor mu acaba??
hayır.
quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
quote:
easytune'da 160'dan yukarı çıkmıyorsa bios'tan yapın ama sizin biosunuzu bilmediğim için çok yardımcı olamıyorum. oc topiğine konu açın gigabyte anakart sahipleri yardımcı olurlar.
easy tuneden nasıl arttrıcaz?
quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
hangisinin neresi??
ilk resimden FSB yazan yeri 200 yapın, raito yazan yeri 20-21 seçin ve ikinci resimden CPU Vcore yazan yeri de yavaş yavaş artırıp stabil mi test edin.