Şimdi Ara

i3 4170 mi FX 8300 mü alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kardeşime yeni bir sistem topluyorum.Daha yeni olduğu için İntel i3 4170 tabanlı bir sistem toplamak istiyordum ancak forumlarda dolaşa dolaşa ileri ki zamanlarda çok çekirdekli işlemcilerin daha fazla performans vereceğini gördüm ve karar değiştirme aşamasına geldim.970 chipsetli bir anakart ile FX 8300 alabilirim sizce almalı mıyım? yoksa i3 4170 beni iki sene sonra bile oyunlar açısından idare eder mi?

• i5-4460 + h81m-p32L al
  • İyi bayramlar hocam.

Ekran kartınız nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8300 kullanıyorum fazla öneren olmuyr fakat ben öneririm f/p açısından güzel bi işlemci

• R7 260X düşünüyorduk ekran kartını ama bütçe çok çıkıyor sanırım 2133 mhz ram ve A10 7870k Apu alacağım A88X anakartla.
  • i5 sistem gayet hoş olur
  • bence işlemciyi i3 4170 almalısın.. en az 2 sene götürür.. ileride ikinci el bir i7 haswell koyarsın 2-3 daha götürür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fx işlemcilerin witcher performansı iyi.
  • H97 anakarta I3 al yetmeyince hoop broadwell'e geçersin.

• Oynayacagınız oyunlara baglı..

Çünkü stok hızlarda single thread'de i3 %55-60 önde, multi thread'de ise fx 8350 %50-55 önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 25 Eylül 2015; 20:36:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    İşte DX12 ile birlikte oyunların Multi Thread'e yükleneceğini söylüyorlar yani fazla çekirdek fazla performans deniyor.İ3 4170 çift çekirdek 4 thread var ama fiziki olarak 4 çekirdek değil.Fiyat olarak aynı bunlar ama karar vermek zor bir iş.A10 7870k alacaktım ama onu da rafa kaldırmış gibiyim şuan,970 chipsetli anakart ile FX 8300 veya FX 6300 alabilirim belki.Soket eski ama bizimde bütçemiz az,zaten 750ti veya 260x ile kullanılacak sistem.İleride upgrade etsem bile herşeyi değiştiririm öyle bir huyum var.

Öneriler ve fikirler için herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

H97 anakarta I3 al yetmeyince hoop broadwell'e geçersin.

Broadwell ne ola ki

• Mantığınız bence de doğru, tabii dx 12 ile cok cekirdekli işlemcilerin oyunlarda daha optimize performans vermesi (özellikle single thread zayıflıgı olanların) daha çok bir temenni olabilir. Sonucta 2 cekirdek 4 thread işlemciler de faydalanır dx12den. Şu andan bir şey söylemek çok zor, bilirsiniz fx 6300 cıktığında i3'ler bitecek fx'in 6 çekirdeği ileride müthiş performans verecek deniyordu, olmadı.

Salt güç karşılaştırması yapılsa Fx 8350 vs i3 4160 dense fx 8350 daha mantıklı ancak, işin içine soketler ve gelecekleri giriyor. Fx soketi artık eski ve gelecegi yok, i3 4160/70 alınsa ileride i5/i7 ye gecis yolu acık. Bu acıdan i3 daha mantıklı.

Son olarak ikinci el sistem düşünseniz, lga 1155 ivy bridge i5 3570k cok iyi bir sistem kurabilirsiniz. Bazı parcaları da sıfır alabilirsiniz. Bunu da bir düşünün derim.. Zira En iyi i5 bile 3570k'dan %20-25 önde. Ki bu fark o.c ile kapanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 27 Eylül 2015; 13:36:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.