Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (351. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
20 Misafir (6 Mobil) - 14 Masaüstü6 Mobil
5 sn
7.011
Cevap
310
Favori
542.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
40 oy
Sayfa: önceki 1...175...348349350351
Sayfaya Git
Git
Giriş

ioniq 6 için söylemiş sanırım arkadaş.

ioniq 6 tipsiz diye alınmıyor olabilir ama ioniq 5 baya iyi görünüyor.

yeni vw troc da sürdüm.

Ama en çok hoşuma giden ioniq 5 oldu.
    eğer progressive gibi donanımla ve biraz büyük pil ve hp gücü ile gelse kesin alırdım.
    premium müzik sistem ,matrix far i ve kayan orta konsol dışında ne eksikleri var şu anki donanımın progressive e göre acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 12 Mart 2026; 19:25:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bodysolid

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR
    en çok satan 10 elektrikli otomobil.
    bir tane bile hyundai olmaması sebebi nedir sizce?

ioniq 6 tipsiz diye alınmıyor olabilir ama ioniq 5 baya iyi görünüyor.

yeni vw troc da sürdüm.

Ama en çok hoşuma giden ioniq 5 oldu.
    eğer progressive gibi donanımla ve biraz büyük pil ve hp gücü ile gelse kesin alırdım.
    premium müzik sistem ,matrix far i ve kayan orta konsol dışında ne eksikleri var şu anki donanımın progressive e göre acaba?

Hiç reklamı yok nerdeyse

• bodysolid B kullanıcısına yanıt
    Bence popülarite ve fiyat, bi aracı sattıran 2 en önemli unsur. Marka popülerse (ki bence hyundai de dünyada öyle ama tr için net konuşamicam) kötü bile olsa satabiliyo. Sonra da uygun fiyatlılık geliyo. Ülkenin ekonomisi malum...
    Ben megane etech ve tesla sürmüş, atto 3'ü de biraz incelemiş biri olarak, ioniq5'teki kimi kullacıların beğenisini azaltacak 3 şey söylebilirim: yazılım yetersizliği/uzaktan bağlanamayış (alıştım), her yıl olan periyodik bakım (keşke alışmasaydım😬) ve arabanın dönüş kabiliyetsizliği(alıştım).
    Bunlar dışında, menzili diğerleriyle benzer. Malzeme kalitesi çok üstte. Perdeli cam tavan keyfi var. Servis ağı geniş, garanti süresi uzun. Devasa iç hacimi, bence güzel olan tasarımı, sessiz iç mekânıyla ioniq 5, sürmesi çok keyifli bi araç.
    Not: Arkadan itişli yüksek torku hissetmek de insanda ayrı bi bağımlılık yapıyo 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• selamlar, 2. el ioniq modellerine bakıyorum da ilanların çoğunun fotoğraflarında beyaz koltuklar ve döşemeler sararmış veya lekeli gibi görünüyor(örnek ilan no:1291746744) bu normal mi veya ışıktan mı öyle görünüyor acaba ? biraz erken yıpranmış gibi duruyor sanki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Selam dostum,

Şubat 2026 rakamları sanırım. Benim tahminim Ioniq 6 tipi sebebiyle insanların almaya çekindiği bir araç ki ben canlısını inceledim bence araç gerçekten de sıradışı bir tasarıma sahip gayet kaliteli bir araç. Ioniq 5 ise tip olarak daha geniş bir kitleye hitap ediyor ama şu an sıfırda satılan araçlar Dynamic Vision Roof paket ve bu paket her ne kadar ortalama üstü dolulukta olsa da Advance ve Progressive paketlere oranla daha boş bir araç olması sebebiyle listedeki araçlara kıyasla daha az tercih edilmiş olabilir. Her iki aracın da uzaktan bağlantıları olmaması da bir sebep olabilir tabii. Burada Hyundai firmasının büyük eksikliği bulunmakta.

2. elde özellikle Ioniq 5'in Advance ve Progressive paketlerini takip ediyorum. Satışta düşük km'lerde araç yok gibi bir şey. Bu da demek oluyor ki alan memnun, satmıyor ve kullanmaya devam ediyor.

Ben aptallık ettim 2. elde 25bin'de tertemiz bir Ioniq 5 kaçırdım 2,15 milyon'a. Yeni araç alma planlarım var ama bir türlü alamıyorum o fiyat bandında düşük km'li Progressive paket bir Ioniq 5 düşer diye :)))

• ICCU arızası ile ilgili bir video var, UA forumlarda- FB sitelerinde paylaşılmış:

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAREV Odesseyyoutube
    Kia,Hyundai,Genesis ICCU Failures,Causes,Theories ,Warning signs,Mitigations,need to knows Covers Kia EV6 & EV9 all models,Hyundai Ioniq 5 & 6 all models,Hyundai Ioniq 9 all models also covers facelift or Product Enhancement Models Please support this channel by liking,subscribing & giving Superthanks. In the UK you can support this channel by using my Octopus referral codes below. My Octopus referral code:- Use this link to sign up to Octopus Share £100- https://share.octopus.energy/rose-gecko-431 My Octopus Electroverse Charge Card referral code. Share £10:- https://electroverse.octopus.energy/sign-up/magic?referralCode=rose-gecko-431 You can also join this channel to get access to perks such as early access to videos https://www.youtube.com/channel/UCKhu_onecpS9_vQvrvUp-Mw/join Timecode 00:00 Titles 00:03 Intro 00:11 egmpfiles.com 00:31 What does ICCU stand for? 00:35 What does ICCU actually do? 01:13 egmpfiles.com reached out to me 01:28 News since Sunday 01:33 Ioniq 9 ICCU failures already 01:46 How many Ioniq 9s were sold in US to date? 01:55 The problem with fitting AGM battery 02:11 Do facelift models behave the same with ECO mode & 12v? 02:45 ICCU Moisture breath theory 03:15 Another new ICCU model number 03:45 An attempt to calculate ICCU failure rates for 1-10 years 04:43 The problem with this analysis 05:19 egmpfiles.com disclaimer 06:09 Link to full egmpfiles article 07:15 Failure rates 07:28 2 Main ICCU failure modes 07:37 What is an LDC? 07:50 What is an OBC? 08:07 2 stressors officially identified 08:50 What is a MOSFET? 08:22 1 over voltage spikes 08:45 2 Thermal cycling 08:59 About MOSFETs 09:24 Why does ICCU fuse blow? 09:48 Why does MOSFET degrade? 10:47 Why progressive degradation? 11:36 LDC is not always gentle on 12v 12:18 The problem with ECO mode on pre facelift models 12:40 How to recognise ICCU failure 12:50 ICCU symptoms failure order of events 13:48 ICCU failure misconceptions 14:15 How much time do you get to pull over? 15:29 A recurring pattern in community reports 16:03 What did ICCU software updates actually fix? 16:44 What the fix does & doesn't do 17:03 The unresolved problem 18:11 Whatbcan owners do to mitigate failure risk? 20:47 Thank you Aaron! 20:53 What does this mean for 400v EV3,4,5? 21:48 Outro 21:51 Endscreen Links:- Egmpfiles website https://egmpfiles.com/iccu-report.html Egmpfiles News link https://egmpfiles.com/news.html Reddit ICCU Moisture breathe theory https://www.reddit.com/r/Ioniq5/comments/1pa5sia/technical_deep_dive_understanding_iccu_failures/ Ioniq Guy Facebook https://www.facebook.com/groups/theioniqguy/?sorting_setting=RECENT_ACTIVITY
    https://www.youtube.com/watch?v=O1Mn2HS1YGQ

Önerileri Grok'a sordum şöyle yanıt verdi:

Videodaki (EV Odessey kanalından "Kia, Hyundai, Genesis ICCU Failures, Causes, Theories, Warning signs, Mitigations, need to knows" başlıklı video) ICCU arızalarını önlemeye / azaltmaya yönelik öneriler ve mitigation (hafifletme) maddeleri aşağıda madde madde özetlenmiştir.

Konuşmacı, egmpfiles.com sitesindeki topluluk araştırmasına dayanarak ve son güncellemelerle birlikte şu pratik önerileri veriyor (özellikle 12V batarya yönetimi ve kullanım alışkanlıkları odaklı):

• Mümkün olduğunca 12V bataryayı AGM tipi ile değiştirin (standart kurşun-asit yerine Absorbed Glass Mat).
    • → Birçok kullanıcı ve topluluk bu değişikliğin ICCU üzerindeki stresi azalttığını, dolayısıyla arıza riskini düşürdüğünü rapor ediyor.
    • Uyarı: Bazı ülkelerde / bayilerde bu işlem garanti kapsamını etkileyebilir, bunu yetkili servise mutlaka sorun.
    • Aracı uzun süre (haftalarca) kullanılmadan bırakacaksanız 12V bataryayı düzenli şarj edin veya trickle charger / bakım şarj cihazı bağlayın.
    • → ICCU'nun 12V bataryayı aşırı düşük voltajda şarj etmeye çalışması MOSFET'leri zorluyor ve arızaya yol açabiliyor.
    • Mümkünse aracı eco modda çok uzun süre kullanmaktan kaçının (özellikle pre-facelift EV6 / Ioniq 5/6 modellerinde).
    • → Eco modda 12V şarj davranışı daha agresif / düzensiz olabiliyor (facelift modellerde bu durum iyileşmiş olabilir ama tam doğrulanmadı).
    • 12V batarya voltajını periyodik olarak elle kontrol edin (OBD2 cihazı + Car Scanner uygulaması ile).
    • → Özellikle şarj sonrası ve dinlenme sonrası voltaj 12.4 V altına düşüyorsa erken uyarı olabilir.
    • ICCU arızası yaklaştığında görülen düşük voltaj / azalan şarj akımı belirtilerini ciddiye alın.
    • → Yazılım güncellemeleri bu azalmayı daha erken tespit edecek şekilde geliştirildi; belirtileri görünce hemen servise gidin.
    • Aracı sık sık yüksek voltajlı (DC) hızlı şarj yapıyorsanız, bunu dengeli kullanmaya çalışın.
    • → Bazı teorilere göre aşırı DC şarj ısı/stres yaratıp ICCU'yu dolaylı etkileyebiliyor (ana sebep olmasa da).
    • Resmi Hyundai/Kia yazılım güncellemelerini (recall / service campaign) mutlaka yaptırın.
    • → 2023'ten beri gelen güncellemeler 12V şarj davranışını düzeltti, soğutmayı iyileştirdi ve erken arıza tespiti ekledi; bunlar arıza oranını ciddi şekilde düşürüyor.

Konuşmacı bu maddelerin çoğunu egmpfiles.com sitesindeki topluluk + mühendis görüşleri derlemesinden aldığını ve resmi olmayan "community wisdom" olduğunu vurguluyor. En etkili olduğu rapor edilenler genelde AGM batarya + düzenli 12V bakım.

Eğer videonun tamamını izleyemediysen, özellikle 5:18 sonrasındaki bölümde bu mitigation listesi daha detaylı anlatılıyor.

• Merhaba ioniq5 aracımda 110 km sonrasında çok titreşim oluyor. Aynı durumu yaşayan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arka tarafta altta böyle bir boşluk var mıdır sizlerde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.