Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
1
Favori
88.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abi yazılar için teşekkürler bizim getzlerde yağ ile ilgili bir ikaz lambası yok dijital ekrandanmı takip edecez acaba yada varda benimmi dikattimi çekmedi akşam bir bakayım
    geçen yağ eksilteme durumunda direk servise gittim arabayı bıraktım onlara baktılar bir problem bulamadılar da
    soracam soracam hep unutyorum mevlüt abi kışın konan bu antifirizli motor suyunu yazın boşaltacazmı yoksa üstünde duracakmı
  • Bahri İnternet hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Sana ilk defa Mailden bir dosya gönderebildim. Teyp konusuna gelince ,peşinmi veriyorlar taksitlemi? Garantisi varmı bunlara dikkat et. eğer hoşuna gitti ise yani içine sindi ise al derim ama, yinede diğer markalarada bir bak belki daha iyisini bulursun.
    Antifiriz konusuna gelince yazın boşaltma.antifriz, bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil, 4 mevsim kullanılabiliyor. Antifrizin 4 mevsim kullanılabilmesinin nedeni ise içeriğindeki katıklarla aynı zamanda metal ve alaşımlarını paslanma ve aşınmaya karşı koruması ve kışın donmayı önlediği gibi, yazın da harareti önlemesidir.
  • rica ederim abi mailin geldi saol her türlü yardıma açığım sana başka bir mail daha gönderdim bununla ilgili
    teyp konusunda world karta 6 taksit yapıyorlar peşin alacam ama sıkılıyorum öde öde bitmiyor 24 aydır arabaya ödüyorum zaten bunaltı
    antifiriz konusunda yine haklsın abi sanırım boşaltmasak iyi olacak ama fabrikasyon antifiriz nasıldır gerçi servise kış öncesi gittim onlar koymuştular yada tamamlama yaptılar yaza doğru yine bakım polen filtreleri değişmesi gerek oda pahalı 50 60 ytl buluyor
  • mevlüt abi benim arabayı aldığımdan beri babam haricinde ben hız yapmadım geçen haftalarda yol boştu biraz asılayım dedim araba 150 de kaldı gitmiyordu babam geçen yalovaya gitti 140 150 den aşağı inmemiş birde po dan almış eurodizel geçen ben kullandım üstüne araba manyak olmuş gaza dokunuyorum ok gibi fırlıyo arada bir baskmak iyi geliyormu nedir araba sağır olmuş dedi babam senden ricam bu konuda gerçekte sağır olmak nedir abi
    antifiriz ile ilgili bilgiler içinde yine teşekkür ederim abi ben serviste sorayım boşaltmasınlar bari
  • bu arada yüzbaşı oldum abi rütbe aldım
    formdada yazdım askerde er dik burda yüzbaşı olduk yauu seferberlikte bir yararı olurmu dersin abi burada yüzbaşı olmanın
  • Arabanın sağır olması demek Motor açılmadan kısa mesafelerde arabanın uzun süre kullanılması demektir. Arada bir Aracı uzun yolda motoru yormadan Rodaj açar gibi kullanarak arabanın devrini yerine getirerek performansını yerine getirmektir. Buradaki rütbeler biliyorsun askerlikte geçmiyor. Biz emekli olduk forumda erden başladık. daha emekli olduğumuz rütbeye ulaşamadık.
  • Bugün bende biraz bastım otobanda benim accent ile 190 gördüm ama 210 a kadar yolu vardı. 190 la giderken bilgisayar 9.5 gösterdiki her 1 saniye 1 lt artıyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legion90 -- 13 Şubat 2007; 20:43:58 >
  • Selamlar;
    Arkadaşlar yukarıdaki mesajlarınızı dikkatle okudum, 2004 model 1.3 accentim km de 200-220 bin ytl yakmakta idi. Aslında emsal markalara göre gayet iyi değerler. Ama bütçem maafoluyordu. Gözümü kapadım , araştırdım , gittim BRC marka LPG takdırdım. 12000 km yaptım LPG ile. En son (11 şubat 2007) , memleketten (Eskişehir) ,buraya (Gebze) gelişte , arabam km de 90 bin , (90 ykr) yakarak geldi. Arabada 5 kişiydik , bagaj full doluydu. Adam başı 5 ytl ye 280 km yol yaptık. Şimdi kendime kızıyorum . Garantisi bozulmasın diye 35000 km benzinle bindim diye. Arabam olduğunu anladım arkadaşlar.4 ayda 12000 km yaptım. oysa benzinle binerken 2 yılda 35000 yapmıştım. Artık arabayı her parkettiğimde , Bu LPG yi bulana rahmet okuyorum. Bu dönüşümü yapana minnet diliyorum.
    Diğer konu olan teyp meselesini ile şu şekilde çözdüm ; Creative Muvo sport marka MP3 çalar aldım. 90 ytl ye. İçinede 1GB lık hafıza kartı aldım . 40 ytl ye. Aldığım yer Minton marka araç kitini hediye olarak verdi.
    Araç kitini kaset bölümüne takıyorum . MP3 çaların içinde de yaklaşık 400 şarkı var. İstediğim zaman gelip evden değiştiriyorum. Çok güzel oldu . Bunda da kızdım kendime niye daha önce almadım diye. Çünkü bende arkadaş gibi kaset kaydetme işleriyle uğraşıyordum. Kurtuldum.
    Sırada; kar yağdığında torpido gözünün arkasından içeriye şıp -şıp su damlıyor . Bunu çözmek kaldı. Geçen yıl servis yapmıştı sözde , bu yıl gene tıkanmış yağmur kanalları, su içeri giriyor. Onuda geçen gün silecekleri söküp , sileceklerin altındaki plastiği çıkarıp inceledim. Kaloriferin hava aldığı yer ağzı açık bir şekilde bekliyor. Kar yağsada içeri alsam diye. Hyundai mühendislerini tebrik ettim gıyabında. Şimdi bu girişlerin üzerini ,evlerin bacalarını tıkadığımız gibi , havayı üstten değilde yandan alacak şekilde , tıkayacağım, plastik bir plaka ile. Sonra resmini çekip hyundai ye yollayacağım . Utansınlar.
    Herkese selamlar , saygılar.




  • carenfly Kardeş Senin araban enjeksiyonlumu? Brc Marka LPG yi kaça taktırdın. Bende taktırmayı düşünüyorum ama Enjeksiyonlu olduğu için hem pahalı diyorlar hemde çekişte farkediyor diyorlar. Cevaplarsan memnun olurum.
    Bende Accent GL var 7 senedir kullanıyorum şu ana kadar yağmurda olsun, kar da olsun hiç içeriye su almadı sizden duyunca şaşırdım.
  • bende 2000 gls var. daha çok olmadı lpg taktıralı. Düzenli bir ölçüm yapamadım ama 150 ykr civarı yakıyor sanırım.şehir dışına çıkmadım bilmiyorum. lovato 1400-1500 cıvarı takılıyor. Ustalar %5 cıvarı bir performans kaybı olur diyorlar. Şehir içi pek fark edilmiyor yada bana öyle geliyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

    carenfly Kardeş Senin araban enjeksiyonlumu? Brc Marka LPG yi kaça taktırdın. Bende taktırmayı düşünüyorum ama Enjeksiyonlu olduğu için hem pahalı diyorlar hemde çekişte farkediyor diyorlar. Cevaplarsan memnun olurum.
    Bende Accent GL var 7 senedir kullanıyorum şu ana kadar yağmurda olsun, kar da olsun hiç içeriye su almadı sizden duyunca şaşırdım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

    Arabanın sağır olması demek Motor açılmadan kısa mesafelerde arabanın uzun süre kullanılması demektir. Arada bir Aracı uzun yolda motoru yormadan Rodaj açar gibi kullanarak arabanın devrini yerine getirerek performansını yerine getirmektir. Buradaki rütbeler biliyorsun askerlikte geçmiyor. Biz emekli olduk forumda erden başladık. daha emekli olduğumuz rütbeye ulaşamadık.

    hımm desene abi arabayı sağır alıştırdım araba 18300 lerde felan şimdi açabilirmiyimki arabanın motorunu acaba
    bu arada olsun abi baksana şimdiden çavuş oldun buradaki rütben önemli deil sen yine bizim konutanımızsın mevlüt abi ayrıca büyümüz sana saygıda kusur olmaz




