Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32.946
Cevap
122
Favori
2.825.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: açık-pozisyon

herkese selamlar, bu forumu henüz yeni keşfettim, yaklaşık 1-1,5 yıldır yazılan onlarca sayfayı bir günde okuyunca takip eder oldum Benim 2005 model Ekstra Paket(o zaman modelin adı böyleydi - ABS + 2HY), manual, benzinli getzim var, 2004 yılında almıştım, şu CD'li versiyonları çıkmadan hemen önce Aracı aldığımdan beri yol bilgisayarı(benzin tüketimi) bir tuhaf çalışıyordu, 10.000 bakımına mates(kavacık)'a götürmüştüm birşey yok demişlerdi (bu arada mates rezalet bir servis, hiç ilgilenmiyorlar) sağ arka kapının rüzgar fitili çıkmıştı, yapıştırmaya götürdüm (yine mates'e, çünkü işime çok yakın) beni bir saat bekletip "garantiden değiştiririz" dediler, sonra da "ne gerek var canım sapasağlam şeyi değiştirmeye, yapıştırırız yeter" dediler. Yaw ben dedim zaten size yapıştırın diye, neyse Sonra ufak çizikler vardı bende de autoking kasko vardı, maslak sanayide autoking'de çizikleri yaptırdım ama depo kapağının üstündeki yırtık güzel olmuştu fakat, marşpiyeli çizmiştim park ederken, orası rezalet olmuş, sırıtıyor yani, aracı akşam teslim aldığım için dikkat de edememiştim. Neyse uzun oldu biliyorum 1,5 senenin hikayesi anca sığar buraya Şu anda aracım 2 gündür 20.000 bakımda hyundai-maslak servis'te bekliyor. Bu arada teybin kasetçalarını hiç kullanmamıştım, onu da geçen günlerde denedim, fakat ses denediğim tüm kasetlerde boğuk çıkıyordu, bunları servise anlattım, tüm dertlerimi tek tek not ettirdim, dün telefon ettim hala diyorlar ki "o zaman araç bir gün daha kalsın, madem şikayetleriniz var", ulen ben demedim mi bakın belirttiğim noktalara diye... Neyse bugün telefon ettik, hala daha yok "teybin tamir olması lazım" da, falan da filan da, yaw ne gerekiyorsa yapın işte, garantili araç... Sinir olmamak elde değil... Umarım benzin tüketim göstergesini halletmişlerdir. Bu vesile ile bir-iki soru sormak istiyorum benzinli eski kasa 2005 getzçi arkadaşlara
    1- Yol bilgisayarında benzin tüketimi çok ilginç bir şekilde çalışıyor, örneğin yeni benzin alıp sıfırladığımda bir süre (1-2 gün) mantıklı rakamlar gösteriyor(şehiriçi 7.8-8.2 gibi) ve gerçekten 15 saniyede bir değişiyor rakam ama bu 1-2 günden sonra bir rakamda kalıyor (mesela 8.1) ve çok çok seyrek değişiyor, mesela 10 günde bir 0.1 kademe değişiyor. Normalde ben gaza yüklendiğimde 15-20 gibi birşeyler göstermesi, boşa attığımda 5-6 gibi birşeyler göstermesi gerekmez mi? 15 saniyede bir güncellendiğini biliyorum ama dediğim gibi resetledikten 1-2 gün sonra rakam neredeyse hiç değişmiyor, sizin göstergeler ne durumdadır?
    2- Sileceklerden çoğu zaman "garrç" diye bir ses geliyor, servisee gittim garanti kapsamı dışı dediler, tahminimce cama iyi oturmuyor, daha araç 1,5 senelik silecek lastikleri eskimiş olamaz di mi? Var mı böyle birşey yaşayan?
    Herkese çok teşekkür ediyorum, zamanınızı aldım... Herkese iyi sürüşler...

