Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (556. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.946
Cevap
123
Favori
2.821.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 554555556557558
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceo_07 -- 30 Haziran 2007; 20:11:52 >
  • direksiyon için deri kılıf alan arkadaş varmı varsa fiyatları nekadar?
  • foruma uzun süredir girmiyordum. şu yakıt tüketimleriyle ilgili birazda ben katkı yapmak istedim.
    şu anda sahip olduğum 2 otomobil var 1. 2006 getz crdi vgt, 2.2007 fiat grande punto 1.3 multijet dyn.75 hp ayrıca sıkça kullandığım babamın aracı 2006 opel corsa cdti bunlardan getzle 32000, puntoyla 17000km, corsaylada (22000 de) 6000 km yol yaptım.
    istanbulda şehiriçi(tem, e5, ara sokaklar) kullanımda bu araçların benim kullanım şartlarımda ortalamaları (hepsini aşağı yukarı aynı şekilde kullandım); klima kapalı iken(kış-bahar) getz:5.8- 6.0lt , punto:5.6-5.7lt , corsa: 5.5, 5.6lt oluyor, klima sürekli açık(yaz) getz: 6.6-6.7 punto:6.3-6.4lt corsa: 6.0-6.1 lt oluyor.
    göründüğü gibi getz genel kullanım sartlarımda öbürlerinden biraz daha fazla yakıyor ve az bir fark olsada getzde klima yakıtı biraz daha fazla etkiliyor ancak bence 3 ünün içindeki en güçlü klimada getzde
    ayrıca 3 araçlada eskişehir istanbul arası maximum ekonomi çabasıyla gelmişliğim vardır. ( 5 . vites 85-90 km- yokuşlarda aracın 70 e düşmesine izin vererek ve minimum fren gaz kullanımıyla tek kişi gece) böyle yaparak eskişeh. çıkışındaki opet, istanbul altunizade opet arasında (316.8 km) getz:3.9 punto:3.9 corsa: 3.8lt yakıyorlar.
    maximum kullanımda ise istanbul- adapazarı (temde) 5. viteste yol şartlarınıh elverdiği en yüksek gazla getz:8.0 lt punto:8.6lt corsa: 8.1 lt yakıyor
    tüm bu yazdıklarımdan hareketle diyebilirimki normal kullanım şartlarında bu üç araçtan corsa , puntoyla aynı motora sahip olmasına rağmen vites oranları daha uzun olduğu ve daha hafiff olduğu için diğerlerinden biraz daha az yakıyor.getz ise çok az bir farkta olsa biraz daha fazla yakıyor.
    ancak objektif olarak söyleyebileceğim diğer şey ise cok az miktarda fazla yakmasına rağmen sağladığı güç ve düşük devirlerdeki tork ile dahada fazla yakmayı hakediyor.
    söyleyebileceğim son söz ise keşke punto ve corsanında motorunu getzinkiyle değiştirselerde onlarda biraz daha fazla yaksa...

• ffmsahin depo bıttıkten sora sunu farkettım gelirken 45lt olan mazot burdan fulletınde 39lt aldı ve araba o andada tam 790km deydi yani bizim arabalar 1000km yi aşabilir ama cok kuvvetlı bı sabır gerekıyor bende bu arada dene demıssın ama geredeye kadar normal gitsem otobana gırdıkten sora yavas sürecegımı hıc sanmıyorum yol bitmiyo otekı turlu yattı bızım test işi:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceo_07

direksiyon için deri kılıf alan arkadaş varmı varsa fiyatları nekadar?

ben geçen sene 5 liraya almıştım
  • Arkadaşlar alarm olarak hangi modeli önerirsiniz.
  • hakkatten bu getz lerle gelen alarm berbat ya...geçen cadde de gidiyodum durduk yere çalmaya başladı rezil oldum..sonra benzinliğe falan girdim depo yu doldurdum gidiyodumki birden gene ötmeye başladı istasyonda..ancak kontağı kapatıp düğmeye basınca sustu..rezil ediyo adamı beee..herkes bakıyo
  • uzerınde gelen alarm mı bu kadar calıyor? yoksa sonradan mı takdırdınız?

cunku bende orjınal pasıf alarmı vardı ve ben satana kadar 1 kere kendı ımkanlarıyla caldıgını duymadım, hatta acaba keklediler mi diye ben kendim ite kaka çaldırtmıştım 1 kaç kere..

belki hassasiyet ayarı vardır, bir servise sorun derim çünkü orjinal alarmları çok fazla öyle sese gürültüye çalmıyor, en azından benimki çalmıyordu
  • Arkadaslar makyajlı kasa getzime sis fari taktırmak istiyorum acaba serviste taktıran oldumu neler yapıolar ve nekadara mal oluyor? Sanayide takılanlar hem cok sırıtoyor hemde cabuk dusuyor dedıler vede galıba arabanın garantısını bozuyomus yanı servıse sorunca sonucta onun ıcın sıgorta panelıne kablo cekıcekler buda aracın elektrık donanımını etkıler ve garantı dısı kalır dedıler??? bi bilgisi olan arkadas varsa bi yardım edebilirmi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: xaphanes

foruma uzun süredir girmiyordum. şu yakıt tüketimleriyle ilgili birazda ben katkı yapmak istedim.
    şu anda sahip olduğum 2 otomobil var 1. 2006 getz crdi vgt, 2.2007 fiat grande punto 1.3 multijet dyn.75 hp ayrıca sıkça kullandığım babamın aracı 2006 opel corsa cdti bunlardan getzle 32000, puntoyla 17000km, corsaylada (22000 de) 6000 km yol yaptım.
    istanbulda şehiriçi(tem, e5, ara sokaklar) kullanımda bu araçların benim kullanım şartlarımda ortalamaları (hepsini aşağı yukarı aynı şekilde kullandım); klima kapalı iken(kış-bahar) getz:5.8- 6.0lt , punto:5.6-5.7lt , corsa: 5.5, 5.6lt oluyor, klima sürekli açık(yaz) getz: 6.6-6.7 punto:6.3-6.4lt corsa: 6.0-6.1 lt oluyor.
    göründüğü gibi getz genel kullanım sartlarımda öbürlerinden biraz daha fazla yakıyor ve az bir fark olsada getzde klima yakıtı biraz daha fazla etkiliyor ancak bence 3 ünün içindeki en güçlü klimada getzde
    ayrıca 3 araçlada eskişehir istanbul arası maximum ekonomi çabasıyla gelmişliğim vardır. ( 5 . vites 85-90 km- yokuşlarda aracın 70 e düşmesine izin vererek ve minimum fren gaz kullanımıyla tek kişi gece) böyle yaparak eskişeh. çıkışındaki opet, istanbul altunizade opet arasında (316.8 km) getz:3.9 punto:3.9 corsa: 3.8lt yakıyorlar.
    maximum kullanımda ise istanbul- adapazarı (temde) 5. viteste yol şartlarınıh elverdiği en yüksek gazla getz:8.0 lt punto:8.6lt corsa: 8.1 lt yakıyor
    tüm bu yazdıklarımdan hareketle diyebilirimki normal kullanım şartlarında bu üç araçtan corsa , puntoyla aynı motora sahip olmasına rağmen vites oranları daha uzun olduğu ve daha hafiff olduğu için diğerlerinden biraz daha az yakıyor.getz ise çok az bir farkta olsa biraz daha fazla yakıyor.
    ancak objektif olarak söyleyebileceğim diğer şey ise cok az miktarda fazla yakmasına rağmen sağladığı güç ve düşük devirlerdeki tork ile dahada fazla yakmayı hakediyor.
    söyleyebileceğim son söz ise keşke punto ve corsanında motorunu getzinkiyle değiştirselerde onlarda biraz daha fazla yaksa...

hımm tespitler güzel olmuş gerçek veriler olması çok güzel çünki fabrika verileri yanlış ben başka model denemedim bu sınıfta ama getz dizel iin söylediklerin çok dogru benim yakaladığım değerlerde aşagı yukarı aynı %98 oranında

• quote:

Orjinalden alıntı: getz_crdi88

ffmsahin depo bıttıkten sora sunu farkettım gelirken 45lt olan mazot burdan fulletınde 39lt aldı ve araba o andada tam 790km deydi yani bizim arabalar 1000km yi aşabilir ama cok kuvvetlı bı sabır gerekıyor bende bu arada dene demıssın ama geredeye kadar normal gitsem otobana gırdıkten sora yavas sürecegımı hıc sanmıyorum yol bitmiyo otekı turlu yattı bızım test işi:D

41 lt yakıt istanbul ankara yolunda 760 km yaptı ankaradan kızılcıormandı sanırım karagöl diye bir yere piknik yapmayada gittik ve araba hep dik bayır patika ve arabanın tork'u zorlaan bir ara bayıldı bile diye bilirim ve araçta 5 kişi (hepsi iri kıyım) buna ragmen 760km vaın siz düşünün bu şartlarda 760km yatı ve ışıkta yanmadı 10 km sonra felan yanar eger düz yolda olsa bence rahat 1200 km görür yolda ki hızım 80~90 km yer yer azda olsa 100~110~120

• quote:

Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

hakkatten bu getz lerle gelen alarm berbat ya...geçen cadde de gidiyodum durduk yere çalmaya başladı rezil oldum..sonra benzinliğe falan girdim depo yu doldurdum gidiyodumki birden gene ötmeye başladı istasyonda..ancak kontağı kapatıp düğmeye basınca sustu..rezil ediyo adamı beee..herkes bakıyo

dostum alarm kullanım şekli şöyle eğer arabayı kumanda ile kitler ve manuel açmaya kalkarsan alrm öter yani aracı kumanda ile açtın içine bindin sonra tekrar kumanda ile kaparsan ve sonra manuel açarsan ötüyor anlattıgın sorun bu ise
  • Selamlar...
    yeni bişi yaptım hehehe...bakalım beğencekmisiniz...cant kapaklarını söküp boyadım mat siyaha...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8765E6CFE -- 2 Temmuz 2007; 12:29:06 >
  • çok iyi olmus yakışmıs karaimşeğe :) bunu ne ile boyadın??? benımkılerde genelde çamur rengınde :)
  • arkadaşlar barış akarsuyu biliyorsunuz bir kanalda dizi filmde oynuyordu geçen gün kaza geçirmiş yanındaki 2 kişi ölmüş kendiside agır yaralı durumuda çok ciddiymiş burdan kendisi için dua edip çabuk iyileşmesini diliyor ailesinede sabır diliyorum kaza herkesin başına gelebiyor allah herkesi trafikte olanları kazalardan korusun diyiyorum ;(
  • quote:

Orjinalden alıntı: westbam

arkadaşlar barış akarsuyu biliyorsunuz bir kanalda dizi filmde oynuyordu geçen gün kaza geçirmiş yanındaki 2 kişi ölmüş kendiside agır yaralı durumuda çok ciddiymiş burdan kendisi için dua edip çabuk iyileşmesini diliyor ailesinede sabır diliyorum kaza herkesin başına gelebiyor allah herkesi trafikte olanları kazalardan korusun diyiyorum ;(

Allah acil şifa versin kaybedersek çok büyük kayıp olur.arkadaslar o haberi izleyenler arabanın ne marka ve model oldugunu anlayabıldılermı?? ben yenı kasa honda civic e benzettım arka stop ları ama tam çözemedım??
  • ben mitsubishi lancer a benzettim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: royartar

uzerınde gelen alarm mı bu kadar calıyor? yoksa sonradan mı takdırdınız?

cunku bende orjınal pasıf alarmı vardı ve ben satana kadar 1 kere kendı ımkanlarıyla caldıgını duymadım, hatta acaba keklediler mi diye ben kendim ite kaka çaldırtmıştım 1 kaç kere..

belki hassasiyet ayarı vardır, bir servise sorun derim çünkü orjinal alarmları çok fazla öyle sese gürültüye çalmıyor, en azından benimki çalmıyordu

yok üzerinde gelen alarmdı benimkisi...sonradan taktırma değildi..benimkinede top falan çarpıncada çalardı..biraz hassasiyeti falan fazla sanırım..

quote:

Orjinalden alıntı: westbam

quote:

Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

hakkatten bu getz lerle gelen alarm berbat ya...geçen cadde de gidiyodum durduk yere çalmaya başladı rezil oldum..sonra benzinliğe falan girdim depo yu doldurdum gidiyodumki birden gene ötmeye başladı istasyonda..ancak kontağı kapatıp düğmeye basınca sustu..rezil ediyo adamı beee..herkes bakıyo

dostum alarm kullanım şekli şöyle eğer arabayı kumanda ile kitler ve manuel açmaya kalkarsan alrm öter yani aracı kumanda ile açtın içine bindin sonra tekrar kumanda ile kaparsan ve sonra manuel açarsan ötüyor anlattıgın sorun bu ise

yoo onu biliyorum..o sebepten dolayı çalmadı benimkisi...ben kapıyı gene alarmla kapattım tekrar alarmla açmıştım..normal benzinlikten çıkarken hareket halinde iken ötmeye başladı velet..sonra durdum kontağı kapattım tekrar düğmeye bastım sustu.. garip bişeydi işte..herkes bize bakıyodu arabada 5kişi idik.gerçi bi kere oldu arabayı aldım alalı ama umarım gene olmaz..

edit:: birde arkadaşlar birşey soracam...alarmın ışığı bende yanıp sönmüyor acaba neden..eskiden yanardı gece dikkat ettim şimdi yanıp sönmüyor..arabayı kitleyip açabiliyorum kumandadan fakat ışığın neden yanmadığını çözemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioslave -- 2 Temmuz 2007; 18:36:14 >

• bence o alarmın hassasiyet ayarı vardır, az orta çok diye sizinkini servis çok yapmıştır çok çalıyordur.. sadece bir ihtimal tabi, bence servisinize bir sorun böyle bir hassasiyet ayarı varmı diye.

ışık konusunda açıkçası tuhaf, tape in ordaki ışığına birşey mi oldu acaba
  • plakaya göre egm de arattırdım.
    mitsubishi yazıyordu markası.
    modelini bilmiyourum
  • 
Sayfa: önceki 554555556557558
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.