Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.444
Cevap
221
Favori
1.009.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • k ya takılacağınıza faydalı-faydasız bir yorum yapın şu araç için, ben de ergen ergen okuyayım.
  • Türkçe'nin korunması sizin alacağınız araçtan daha önemlidir.Özellikle küçük yaş gruplarınında olduğunu bildiğimiz burda her yazılan kelimeye dikkat etmemiz lazım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-EMRE kullanıcısına yanıt
    kg = kilo gram
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bantu

    GDI motora LPG uyumu var. Sıralı sistemde birçok firma uygulama yapıyor, ayrıca sıvı sistem olarak da uygulayan 2-3 firma var diye biliyorum. Benim asıl merak ettiğim bu turbo motora lpg uygulanır mı ve uygulanırsa tüketim kaç litrelerde olur?

    Gdi, fsi tarzi araclara takılan lpg sistemleri sadece belli devir araliginda lpg kullanıyor. Sıvı sistemlerin ise fiyatı çok fazla. Yani mantıklı bir lpg sistemi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-EMRE kullanıcısına yanıt
    100K gibi bir Kullanım var onu soruyorsunuz diye düşüyorum. Para birimi değil, bin anlamına gelen bir ifade, mühendislikte kullanılır (en azından ben öyle).
    80k, 80.000 demektir. Artık Devamında para birimi mi ne vardır bilmem.
    K:kilo:bin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metrik sistemde resmi olarak tanımlı ifadeyi kullanmak ergenlikten mi?
    Ha burası bu kadar resmi ifadeye terstir o ayrı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • k neymiş ya.. Buna il tepkiyi veren arkadaşı tebrik ediyorum. Burada Türkçe yazışıyorsak "bin" diyeceğiz.
    Hepsi bu kadar
  • Valla bu kadar para hyundai ye.. Bilmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test etme şansını ben de dün yakaladım. Kısa bir sürüş olmasına rağmen fena bir izlenim bırakmadı bende. Özellikle 90km hızla 7. viteste seyrederken pedalı döşemeye yapıştırınca birden 4. vitese çekmesi çok hoşuma gitti. Ayrıca park asistanı dikey park esnasında algılayamadı ve aracı kendim park ettim. Satış danışmanı arkadaş " park yerinin bir tarafında araç olup diğer tarafın boş olması yüzünden algılanmadığını" söyledi. Diğer araçların park sistemleri de bu şekilde duyarsız mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu k yı burda hangi konuda görsem uyarıyorum.hiç bir anlamı yok.ama bazı arkadaşlarım inatla kullanmaya devam ediyor.burasi bilimsel bir yer değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede test videosu yayınlayan oldu mu ben hiç denk gelmedim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bdf

    Metrik sistemde resmi olarak tanımlı ifadeyi kullanmak ergenlikten mi?
    Ha burası bu kadar resmi ifadeye terstir o ayrı...

    Metrik sistemi sence burada kaç kişi duymuştur ve k ifadesini metrik sistemde geçiyor diye kullanıyordur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanoglanli

    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobil alemi

    Bunlar yılda 9 bin sportage satıyormuş.Nissan qq 1 Duster 2 Spo 3. Benzinli olmasına rağmen satış rakamları açısından.
    Kia Ceedin makyajlanmış halinde konuşmuştu http://www.kiaclubtr.com/threads/kia-1-6-dizel-otomatik-%C4%B0le-b%C3%BCy%C3%BCyor.9187/ Burdada konusu var.
    Ama ben hep uğruyorum hepsi Dizel otm gelicek diyor ama icraat yok. 18 bin sportage satma planları varmış.
    Şimdi Böyle bir şey denildiği zaman o kadar araç için üretim istemesi lazım.o kadar araç gelirse Çok Yüksek fiyatta olursa satamaz ve planlar değişir.
    Son anda Dizel otm kabul görmedi getiremedik te diyebilirler.
    Çünkü Tucson açısından Hyundai ASSAN tarafından Böyle bir açıklama yok.Ben bunlara inanmıyorum.
    Ama getirirse birde uygun fiyatlı olursa çok satar orası ayrı

    Hocam, ASSAN; milletin bu dizel otomatik gazına gelerek, Elantra için imkanları zorlamıştı ama adeta patladı ve benzinlisi yine daha fazla sattı.

    Artık asla o hatayı yapmaz.

    Asıl merak ettiğim 2017de Hyundai'de şöyle bir liste oluşacak;

    İ10
    İ20
    İ20 Active/Cross
    İ30
    İ30 CW
    Elantra
    İ40
    Creta
    Tucson
    Santa fe

    Böyle bir durumda, üst grup araçlarının fiyatları mecburen iyice şişecek, çünkü i20 Active ve Creta'nın otomatik versiyonlarından kaymak yiyecek, haliyle Tucson gibi bir aracının fiyatı segment konumlandırmasından ötürü daha da artacak.

