HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (138. sayfa)
Popüler Konular listesinde
-
-
200 bin bakım ücreti nedir ya.
dediğiniz gibi elektrikten yaptığımız tasarrufu boşa çıkarır bu kazık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
200 bin değil de😄20 bin TL
60 bin ve 120 bin bakımı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokko16 -- 7 Eylül 2024; 17:57:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ gökay -
bi rahatlama geldi şimdi 200'den 20'ye düşünce
neyse 60 bine var daha tadını çıkaralım
Herkese merhabalar, Hyundai kona ve ioniq 5 ,6 görüp beğenmiş biri olarak bütçeseler sebeplerden Citroen ec4x almaya karar verdik.Ancak aralık ayını bulur kısmetse almamız çünkü egea mızın kredisini kapatmam gerekiyor.
Sizden ricam 58 kw lık modelde batarya %20 ve %80 aralığında ortalama şehir dışı ve şehir içi menziliniz ne oluyor?100 km /kw tüketiminiz ne oluyor?
Ec4x te şehir dışında klima açık en fazla 18 kw yakanlar olmuş , ortalama 300 km çok rahat gidersin 110 120 km hızlarda diyor kullananlar.Biryerden para gelme umudu var ,kısmet olurda gelirse togg veya ioniq 5 düşünebiliriz eşimle bu yüzden gerçek kullanıcı deneyimlerini önemsiyoruz.teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Olmuyor diye bir işten uzaklaşmak kolayına kaçmaktır, olması için üstüne düşmek ve araştırmak, ve bunu da yılmadan yapmak, birşeyin ustalığını almaktır" -
Yaşadığınız yere çok bağlı o yüzden her yorum yanlış yönlendirir sizi. Aynı şehirden aynı güzergah kullanan bir kullanıcıdan yorum almanız en isabetli ye götürür.
Bende ioniq 5 var
Örnek vermem gerekirse ben Adana'da yaşıyorum. Yaz aylarinda klima nerdeyse menzilimin %25i yiyor.
Ortalama 15kwh şehiriçi 110 ortalama hız
18kw sehirdisi performansı var
Bu verilerle %20 %80 arası 200-240 arası yapiyorum şehir içinde
Burda önemli nokta sehirdisinda 800v mimarili bir araç olduğu için emsallerinden %30-40 daha hızlı şarj oluyor. Bu da sehirdisinda 50km daha fazla net menzil sunan araçtan daha hızlı gideceğiniz yere varmanizi sağlıyor.
Ec4x in Hyundai muadili aslında kona elektrikli. Kona elektrikli ye bir bakın. Ama ec4x menzil dışında ioniq 5 ile yarışacak düzeyde değil. Ben kona elektrikliyi de beğenmiştim çok tatlı bir araç ona da bir bakin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 7 Eylül 2024; 20:44:42 >
Valla hocam Edirne den Trakya dışına arabayla gitmek normalde de bize mantıklı gelmiyor,çok şükür güzel ülkemizin 4 te 3 ünü gezdik eşimle.Binerim otobüse kaptan düşünsün 😀 binerim uçağa bakarım keyfime😀
bize Edirne Tekirdağ (150 km ), Kırklareli 70 , Çanakkale 180 km vs. götürsün getirsin yeterli.Mola vermeyi severiz yani her durduğumuzda 15 dk mola da şarj etsek eksik kısmı tamamlarız diye düşünüyoruz.Ama mutlaka şehir dışında 300 km zorlaması lazım bizim için.
Trakya düzlük bizim 😀 hatta anadoludan gelen arkadaşlar hep dağ ararlar, ufuk çizgisini görünce garip hissediyorlar kendilerini😀
ama ara ara rampalarda var tabi.
Kona beğendiğimiz bir model ama advance paket eksiltilmiş birde zam geldi ec4x ile arası epey açıldı.Yoksa kona ilginçtir tüketimi oldukça ekonomik bir model kime sorsam 12 kw kadar ortalama yaktıklarını söylediler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Olmuyor diye bir işten uzaklaşmak kolayına kaçmaktır, olması için üstüne düşmek ve araştırmak, ve bunu da yılmadan yapmak, birşeyin ustalığını almaktır"
-
Ama ben garanti olması açısından planlı yolculuklarda özellikle Tekirdağa kayınpederlere giderken mutlaka geceden %100 yaparım gibi.Hem batarya tazelenir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Olmuyor diye bir işten uzaklaşmak kolayına kaçmaktır, olması için üstüne düşmek ve araştırmak, ve bunu da yılmadan yapmak, birşeyin ustalığını almaktır" -
hocam kona elektrikli dc şarj hızı max 75kw/h. bu araçla uzun yolda şarj olayı zulüm olur. dc şarjda %10-80 arası şarj süresi 48dk
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Elektrikli araç almayı düşünenlere tavsiyem şarj hızının yüksek olması gerekiyor. Verilerinde %10-80 kaç dakika da şarj ediyor önemli. Bazılarında 120-150 kW diyor ama o aralıkda uzun kalamadığı için şarj süresi yine uzayabiliyor. Önemli olan yüksek kW da kararlı şekilde şarj yapabilmeniz. Ioniq serisi bu konuda çok iyi. O yüzden 200-250 km de 15 dk lık molalar yeterli oluyor. Vereceğiniz 30 dk lık molalar zulüme dönebilir. Zaten elektrikli araç firmaları da uzun menzilden ziyade en hızlı şarjı sağlamaya çalışıyorlar. Şu an varolan sistemlerde ben 170 kW dan yükseği araçlarımda göremedim. 300 kwlık Astor da da Trugo da 170 kw gördüm. En yakıt da 180 lik lerde hep 90 aldım. 170 kW da ortalama 5 dk duruyor sonra kademeli olarak 150 -120 lere düşüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt