Şimdi Ara

i-5 9400F mi Ryzen 5 2600 mü? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
22.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ryzen
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Winter Amd seni hangi konuda soğuttu sanırım canını sıkan olay olmuş.
  • efeunlu E kullanıcısına yanıt
    ilk sistemdeki gpu nun fiyatı ne ?

ek olarak ben olsam bu çöp psu lara sistemi emanet etmezdim.
  • şimdi arkadaşlar, ortada birkaç hakikat var

-intel işlemcinin ipc'si %10 civarında daha iyi. bu da genel olarak 6 threadlik oyunlarda %10 daha iyi performans vermesini sağlıyor. bu %10'un yaklaşık bi %2-3ü güvenlik açıklarıyla azalmış durumda

-8400 ve 2600 arasında net %40lık bir MULTI CORE performans farkı vardır. BU fark, kendini 6 üstü threadlik işler gerektiğinde gösterecektir. o günler anca 10 yıl sonra gelir kafasıyla da yaklaşmamak gerek çünkü FX zamanında değiliz. bir geçiş aşamasından geçiyoruz, bu geçiş aşamasının da nihai sonucu güçlü 8 çekirdekle gelecek ve ona göre oyunların optimize edileceği bir PS5 dönemi

-şu an efektif 8 çekirdek kullanan oyun yok. evet, yok. arayıp bulamazsınız. tüm yükleri tüm çekirdeklere ve threadlere yayan oyunlar görürsünüz ama bu genelde şu an sadece bir miktar daha stabil frametime için işe yarar. FPS olarak bir kazanım henüz sağlamaz. ayıldığınız bayıldığınız işlemci katili ilan ettiğiniz ac odyssey için de, battlefield 5 için de bu geçerlidir. bu iki oyun da efektif 6 thread üzerine optimize edilmiştir. demek değildir ki bir sonraki ac ve battlefield oyunu aynı şekilde gelecek. buna dair görüşlerimi de az ileride vereceğim

-bu anlattıklarımın en büyük kanıtını size 7600k ve 7700k ile göstereceğim

efektif 4 çekirdek kullanılan günlerde çıkan bu iki işlemci arasında bugün ciddi bir fark var. özellikle 6 thread performansında. o zaman ileride 7700k daha çok çekirdek kullandığında öne geçer denildiğinde de "zamanında fx için de aynı goygoy vardı o günler gelmicek 4 çekirdek forever moruk" kafasında çok insan vardı bu forumda da, yabancı forumlarda da.

peki 7600k ve 7700k arasındaki HT'den doğan fark neydi? %50 multi core performansı. bu şu anlama geliyor, iki işlemciye de 4 threadlik iş gönderirseniz, 7700k daha çok threadi olsa da çok fazla kolla az işi daha iyi yapamaz. 7600k ile aynı performansı verir.

peki iki işlemciye de 6 THREADlik iş gönderirseniz ne olur?
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/nz1kbb

bu olur. tam %50lik fps farkı. neden? 7600k üzerine gelen 6 threadlik yükü kaldıramıyor. 7700k ise o %50lik avantajıyla yardırıp geçiyor.

şimdi, şundan 1-2 yıl sonra 8 güçlü çekirdek ile ps5 çıkacak. oyunlar efektif 8 thread yükü gönderdiğinde, 2600 şüphesiz multi core performansıyla öne geçecektir. buna inanmayan 7600k ve 7700knın arasında oluşan farka baksınlar.

---

dediğim gibi, çok çekirdek gelecek uçacak goygoyu yapmıyorum. sadece hakikati belirtiyorum. çünkü 7600k ve 7700k konusunda da aynı şeyler zikredildi. şu an 7600k'ı olan ve memnun olan varsa kendini kandırıyordur. bu işlemciyle battlefield 64 kişilik haritayı bir stutter festivaline dönüşmeden oynamak mümkün değil.

