Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (941. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.789.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 939940941942943
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihg70


    quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    herkese iyi seneler arkadaşlar


    Ben de herkese iyi seneler diliyorum.

    Jack sana bir sorum olacak.
    Sence benim arabanın piyasa fiyatı ne kadardır şimdi?
    2006 model baz model dizel (HY AC), 40 bin km.



    valla fiyat konusunda net bişey diyemem

    kısmet meselesi çünkü

    eğer yeni kasa ise

    15 civarı olur kanımca
  • üstad sağolasın... gayet açık ve net bir yorum olmuş...
    açıkçası sağlamlık konusunda söylediklerin benim için çok önemli...
    2 ay sonra değiştireceksem yaptırmamın bi manası yok...
    bu hafta içi bende bi piyasaya ineceğim oradan aldığım yorumları da buraya ekleyip diğer arkadaşlara yararlı olmaya çalışırım...
    quote:

    Orijinalden alıntı: *bulut*


    quote:

    Orijinalden alıntı: csnv1903

    üstadım forumu baştan sona kadar okumuş birisiyim...
    yanlış hatırlamıyorsam arabanın renginden dolayı oldukça olumlu yorumlar aldığını yazmıştın...
    benim sormak istediğim 2 şey var sizlere...
    sizinde bahsettiğiniz gibi direksiyonun sert olması hususunda yapılabilecek birşey varmı???
    aracıma uzaktan kumanda taktırmak istiyorum ama anahtardan kontrol edilebilir şekilde...
    bu yapılabilir mi ve servis harci yerlerde???

    csnv1903 Arkadaşım;

    Uzaktan kumandayı kontak anahtarıyla tek gövdede yaptırmak istediğinden bahsetmişsin. Ben de uzaktan kumanda taktırmadan önce anahtarıyla tek gövdeli uzaktan kumanda düşüncem vardı. Aşağıdaki sebeplerden dolayı vazgeçip anahtardan bağımsız sallanan uzaktan kumanda kiti taktırdım.

    Şimdi kontak anahtarıyla tek gövdeli uzaktan kumanda taktırmamamın sebepleri:

    1. Tek gövdeli kumandaların içinde elektronik devre yerleştirilmesi nedeniyle plastik gövdesi zayıf oluyor ve sadece devrenin koruyucu kapak görevini görüyor. Ancak orijinal kontak anahtarının plastik gövdesinin içi dolgu olduğundan el ile tutulan siyah plastik gövdesi daha sağlam oluyor.

    2. Kit abaraya takıldıktan sonra anahtarcının yolunu tutacaksın. Anahtarcı şu işlemleri yapacak:

    a. Orijinal anahtarındaki çipin kodunu yeni anahtara kopyalayabilmesi için öncelikle (tahminen tek gövdeli anahtarda çip mevcut değildir) hazır çipli metal anahtarı yeni kumandanın ucuna takmak için mevcut oyulmamış anahtarı çıkaracak ve yerine çipli takacak.

    c. Ardından çip kopyalama yapacak.

    b. Orijinal anahtarınındaki ucu yeni çipli anahtarın metal ucuna mekanik olarak kopyalayacak. (Bildiğimiz klasik anahtar kopyalama)

    Anahtarcı mekanik kopyalama, çipli yeni amahtar takma, çip kopyalama işlemlerinden ötürü senden yaklaşık 80 TL. para alacaktır. Çünkü yeni anahtarının içinde çip olmadığından bu işlemi yapacak.

    Şahsen gönlümden tek gövdeli kumanda geçiyordu, lakin ekonomik darboğazdan geçtiğimden hesaplı yolu (anahtar ve kumanda ayrı olan,sallanan kumandalı modeli) tercih ettim.

    Dilerim yazdıklarım sana bu konuda aydınlatmıştır.