1.soruna cevabım getzlerin yol bilg ortalamadan gider yani diyelimki 100 km yaptın şejhir içinde 8 lt gösterdi

şehir dışında 50 km yaptığında mesela 7.5 gösterir ama normalde 5.5 yakıyodur belki çünkü yol bilgisayarı zaman geçtikçe pek değişmez

onun için mesela her depoda 0 la bilg

silecek konusu ise getzlerin silecekleri kroniktir benimkiler benimkide 2005 ocakta aldım 4-5 kez değişti hepsi garantiden

seninki baya zaman geçtiği içinb garanti dışı demişlerdir

banada dediler ama 6 ayda silecekmi aşınır deyince değiştiler ve en sonunda düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 6 Nisan 2006; 17:53:16 >

• hoşbulduk, çok teşekkür ederim açıklamalar için, umarım benim de silecekleri vs düzeltmişlerdir bu akşam uğrayacam servise bakalım ne diyecekler, yol bilgisayarı için ortalama tamam da neyin ortalaması bu? 100 km'nin mi, o zaman her 100 km'de bir değişmez mi bu nane? Mesela buradan bursaya basıp gidiyoruz cumartesi sabahı, mesela ben tüm hafta kullanmışım gösterge 7.9 gösteriyor, şimdi ben bursaya ortalama 200 km yol yapıyorum, bu göstergenin 7.9 iken 6.5'lara falan düşmesi gerekmez mi, veya en azından 7 civarına... İşte benim gösterge hala daha 7.8 falan gösteriyor yani düşüyor ama belli belirsiz... Bence bunda bir tuhaflık var diye düşünüyorum, bir de sizin frenler nasıl benimki yayıldı sanki yani ani dokundurmalarda (kökleme değil) çok hissettirmiyor sertliğini, test sürüşünü yaptığım aracın frenine dokunur dokunmaz kesiliyordu araç... Herkese keyifli sürüşler...

• quote:

hoşbulduk, çok teşekkür ederim açıklamalar için, umarım benim de silecekleri vs düzeltmişlerdir bu akşam uğrayacam servise bakalım ne diyecekler, yol bilgisayarı için ortalama tamam da neyin ortalaması bu? 100 km'nin mi, o zaman her 100 km'de bir değişmez mi bu nane? Mesela buradan bursaya basıp gidiyoruz cumartesi sabahı, mesela ben tüm hafta kullanmışım gösterge 7.9 gösteriyor, şimdi ben bursaya ortalama 200 km yol yapıyorum, bu göstergenin 7.9 iken 6.5'lara falan düşmesi gerekmez mi, veya en azından 7 civarına... İşte benim gösterge hala daha 7.8 falan gösteriyor yani düşüyor ama belli belirsiz... Bence bunda bir tuhaflık var diye düşünüyorum, bir de sizin frenler nasıl benimki yayıldı sanki yani ani dokundurmalarda (kökleme değil) çok hissettirmiyor sertliğini, test sürüşünü yaptığım aracın frenine dokunur dokunmaz kesiliyordu araç... Herkese keyifli sürüşler...

senin aracın kaç km de şimdi

mesela 10.000 km de olsa ve hiç 0lamadıysan senin bursaya yaptığın 200 km devede kulak kalır etkilemez ortalamayı

• jackdaniels daha iyi bilir benden, oda ilk getzcilerden

ama silecekleri söyle, ben de maslak oto yu kullanıyorum ve hemen yapmışlardı walla ben oradan çok memnunum, gittiğim hy servislerinden en iyisi şu ana kadar ki, birde elmasın tadına bakmak lazım
  • arkadaşlar dün akşam getzim daha 850 km deyken başıma talihsiz bir olay geldi çok dik bir bayırdan tırmandım va bayırın genişliği bir araç ve bir insan geçecek kadardı.bayırı çıktığımda parkedilmiş bir traktör ile karşılaştım( yol çok dik ve eğimliydi). geçemiyeceğim için aracı birinci vitese takılıo olarak milim milim geriye salmaya başladım sol yanımdaki duvara çok yaklaşmışım ve duvardan uzaklaşacak bir manevra ile inmeye başladım fakat frenler bir süre sonra tutmamaya başladı derken aniden boşaldı ve duvara çarptım.o sırada el freninede asıldım fakat hiçbişi etkilemedi. aracın sol arka kısmını komple aldım diye düşündüm fakat sonuç böyle olmuş.. ama resmen akşam ağladım (alalı 20 gün oldu)
    şimdi ne yapacağımı düşünüyorum.sabah tanıdık bir kaportacıya gittim cumartesi gel hallederiz dedi. acaba servisemi başvurmalıyım? kaportacı abi eskisinden hiçbir farkı olmayacak diyor ama oranın ezik olduğu serviste anlaşılırmı?tahminen az bir masrafı olacağı için kaskoya haber vermeyi düşünmedim. sizce nekadar masrafı olur veya ne yapmalıyım? içim yanıyoorrr ühühühü
     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██