şu an 8400 ve 8700k arasında 3-5 fps anca oynar birçok oyunda. çünkü 6 efektif thread kullanan bir oyunu 32 çekirdek ile açsan da bir fark olmaz. ama yarın öbürgün oyunlar 8 threade geçtiğinde hem 8700den hem de 2600'den çok çok geri kalacak 8400.

işin daha da komiği, bu gözler, 7600k'yı 8400'ün üzerine öneren de gördü. sebebi de "7600k acayip hızlı kardeşim, çok daha iyi ipcsi var kardeşim, overclocku basarsın uçar, 8400 yakalayamaz bile kardeşim" diyenler vardı.

o tabloya bir tekrar baksınlar. kim kimi yakalıyor, kim kimi asıyor bir görsünler.

hasbelkader, şu an için bu iki işlemci arasında bir fark göremezsiniz. hatta i5 8400 6 thread kullanan çoğu oyunda net şekilde öne geçecektir, bunu inkar edenler de yanılgı içerisindedir. ama bu maks. 2-3 yıl içinde değişecektir.

kanımca %10 single core performansı için %40 multi core takas edilmez.

---

sen çok akıllısın da sende niye 8400 var diyecekler için not düşeyim. benim aldıgım zaman 8400'ün rakibi 1600'dü üstelik 8400 çok ucuza satılıyordu. 1600 ve 8400 arasında %15 gibi absürt bir ipc farkı vardı ve multicore farkları da %30 civarıydı. %15 ipc ile %30 multicore takas edilebilir. ha şimdi olsa eder miydim, etmezdim. ama fiyatı daha uyguna geldiği ve 3000 mhz ramler pahalı oldugu ıcın ben o zamna onu yeğlemiştim.

şu an hem 2600 daha ucuz, hem de 3000 mhz ramler de gayet ucuz. yani ryzenin ram maliyeti var goygoyu yapanlara hiç kulak asmayın. o zamanlar var idi gerçekten, ama şu an yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Haziran 2019; 0:43:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Winter Amd seni hangi konuda soğuttu sanırım canını sıkan olay olmuş.
    aksine herhangi bir durum yok. zamanında 2600k da kullandım fx 8350 da. hd7770 kullandım gts 8800 de. en son r5 1600 kullanmıştım. sonra tekrar intele geçtim.soğutma vs bir anım olayım yok. hatta şu an ryzen3 leri bekliyor radeon7 almayı düşünüyorum.
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    hepsi toptan indirimli olduğu için kaç düşüyor fiyatı bilmiyorum.
    psu olarak önerin nedir.
  • Ryzen 7 1700 kulanıyorum memnunum tavsiye ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Westron1453

Ryzen 7 1700 kulanıyorum memnunum tavsiye ederim...
    Sisteminiz tam olarak nedir ? Hangi oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsunuz ? Kaç FPS alıyorsunuz ? İşletim sisteminiz güncel ve orijinal mı ? 😁 Çok soru sordum çünkü;

3570k 16gb ram gtx1070 ile darboğaz sorunu yaşıyorum. Bir aya sistem değiştirmeyi düşünüyorum. Verilere testlere pek inanmıyorum. Son kullanıcılara direk sormak bence daha mantıklı.

• Düzeltme yapayım hyperthreadingin getirdiği multicore performans farkı %30 dur %50 değil. Tabii iki işlemcinin de aynı frekansta mimaride ve çekirdek sayısında olduklarını varsayıyorum. Malum screenshottaki yüksek farkın sebebini başka yollarla açıklamaya çalışın bence. Veya doğru olup olmadığını sorgulayın. Zaten grafiğin ne grafiği olduğunu gizlemeye çalışmışsınız gibi gözüküyor.

8400 ile 8700k doğru şekilde karşılaştırıldığında aralarında büyük fark çıkar 3-5 fps falan değil. Doğru şekildeden kastım test şartlarının fps i ekran kartının değil işlemcinin limitleyeceği şekilde yani işlemcinin ekran kartına darboğaz yapacağı şekilde ayarlanmış olması. Bu koşulu sağlamadan işlemci karşılaştırdığını zanneden çok fazla test var. Neyse... İki işlemcinin aralarındaki oyun performansı farkının ilk sebebi frekans farkı. İkincisi de oyunların sadece 6 izlek kullanmaması. Güncel büyük oyunların çoğu sadece 6 izleği aktif kullanabiliyor doğru. Ama bu diğer izlekleri hiç kullanmadığı anlamına da gelmiyor. Diğer izleklerden de biraz yararlanabiliyorlar. Ayrıca oyun dışında arka planda işlemcinin yaptığı başka işlemler de var. Oyunun tamamını tükettiği 6 izlekli işlemcilerde bu da oyun performansına bir engel ve ayrıca stutter sebebi.

Ryzen 2. nesil işlemcilerin IPC' si %10 geride değil tersine ufak farkla intelin önünde. Ryzenin oyunlardaki kötü performansı düşük frekans ve yüksek ram gecikmesinden kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Haziran 2019; 1:8:58 >

• TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz (Turbo 3.9GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu) - İşlemci - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-ryzen-tm-5-2600-3-4ghz-turbo-3-9ghz-6-core-12-threads-19mb-cache-am4-islemci-wraith-stealth-sogutuculu-27136.html

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX Anakart (ASRB450M-HDVR4)
    https://www.teknobiyotik.com/asrock-b450m-hdv-socket-am4-ddr4-3200mhz-oc-triple-monitor-ultra-m-2-usb-3-1-gen1-hdmi-dvi-vga-atx-anakart-asrb450m-hdv.html

Palit GeForce RTX2060 GamingPRO OC 6GB 192Bit GDDR6 Ekran Kartı (NE62060T18J91062A)
    https://www.teknobiyotik.com/palit-geforce-rtx2060-gamingpro-oc-6gb-192bit-gddr6-ekran-karti-ne62060t18j91062a.html

Kingston 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz HyperX Fury Bellek Ram (HX432C18FB2K2/16)
    https://www.teknobiyotik.com/kingston-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-hyperx-fury-bellek-ram-hx432c18fb2k2-16.html

Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD (AD-ASU630SS-480GQR)
    https://www.teknobiyotik.com/adata-su630-480gb-520-450mb-s-ssd-ad-asu630ss-480gq-r.html

Seasonic FOCUS PLUS 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-650FX) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-focus-plus-650w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-650fx.html

kasa tercihi bütcene göre sana kalmış.

seçtiğim psu ucuz bir ürün değil. çöp psu önermem. istersen daha uygununa yönelebilirsin.

ben 2060 alınabilecek ise 2600 alma taraftarıyım. oyunlarda çok eski bir cpu kullanmadığın taktirde önemli aktör gpudur.

2600ün çok fazla oc potansiyeli olmadıgı için olabildiğince ucuz anakarta yöneldim.

total fiyat 5860 lira ( kasa haric )

sistem toplama ekranından alırsan daha uygun bir fiyat alman muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 8 Haziran 2019; 1:6:18 >

• i9'lar varken i5 alınmaz bu saatten sonra. i9'ların da fiyatı malum, haliyle bence 2600 daha mantıklı. Olay para olup olmaması da değil, olsa bile bir işlemciye o kadar para vermem.

Ayrıca biri yazmış konuda ama yine de belirtmek istedim. O kadar açığı çıkmışken bu saatten sonra Intel işlemci hiçten alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 8 Haziran 2019; 1:6:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efeunlu

yeni nesillerin fiyatları yüksek olucağından beklersem hüsrana uğrayacağımı düşünüyorum çünkü fiyat aralığım monitör dahir 5,700 max
    Dh-i1 al 4600 Tl asus vp248h monitör 760 tl bir de ek 8 gb ram al 2x8 gb dual channel yapmış olursun 332 tl toplam =5692 tl işine bak kafa ağrısı falan yok oyununu oyna hayırlı olsun

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=AsB8MPVnBoY

hardware unboxed yalancı, fake iş yapıyordur kesin.

IPC'si birebir aynı olan bir işlemcide HT teknolojisi %40-50 arası bir çoklu çekirdek performansı katkısı sağlar. keşke bu tür basit bilgileri bilerek şu konularda zikir etseniz
    cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: Intel Core i5-7600K vs i7-7700K
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i5-7600K/3647vs3885
    (%50)
    cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: AMD Ryzen 5 1600 vs Intel Core i5-8400
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-5-1600-vs-Intel-Core-i5-8400/3919vs3939
    (%30) (ipc farkından ötürü)
    cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: AMD Ryzen 3 2200G vs 5 2400G
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-3-2200G-vs-AMD-Ryzen-5-2400G/m441832vsm433194
    (%50)
    cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: Intel Core i5-4690K vs i7-4790K
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4690K-vs-Intel-Core-i7-4790K/2432vs2384
    (%50)
    cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2600 vs Intel Core i5-8400
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-5-2600-vs-Intel-Core-i5-8400/3955vs3939
    (%40) (ipc farkından ötürü)

