Şimdi Ara

<<<....HYUNDAI i30 KULÜBÜ(112 üye)....>>> (469. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.957
Cevap
54
Favori
1.183.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • team en boş donanım, mode orta donanım, prime en full donanım. (2009 ve öncesi donanım paketleri en boştan en doluya; select, style, style plus) bizde 1.6 prime ov benzin/lpg var. oğlum kullanıyor. benzinli alacaksanız 1.6 mode veya prime alın. garantiyi bozmayacak şekilde lpg taktırın veya lpg li olanı alın. team 1.4 motor kasaya az gelir, özellikle rampalarda.
    1. ses yalıtımı iyi sayılır. tabi bu birazda lastik tipi ve asfaltın yapısıyla alakalı bir durum.
    2. alalı yaklaşık 3 ay oldu. kronik bir sorun yok diye biliyorum. bizde önemli bir sorunla karşılaşmadık.
    3. iç mekan geniş sayılır, arka diz mesafeleri iyi, çok uzun boylu olanlar arkada otururken sıkıntı yaşayabilir. bu durum spor otomobillerin yapısıyla alakalı.
    4. otomatik şanzıman rampada kaydırma yapmıyor, bizzat denedim. hyundailerin otomatiklerinin sorunsuz olduğu forumlarda söyleniyor.
    5. manuel otomatiğe göre yaklaşık %10 az yakar. otomatiğin rahatlığıda buna değer. manuel elantra, otomatik i30 kullanmış biri olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 13 Ekim 2011; 22:06:04 >

• CRBox isteyenlere KREDİ KARTINA taksit imkanı geldi...

İsteyen varsa fırsatı kaçırmasın derim...

Üstelik kargo ücreti benden...

http://urun.gittigidiyor.com/Hyundai-i30-dizel-motorlar-icin-Yeni-Nesil-CRBOX_W0QQidZZ46226675

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimsu

quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

arkadaslar bugun gidip 1.6 dizel otomatik 115hp primo paket bir i30 aldim' arac bembeyaz renkte cok hosuma gitti sizden ricam benide eklermisiniz listeye? bugun parayi verdim cumartesi veya pazartesi araci teslim alacagim cok heyecnaliyim gercekten,ilk aracim olucak

Hayirli olsun yeni araciniz. Guzel bir secim yapmissiniz. Kaca aldiniz?

tesekkur ederim arac buyuk pazarliklar sonucu 47.000liraya geldi,cuma gunu teslim aldim araba cok hosuma gitti inesim yoj arabadan,icinde yok yok

Hocam hayırlı olsun. Bu fiyata nasl alabildin arabayı? Bende düşünüyorum ama 2012 model bekleyeceğim. Doğrusu araba almaya seninle beraber gitmek isterim. Güzel bir aksam yemeği de benm kıyagım olur sana:) Cidden bilgi verir misin, nasıl fiyatı bu kadar düşürebildin? Peşin mi aldın?

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamnej

sırf bilgi olsun diye 1 haftalık sakin sürüş testimi bitirdim. toplam 450 km civarı istanbul içi uzun ve kısa yol yaptım, tarfikte cebelleştiğimde oldu, kısa süreli klima açtığımda, fakat 100 km hızı kesinlikle geçmedim. şu anki yakıt ortalamam 5,4lt/100km. uzun süredir 7 ltnin altında sürmediğim bu araca anladımki fazla yaktıran benmişim. artık 20 tl ile 78 km göremediğim araçla şimdi rahat 90 km nin üstünde yol yapıyorum. bu da çok ama çok büyük yakıt tasarrufu demek.
    önceden 1 depo şehir içi 190 tl ile 53 lt yakıt alıp 750 km civarı yol yaparken, şimdi 900 km nin üstünde yol yapabilirim. bu da her depoda 50 tl ciavrı tasarruf demektir. iyi para

Geri resetledim bende hafıza bilgilerini ve 2-3 gunde bir sinirlenip resetlemeye başladım ama yok 8-9 arası takiliyo araç(hatta artık yolda basıp gazı kesip resetledigimde 3kısa sureli 3lt gibi degerler görerek kendimi avutma yolunada gitmedim değil ) sanırım önceden tahmin ettiginiz gibi "agrasif kullanma" ve klimanında payı var ama artık uğraşmayacağım ne yakarsa yaksın...gaza basmaktan korkar oldum gerek yok

• arkadaşlar otomobil genelde anket var,markamıza sahip çıkalım oyumuzu kullanalım.Link aşağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_53664703/tm.htm
  • Hyundai i30 forumunu ilgi ve merakla takip ediyorum.. Yakinda i30 kulubune katilacagimi umit edyorum.. Lakin birkac gun once esimin israriyla toyota bayisine gittik auris icin.. 1.33 benzinli modeli icin 38.500 lira fiyat verdiler. Ne yalan soyleyeyim,aurisin ön konsolu,malzeme kalitesi,arac ici ambiansi cok hosuma gitti.malzeme kalitesi i30 dan ustun gibi geldi. O paraya 1.33 motora sahip benzinli auris alacagima ustune maksimum 1000 lira daha koyup 1.6 dizel i30 team almak daha mantikli geliyor. Siz i30 sevdalilarindan ogrenmek istedigim ise su: 1.33 benzinli auris ile 1.6 dizel i30 arasinda evvela yakit sarfiyati, sonra konfor vs anlaminda ciddi fark var midir?
  • dizel alacaksan 1.6 115bg mode veya prime almanı tavsiye ederim. 90 bg dizel versiyonu team o kasaya az gelebilir. çünkü kasa ağırlığı 1400 kg civarı yanılmıyorsum. rampalarda veya araç tam yüklü iken zorlanırsın.

Hyundai i30 forumunu ilgi ve merakla takip ediyorum.. Yakinda i30 kulubune katilacagimi umit edyorum.. Lakin birkac gun once esimin israriyla toyota bayisine gittik auris icin.. 1.33 benzinli modeli icin 38.500 lira fiyat verdiler. Ne yalan soyleyeyim,aurisin ön konsolu,malzeme kalitesi,arac ici ambiansi cok hosuma gitti.malzeme kalitesi i30 dan ustun gibi geldi. O paraya 1.33 motora sahip benzinli auris alacagima ustune maksimum 1000 lira daha koyup 1.6 dizel i30 team almak daha mantikli geliyor. Siz i30 sevdalilarindan ogrenmek istedigim ise su: 1.33 benzinli auris ile 1.6 dizel i30 arasinda evvela yakit sarfiyati, sonra konfor vs anlaminda ciddi fark var midir?

2007 yılı aralık ayında, auris ve i30 arasında kalmıştım. hatta bu konuda forumda bir başlık bile açmıştım.
    İkisi genelde birbirine denk araçlar, i30'un arkası biraz daha genişti auris'e göre. Sonunda i30 nasip oldu. 4 yıldır benzinli i30 kullanıyorum. bir derdi, sıkıntısı yok.
    Sizin durumda ise dizel i30 alma imkanınız varken benzinli aracı hiç düşünmemeniz gerekiyor. Zira bezinli bir araçla dizel bir araç arasında ciddi yakıt farkı var. aynı veya yakın fiyata ise hiç düşünmeden dizeli tercih edilmeli.
    Team donanım i30'un en boş versiyonu, Hyundai ve Toyota sayfasından ikisini de kıyaslamanız gerekiyor.

Son olarak 2012 Mart ayında yeni kasa i30 geliyor. Beklenirse eski kasa i30 fiyatlarında bir güzellik olursa şaşmamak gerekiyor.

Hayırlı olsun aracınız, inşallah memnun olacağınız bir seçim yaparsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ft19

dizel alacaksan 1.6 115bg mode veya prime almanı tavsiye ederim. 90 bg dizel versiyonu team o kasaya az gelebilir. çünkü kasa ağırlığı 1400 kg civarı yanılmıyorsum. rampalarda veya araç tam yüklü iken zorlanırsın.

Bildiğim kadarıyla 90 hp modeli artık yok.. Bayiyle görüştüğümde Türkiye'nin hiçbir yerinde kalmadığını söylemişti. Zaten fiyat listesinden de kaldırmışlar. 115 Hp'den başka alternatif yok.. İlginize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 16 Ekim 2011; 23:21:54 >

Orijinalden alıntı: ncrdbl

quote:

Hyundai i30 forumunu ilgi ve merakla takip ediyorum.. Yakinda i30 kulubune katilacagimi umit edyorum.. Lakin birkac gun once esimin israriyla toyota bayisine gittik auris icin.. 1.33 benzinli modeli icin 38.500 lira fiyat verdiler. Ne yalan soyleyeyim,aurisin ön konsolu,malzeme kalitesi,arac ici ambiansi cok hosuma gitti.malzeme kalitesi i30 dan ustun gibi geldi. O paraya 1.33 motora sahip benzinli auris alacagima ustune maksimum 1000 lira daha koyup 1.6 dizel i30 team almak daha mantikli geliyor. Siz i30 sevdalilarindan ogrenmek istedigim ise su: 1.33 benzinli auris ile 1.6 dizel i30 arasinda evvela yakit sarfiyati, sonra konfor vs anlaminda ciddi fark var midir?

2007 yılı aralık ayında, auris ve i30 arasında kalmıştım. hatta bu konuda forumda bir başlık bile açmıştım.
    İkisi genelde birbirine denk araçlar, i30'un arkası biraz daha genişti auris'e göre. Sonunda i30 nasip oldu. 4 yıldır benzinli i30 kullanıyorum. bir derdi, sıkıntısı yok.
    Sizin durumda ise dizel i30 alma imkanınız varken benzinli aracı hiç düşünmemeniz gerekiyor. Zira bezinli bir araçla dizel bir araç arasında ciddi yakıt farkı var. aynı veya yakın fiyata ise hiç düşünmeden dizeli tercih edilmeli.
    Team donanım i30'un en boş versiyonu, Hyundai ve Toyota sayfasından ikisini de kıyaslamanız gerekiyor.

Son olarak 2012 Mart ayında yeni kasa i30 geliyor. Beklenirse eski kasa i30 fiyatlarında bir güzellik olursa şaşmamak gerekiyor.

Aslında her ikisini de donanım açısından karşılaştırdım ve her ikisi de bir getz kullanıcısı olarak beni ziyadesiyle tatmin etti:) Getz niree, auris ve i30 nire:) Auris'in 1,33 motora sahip olması benzini fazla yakmayacağını düşündürüyor bana. Vites kolunun da yüksekte olması inanılmaz bir ergonomi..

Yeni kasa i30 gelirse eskisinin fiyatı düşer mi, bence düşmez.. Hyundai Türkiye gerçeklerini öğrendi artık.. Ne kadar çok kazık fiyat, o kadar çok talep:)

İlginize teşekkür ederim.

• CRBox isteyenlere KREDİ KARTINA taksit imkanı geldi...

http://urun.gittigidiyor.com/Hyundai-i30-dizel-motorlar-icin-Yeni-Nesil-CRBOX_W0QQidZZ46226675

Orijinalden alıntı: ozzy_s

CRBox isteyenlere KREDİ KARTINA taksit imkanı geldi...

Kardeş birileri piyasayı Cr box a doyurmuş anlaşılan

Ben şahsen tavsiye ederim.Alın aracınızın nasıl atak olduğunu farkına varın...

Fiyatta da biraz daha indirim yaparsanız iyi olur

• arkadaşlar..bende 2009 i30 style plus alarak aranıza katıldım...ben kia sever olarak,ilk defa bir hundai araç sahibi oldum..daha önce 2006 1,5 crdi hb 110 bygr. cerato kullanıcısı idim,,mükemmeldi..aynı teknolojiye sahip 1.6 crdi motora sahip olması beni bu araca yönlendirmişti,,iyiki almışım dedirtti,,tek sıkıntım,onun kadar az yakmaması,,şehiriçinde 7,5 lt.'nin altını pek görmüyor(sakin kullanımda ) araç manuel olmasına rağmen...saygılar..

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

quote:

Aslında her ikisini de donanım açısından karşılaştırdım ve her ikisi de bir getz kullanıcısı olarak beni ziyadesiyle tatmin etti:) Getz niree, auris ve i30 nire:) Auris'in 1,33 motora sahip olması benzini fazla yakmayacağını düşündürüyor bana. Vites kolunun da yüksekte olması inanılmaz bir ergonomi..

Yeni kasa i30 gelirse eskisinin fiyatı düşer mi, bence düşmez.. Hyundai Türkiye gerçeklerini öğrendi artık.. Ne kadar çok kazık fiyat, o kadar çok talep:)

İlginize teşekkür ederim.

Hocam kesinlikle İ30 alın derim.Özellikle dizel olanını.
    Sıfır almak gibi bir takıntınız yoksa, sıfır Team alacağınız parayla ikinci el Mod-Style veya Style Plus-Prime dizel alabilirsiniz.Donanım olarak hem daha dolu hemde varsa araca yapılan ekstra eklemeler de cabası.

Yeni kasayı beklemeyin, şimdiki kasalardan alın derim. Yeni İ30 lar tahminim yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: frekans76

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_s

CRBox isteyenlere KREDİ KARTINA taksit imkanı geldi...

Kardeş birileri piyasayı Cr box a doyurmuş anlaşılan

Ben şahsen tavsiye ederim.Alın aracınızın nasıl atak olduğunu farkına varın...

Fiyatta da biraz daha indirim yaparsanız iyi olur

Doğru diyorsun, eskiden box için kuyruğa giriliyordu...

• abi bende arada kaldım ceed de var secenekler arasında ama o da hazirana yeni kasa cıkarıyor.
    bile bile yanisinin cıktığını göre göre eski i30 almak bence mantıksız.. opelin eski astrasına da baktım ama mantığım toyota diyor gibi ama kararsızım..
  • bende aynı fikirdeyim. yeni kasa i30 un en boşunun 45.000 den aşağı olcağını tahmin etmiyorum. en dolusuda 55.000 civarı. bütçeniz kısıtlı ise eski kasası olabilr. yok para önemli değil diyorsan tabiki yeni kasayı bekle. yeni elantra gibi popüler olacaktır, hatta dizeli gelirse elantranın popüleritesini geçer.
  • i30 aldığınızda ne kadar doğru bir seçim yaptığınızı göreceksiniz. İki tane var bende yine ihtiyacım olsa yine i30 alırım Corolla alan arkadaşım benim araca oturunca "tüh yaaa, buna neden bakmamışız, gitmiyor benim araba" lafları döküldü ağzından... Allah herkesi önyargıdan korusun, fırsat kaçırmanıza sebep oluyor...

i30 1.6 CRDi 115 PS Style Plus Otomatik - Çelik Gri
  • Auris fan sayfasinda cok sayida ön konsoldan ses sikayeti var. Sanirim kronik bir problem, ki sinir bozucu bir durum bilirsiniz ki.. Oysa bu baslikta kronik bir soruna rastlamadim. Tercihimi i30 dan yana kullanacagim gibi.. Yorum ve tavsiyede bulunan herkese tesekkur ederim.

2007 yilindan bu yana aracin hicbir kronik sorunu yoktur.

2009 yiinin yaz ayindan beri kullaniyorum, sadece 2 kere servise gittim 15.000 ve 30.000 bakimi icin baska hicbirsey icin yolum servise dusmedi.

3 ay once LPG taktirdim mutlu mesut biniyorum arabama.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.