• bence ne olursa olsun servise başvurmalısın ve kaskondan yaptırmalısın, orj gibi yaparlar hemde orada tekrar birşey olma ihtimali olmaz onların garantisinde olur. Sen bilirsin, yine de geçmiş olsun allah beterlerinden saklasın
  • Arkadaşlar, Getz 1.4 benzinli 4 silindirli yeni motorun fabrika verilerinin çok üstünde yaktığı doğru mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: badunknown

arkadaşlar dün akşam getzim daha 850 km deyken başıma talihsiz bir olay geldi çok dik bir bayırdan tırmandım va bayırın genişliği bir araç ve bir insan geçecek kadardı.bayırı çıktığımda parkedilmiş bir traktör ile karşılaştım( yol çok dik ve eğimliydi). geçemiyeceğim için aracı birinci vitese takılıo olarak milim milim geriye salmaya başladım sol yanımdaki duvara çok yaklaşmışım ve duvardan uzaklaşacak bir manevra ile inmeye başladım fakat frenler bir süre sonra tutmamaya başladı derken aniden boşaldı ve duvara çarptım.o sırada el freninede asıldım fakat hiçbişi etkilemedi. aracın sol arka kısmını komple aldım diye düşündüm fakat sonuç böyle olmuş.. ama resmen akşam ağladım (alalı 20 gün oldu)
    şimdi ne yapacağımı düşünüyorum.sabah tanıdık bir kaportacıya gittim cumartesi gel hallederiz dedi. acaba servisemi başvurmalıyım? kaportacı abi eskisinden hiçbir farkı olmayacak diyor ama oranın ezik olduğu serviste anlaşılırmı?tahminen az bir masrafı olacağı için kaskoya haber vermeyi düşünmedim. sizce nekadar masrafı olur veya ne yapmalıyım? içim yanıyoorrr ühühühü
     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██

Çok geçmiş olsun, bilmezmiyim bunun 20'de biri bende oldu da gözüme uyku girmedi.Bende sadece tampon olduğu için gçöme yok.
    Servise açtım metalik gri olduğu için tüm tampon boyanacak dedi, vazgeçtim.Autoking ile konuşucam.Servis garantiyi bozmaz dedi.
    Servis yapsa tabii daha iyi bence ve büyük ihtimal hasarlı kısımı içeren parça tümden boyanır.Araç yeni olduğu için ton farkı da olmaz.Ama sade tampon için 150ytl+kdv istedklerini düşünürsek, kaskoyu bozmak daha mantıklı.
    Tekrar geçmiş olsun.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim

• KAskonuzda minibakım-onarım kapsamı varsa gidin autokig'e gösterin arabayı.Eğer kapsam dahilindeyse ücretsiz yaparlar. Kapsam dahilinde değilse de zaten çok tutacagı için kasko indirimi bozulursa bozulsun bence.

Benim 2 kapı boyandı autokingde. Beleşe geldi ama parayla olsa indirimli fiyatı 185ytl idi. Serviste 235ytl ye yaparız demişti. Neticede ücretsiz kapsama girdiği için beleşe autokingde yaptırdık, hasarsızlıkta bozulmadı
  • ya beyler bu autoking den ücretsiz bakım olayı nasıl oluyor? kaskoyu hangi firmadan almış olursak olalım geçerlimi bu olay? şu autokingin ayrıntılıarını nedir ne değilini biraz açıklayabilirmisiniz.
  • Hangi kaskolarda Autoking var, autokinglerin adres ve telefonları için aşagıdaki siteye bakabilirsin.

http://www.autoking.org/

Ben autoking hizmetini sigortam.net sitesini incelerken öğrenmiştim. Sigortam.net sitesinde de autokinglerle ilgili yazılar mevcut.
    Tek bilmedigim teminat degerleride degişebiliyormuş kaskolarda. Bunu bilmiyordum, forumdaki arkadaşlar sayesinde ögrenmiş oldum. Birdahaki kaskoyu yenilememde teminat oranlarına dikkat edecem ve daha yüksek teminatlar almaya çalışacam.

Başka sigorta soruları için zaten forumda üst konu var. Orada sigorta işleri yapan arkadaşlar daha dogru bilgi verirler; kasko-Autoking hakkında falan.

• valla geçmiş olsun

bence bu kadarcık şeyler için kaskoyu deldirme ve bence şimdilik dursun

benim sağ arka tampondada bi çizik var geri gelirken şu yola konulan beton çiçekliklere sürtmüştüm ilk zamanlar gördükçe içim acıyodu ama şimdi alıştım farketmiyorum bile

orayuı bi şekilde rötuşlayıp devam et derim ama benim düşüncem

rahatsız olmuyosan tabii ama oluyosan yaptır
  • Herkese günaydın, aracımı servisten aldım dün akşam, 20.000 periyodik bakım parçaları + öndeki 2 silecek ve arka sileceği değiştirmişler, fren balatalarını değiştirmişler (86+kdv), bir de rot+balans yapmışlar, 223 + kdv fatura çıkardı, oha dedim 20.000 bakıma 120+kdv demişlerdi çünkü, tam 20 dakika pazarlık yaptım, neyse ki kdv dahil 230 kredi kartı tek çekim kabul ettiler, ama araba süper olmuş, frenler çok güzel, silecekler sessiz, yağa baktım magnatec koymuşlar, servisten memnun kaldım denilebilir. Her ne kadar bana sormadan balatayı değiştirseler de... Yol bilgisayarı için "normal" dediler, ama yine de kablolarını vs değiştirmişler. Teyp için kristali bozuk sökülecek, 2-3 gün sürer dediler, ben de başka zaman götürecem, bu arada üstüne fark falan verip cd çalarla değiştirme imkanımız yok mu acaba, var mı konu hakkında bilgisi olan? Veya değer mi, cd çalarlı arkadaşlar memnun mudur? Herkese teşekkürler, iyi sürüşler...

• Sn. JackDaniels bu arada yanlış anlamazsanız size birşey sormak istiyorum; şu "hanım 0 otomatik getz istiyor" topic'ini okuyordum da, orada "dayımda 2 tane getz var, trafiğe çıkılmaz o araçla, gitmiyor, vitesleri çok kötü" vs demişsiniz, ama burada da getz hakkında iyi veya kötü (karar veremedim ) yorumlar yapıyorsunuz, anladığım kadarı ile sizde getz yok herhalde? Yol bilgisayarı için yorum yapmıştınız o zaman sizde de getz var diye düşünmüştüm de... Yanlış anlamayın, yeni olduğum için kimseyi tanımıyorum...
  • ARKA DİSKLERDEN SESLER GELMEYE DEVAM EDİYOR. 2 DEFA SERVİS BAKTI, TEMİZLEYİCİ SPREY SIKTILAR AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK. 0-15 KM ARASINDA ARACI HAREKET ETTİRMEYE BAŞLADIĞIMDA HIZA BAĞLI OLARAK PERİYODU ARTAN BİR SÜRTÜNME SESİ GELİYOR. 20 KM GİBİ SES KESİLİYOR YADA BEN GÜRÜLTÜDEN KESİLDİĞİNİ ZANNEDİYORUM. ( FORUMDA DAHA ÖNCELERİ TARTIŞILAN ŞU KRONİK SES OLAYI İÇİN SÖZ KONUSU PARÇA DAHA ARAÇ TÜRKEYİYİ GELMEDEN DEĞİŞTİİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞLERDİ. SANIRIM SORUN BU PARÇA DEĞİL)
  • quote:

Sn. JackDaniels bu arada yanlış anlamazsanız size birşey sormak istiyorum; şu "hanım 0 otomatik getz istiyor" topic'ini okuyordum da, orada "dayımda 2 tane getz var, trafiğe çıkılmaz o araçla, gitmiyor, vitesleri çok kötü" vs demişsiniz, ama burada da getz hakkında iyi veya kötü (karar veremedim ) yorumlar yapıyorsunuz, anladığım kadarı ile sizde getz yok herhalde? Yol bilgisayarı için yorum yapmıştınız o zaman sizde de getz var diye düşünmüştüm de... Yanlış anlamayın, yeni olduğum için kimseyi tanımıyorum...

bende dizel var ve performansından acayip memnunum

benim dediğim eski kasa getz in otomatikleri kesinlikle gitmiyor abi

o arabaya ben para vermem şahsen

ama tıngır mıngır gidecem diyosan o zaman alınabilir ama o arabayla şehirler arasında yolculukmu Allah korusun

zaten dayım da kızlarına aldı birer tane acemiler zaten tıngır mıngır gidiyolar işlerine

• quote:

Orjinalden alıntı: anchorman

ARKA DİSKLERDEN SESLER GELMEYE DEVAM EDİYOR. 2 DEFA SERVİS BAKTI, TEMİZLEYİCİ SPREY SIKTILAR AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK. 0-15 KM ARASINDA ARACI HAREKET ETTİRMEYE BAŞLADIĞIMDA HIZA BAĞLI OLARAK PERİYODU ARTAN BİR SÜRTÜNME SESİ GELİYOR. 20 KM GİBİ SES KESİLİYOR YADA BEN GÜRÜLTÜDEN KESİLDİĞİNİ ZANNEDİYORUM. ( FORUMDA DAHA ÖNCELERİ TARTIŞILAN ŞU KRONİK SES OLAYI İÇİN SÖZ KONUSU PARÇA DAHA ARAÇ TÜRKEYİYİ GELMEDEN DEĞİŞTİİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞLERDİ. SANIRIM SORUN BU PARÇA DEĞİL)

sorun kesinlikle balatalarda benimkiler ses yüzünden 3 defa değişti

en sonunda koreden deneme maksatlı konsinye balata getirttiler sorunlularda deneme maksatlı onu taktılar ve yaklaşık 8-9 aydır kullanıyorum artık o ses yok

fren yaparken değil gaza basarken ses geliyordu

sendede öyle is balatalarda

ama normal balatada yine aynı sorun olabilir bendekiler farklı dediğim gibi

• quote:

Sn. JackDaniels bu arada yanlış anlamazsanız size birşey sormak istiyorum; şu "hanım 0 otomatik getz istiyor" topic'ini okuyordum da, orada "dayımda 2 tane getz var, trafiğe çıkılmaz o araçla, gitmiyor, vitesleri çok kötü" vs demişsiniz, ama burada da getz hakkında iyi veya kötü (karar veremedim ) yorumlar yapıyorsunuz, anladığım kadarı ile sizde getz yok herhalde? Yol bilgisayarı için yorum yapmıştınız o zaman sizde de getz var diye düşünmüştüm de... Yanlış anlamayın, yeni olduğum için kimseyi tanımıyorum...

Arkadaşım dikkat ettiysen orada Jackdaniels otomatik benzinli getz için yazmış dayımda 2 tane var diye.

Jackdaniels'de 82hp dizel getz var. Benim getz almamda da Jackdaniels2ın büyük yardımları oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Se®k@n

quote:

Arkadaşım dikkat ettiysen orada Jackdaniels otomatik benzinli getz için yazmış dayımda 2 tane var diye.

Jackdaniels'de 82hp dizel getz var. Benim getz almamda da Jackdaniels2ın büyük yardımları oldu.

eywallah serkan sağol

ben zaten sebebini yazdım ve 47.sayfanın sonuna denk geldi

• Evet yaw. Ankarada internette(ADSL) sorun var heralde. Ben sayfayı acıp cevap yazana kadar sen yazmışsın bile jackdaniels.
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.