Şimdi Ara

HYUNDAI I20 Porya Ve Bilya Değişimi Sonrasi Abs Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Kız arkadaşımın aracında (I20 1.4 CVV 2012) sağ ön bilya dağıtmak üzere olduğundan bilya ve porya değişti. Takılan parçalar yan sanayi. Ancak bu değişim sonrası ABS sorunu oluştu.

    Şöyle ki, ya ABS ışığı yanıyor ve ABS devre dışı kalıyor, ya da ABS ışığı yanmıyor ama ABS erken devreye giriyor. Tatlı bi duruş yaparken istisnasız tak tak tak şeklinde frene vuruyor. Işığın yanıp yanmaması ise tamamen spontane. Kafasına göre takılıyor.

    İşlemi yapan ustam sensörü tekrar taktı, çıkardı temizledi vs. ama düzelmedi.

    Dedim acaba yan sanayi porya dişli sayısı farklı ise ondan mı yakıyor? Ustam kesinlikle alakası yok dedi ama içime sinmedi çıkma orjinal porya almaya gittik, ordakiler de aynı şeyi söyledi. Bizim araçta ABS'nin poryadan değil aks kafasındaki dişlilerden okuma aldığını ve kablo veya okuyucu arızası olabileceğini söylediler. O yüzden poryayı almadan çıktık.

    O yüzden ABS kablosu ve okuyucu siparişi verdi. Duruma göre bakıcaz. Düzelmezse yeni bir aks kafası deneyecek ama aks kafası değişmemişti ve ışık tam da porya ve bilya sonrası yandı. Kesinlikle bu işlem ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

    Kabloda hasar bana pek mantıklı gelmedi. Çünkü kabloda ya hasar vardır ya yoktur. Varsa sürekli ışık yanar, ve hiç devreye girmez. Kabloda bi kopukluğun ABS ışığı yakmayıp ABS'yi erken devreye sokan bir arızaya neden yol açacağını sanmıyorum. Dediğim gibi varsa kopukluk sürekli ışık yanar.

    Hyundai'ler konusunda hiç bir bilgim yok. Forumda internette çok araştırdım ama porya, bilya ve ABS bağlantısı hakkında birşey bulamadım. Eğer gözümden kaçırıp forumda bilgi kirliliği yaptıysam lütfen kusura bakmayın. Çünkü bu sorun çok canımı sıkıyor ve bir türlü çözemedik. Kız arkadaşımın da ABS arızası olan bir aracı kullanmasını istemiyorum.

    Sizden ricam bana bu konuda fikir vermeniz. Bu araçta ABS bilgiyi nereden alıyor? Aksa kafası mı, porya mı, bilya mı?

    Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.



  • Yedek parça sitelerinde i20 poryalarına baktım, anladığım kadarıyla arka poryalarda abs dişlisi ve sensör bağlantıları var fakat ön porya üzerinde yok. Yani önlerde aks kafasında bulunuyor olması mantıklı. Durum böyle olunca takılan yan sanayi poryadan değil de yapılan işçilik hatasından kaynaklı bir sorun olabileceği ortaya çıkıyor. Tahminim yeni poryalar çakılırken aks üzerinde bulunan dişli ve okuyucu mesafesi bozulmuş olabilir.Çünkü bu sistem çalışma mantığı gereği sensörle dişli arasında milimetrik mesafede manyetik değişim ölçümü yapar. Bu mesafenin fabrikasyon ölçülerin dışına çıkması ile çalışma seyri bozuluyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Yedek parça sitelerinde i20 poryalarına baktım, anladığım kadarıyla arka poryalarda abs dişlisi ve sensör bağlantıları var fakat ön porya üzerinde yok. Yani önlerde aks kafasında bulunuyor olması mantıklı. Durum böyle olunca takılan yan sanayi poryadan değil de yapılan işçilik hatasından kaynaklı bir sorun olabileceği ortaya çıkıyor. Tahminim yeni poryalar çakılırken aks üzerinde bulunan dişli ve okuyucu mesafesi bozulmuş olabilir.Çünkü bu sistem çalışma mantığı gereği sensörle dişli arasında milimetrik mesafede manyetik değişim ölçümü yapar. Bu mesafenin fabrikasyon ölçülerin dışına çıkması ile çalışma seyri bozuluyor olabilir.

    Teşekkürler açıklama için. Bu durumda öneriniz nedir? Yani sorun bu mesafe ise değişmesi gereken veya düzeltilmesi gereken ne vardır acaba?
  • Çözüm bulabildiniz mı acaba aynı sorun bende de mevcut bilgi verirseniz memnun olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a
    konuyu hortlatıcam bu sorunu yaşayanlar faydalansın diye

    sorunun cevabını bende 2 sene yaşadım gerçek i20 ustası bir abimiz direk söyledi basitmiş :)
    zamanında benimde poryadan kaza geçirme sonucu değişim yaptık abs sürekli devre dışı kalıyordu kimi aldığın porya bozuk dedi tekrar sıfır porya aldık düzelmedi kimisi abs kablosu eski değiş dedi onuda değiştik sorun düzelmedi
    meğersem gerçek ustamın dediği yan sayani poryalardan dolayı yapıyormuş i20 lerde abs sensörü poryanın üstünde ve sabit değişmez km ve abs yi o sensörden okuyor yan sanayi ve orijinal arasında milimetrik fark varmış oda okuma hatası verip abs 'yi devre dışı bırakıyor :)
    orijinal porya çokkk pahalı bende çıkma temiz orijinal ( arabadan yanımda söküldü ) porya alıp taktırdık üzerinden 5 sene geçti 1 kere bile abs hatası vermedi
    Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.