Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (355. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.097
Cevap
313
Favori
550.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
40 oy
Sayfa: önceki 1...177...352353354355
Sayfaya Git
Git
Giriş

Matrah artışında neden arabaya zam yapılacak onu anlamadım. Ötv yüzdesi artsa neyse de matrah artışında aksine ufak miktarlarla üst dilime geçen araçların alt dilime düşmesi yani indirime girmesi gerekmiyor mu?

Bunlar progressive paketi üst dilime geçiyor diye advance getirmişlerdi şimdi %25lik dilimin matrahı yükselirse tekrar progressive getirip düşük dilimden satabilmesi için bir fırsat ama maalesef her zaman olduğu gibi görece kötü malı yüksek fiyattan satarak kendi ceplerini düşünmeye devam edeceklerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen ordaki artış düşüncesinin sebebi "Biz Hyundai olarak%25'te kalmak adına, ucuz araç satıyorduk. Artık biraz kârlılığımızı artırmak istiyoruz ve aynı araca herhangi ekstra özellik getirmeden, zamlı satacağız ama yine %25'te kalmış olacağız" gibi bi şeydir.
    Bu hareketin çok benzerini, devlet vergiyi %10'dan %25'e çıkarttığında tesla da yapmıştı.
    Araba bi gecede devletin vergi artırmasıyla 1900'den 2200 gibi bi yere tırmanmış, tesla da biraz kendisi zam yaparak 2400'lere sarkıtmıştı fiyatı.

@a z i z bey, şayet elektrikli aracınız evin ikinci aracı olacak ve genelde şehir içi kullanılacaksa (özellikle yeni şoförler tarafından), ioniq 5 tavsiye etmem. Araç devasa ve manevra kabiliyeti çok düşük. Tesla juniper de öyle. Bilmiyorum mühendisleri bu konuda niye biraz daha geliştirmemişler bu arabaları:)

Byd dolphin'e de mutlaka bakın derim. Bence opel'i, inster'ı falan çok rahat tokatlar. Dışarıdan bakınca minik gibi ama iç hacmi gayet ferah, pili, yazılımı, malzeme kalitesi güzel bi araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylo84 -- 27 Mart 2026; 7:27:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• taylo84 T kullanıcısına yanıt

teşekkür ettim hocam, inceleyeyim onu da

Ioniq 5 için 1+0 araba deniyor, iç hacmi çok geniş.

Aracı ilk kez gören uzaktan bakınca fena değilmiş araban diyor, yanına gelince iyiymiş diyor, içine binince bu ne abi yayla gibi diyor, özeti bu. 3 metre aks mesafesi var. arka koltuklar ileri geri gidebiliyor ve arkaya yatabiliyor.

Uzaktan erişim olsa kötü olmazdı tabi ancak ben hiç aramadım. Zaten anahtarı cepten çıkarmıyorum, ağır olmasa yerini bile unuturum. Kışın programlama ile ısıtmayı önceden ayarladım hep, uzaktan olsa da fena olmazdı. Kendi araç şarj cihazım uzaktan erişebilir olduğu için aracın şarj durumunu görüyorum ki kendi ekranı da doğru zamanlama veriyor. Yurt dışındaki kullanıcılar bluelink nedeniyle çok fazla 12v akü sorunu yaşamış, youtube videolarından gördüm. Aracı çok fazla uyandırdığı için aküyü bitiriyormuş. Kişiye göre değişir uzaktan erişim işi. 2026 makyajlı ioniq 6 ile gelecek dedi hyundai türkiye genel müdürü ama eski araçlara gelmeyecek.

• a z i z kullanıcısına yanıt

Düşük maliyetli iş görür, şehir içi ve eşiniz kullanacaksa inster i öven çok kişi var. Ioniq 5 çok çok büyük kaçar ki araç dönmüyor, dönüş çapı çok büyük.

• Şehir içi için alınacak araç dolphin, geçtikten müthiş konforlu, kalite hissiyatı beklenenin çok üzerinde. Hatta şehirler arası bile tüketim çok yüksek değil. Ancak manevra kabiliyeti ve büyüklük sorun değil diyorsanız ioniq 5 şarj süresi, genişlik vs yönlerden mutlu eder. Teknolojik oyuncakları, daha geniş multimedya seçenekleri ile dolphin daha iyi, ancak asistan sistemlerinin çalışma performansı konusunda Hyundai benim gördüğüm açık ara en iyi 2-3 markadan biri. Çarpışma önleyici mesela, ciddi manada çok iyi çalışıyor. Byd bu konuda kötü, şerit takip ve acc birlikte olmadan çalışmıyor vs saçma zorlamaları var.