  • vallaha süper olmuş... ben hemen katıldım... yeter artık...
    quote:

    Orijinalden alıntı: aliemree

    son gelen zamnlarla dizel 3 lira oldu benzin zaten aldi basini gitti facebookta bir grup kurdum bu benzin zamnlarina tepki gostermek icin daha dogrusu grup yayginlasirsa toplu bir hareketle bu zamlara tepki gosterebiliriz diye dusundum...

    http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=251984388419&ref=ts grubun linki bu...ismide Dunyanin en pahali BENZININI kullanmak!!!
    sizde katilirsaniz arkadaslarinizi davet ederseniz cogunluk olursak cesitli eylemler yapabiliriz diye dusunuyorum artik bu zamlara sessiz kalmayalim sessiz kaldikca bindirdikce bindiriyorlar...koyun gibi gudulmekten vazgecelim...araci olmayanlar bana ne demesin benzine zam, ekmege sigaraya ickiye sekere zam demektir...forum kurallarina aykirimidir bilmiyorum boyle bir sey yapmak. oyleyse yoneticilerden ozur diliyorum ama artik bir sey yapmali....





  • son derece haklısın ali emre. biz eşşek oldukça sırtımıza semer vuran cok olacak.hiçbir şey yapamıyorsak en azindan yürünebilecek yerlere arabayla gitmeyelim. tepki vermezsek benzin 5 tl de olur 10 tl de.
  • İşe giderken arkadaşlarla tek bir araba ile gidiyoruz. Herkes kendi arabasıyla münferit giderse bu petrol kartellerinden daha niceleri de çıkar. Toplu taşıma veya aynı yola güzergahı kullanan arkadaşların tek bir taşıtla işine gücüne gitmesi hem trafiği azaltır, hem çevre kirliliğini azaltır, hem de bu fahiş fiyatlı sömürü aracını bizlere kazık fiyata satılmasına göz yuman başımızdaki idarecileri az da olsa hizaya getirir!!! Bir litre mazota 3 TL. verirken sessiz kalanlar yarın 13 TL. olduğunda kuzu kuzu almak mecburiyetinde kalırlar. Araba dizel de olsa benzinli de olsa bu altın suyu herkese lazım. Bu mecburiyeti hiçbir kimseninkendi çıkarına kullanması kabul edilebilir değil.

    Geçen ay başında kırsal motorini sadece traktörler alıp kullanacak diye yasa çıkarttılar, sadece 1 gün uygulanabildi. Ertesi gün petrol babalarının baskısıyla yasa geri çekildi.

    Aynı şekilde otomobil alım-satımında yaklaşık 2 senedir noterlerden trafiğe geçecek olan alım-satım yetkisi noterlerin baskısı sonucunda sadece 1 aylığına trafik bünyesinde kalabildi, tekrar noterlere geçti.

    Arkadaşlar oyuncağı elinden alınan bastırır, alır. Bastırmayan oyuncaksız kalır.




  • Herkese merhabalar;
    2010 model Benzinli 1.4 Getz Start aldım yaklaşık 1,5 ay önce. Arabamdan çok memnumum, şehiriçinde kullanıyorum (Adana) dur kalk çok yapıyorum ama 1 litre ile 10 km yol alıyor. Yakıtı fazla gibi geldi bana, yeni olduğundan olabilir mi? Şuan 1400 km'deyim.
    Bir de ben yeni araç kullanan birisiyim, genellikle eğimli yerlerde arabayı boşa alıp iniyorum, bunu tavsiye edermisiniz?
  • Yokuş aşağıya vitesi boşa alma, iyi değilmiş.
    Bi de her çalıştırdığında en az 45 saniye ısınmasını bekle hareket etmeden.
  • Çelik jantlı getzler !!! Resimlerinizi ve ölçülerinizi bekliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: *bulut*

    2006 1.5 CRDi turbo 4 silindirli yeni nesil dizel motor için Hyundai resmi servisi benim aracıma Shell Helix Diesel Plus 10W-40 motor yağı koydu.

