Şimdi Ara

<<<....HYUNDAI i30 KULÜBÜ(112 üye)....>>> (464. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.957
Cevap
54
Favori
1.183.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • ya satın alırken direk şirket müdürüyle görüştüm (şirketin adını burada vermiyim) dedim ki ikinci el araç almak istemiyorum başım ağrımasın diye.

adam şimdi sana karşı mahçup durumdayım bi sürü sorun çıktı sen sorun çıkmasın diye sıfır aldın ama şans işi falan diyo

değişimi talebim açıkcası olmayacak bıktım çünkü bu araçtan. 3-5 zarar edecem ama kurtulacam
    dikizden gelen ses çözülür....
    amortisör körükleri genişletilir. ordan ses geliyorsa halledilebilir...
    arka koltuk arkaya yaslandığı yerde pimin geçtiği yerden ses gelebilir.. o kısıma yumuşak bişey sarınca geçer..

dikiz aynasından yada o civardan gelen çıtırtı sesi problemi çözülür......

skirro daha sessiz bir araç değil......
    deri dreksyon için, bişey diyemem genel öyle bir şikayet var..
    görünen süngerler diyonn. kolay itele içeri gitsin yada servis çözer gene..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 7 Eylül 2011; 23:13:00 >

Cozulmesine cozulur ama sadece sunroof arizasi icin bu araba 4 gun serviste yatti. Ben arabam serviste yatsin diye almadim
    Farklı bir servise gittiniz mi?

Orijinalden alıntı: ozzy_s

Üretim yeri çek mi kore mi?
    Benim araçta 2011 model, direksiyondan gelen ses hariç bir sorun yaşamadım.

üretim yerine nerden bakıyoruz?

farklı bi servisi denemedim
  • 1 ay önce 2009 model i30 prime benzin/lpg otomatik vites aldım. dediğiniz sorunların hiçbiriyle karşılaşmadım. sadece yüksek hızlarda lastik ve asfalt sesini içeri çok alıyor. bu sorunda tahminime ve araştırmama göre üzerindeki kumho/hankook lastiklerden kaynaklanıyor. onuda önümüzdeki yaza kaliteli ve sessiz lastikle değiştiririm. zaten dişleri bitmek üzere. anladığım kadarıyla sizin şansınıza fabrikasyon hatalı araç denk gelmiş, ama tabi buda büyük bir ayıp. kalite kontrol diye birşey var. bencede dediğiniz gibi o kadar sorun varsa değişim isteyin.

Orijinalden alıntı: dolob

quote:

Üretim yeri çek mi kore mi?
    Benim araçta 2011 model, direksiyondan gelen ses hariç bir sorun yaşamadım.

üretim yerine nerden bakıyoruz?

farklı bi servisi denemedim

Şase numarasının ilk 2 harfi olması lazımdı.
    KM ile başlıyorsa Kore Hyundai Motor Fabrikası...
    Farklıysa diger fabrikalar gibi.

Orijinalden alıntı: alpercan

2012 Yeni kasa i30 , harika bir araç olmuş, tıklayın.

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • i30

<<<....HYUNDAI i30 KULÜBÜ(112 üye)....>>>

• 2

• çok daha sportif ve şık olmuş

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • dolob arkadaşım, öncelikle scirocco dan sonra i30 olmaz, i30 dan sonra scirocco olur, sıralamayı hatalı yapmışsın, bir kore araçla alman devini kıyaslaman huseyin bolt ile 100 m etre koşusuna çıkmak gibi bir şey, bende 2008 i30 select var, 2.el olarak aldım, ayna sorunu vardı 15 dk da sorunu çözdüler, sağ cam krikosundan ses geliyor dedim, 1,5 saat te çözdüler, sonra aracı 53.000 km de iken garanti dışı yağ bakımı yaptırdım, yani garantiyi bozdum, kısa süre sonra ön kapıları nikalajlı iç açma kollarının nikelajı kalktı, okmeydanındaki hyundai ye gittim, araç garanti kapsamı dışına çıkmış olduğu halde, 2 ön kapı iç kolları değiştirildi, 2 saat bekledim ama güzel oldu, arabam kazalı olması sebebi ile normalde bir çok yerinden ses gelmesi lazımi son zamanlardaki direksiyonu çevirirken gelen sesten başka bir ses yok ( 140 la su kanalına inip çıktım sol lastiği yardım ondan sonra oldu), servise soktum aracı, 140 la yoldan çıktım lastik yarıldı, ön takımı kontrol edin dedim, en küçük bir şey çıkmadı, ön tampon altı lastik düşmüş onunda yenisini ücretsiz taktılar. direksiyon soyulması hepimizin sorunu, çözüm malesef yok, ben flok kaplattırmayı düşünüyorum (direksiyonun boyalı kısmına). yani anlayacağın ya gerçekten sen çok abartıyorsun, yada dünyanın en şanssız adamısın.

• Yeni i30 gerçekten çok güzel olmuş. Tahminimden çok ama çok iyi. Fakat bakalım Türkiye'ye ne donanımla gelecek. Umarım elantrada olduğu gibi donanımlarını kuşa çevirip fiyatını şişirip satmaya kalkmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmudunGerillasi

i30'da araçtan inerken far ya da ışıklar söndürülmediğinde herhangi bir uyarı bulunuyor mu acaba?
    Bir de bloetooth'la telefo görüşmeleri yapma imkanı var mıdır?

Bluetooth yok. Kapı açılınca farlar otomatik olarak sönüyor tamamen. Fakat sislerinizde açıksa sesli bir uyarı duyuyorsunuz.

Orijinalden alıntı: xuye

quote:

Orijinalden alıntı: UmudunGerillasi

i30'da araçtan inerken far ya da ışıklar söndürülmediğinde herhangi bir uyarı bulunuyor mu acaba?
    Bir de bloetooth'la telefo görüşmeleri yapma imkanı var mıdır?

Bluetooth yok. Kapı açılınca farlar otomatik olarak sönüyor tamamen. Fakat sislerinizde açıksa sesli bir uyarı duyuyorsunuz.

Ben i30 Dizel Team otomatik için bir test sürüşü yaptım. Farları açtım ancak araçtan inerken gündüz olduğu için farları kapatmayı unuttuğum halde herhangi bir uyarı ile karşılaşmadım. Otomatik olarak da kapanmadı. Zaten sonradan aracın etrafında dolanırken farların açık olduğunu farkettik. Acaba otomatik olarak kapanması için özel bir şey mi yapılması gerekiyor?

• Merak etmeyin, kontak anahtarını sökünce tüm aydınlatmalar iptal oluyor.

Merak etmeyin, kontak anahtarını sökünce tüm aydınlatmalar iptal oluyor.

:) Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 14 Eylül 2011; 23:36:02 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.