Gelelim en önemli noktasına. Byd fren gaz çalışıyor. İoniq 5 tek pedal kullanılabiliyor. Tek pedal demek müthiş rahatlık demek.

Kendi adıma her daim ioniq 5 tercih ederdim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: a z i z

merhaba hocam, ne yaptınız nasip oldu mu hayırlısi ile, aldıysanız hayırlı olsun bu arada, görüşlerinizi bekliyoruz, belirtildiği gibi temiz çıkmıştır insallah

sanırım Beylikdüzü'ndeki ilandi, ben de takip ediyordum yayından kalkmıştı iki gün önce baktığımda

ben de bu aralar ikinci arac için elektrikli bir araç düşünüyorum,

elroq - ioniq - togg - ev3 bakıyorum çıkamadım işin içinden bir türlü karar veremedim

Selam dostum,

Arkadaşla sonunda kavuştuk. Doğru tahmin etmişsin araç Beylikdüzü'ndeki ilandaki araçtı. Daha önceki mesajlarıma bakarsan görürsün, ben uzun zamandır temiz kullanılmış ve az km'de Progressive paket bir araç bakıyordum. Bundan bir iki ay önce bir tane yakalamıştım ama kararsız ve yavaş davrandığım için o aracı kaçırmıştım. Bu ilandaki aracı görünce daha hızlı davrandım ve 2-3 gün içinde bitirdim işi. Aracı aldıktan sonra satıcı ilanını gösterdi abartısız söylüyorum 120 küsür kişi favorilemiş ilanı :))

Aracın kendisine gelecek olursak, araçta 15bin TL'lik bir tramer çıktı. Seni bilmem ama bu devirde bu meblağda bir tramer benim için yok hükmündedir :)) Neyse sonrasında aracı ekspertize götürdük ekspertiz tramere konu hasarı buldu ve bunun önemli bir kusur olmadığını belirtti. Zaten satıcı da bu durumdan öncesinde bahsetmişti bana. Aracın bataryasında, elektrik aksamlarında vs... hiçbir sıkıntı çıkmadı. Aracı kaldırıp altına da baktık cillop gibiydi tabiri caizse. Hyundai servisi de aramıştım bir gün öncesinde yetkili plakadan aracın servis geçmişini söyledi önemsiz bir işlem olduğunu ama serviste yapıldığı için tramerde 15bin küsür çıktığını söyledi.

Bunlara ek olarak, satıcı aracı bilinçli kullanmış. Çoğunlukla 20-80 arasında A/C şarj ile beslemiş aracı. Dahası aracın 10.600 km'de olması da ayrı bir artıydı benim için.

Günün sonunda aracı satın aldım. Hayatımda ilk defa elektrikli bir araç kullandım, öyle ki daha önce herhangi bir elektrik araçla test sürüşüne dahi çıkmadım hayatım boyunca. Amma velakin aracın direksiyonuna geçtikten sonra sanki 40 yıldır elektrikli araç kullanıyor gibi rahat bir şekilde sürdüm aracı.

Ben işim gereği yurtdışına çok çıkarım. Özellikle Almanya'ya seyahatlerimde kullanmadığım premium araç kalmadı, Mercedes'inden tut Audi Bmw'sine Volvo'suna ama abartmadan tamamen hissiyatımı söylüyorum; hem sürüş açısından hem konfor açısından hayatımda kullandığım en iyi araçlardan biri oldu Ioniq 5. Bu dediğimi eleştirecek arkadaşlar olabilir saygı duyarım ben bir araba eksperi değilim ama hissiyatım tamamen bu yönde.

Araba resmen havada süzülüyor gibi hissettirdi beni. Aracın iç mekanının büyüklüğünü de es geçmeyeyim. İçi gerçekten de 3+1 ev gibi. Benimki paket olarak en dolu paket olduğu için, hafızalı koltuklar, 360 kamera, sinyal verip şerit değiştirirken gösterge ekranında çıkan kör nokta kameraları, Bose ses sistemi, I-pedal sürüş modu (resmen fren kullanmadım aracı İkitelli'den alıp Ataşehir'e gelene kadar), güneşi adam akıllı kesen perdeye sahip kocaman cam tavan, kumandadan park etme, aracı hakeret ettirme, daha denemedim ama iyi çalışan adaptif sürüş modu ve daha aklıma gelmeyen bir dünya özellik gerçekten de aşık oldum arabaya.