    Shell&Turcas Petrol firmasının yağını neden tercih ettiklerini sorduğumda resmi bakım yağının bu marka olduğunu, servisin marka tercihi yapmadığını ve Hyundai marka tüm araçlarda bu marka yağın tüm resmi servisler tarafından kullanılması gerektiğini söylediler.

    Bakımı mart 2009 tarihinde yaptırdığımda yağın fiyatı:
    Shell Helix Diesel Plus 10W-40 moyotr yağı: 5 Litresi 85 TL. + K.D.V. idi.


    o marka yağı koyduklarını nereden biliyorsunuz ? bizim serviste güya castrol koyuyor ama sonuçta varilden, içinden ne çıktığını bilme şansı nedir, bir defasında konulan yağdan hiç memnun kalmamıştım erkenden gidip sanayiden yağ değiştirdim.




  • en temizi bi PO istasyonuna gidip orada gözünün önünde halletmeleri... hem işçilikti kıldı tüydü deyip fazladan para da talep etmiyorlar...
  • Arkadaşlar merhaba Getzliler kervanına dün itibari ile bende katıldım. İlk defa araba aldım. Fazla anlamam sürücülüğümde yok. yavaş yavaş öğreneceğiz. Hiç araştımadım fiyatı uygun diye tavsiye ettiler 2005 model 24 binde 1.3 gls otomatik 4 AB, ABS varmış.. Fakat forumu okuyunca 2005 ocak öncesi sorunlu olduğunu okuyunca biraz moralim bozuldu. herhangi bir sorunu yok dediler
  • selam arkadaşlar,

    uzunca bir süredir foruma girmemiştim ne var ne yok bir bakayım dedim.

    2006 1.5 crdi ky klm getzim 93.000 km'yi sorunsuz geride bıraktı. bu aradaki izlenimlerimi paylaşmak istedim.

    - uzunca bir süre direksiyon bağlantılarından gelen hafif bir sese kafayı takmıştım. ne yaptıysam hangi servise gösterdiysem geçmedi. meğer olay kumho lastiklerdeymiş. araba 55binde iken bridgestone b330 evo taktım. arabada hiç ses kalmadı. getzlerde bu tür seslerden şikayet eden çok arkadaş vardı. hiç sağı solu kurcalatmadan lastiklerini değiştirsinler.

    - yakıt tüketimi kmsi arttıkça daha da düştü. motor hala ilk günki seri halini koruyor. nazar değmesin daha kontağı iki kere çevirtmedi bana.

    - aradan geçen sürede bir kez motosiklet, bir kez araba, bir kez de arkadan hafifçe dolmuş çarptı. allahtan hafif eğilmeler dışında ciddi bir hasarım olmadı. bol miktarda çizik ve kaputta bol taş izi var.

    - 90000 ağır bakımı baya bi külfetli oldu. 750 liraya patladı. dinamo kayışları, trigger gergileri ve silecekler değişti. servise son uğrayışım oldu. garanti de bitiyor bundan sonra şaşmazdan şaşmayacağım.

    - nüfus artınca bagaj yetersiz kalıyor. hanım da otomatik al ben de kullanayım diyor. otomatik vitese karşı birisi olarak sanırım hanımın isteklerine boyun eğeceğiz.

    sonuç olarak ilk arabamda çok doğru bir tercih yaptığımı söyleyebilirim. bu kadar km hiç sorunsuz bindim. yakınlarda satma ihtimalim olabilir. dizel otomatiklerle ilgili forum sayfalarını okumaya başladım. sorunsuz temiz kullanılmış bagajı büyük bir dizel otomatik vites bulursam değiştirebilirim.

    hepinizin yeni yılı kutlu olsun. kazasız belasız sürüşler dileğiyle...




