Şimdi Ara

<<<....HYUNDAI i30 KULÜBÜ(112 üye)....>>> (468. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.957
Cevap
54
Favori
1.183.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • 2012 yeni kasalar ne zaman satışa çıkacak arkadaşlar?

i30 1.6 CRDi 115 PS Style Plus Otomatik - Çelik Gri
  • quote:

Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

2012 Şubat-Mart'ta bekleniyor... Fakat pazarlama politikası olarak dizel motorları bir sene sonra getirirler diye tahmin ediyorum...

saolasın

Orijinalden alıntı: mithril12345

Arkadaşlar "2008 i30 dizel otomatik(style)" aracın 100km de kaç lt yaktigini soyleyebilirmisiniz ortalama şehir içi

istanbul şehir içi seri kullanım 7,5lt civarı
    istanbul şehir içi standart kullanım 6,8 lt civarı
    istanbul şehir içi rahat trafik uzun mesafe 100km hız ortalama 5,5 lt civarı
    şehirler arası 130-160 km aralığı 6 lt civarı
    şehirler arası 90-100 km aralığı 3,7 lt civarı

şehirlerarası sürüşde klima açmak daha az mazot yakmanı sağlar, cam açarsan rüzgara yelken açmış gibi dirençle karşılaşırsın, oda min 0,5 lt yakıtı artırır. bunlar benim aracın verileri, fakat benim araç 2008 manuel şanzuman 90 hp

Orijinalden alıntı: dreamnej

quote:

Arkadaşlar "2008 i30 dizel otomatik(style)" aracın 100km de kaç lt yaktigini soyleyebilirmisiniz ortalama şehir içi

şehirlerarası sürüşde klima açmak daha az mazot yakmanı sağlar, cam açarsan rüzgara yelken açmış gibi dirençle karşılaşırsın, oda min 0,5 lt yakıtı artırır. bunlar benim aracın verileri, fakat benim araç 2008 manuel şanzuman 90 hp

Bizim araç otomatik ama genelde şehir içi normal kullanımda (istanbul anadolu yakasında kullandıgımızdan; kısmen trafik kısmen açık yollar) araba 8.8-9.2 lerde dolaşıyo.. Bu deger bana hiçde iyi gelmediki arkadaşın kia sportage jipi 2.0 motor ve agırlıga ragmen 11 yakiyo. HB arabadaki 1.6 dizel motorun 9 a yakın degerlerde olması hayal kırıklıgına ugrattı beni.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dreamnej

quote:

Bizim araç otomatik ama genelde şehir içi normal kullanımda (istanbul anadolu yakasında kullandıgımızdan; kısmen trafik kısmen açık yollar) araba 8.8-9.2 lerde dolaşıyo.. Bu deger bana hiçde iyi gelmediki arkadaşın kia sportage jipi 2.0 motor ve agırlıga ragmen 11 yakiyo. HB arabadaki 1.6 dizel motorun 9 a yakın degerlerde olması hayal kırıklıgına ugrattı beni.

bence senin araba biraz fazla yakıyor, hava filtreni, enjektörleri kontrol ettir, 9 lt imkansız bir değer bence, yada sürüş tekniğin oldukça agresif ve düzensiz gaza basıyorsun, yani ya sistemde bir sıkıntı var yada senin ayakta biraz problem var, 2009 honda city 1,4 motor otomatik şanzuman benzinli arabada ortak 10lt yakıyor, aynı arabayı ben sürüyorum değerler 8,5lt ye kadar düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzkaptan101

İki tane hyundai aracım var.Biri getz digeri i30 ve size görüşlerimi aktarmak istiyorum.Getz yol alış açısından ve benzin açısından idare eder bir araç ama sağını solunu bir yere vurursanız eger vay halinize dikkat edin bir araçla kaza olayından bahsetmiyorum.Kapısı yada kaportasını herhangi bir yere park ederken vurmaktan bahsediyorum Tamamen teneke yani.İ30 aracım dizel ve otomatk az yakıyor ve iç dizaynı dış gösterişi açısından gayet şık bir araba ama arabam 60.000 km de otomatik şanzıman problemınden dolayı 1 aydır serviste.Her marka araçta arıza olabilir ve servis aşamasında problem yaşanabilir ama daha 60.000 den de problemler başlamaz. Hele otomatik şanzıman problemi hiç yaşanmaz.Diger markaların servislerinde arıza olduğu zaman müşteri memnuniyeti için herşey yapılır ama siz öyle birşey beklemeyin sakın .Bu aracı alırken 5 yıl garantili diye seçmiştim ama keşke 2 yıl garantisi olan daha iyi bir marka alsaymışım.İki aracı satsan satılmıyor atsan atılmıyor durumda yapmayın etmeyın paranızı boşa harcamayın.Ben yandım siz yanmayın diye yazıyorum sizin için diger özellikleri önemliyse bilemem.Bu sadece benim görüşümdür.Olurda yeni araç almayı düşünen varsa aklının bir köşesinde bulunsun diye yazıyorum.

sorunsuzlukta 3. 4. sıraya yerleşmiştir......

bende de i 30 ve getz var ... çokta memmunum...
    ben özellikle sevisten memmunum

• Bende de dizel otomatik var, şehir içi (karma diyelim çok trafik olmuyor) 7 lt... ama dur kalk - dur kalk yaparsan 1 saat boyunca; mesela akşam iş çıkışı haliç-okmeydanı-m.köy-1.köprü trafiğine girersen 9 lt'yi bulur, çünkü o trafik değil başka birşey, 25-30 km yolu 1.5 saatte alıyorsun... Yani ortalama hız 15 km / saat...

Ama şehir içi 10 km'lik yolu sabah 15 dk'da alıyorum, o şartlarda 6.8-7.1 lt'deyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

Bende de dizel otomatik var, şehir içi (karma diyelim çok trafik olmuyor) 7 lt... ama dur kalk - dur kalk yaparsan 1 saat boyunca; mesela akşam iş çıkışı haliç-okmeydanı-m.köy-1.köprü trafiğine girersen 9 lt'yi bulur, çünkü o trafik değil başka birşey, 25-30 km yolu 1.5 saatte alıyorsun... Yani ortalama hız 15 km / saat...

Ama şehir içi 10 km'lik yolu sabah 15 dk'da alıyorum, o şartlarda 6.8-7.1 lt'deyim...

bu gün sıfırlayıp
    okmeydanı - büyük bakkalköy dağ ortası yüksüz
    büyükbakkalköy - okmeydanı 400 kg yüklü

aynı yolu 2 kez ,

okmeydanı topkapı 2 kez toplam 215 km yol yaptım, 90 km hızı geçmedim, trafikte oldukça rahattı ( 2 yerde toplam 10 dk kadar dur kalk yaptım) , 5,1 lt ile akşam eve geldim. :)

• 5.1 göremedigim bi degerde arabayı sabah aldım 8.2ydi (sanırım son reset 5 gün kadar önce) başta cok trafik olmadan göztepe-incirli arası sonra florya günün ardından tekrar incirli sonraki gunde aksam geri göztepe yaparken tabiki köprü trafigine girdim . bir ara 7.8 e kadar dusmuşken köprüden sonra arabayı garaja park ettigimde yine 8.2 idi.

araba kullanmaya yeni başladıgım için dediginiz gibi kullanımdanda kaynaklanıyodur gaz fren gaz fren olaylarını biraz fazla yapiyo olabilirim :) ama sanırım biraz daha iyi kullanımla bekledigim 7 li degerlere düşebilir .

bir diger sorun aracın kullandıgım anda kaç lt yaktigini gosteren bir göstergesi yok sanırım? hep resetlemeden soraki ortalamayı gösteriyor?
  • quote:

5.1 göremedigim bi degerde arabayı sabah aldım 8.2ydi (sanırım son reset 5 gün kadar önce) başta cok trafik olmadan göztepe-incirli arası sonra florya günün ardından tekrar incirli sonraki gunde aksam geri göztepe yaparken tabiki köprü trafigine girdim . bir ara 7.8 e kadar dusmuşken köprüden sonra arabayı garaja park ettigimde yine 8.2 idi.

araba kullanmaya yeni başladıgım için dediginiz gibi kullanımdanda kaynaklanıyodur gaz fren gaz fren olaylarını biraz fazla yapiyo olabilirim :) ama sanırım biraz daha iyi kullanımla bekledigim 7 li degerlere düşebilir .

bir diger sorun aracın kullandıgım anda kaç lt yaktigini gosteren bir göstergesi yok sanırım? hep resetlemeden soraki ortalamayı gösteriyor?

evet bende anlik yakit tuketimi varmi diye baktim ama ortalama var anlik yok maalesef,olsa guzel olurdu aslinda

• Bugün bir Opel forumunda okudum.. İnsignia alacaklar bir araya gelip aynı bayiden toplu alım yapmak suretiyle hatırı sayılır bir iskonto yaptırmayı planlıyorlardı.. Bu forumda böyle bir öneri ya da bir girişim gerçekleşti mi bilmiyorum ve görüşlerinize açıyorum..

i30 kulübü başlığı altında her ne kadar bu aracın sahipleri genellikle aktif olsalar da, benim gibi i30 alma düşüncesi içinde olanların da bu forumu ilgi ve merakla takip ettiğini düşünüyorum.. Ocak-Şubat gibi araba almayı düşünenler birleşip toplu alım yapabilir miyiz?

Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum..

Saygılarla,
    İbrahim Su

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 9 Ekim 2011; 23:19:58 >

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • sırf bilgi olsun diye 1 haftalık sakin sürüş testimi bitirdim. toplam 450 km civarı istanbul içi uzun ve kısa yol yaptım, tarfikte cebelleştiğimde oldu, kısa süreli klima açtığımda, fakat 100 km hızı kesinlikle geçmedim. şu anki yakıt ortalamam 5,4lt/100km. uzun süredir 7 ltnin altında sürmediğim bu araca anladımki fazla yaktıran benmişim. artık 20 tl ile 78 km göremediğim araçla şimdi rahat 90 km nin üstünde yol yapıyorum. bu da çok ama çok büyük yakıt tasarrufu demek.
    önceden 1 depo şehir içi 190 tl ile 53 lt yakıt alıp 750 km civarı yol yaparken, şimdi 900 km nin üstünde yol yapabilirim. bu da her depoda 50 tl ciavrı tasarruf demektir. iyi para
  • i30 cvvt prime ov 2009 model yaklaşık 3 ay önce aldık. oğlum kullanıyor.tabi spor kullanıyor. baba fazla yakıyor diyor ne zamandır. geçen hafta boyunca ben kulandım, genelde sakin kullanırım.hiçde öyle fazla yakmıyor. 25 yıllık otomobil kullanma ve motor tekniği tecrübelerime göre i30 un veya genel olarak araçların fazla yakmasının nedenleri.
    - spor veya sakin kullanım
    - şehir içi veya şehir dışı kullanım
    - otomatik vites veya düz vites
    - yakıt kalitesi
    - lastik/jant ebatları ve lastik havaları
    - motor bakımı (özellikle buji,hava filtresi)
    - motor ayarları ve genel ayarlar
    özellikle bizim i30 prime ov için lastik jant ve ebadının büyük olması (225x45x17) ve otomatik vites olması ve buna bağlı olarak birde üstüne üstlük spor kullanılması yakıtı çok artırıyor. ov için yapılacak bi şey yok. sakin kullanım ve lastik ve jant ölçüsünün 205x55x16 ya düşürülmesi yakıtı düşürecektir.

• USTALAR BU ARACIN 2009 DİZEL SELECT MODELİ 30 000 DE İKİNCİ ELİ NE KADAR EDER ???

• Selamlar 32 33 bin lira aralığında i30 almayı düşünüyoruz yardımınıza ihtiyaç duyduğumuz bazı sorularımız var.

ARAÇ BENZİNLİ OLUCAK.

1-Ses yalıtımı nasıl bu bizim için çok önemli uzun yolda baş ağrıtıcaksa focus corolla gibi kalsın..
    2-Kronik problemleri varmı ?? baş ağrıtan tekrarlayan arızalar??
    3-İç mekan genişlik olarak nasıl özellikle koltuklar arası diz mesafesi 1.82 boyundayım :)
    4-otomatik şanzuman alırsak yokuşta kaydırma yapıyormu cok sık arıza cıkarıyormu??
    5-son olarak manuel veya otomatik ne kadar yakıyor ?
    2- Hiç öyle birşeye rastlamadım... Direksiyon içinde bir vidamsı parça bazı serilerde hatalı idi, kızdırma bujisi 2008'lerde (dizel) bazı serilerde hatalı idi, bir de viraz z çubukları 2009 bazı serilerde ses yapıyordu ama bunların hepsi garantiden değişti / değişiyor. Sorgusuz sualsiz... Kronik problem falan değil yani... Ha en kronik problemi direksiyon soyulması diyebiliriz, direksiyonun metalik kısmına tırnakla kaldırma hareketi yaparsanız soyulabiliyor
    3- Benim de boyum 1.82, araca 5-6 kişi çok rahat biniyoruz, C segmentinde görebileceğin en ferah kabindir
    4- Yokuşta kaydırmaz, çok dik yokuşta hafif hafif salar aşağı ama panikletmez, o zamana kadar zaten gaz pedalına gitmiştir ayak. Arıza hiç yaşamadım Allah'a şükür
    5- Manuel dizel şehir içi 6-6.5 şehirdışı 5-5.5, otomatik ise 1 lt daha fazla yakar. Ama benzinli otomatik tavsiye etmem, çok yakar bence o...

33 bine dizel manuel bulursunuz, benzinli düşünmeyin. Olay sadece yakıt değil, i30 geometrik turbo dizel 115 bg, 255 nm tork olan bir araç, dizelin verdiği o haz benzinlide olmaz...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.