Ben senede normalde 10bin km yol yaparım maksimum ama bununla sanırım 10bin'i 2-3 ayda devireceğim, evin karşısındaki markete bile arabayla gitmek istiyor canım :)) Menzil konusunda yorum yapmam biraz erken olur. İleriki günlerde gözlemlerimi paylaşacağım.

Eksi nokta olarak, uzaktan bağlantıyı söyleyebilirim ama benim için ultra bir eksi değil. Olsa tabii tadından yenmezdi ama maalesef yok. Bir de araç gerçekten çok büyük. Alışana kadar dar alanlarda manevra yaparken temkinli olmakta fayda var. Ben bu zamana kadar farklı büyüklükte bir çok araç kullandığım için hemen alıştım ama daha önce bu büyüklükte araç kullanmayanlar biraz pratik yapmalı ve bir yere girip çıkarken gerekirse birden fazla manevra yapmaktan çekinmemeli.

Özetle arkadaşım, ben aracın tasarımını futuristik ve agresif görünümlü bulduğum için zaten çok beğeniyordum ve dahası donanım anlamında da benim tüm beklentilerimi karşılayacak gibi gözüküyor. Günün sonunda bir araçtan herkesin kendince farklı beklentileri vardır. Sana tavsiyem bahsettiğin araçların hepsini dene, içine sinen hangisiyse onu al. Tabii bunu yaparken belirlediğin seçeneklerin benzer fiyatlarda olanlarının donanımlarını inceleyip karşılaştır ve ona göre kararını ver.

Benim hormonlu ufaklık aşağıda :))) Ne diyorlardı? Bir Maaşallah'ınızı alırım :)))

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harusenka -- 27 Mart 2026; 10:48:10 >

• harusenka H kullanıcısına yanıt

öncelikle maşallah hocam, size de teşekkür ederim açıklayıcı ve uzun yazınız için, tekrardan hayırlı uğurlu olsun inşallah

öyle bi anlattiniz ki mevcut kullandığım yeni kasa sportage'i bile satıp ıoniq 5 almaya heveslendim desem yeridir, zaten içten içe de onu düşünüyordum uzun vadede güzel bi elektrikli ile devam etmeyi, bakalım artık hayırlısi ile

kazasız belasız günlere..

teşekkürler arkadaşlar,

sağ olun @IDW31XQDQE

• Bende birkaç ay sonra elektrikli araç almayı düşünüyorum. Genel olarak araştırdığım zaman ioniq 5 - 6 ve kia ev6 beğendim. Genellikle İstanbul'da şehir içinde tek başıma kullanacağım ve yaşadığım bölgede park sorunu yok. Yılda max bir defa şehir dışı yaklaşık 900km mesafeye giderim diye düşünüyorum. Fiyat, görünüş ve tüketim açısından Ioniq 6 biraz daha aklıma yatıyor ama donanım olarak diğer ikisine göre biraz zayıf kalıyor sanırım.

Ekstra olarak, Ioniq 6ya daha yakınım ama 2023 model progressive mi yoksa 2025 model advance mi tercih etmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekzadee -- 27 Mart 2026; 12:10:52 >

Hayırlı olsun, kazasız belasız, sağlıkla kullanın. Güzel bir tercih olmuş, maşallah 

Çok teşekkür ederim.

2 ay önce sıfır olarak ioniq 6 aldım. Biz kez bile pişmann olmadım.

Yani açıkçası aradaki donanım farklarından sadece koltuk ısıtma olsa iyi olurdu diyorum ama İstanbul'da da çok soğuk olmuyor zaten o yüzden o da çok önemli gelmiyor. Carplayi de kablosuz yapmak için bir cihaz takılıyormuş sanırım ama onu da takınca biraz gecikme ve bazı sorunlar oluyor diye okumuştum doğru mudur

Koltuk ısıtmaya ihtiyacım hiç olmadı. 3 yıl önce aliexpresten aldığım kablosuz carplay aparatınla takılma donma , bağlantı sorunu yaşamadım. Araç , araba özellikleri açısından çok iyi. Donanım eksikliklerini , uzaktan bağnatıyı umursamıyorum. Açıkçası viraj kabiliyeti mi koltuk ısıtma mı derseniz ya da matrix far mı kablosuz carplay mi derseniz cevabı zaten belli. Ev6 yı bilmiyorum. Ioniq 5 de çok güzel araba. Bence iki araç arasındaki fiyat farkına değecek donanın farkı var mı ? Hangisini beğeniyorsanız , bütçenizi ayarlayıp alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iodio75 -- 27 Mart 2026; 23:26:49 >
Sayfa: önceki 1...177...352353354355
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.