    Elantra dizel otomatik bence satmaya satardi ama hyundai elantrada vw tarzi risksiz daha koseli bi tasarim yapsaydi... Mesela onceki kasa sonata tasariminin bi kucugu oksaydi bile kabul gorurdu bence. Mevcut tasarim hatchback i30a uyuyor ama sedanda biraz siritiyor benim gozumde.

    Hatta şu gelmeyen kasa cerato dizel otomatik ile geleydi bile satardi bence. Artik insanlar once tasarima bakiyorlar. O yuzden clio ayni clio aslinda ama satiyor. Tucsonun bu kadar insanin aklini celmesi de sirf tasarimdan...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10-EMRE

    K kilo demekse kg neyin kısaltması oluyor.Türkçede k harfini bin yerine koyacak bir uygulama yok.kuralda yok.uluslararası uygulamalarda varsa bu bizi bağlamaz.zaten her gelenin kafasına göre bir kural uydurduğu dilimizi biraz daha bozmaktan başka bir işe yaramıyor yaptıklarınız.

    K Kilo = 1000 katı, yani yanında kullanılan birim neyse ondan 1000 kere demek, Kg o da dolayısıyla Kilogram ve Gram dan kilo katı yani 1000 adet gram demektir.

    Kilo deyince senin aklın pazarda söylenen 3 kilo domates lafındaki kiloya gitti. Orada pazarcılar lafın kısaltmasını kullanıyor. İnsanları K yı 1000Katını kuralına uygun düzgünce kullanıyorlar diye uyarmamalısın o pazardaki 3 kilo domat veremmi abii diyen pazarcıları uyarmalısın. 3 Kilo ne vereceksin bana 3Kilo GRAM mı 3Kilo Metre mi yoksa 3Kilo ohm domatesmi vereceksin diye uyarmalısın şayet terimleri çok düzgün kullanmaya önem veriyorsan.

    Hayatında KiloWatt, KiloOhm Kilometre gibi terimleri duymuşsundur işte hep onların 1000 katı yani 1000watt kısacası 1kw, 1000metre=1km, 1KiloOhm = 1kΩ gibisinden kısaltmalardır.

    Aynı şekilde adamın teki 100K param var ne alayım sizce derse 100Bin TL parası olduğunu kastediyordur. 100K € derse 100bin Euro işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 9 Eylül 2015; 22:45:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10-EMRE kullanıcısına yanıt
    Metrik sistemin K yani 1000 anlamına gelen tanımına anlamı yok demek gerçekten enteresan bir yaklaşım. M veya G ye de bu kadar karşı mısınız merak ettim. Yoksa aranız sadece K ile mi bozuk?

    Bu saçmalığı savunacağınıza Tucson un diferansiyel kilidi hangi diferansiyeli kilitliyor gibi gerekli şeyler tartışılmalı.

  • kullanan matris sistemde geçtiği için mecburiyetten kullanmaz tabiiki. El alışkanlığıdır ondan öyle yazıyordur. Tüm Gününü bunla geçiren bir insan gayet tabi kullanabilir. Sorun, ne olduğunu bilmeyip başka şeye yormak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç gündür forumlarda cirit atıyorum X-trail mi crv mi diye kafayı yedim, dün arkadaş test etmiş aracı kendisi baya bilgilidir araç konusunda auto showlara falan katılır yurtdışına gider sırf keyif için beni duymuş şimdi aradı kardeş araba bakınıyormuşsun tucsona baktın mı diye? Ne yalan söyleyim adamın anlattıkları ve testi bana inanılmaz akılcı geldi dizel seçeneği öncelikli iken aradaki 30-35 bin fark saçma geldi hemde tam anlamıyla full araç bilgisini anlattı bu forumu okuduktan sonra arkadaşa 1 kez daha hak verdim süspansiyonları çok övmüştü burdada aynı şeyler söyelendi,ben cumartesi bakacam arkadaşlar test aracı için hataya gidecem orda varmış bir kullanayım şu anki fikrim çok olumlu arkadaş karar vermiş ben alacam 2 araç için pazarlık et dedi bakalım ne olacak hayırlısı
  • Ne saçma. Sonuna gelen önemliyse o halde Tucson'a 100 kilo lira veririm mi diyeceğiz. Pazarcıya kızıyorsunuz ama 100k paranın eksik deyiminden, 100 bin lira olduğu anlamını çıkarmak için müneccim olmak gerek. Mühendislik terimlerinin Türkçeye bu şekilde sokulması dilimize zarar veriyor. Bilmeyenler bu kullanımı göre göre bir süre sonra normal kabul edip kendileri de kullanmaya başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın hyundai a uğrayabilirsem ben de bi bakacam arabaya. Izlenimimi anlatırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyimiz dört dörtlükte bir k'mız kalmıştı.yahu bırakın bu boş muhabbetleri adam kısaltarak yazmak istiyordur.siz araçtan mlzm( pardon kısaltma yapmışım malzeme ddmek istedim)kalitesinden v.s bahsedin.isteyen k yazsın isteyen bin yazsın isteyen sıfır koysun.sonuçta aracın fiyatının ne olduğunu herkes anlıyor mu anlıyor.o zaman dallanıp budaklandırmaya ne gerek var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.