< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (504. sayfa)
2 Mobil
-
-
Nisandan beri geçmedi bende o koku , kapalı otoparkta kalıyor , sabah bindiğimde keskin bir koku maalesef , hala geçmedi .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
peki AC ışığı yanmıyorken ısı pompası mı devrededir orada ne çalışıyor tam olarak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
maalesef biraz daha geçmesini beklicez hocam, 1 seneden fazla olmuş ama hala bu kokudan muzdarip olanlar var maalesef.
Isi pompası ayrı bağımsız çalışan bir sistrm değil, AC çevrimini terse çalıştıran 4 yönlü vana, genleşme vanası ve esanjor (batarya ve diğer araçtaki ısı kaynaklarından ısıyı çeken Kısım).
Tek bir kompresör var yani AC kapalıysa kompresör çalışmaz.
Basitce, ısı pompası klimayı tersine de çalıştirmaya imkan veren sistem. Duz mantık, evinizdeki Klimanin da 2 untirso vardır birisi daire içindeki evaporator (sıcağı çeker soğuk üfler) diş unite kondenser ısıyı dışarı atar sıcak üfler) işte işi pompası ile çevrimi ters çalistirisaniz dışarıdaki sıcak uflemeyi içeride yaparsınız. Temelde mantık bu..araçtaki de tamamen aynı mantık, kışın ve yazın çevrimi ihtiyaca göre ters çevirerek kullanır. AC kapalıysa kompresör çalışmaz haliyle bu sistem tamamen devre dışı kalır, ısıtmayı PTC ısıtıcı yapar, bunun da tüketimi daha yüksek olur. PTC ısıtıcıyi da sac kurutma makinesi olarak düşünün :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 3 Ekim 2026; 19:44:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Anlamak için soruyorum. Kabini ısıtmak için gerekli olan ısı, ana batarya ve motorların soğutma döngüsünde oluşan ısıdan da alıyor diye okumuştum. Ancak kabinde talep edilen ısı mevcut olandan fazla ise bu sefer PTC tarafında aşırı tüketim oluşuyor. Doğru mu anlamışım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillabalci -- 3 Ekim 2026; 20:39:33 >_____________________________ Ioniq 5 4X4 -
Araç çalışmıyorken klimanın kendi kendine devreye girmesinden bahsediyorum. Tabi ki araç çalışırken ac açık olarak kullanıyorum.
Aynen, Isi pompası araçta oluşan kayıp ısıyı da kullanır dogru, kapalı olursa tüm yük PTC ısıtıcıya kalır bu D a yüksek tüketim demektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
araç ayarlarında otomatik klimanın çalışmasına dair ayarlar var. araç içi nem oranı yükseldiğinde otomatik çalışıyor. bende ilk aldığımda şaşırmıştım. Ayarları kapattım şimdi herşey manuel oldu.
_____________________________ -
Merhaba,
Kapalı otoparkım var şarj istasyonu kurmak istiyorum. İşçilik için 20.000 TL ye bir elektrikçi ile anlaştım. fakat Wall box hangisini alsam bir türlü bilemedim. 10.000 - 50.000 TL arası değişen fiyatlar var. siz hangi marka ürünü tavsiye edersiniz. vestelin 22 kw smart ürünü var 33.000 TL civarında. kullanıp memnun olan varsa tavsiyelere açığım teşekkürler.
Mümkünse uzaktan erişimli olsun ve şarj zamanını ayarlayabileyim.
ağzına sağlık hocam çok güzel özetlemişsin.
_____________________________ Olmuyor diye bir işten uzaklaşmak kolayına kaçmaktır, olması için üstüne düşmek ve araştırmak, ve bunu da yılmadan yapmak, birşeyin ustalığını almaktır" -
Bende NexBlue var, 5 yıl ücretsiz e-sim ile bağlantı desteği var, harici wifi bluetooth nfc ile de çalışıyor. Her türlü programlama yapılabiliyor, hatta elektrik birim fiyat vs girerek tüketim miktarı ve tutarını da düzenli takip edebilirsin. Ben geçen yıl 25 bine almıştım. 5 yıl da birebir değişim hizmetleri var.
Arkadaşlar selam herkese,
Son zamanlarda Bluelink'li Ioniq 5 ya da 6 Progressive paket için fiyat alan oldu mu?
Ioniq 5 Progressive liste fiyatı 3,99, Ioniq 6 liste fiyatı 3,795 Milyon gözüküyor Hyundai sitesinde.
Ioniq 5 Progressive TR ye 5 adet gelmişti. Bulmak kolay değil. Malum fiyat yükse olunca baz donanimlar geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 5 Ekim 2026; 17:10:52 >
Arabanın ön camın sağındaki şu ufak yazı dikkatimi çekmişti. Nete sordurunca şöyle bir açıklama geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Philips 55PFL7007/37PFL5405
HarmanKardonAVR165+HKTS16/BDP150 blurayplayer
Atlanta HDBox+digiturkHD+DsmartHD
PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
-
What went right this week: the good news that matters - Positive News
positive newsWhat went right this week: the good news that mattershttps://www.positive.news/society/democracy/good-news-stories-from-week-40-of-2026/?fbclid=IwY2xjawUwzmtleHRuA2FlbQIxMABwZG9mAWJyaWQRMUlIeUExbjVDQ3RnT1JzTndzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEefRoDvvjRvks_CWyYDpfyCPRTSwY7MocgvQP2Ya-R9KL0mBOPabypsu6wcvI_aem_YddDxxALr-E7RF4tGoVu5A
Elektrikli araçların yüksek kilometrelerde içten yanmalılara göre daha az sorun çıkarması ile ilgili.
Yani EV 100bin sonrası çöp değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Dünya bizi ilgilendirmez hocam :)
TR de halen tofaş kartal kullanılıyor ciddi sayıda hem de.. Muayeneden geçiyor, mis gibi
Renault Broadway de diger popüler model..
İnsanlar piyasayı Istanbul şehir merkezi sanıyor sadece :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 5 Ekim 2026; 22:37:39 >
Merhaba bugün servis akü yazılım güncellemesi için aradı, akü mü batarya mı diye sorduğumda normal akü cevabını aldım ilk defa akü kontrolü için servise çağrılıyorum bu şekilde yazılım için arama yapılan oldu mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Valla 12V akü güncellemesini ilk defa duydum.
_____________________________ Ioniq 5 4X4
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt