Şimdi Ara

Hyundai i40 Test Sürüşü 1.6 Benzinli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
12.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta sonu hyundai basın ekspresteki bayiye gittim i40 için test sürüşü yaptım . Gözlemlerimi sizlerle paylaşayım istedim.

İlk önce dış tasarımdan başlamak isterimki Aracın dış tasarımı göz zevkime tamamen hitap etti Dış tasarımını çok begendim çok oturaklı duruyor tamamı ile bir D segmenti araç dedirtiyor o dış tasarım insana

İç tasarımına geçtigimde ise direksiyon bana hitap etmıyor vw nin bana göre sade şık direksiyonundan sonra . Göstergeler ise biraz daha iyi beklerdim ama ginede güzel . Vites ve kol dayamanın oldugu bölge kombinasyonu vs. müthiş çok iyi elektirikli park freni gayet hoş vites topuzu hoş . Ama konsolda bi D segmenti havası alamadım ben teyp olsun klıma ayarları vs. Basit duruyordu. Ama kapı kolları vs. gine çok iyi idi.

Buraya kadar tabiki zevk meselesi herkezin zevki ayrıdır

Aracı çalıştırıp yola çıktıgımda ise araçta performans olarak bilindik 1.6 GDİ motor var 135ps 164nm torka sahip motor kasayı kaldırıyor ama performans arayanlar için yetersiz gelebilir ama bence performans arayanında 1.600cc bir araçla işi olmamalı . Beni tatmin etti performansı aracı gayet iyi taşıyor başarılı.

Yalıtıma gelirsek D segmenti araçların benzinlilerini pek kullanmışlıgım yok . Ama 3000dd sonrası araçta bariz ses var Bunu hissettiriyor ama genel manada bakılırsa benden geçti başarılı sayılabilir.

Yol tutuşu olarak 215-50-17 jantların olması esp vs. gibi birçok 3 harfli güvenlik donanımının standart oluşu aracı bu konuda diger D segmenti araçlar gibi kusursuz kılmakta starctyın ordan basık ekprese baglanılan yolda virajlarda baya zorladım araç ben burdayım dedirtti güven verdi bana

Konfor olarak ise alışıldık D segmenti araç konforu var idi gayet keyifli yolculuklar sunabilecek düzeyde iyi idi . Oturuş pozisyonu yola hakımıyette keza çok başarılı koltuklar sarıyor insanı . Sol sürücü koltugu tamamen elektirikli hiçbir fiziksel kombinasyon yok. Bunu begendim .

Plastik kalitesi olarak gayet başarılı yeni i30 ile başlayarak hyundai bu konuda zaten kendini geliştirmeye devam ediyor plastık kalıtesi i30dan birazdaha iyi yumuşak plastikler kullanılmış araçta.

Sürüş esnasında Direksiyonun hıza duyarlı olması çok iyi park esnasında resmen pamuk gibi oluyor buna caddyden alışıgım begendıgım özelliklerdendir.

Yakıt tuketımı ise teste çıkarken 9.2 idi tekrar gelıp park ettıgımde 12.7 lerde idi .

Sonuç olarak D segmentinde gayet iyi bir araç benim eksik buldugum nokta iç tasarım olarak benım göz zevkıme pek hıtap etmedi bu kişiden kişiye degişir tabi. Dış tasarımına bayıldım dersem yeridir insignia dan sonraki tek araç diyebilirim. Ama motor olarak şu araçta 1.6 Dizel 128ps motorları kullanda idi vede 60-70bin tl aralıgında satsaydılar gerçekten çok iyi olacaktı . Ama 1.7 dizel motor kesınlıkle iş yapmaz TR de o fiyatla özellikle. Fiyat olarakta 63bin tl gayet iyi diyebilirim araç dize ben 63bin tllik bir aracım hissini sonuna dek veriyor.

Bunlarda resimler tek gittigim için sürüş esnasında resim video çekemedim

Hyundai i40 Test Sürüşü 1.6 Benzinli  Hyundai i40 Test Sürüşü 1.6 Benzinli

Saygılarımla
    Aziz Kancar

• Herkese selamlar
  • Aziz birde rakiplerine gore neyi fazladir neyi eksiktir yazarsan iyi olur burda en cok merak edilen o :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın önünde Jetta-passat ilişkisi görüyorum.

Yani önden yeni i30'a çok benziyor. i40-i30 ayrımı yapmak zor. i30 sahipleri arkadaki 3ü 4yapsınlar

Onun dışında 1,7 motoru dalga geçmek için mi getirmiş TR hyundai yetkilileri çok mu zordu hyundai ile irtibata geçip 1,6crdi koydurmak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WiZeNTe

Aziz birde rakiplerine gore neyi fazladir neyi eksiktir yazarsan iyi olur burda en cok merak edilen o :)

Onu yazarsam konuda gereksiz tartışmalar çıkar konu uzar gerek yok
  • Tarafsız birisiyim asmayın hemen ama bence magentis bundan daha gönüllü. :/ hoş hiç bir zaman ikisinede sahip olamayacağım.
  • ben konu başlığını adı soyad yazmamışsın ona takıldım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 1.6 CRDİ TEST!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

Arabanın önünde Jetta-passat ilişkisi görüyorum.

Yani önden yeni i30'a çok benziyor. i40-i30 ayrımı yapmak zor. i30 sahipleri arkadaki 3ü 4yapsınlar

Onun dışında 1,7 motoru dalga geçmek için mi getirmiş TR hyundai yetkilileri çok mu zordu hyundai ile irtibata geçip 1,6crdi koydurmak?

Tüm markalarda böyle benzerlik söz konusunu günümüzde artık.

1.6 CRDİ yi degilde 1.7 yi getirmesini anlamış degilim

• Teşekkürler bilgilendirici yazınız için elinize sağlık.. Ancak "herkes" yazarken sondaki harfin "s" olması lazım.

1.6 benzinliye bir de tam otomatik vites koyarlarsa gayet güzel olur fiyatı da uçurmadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

ben konu başlığını adı soyad yazmamışsın ona takıldım

O uygulamayı yapmıyorum artık .. Açtıgım başlıkların ismimin gölgesinde kalmasından ve tartışmalar çıkmasından dolayı artık yazmama kararı aldım
  • i40 yazmasan, önden bakılan fotoğrafını Accent Blue zannedebilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

Teşekkürler bilgilendirici yazınız için elinize sağlık.. Ancak "herkes" yazarken sondaki harfin "s" olması lazım.

1.6 benzinliye bir de tam otomatik vites koyarlarsa gayet güzel olur fiyatı da uçurmadan.

Sonuçta anlatmak istedigim anlaşılıyorsa böyle şeylere takılmamak lazım bence.

İleride gelebilir benzinlilerde indireme gidebiliriz ve farklı donanımlarda araçlar getirilecek zamanla dedi bayideki arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

Aziz birde rakiplerine gore neyi fazladir neyi eksiktir yazarsan iyi olur burda en cok merak edilen o :)

Pm den yollayabilirsin benim için
  • İnceleme için sağol Azizcim.

Bende merak ediyorum gidip test edeyim bir ara.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

Pm den yollayabilirsin benim için

Karşılaştırmamı istedigin konuları yazarsan cevaplarım

• quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

İnceleme için sağol Azizcim.

Bende merak ediyorum gidip test edeyim bir ara.

Tavsiye ederim Samet ..

Hyundainin en begendigim aracı
  • Çekme yapıyor muydu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Çekme yapıyor muydu hocam?

Hertarafı ayrı oynuyordu hocam
  • Aziz Baslik yanlis kanka ::)))

Ne bilim ben senmi actin konuyu hani isim soyisim ::)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Aziz Baslik yanlis kanka ::)))

Ne bilim ben senmi actin konuyu hani isim soyisim ::)))

Ondan reytingler Düşük zaten

İsim soyisim uygulamasını forum kaldıramadı abi çekemeyenler sagolsun ondan kaldırdım bende
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.