işlemci katili diye ağladığınız battlefield 5'de de durum ortada. video da ortada. ya videoyu, dolayısıyla HardwareUnboxed gibi kendini kanıtlamış büyük bir bilgisayar duayenini yalanlayacaksın, ya da şapkanı önüne koyup eyvallah diyeceksin. yalanlayabiliyorsan da o işlemcileri bulup kendi benchmarklarını yapıp önümüze sunmadığın sürece söylediklerin tamamen havada kalır

forumlarda neden 7700k olanların hâlâ rahatça oynadığını, neden 7600k sahiplerinin kanser olduklarını da açıklarsın

sen de tipik, tüm çekirdeklerde yük görünce "aaa kullanıyor la" diyenlerdesin. keşke efektif kullanım ne demektir, onu da bir anlasan. core scaling nedir, bir bilsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Haziran 2019; 2:41:11 >

• TREMİLA_ kullanıcısına yanıt
    Soru bana değildi sistem benzer olunca cevap vereyim dedim. Sistemim imzamdaki gibi; ryzen 1700, vega 56, 16 gb ram. Full HD monitörde oynuyorum Windows ve diğer tüm yazılımlarım orijinal ve güncel...

FPS konusunda oyun ismi vermeniz gerek ama herhangi bir darboğaz yaşamıyorum :)
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    İmkansız değil
    İtopya dh-i1 (i5 9400f +1660ti) =4599 tl
    Viewsonic vx2458-mhd ( 1 ms 144 hz ) = 1149 tl
    Total = 5748 tl
    Ho

• Hardware unboxed' a yalancı dediğimi hatırlamıyorum. Tekrar okuyun isterseniz.

cpu.userbenchmark gibi saçma sapan siteleri örnek olarak alacağınıza (o siteler fikir vermek için varlar kesin yargı sunmak için değil) şunu araştırın. 8700k ile 9700k arasında çok çekirdek performans farkı neredeyse yoktur. En bariz örnek.

7700k' nın 7600k' ya göre üstün olmadığı gibi bir şey dediğimi de hatırlamıyorum. Nerenizle neler uyduruyorsunuz anlamış değilim.

Evet grafiğin ne grafiği olduğu gözükmüyor çünkü niyeyse resmin o bölgesi kırpılmış. Sizin gözleriniz insan üstü yeteneklere sahipse orasını bilemem.

Terbiyenizi bozarak tartışmaya değer biri olmadığınızı göstermiş oldunuz. Bundan sonrası şikayet ve blok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Haziran 2019; 1:19:21 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    " Zaten grafiğin ne grafiği olduğunu gizlemeye çalışmışsınız gibi gözüküyor. "

bu cümleniz, artniyettir. nereye evirip çevirmeye çalışırsanız çalışın. benim bir tür yalan söylediğimi ve yalandan bir grafiği bu tartışmaya uyarlamış olduğumu ima etmişsiniz. "zaten" ile cümleye girmeniz de bunu destekliyor. ben niye gizlemeye çalışayım? niye insanları kandırmaya çalışayım? bundan kazancım ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Haziran 2019; 2:40:34 >
  • Yılmaz kullanıcısına yanıt
    Hocam bende i5 9400 f ve rtx 2060 lı bir sistem düşünüyorum ama kuşkularım vardı işlemci ekran kartını taşıyabilirmi ve de 8 gb ram yetermi yoksa 2x8 gb dual channel mı yapayım diye tavsiyelerde bulunursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Juliassen

Hocam bende i5 9400 f ve rtx 2060 lı bir sistem düşünüyorum ama kuşkularım vardı işlemci ekran kartını taşıyabilirmi ve de 8 gb ram yetermi yoksa 2x8 gb dual channel mı yapayım diye tavsiyelerde bulunursanız sevinirim
    8gb yetersiz.

acelen yok ise ryzen3xxx leri bekle.
  • efeunlu E kullanıcısına yanıt
    Madem herşeyi biliyosun ne diye konu açıp tavsiye istiyosun ? Hem tavsiye istiyosun hem de tavsiye verenleri eleştiriyosun çok saçma .

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.