Şimdi Ara

İ3 8350K + 1060 6GB sisteme 500W yeter mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir sistem topladım ama topladıktan sonra güç kaynağının sisteme yetip yetmeyeceğinden endişelenmeye başladım. Topladığım sistem genel olarak
    İ3 8350K işlemci
    Dark DKCCX94RD X94 işlemci fanı
    GTX 1060 6GB ekran kartı
    8GB DDR4 2666 ram
    Z370-M anakart

Ve güç kaynağı 500W 80+

İleride OC yapmayı da düşünüyorum, bu şartlarda güç kaynağım sistemi kaşdırır mı? Daha montajı yapmadım yorumlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam marka model nedir PSU'nun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Tam marka model nedir PSU'nun ?
    Hocam bu ürün kasa+psu şeklinde

• 450W veriyor 12v kanalından.

Default olarak sisteme yeter, OC işin içine girince, sıkıntı yaratma ihtimali var.

PSU High Power 500W 80+ Bronze (HPE-500BR-A12S)modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 23 Ekim 2018; 12:30:31 >
  • 600 watt gold sertifikalı psu almanizin sizin için daha uygun olucağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katharsis1537 -- 27 Ekim 2018; 13:50:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8350K parasına 8400 alırsanız daha sağlıklı olur.
  • Satin alindi mi yoksa dusunme asamasinda mi? kac para yapiyor simdi bu sistem seni hesabina gore?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal kullanımda 500w sisteme yeter ama overclock işin içine girince en az 650w almanı öneririm.
  • 12v cikistan 550-600w arasi yeterli olur hem cpu hem gpu oc icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasa üzerindeki psu kaliteli değil, kullanıma bağlı olarak her sene 12v kanalından vereceği güç oranı düşer.

i3 8350K ve GTX1060 güç tüketimleri;

https://bit-tech.net/reviews/intel-core-i3-8350k-review/6/

O.C yapmadan sistemi kullanıp, daha sonra kaliteli markalardan bir 550-600w psu almanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

450W veriyor 12v kanalından.

Default olarak sisteme yeter, OC işin içine girince, sıkıntı yaratma ihtimali var.

PSU High Power 500W 80+ Bronze (HPE-500BR-A12S)modeli.
    hocam sağol yorumun için ben de biraz araştırdım psu calculator gibi programlarla en üst seviyeden hesapladım şu an için yeterli gözüküyor, PSU yu değiştirmeyi düşündüm ama hem kasa+psu şeklinde aldığım için hem de fiyatlar arttığı için(indirimden almıştım) değişikliğe girmek istemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: katharsis1537

600 watt gold sertifikalı psu almanizin sizin için daha uygun olucağını düşünüyorum.
    Hocam araştırdım çok pahalı ben indirimdeyken kasa+psu şeklinde aldım (400 TL)
  • quote:

Orijinalden alıntı: katharsis1537

600 watt gold sertifikalı psu almanizin sizin için daha uygun olucağını düşünüyorum.
    Disk mi kesk mi türk-iş mi olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Ekim 2018; 13:16:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

8350K parasına 8400 alırsanız daha sağlıklı olur.
    hocam aynı para değildi ben i3 8350k yı 1120 tl ye aldım 8400 1600 tl ydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Satin alindi mi yoksa dusunme asamasinda mi? kac para yapiyor simdi bu sistem seni hesabina gore?
    Hocam konuyu açmadan önce satın almıştım ama ciddi bir yetersizlik söz konusu olsaydı değiştirecektim
    sistemin toplam maliyeti bu:

• quote:

Orijinalden alıntı: furkankaya585587

Normal kullanımda 500w sisteme yeter ama overclock işin içine girince en az 650w almanı öneririm.
    zaten OC işlerini hemen değil daha ilerde sistem yetersiz kalmaya başladığında yapmayı düşünüyorum o zaman da yenisi alırım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

12v cikistan 550-600w arasi yeterli olur hem cpu hem gpu oc icin
    hocam teşekkür ederim şu anda normal kullanımda bi sıkıntı yok OC için ilerde sıkıntı çıkarırsa değştirecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kasa üzerindeki psu kaliteli değil, kullanıma bağlı olarak her sene 12v kanalından vereceği güç oranı düşer.

i3 8350K ve GTX1060 güç tüketimleri;

https://bit-tech.net/reviews/intel-core-i3-8350k-review/6/
    https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1060_gaming_x_plus_review,8.html

O.C yapmadan sistemi kullanıp, daha sonra kaliteli markalardan bir 550-600w psu almanı öneririm.
    aynen hocam öyle yapacam sağol linkler için

• Yorum yapan herkese teşekkür ederim burdaki yorumlardan ve gerekli incemelerden sonra sistemi kurdum şu anda sorunsuz çalışıyor OC için zaten daha vakit var o zamana kadar OC yapacağım zaman PSU yu değiştirecez artık

Sistemi geçen hafta topladım ve nerden kaça aldığımı tekrar aşağı ekliyorum.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Otomatik düzeltmenin azizliğine uğramışım. Sertifikalı demek istemiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.