Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.077
Cevap
1
Favori
88.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

    Bahri benim arabanın da 60.000 Km bakımı geldi. Şu anda 57.000 de yazın yaptırırım. Biraz bütçeyi düzelteyim. Yinede ufak tefek bakımlarını ve parçalarını kendim değiştiriyorum.

    en pahalı bakımlardan biri sanırım 60.000 bakımı :(( ben arabadan pek anlamadığımdan neleri değiştirmem gerektiğinide açıkcası bilmiyorum
  • Bende arabaya performans hava filtresi aldım. Yarın veya öbürgün taktırcam bakalım yakıta ve performansa ne gibi etkileri olacak...
  • legion90 Hocam Hangi okulda okuyorsun. Dersler zor galiba.
    quote:

    Derslerden ara verdim biras
  • mevlüt abi arkadaş baya yogun galiba baksana cevap bile veremedi vizeler finalleri var mı ne
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma


    legion90 Hocam Hangi okulda okuyorsun. Dersler zor galiba.
    quote:

    Derslerden ara verdim biras



    Yok Mevlüt abi lise son benim. Malum ÖSS ye hazırlanıyoz işte. Bi yandan da foruma takılıyorum..
  • Bahri kardeş bu gün biraz işim çoktu bilgisayara ancak akşam bakabildim.Ben baktığımda Emre arkadaş cevabı yazmış. Üniversiteye hazırlanmakta bayağı zor bir iş.Allah arkadaşa kolaylık versin. Gerçi biz o yolları çoktan atlattık. Şu anda benim çocuklarım okuyor üniversitede.
  • haklısın abi bende artık öss girdim yılları yavaş yavaş unutuyorum iş güç evlilik hazırlıkları unutturyo inşallah senin çocuklarda iyi yerleri kazanırlar gönüllerindeki yerlere girerler
  • http://www.hyundai.com.tr Sitesinde araçların teknik özellikler bölümüne girersek kendi arabalarımızın özelliklerini görürüz.


    ENJEKSİYONLU SİSTEMLER

    Enjeksiyonlu sistemlerin yakıt sistemi karbüratörlü olan sistemlere göre farklı olan elemanları yakıt deposu ve yakıt deposu içerisinde bulunan elektrikli yakıt pompası, emme manifoltu üzerinde bulunan enjektör gövdesi bünyesinde yer alan enjektör ve yakıt basınç regülâtörüdür. Sistemde bulunan elektrikli elemanların çalışması; elektronik bir kontrol ünitesi tarafından, motorun devrine ve yüküne bağlı olarak, sensorlardan gelen bilgiler doğrultusunda kontrol edilir. Enjektörler benzini çok küçük damlacıklar halinde zerreleştirme görevini yerine getirirler. Motorun düzenli şekilde çalışması için, hava/yakıt karışımının hazırlanması bakımından karşılanması gerekli olan koşullar esas olarak şunlardır;
    1-Gereksiz yakıt tüketiminin önlenmesi ve yanmayı garanti altına almak için, hava/yakıt oranı olabildiğince stokiyometrik değerde tutulmalıdır.
    2-Karışım, mümkün olduğu kadar homojen oluşmalıdır.

    ENJEKSİYON SİSTEMLERİNİN, KARBÜRATÖRLÜ SİSTEMLERE GÖRE ÜSTÜNLÜKLERİ

    1-Motorun değişik çalışma koşullarına göre (motor sıcaklığı, emme manifoltuna giren havanın sıcaklığı, emme manifoltu vakumu, yanma odasına giren havanın ağırlığı, motor devri, egzoz gazı içerisindeki oksijen miktarı, gaz kelebeğinin pozisyonu) çalışma veriminin yüksek olmasıdır.
    2-Uzun süre bakım, onarım ve temizliğe gerek duyulmamasıdır.
    3-Enjeksiyon sisteminin kullanıldığı otomobil, ekolojik olmaya uygundur.

    ENJEKSİYON SİSTEMİNİN GENEL OLARAK GÖREVLERİ

    1-Püskürtme sürelerinin ayarlanması
    2-Soğukta harekete geçmenin kontrolü
    3-Hızlanma sırasında yakıt zenginliğinin kontrolü
    4-Yavaşlama sırasında yakıtın kesilmesi
    5-Motor rölanti hızının kontrol ve yönetimi
    6-Maksimum devrin sınırlandırılması
    7-Lambda sensörü ile yanmanın kontrolü
    8-Kendi kendine arıza teşhisi




  • abi paylaşım için teşekkür ederim ama ben hala senin açtığın form sayfasını göremiyorum linkini yazarsan sevinirim hatta benim servis anketide taşınmış niye dir ki acaba
    bu güzel bilgiler için tekrar teşekkür ederim devamınıda dilerim
  • http://www.hyundai.com.tr/model/model.asp?modelID=2
    Bahri senin arabanın linki bu Formdan değilde İnternetten girersen belki ulaşabilirsin. Forumun linklerinde bazı aksilikler çıkabiliyor. Yinede bu linkide dene.
  • yok mevlüt abi senin açtığın form sayfasını sormuştum dedinya başka bir bölüme taşınmış diye ben onu göremiyorum
  • Bahri senin sorduğun ,yani benim açtığım konu Motorlu araçlar dünyası.Otomobil Genel,21 sayfa Otomobil hakkında herkesin bilmesi gerekli konular . buraya almışlar. Senin açtığın konu da Otomobil genel bölümüne alınmış.
  • niye böyle bir şeye gerek duymuşlarki kanımca bizi beğenmiyorlar
  • Accent 1,5 GLS 16V (Yeni Kasa) 100 km de 9,2 litrehttp://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=241
    Accent 1,5 GLS 12V (Eski Kasa) 100 km de 9,7 litrehttp://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=197
    test tüketimleri yazıyor ki bu değerler herkesce kabul görmüş değerler.

    Accentlerde GL ve GLS versiyonlar aynı motora sahiptir.

    Ankarada 95 oktan benzin fiyatı 2,84 ytl (http://www.opet.com.tr/tr/pompafiyatlari.asp)
    Sizin kmde 180.000 lira yani 18 kuruş yakmanız, 100 km de 6,34 litre benzin tüketmeniz anlamına geliyor. Şehir içinde 100 km de 6,34 litre benzin tükettiğinize emin misiniz? Eminseniz bunu nasıl başarıyorsunuz?


    quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

    15 gün önce arabanın yağını ve hava filtresini değiştirdim.Benzin sarfiyatını denemek için depoyu fulledim.Ankara şehir içi trafiğinde dolaştım. Tekrar benzin aldığım istasyona gelerek tekrar depoyu fulledim. yakıt sarfiyatını ölçtüm, Km de 180.000 lira yakmış. Önce 200.000 lira yakıyordu Hava filtresi ve yağın yakıta etkisini anlamış oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @levent@ -- 8 Mart 2007; 16:35:51 >




  • yahu bu gl ve gls nedir ?
  • gl ve gls eski kasalar için söylüyorum motor olarak aynı fakat donanımda biraz farklar vardı mesela gl de hidrolik direksiyon ve elektrikli ayna yoktu bunun gibi aksesuvar farkları vardı sanırım yeni kasalarda da bu gibi bazı farklar vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @levent@ -- 8 Mart 2007; 17:01:18 >
  • Sayın arkadaşım benim arabam 1.5 16 V. 2000 model GL Benim arabada Hidrolik Direksiyon, Klima var.Yumurta kasalardan değil Admirelerden önceki kasa .Ben bu denemeyi yaptıktan sonra benzine iki defa zam geldi.Ankara'yı bilirseniz Güvercinlikte Javdesin Petrol ofisi var. Ordan 100,00 Ytl.Benzin aldım.Ankara içinde iş dolayısı ile 4 gün dolaştım.Tekrar Aynı benzinlikte aynı pompa istasyonuna yanaştım depoyu yine fulledim bu sefer 101.00 Ytl Benzin aldım. Yaptığım Km=545 km idi.
    Daha önce 200 Ykrş. civarında yakıyordu. Şimdi Birde bu son zamlara göre ölçecem, onun sonucunuda burda size bildiririm. Arabam Şu anda 57.000 Km de.
  • Bahri senin yazdığın konu ile benim yazdığım konu Forumda bütün arkadaşları ilgilendirdiğinden otomobil genel bölümüne aldılar. Sözde herkes okusun diye. Ama o bölümde güncelliğini kaybetti. Halbuki bizim bölümde kalsa idi, çok daha popüler konular yazılıp Topiç güncel halde kalacaktı ama ne yapalım yönetimdekiler öyle lüzum görmüş.
    Foruma takılan caranfly vardı şimdi gözükmüyor.

  • Emekli jandarma, O bahsettin 21 sayfalık herkezin bilmesi gereken bölümü ''arama'' dan hangi sözckleri yazarak bulabiliriz.Saygılar
    quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

    Bahri senin yazdığın konu ile benim yazdığım konu Forumda bütün arkadaşları ilgilendirdiğinden otomobil genel bölümüne aldılar. Sözde herkes okusun diye. Ama o bölümde güncelliğini kaybetti. Halbuki bizim bölümde kalsa idi, çok daha popüler konular yazılıp Topiç güncel halde kalacaktı ama ne yapalım yönetimdekiler öyle lüzum görmüş.
    Foruma takılan caranfly vardı şimdi gözükmüyor.






  • quote:

    Emekli jandarma, O bahsettin 21 sayfalık herkezin bilmesi gereken bölümü ''arama'' dan hangi sözckleri yazarak bulabiliriz.Saygılar


    opxito Arkadaşım Arama Bölümüne " Otomobil hakkında herkesin bilmesi gerekli konular " Başlığını yazıp arattırırsan bulursun. Konuyu açan bölümünde benim girişim var.
    O bölümdede arkadaşların yazdığı güzel bilgiler var okumanı tavsiye ederim.İyi Akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.