Şimdi Ara

i3 540 Overclock yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 ghz e getirdiğimde bios açılısı hata veriyor, ramlerin hızını düşürdüm, fakat olayın aslında işlemcinin voltajının yetersiz olduğu farkettim.

Ancak rakamsal olarak CPU voltage yoktu SPEC, %5, %10, %15 diye gidiyordu, IGD Voltage adı altında işlemci voltajına benzeyen 1.6 volta kadar sınırı olup, 0.125 lik artıs farkları olan bir bölüm vardı ve onu 1.2125 olarak seçip kaydettim ve hata almadım. Acaba işlemciye bu menüden mi voltaj veriyoruz. yoksa prime95 te bile hata vermemiş olması şansı mı ?

Hem bu IGD voltajı nedir, birisi açıklarsa sevinirim.

• oc yaptığında bios speedstep teknolojisini otomatik kapatıyormuş sendede kapandımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELECTROMER -- 14 Aralık 2011; 6:53:51 >

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

oc yaptığında bios speedstep teknolojisini otomatik kapatıyormuş sendede kapandımı?

Boşta hız düşürme mi o teknoloji? Hayır öyleysei boşta işlemcinin harcağıdı watt da hız da düşüyor.

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

oc yaptığında bios speedstep teknolojisini otomatik kapatıyormuş sendede kapandımı?

Boşta hız düşürme mi o teknoloji? Hayır öyleysei boşta işlemcinin harcağıdı watt da hız da düşüyor.

evet o teknoloji
    bende oc belli bir değeri aştıktan sonra speedstep otomatik kapanıyor
  • hatadan kastın f1 f2 falansa ben 4.04 te o hatayı f1 e basıp biosu açmak akabinde f10 + enter ile pcye reset atarak geçiyorum ve 4.04 te bu şekilde kullanıyorum

günde bir kez açıp akşama kadar kapalı tuttuğunu varsayarsam hergün fazladan bir reset bana fazla sıkıntı vermiyor ama şunu biliyorumki psum ucu ucuna yetiyor adam akıllı bir psum olsa 4.5 falanda denenir hazır kış aylarındayken
    4 yıl önce açıldı
    4690k Overclock Yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende konuyu hortlatayım barı benım sıstemımde altta yazıyor durum şöyle
     i3 540 Overclock yardım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.