  • öncelikle hayırlı uğurlu olsun...
    2005 model ve 24 binde... kullanılmamış neredeyse... :D:D:D
    moralini de bozma bence... alınmış alınmıştır... bide sorunu yoksa moralini bozacak birşey de yoktur...
  • benim aracım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknhcs

    Çelik jantlı getzler !!! Resimlerinizi ve ölçülerinizi bekliyorum.



    pardon uzun zamandır siteye girmiyordum. GFC deki arkadaşların bir çoğu bilirler. Jantlar orijinal ebatlarda 14 inch. lastiklerde 175/65/14





  • quote:

    Orijinalden alıntı: syshpos


    quote:

    Orijinalden alıntı: onursumer


    quote:

    Orijinalden alıntı: syshpos


    quote:

    Orijinalden alıntı: onursumer


    quote:

    Orijinalden alıntı: syshpos


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bandwidth

    Merhaba 14-15 bin lira bütcem var
    Şuan hali hazirda 2001 clio hb 14i aracım var 15 lt benzinle 130km civarı gidiyorum Hyundai getz klübünü komple okudum son olarak yazmak istedim.. Bu bütçe ile dizel bir arac alabilirmiyim.Ayrıca şehir efsaneleri ve fabrika değerlerinden bağımsız olarak litrede ne yakar ortalama kullanıcılardan öğrenmek istiyorum teşekkürler(Getz benzinli modeller kendi aracımla aynı yakıyor)


    100tl ile 700km yazanlar var :))


    Ben, 2006 1.3 benzinli aracımla bayramda 120 TL lik benzinle 700km yol yaptım... 15 lt benzinle 200km den az yol yapan getz olduğunu ne gördüm ne duydum... :))



    yaklaşık 38lt benzin ile daha 380km nin uzerinde yol yapamadım ? şehir içi olarak :)


    Tebrik ederim valla, çok iyi kullanıyormuşsun arabayı...Seni geçen yoktur sanırım....



    haha çok komik ben hızlıyım anlamında yazmadım ?

    otomatik getz şehir içi katalog verisi 9.1lt dir buda istanbul şartlarında trafikte 10 lt civarı hesaplarsan nedemek istediğimi anlarsın




    Ben de hız yönünden yazmadım zaten...
    Masraf yönünden seni geçen yoktur demek istedim :)




    pardon anlış anladım :)

    evet o konuda kesin haklısın beni geçen yoktur tahminimce çok kullanmadığım için sorun yok ama genede fazla :)




  • arkadaşlar kar paleti ile kar zinciri arasındaki fark nedir???
    malum kar yağışı başladı... zincir alacaktım bi arkadaşım palet al dedi...
    bende ne yapacağımı şaşırdım...
  • Arkadaşlar merhaba
    Aracu aldığımda 4 adet airback olduğunu söylediler. Önde 2 adet var ama arkadakiler nerede olur varsa bir yerde yazması gerekmez mi.. Yoksa beni yediler ?? Yetkili servisten aldığım belgede de özellikleri yazarken 4 AB diye belirtilmiş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csnv1903

    arkadaşlar kar paleti ile kar zinciri arasındaki fark nedir???
    malum kar yağışı başladı... zincir alacaktım bi arkadaşım palet al dedi...
    bende ne yapacağımı şaşırdım...



    zinciri biliyorsundur sanırım

    palette zincirin lastikten olanı

    değişik şekilleri mevcut ama temel olarak şekilleri bu



    />


    yalnız fiyat olarak zincirden çok daha pahalıdır

    ucuzlarıda var tabii ama 300-400 liralık paletlerde var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dionysos41

    Arkadaşlar merhaba
    Aracu aldığımda 4 adet airback olduğunu söylediler. Önde 2 adet var ama arkadakiler nerede olur varsa bir yerde yazması gerekmez mi.. Yoksa beni yediler ?? Yetkili servisten aldığım belgede de özellikleri yazarken 4 AB diye belirtilmiş..



    arkada değildir onlar

    ön koltuklardadur

    ön koltukların kapı tarafında küçük bi plastik kapak vardır airbag yazar

    orta direk yüzünden görmüyorsundur sanırım
  • 
Sayfa: önceki 939940941942943
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.