  • 1800 ytl ye taktırdım. 300 peşin verdim kalanıda 150 şer den 10 ay taksit yaptım. Ruhsata işletmeside 300 ytl tuttu. Ama benim Ruhsat falan değişti belki ondan fazla tuttu. Yaklaşık 2100 ytl ye maloldu. Çok para. Yaklaşık 1 yıl düşündüm. Bu kadar para verilirmi diye. sonra kendime söz verdim bu arabayı 10 yıl kullanacaksın satmayacaksın diye. Sonrada gittim yaptırdım. Yaptığım hesaplara göre LPG ile 200.000 km binersem, araba beleşe gelecek. 200.000 km de 20 milyar tasarruf oluyor. Çekişte hiçbir şey hissetmedim. Herşey aynı. Diyorum ya 5 kişi + ful bagajla , bilecik rampalarını 4. viteste geçtim. Daha ne olsun. Bundan önce skoda vardı bende belkide o yüzden bu araba bana mercedes gibi geliyor.
    İçeri su girmesi konusunda ise , bunlar klimanın yoğunlaşan suyu içeri damlamasın diye yağmur kanalına bir bağlantı yapmışlar. Yağmur kanalı tıkanınca o bağlantıdan içeri su alıyor. Gıcık bir durum. Serviste bana dediler k i " ağaçların altına park etmeyin , ağaçlardan dökülen parçalar tıkar dediler. Ama mümkün değil. Benim parkettiğim yer mecbur çam altı. Açıp temileyecez.
    LPG dönüşümü için iyi araştırın iyi bir servise yaptırın . Benim LPG ayarlarını ancak beşinci ayarda tutturabildiler.
    Hadi Selamlar - Saygılar.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

    carenfly Kardeş Senin araban enjeksiyonlumu? Brc Marka LPG yi kaça taktırdın. Bende taktırmayı düşünüyorum ama Enjeksiyonlu olduğu için hem pahalı diyorlar hemde çekişte farkediyor diyorlar. Cevaplarsan memnun olurum.
    Bende Accent GL var 7 senedir kullanıyorum şu ana kadar yağmurda olsun, kar da olsun hiç içeriye su almadı sizden duyunca şaşırdım.




  • turaç, carenfly Kardeşler verdiğiniz bilgilerden dolayı her ikinizede çok teşekkür ederim. Biliyorsunuz ben Ankaradayım, bende bir araştırayım bütçeme göre. Yazın taktırmayı düşünüyorum. Şu anda benzinli 0.20 Ytl yakıyor.
  • Teşekkür ederim bahri Sağol ona şüphem yok.Arabanın Motorunu yine açabilirsin şöyle 300-400 km uzun bir yola çık motoru fazla yormadan Rodaş açması yapar gibi düzenli ve devirli şekilde hız artırarak normal haline getirebilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma


    Teşekkür ederim bahri Sağol ona şüphem yok.Arabanın Motorunu yine açabilirsin şöyle 300-400 km uzun bir yola çık motoru fazla yormadan Rodaş açması yapar gibi düzenli ve devirli şekilde hız artırarak normal haline getirebilirsin.



    bir deneyeyim bakayım ama babam halleder bunu ben işlerden dolayı o kadar uzun yolculuk yapamıyorum
  • Selam ;
    Arkadaşlar bu yağmur kanalını temizlemek ve yukarda belirttiğim işi yapmak mümkün değil. Bugün iki arkadaş uğraştık . O yağmur kanalının içindeki hava ağızlarını ev bacası gibi kapamak mümkün değil. Suyun aşağıdan başka yerden klima yoğunlaşma suyunun gittiği yeden girdiğini düşündük. Hortumla kanallara tanzikli su sıktık belki tıkanıklığı aşarız diye , ancak su tanziğini ne kadar artırırsak içeri o kadar çok su giriyor. İki saat uğraştık yok olmadı . Halledemedik. Özel bir servisi aradım . "O iş öyle kolay değil" . "Yanlış yerle oyalanmışsınız, kokpit sökülüp arkaya silikon sıkılacak" dedi.
    Pes ettik bıraktık.
    Başınıza gelirse . Siz denemeyin boşuna.
    İyi akşamlar.
  • Verdiğin bilgiler için sağol.Bu kış gününde bayağı uğraşmışsın.Ama sökmek isteyenler senden sonra denemezler artık.
  • Sizde saolun.
    Buralarda havalar bahardan kalma , kış gelmeden yapalım dedik . olmadı. Servise gidecez artık.
    Bu arada arabanızın 200 bin yakması oldukça iyi. Pek bilinmiyor ama bizim arabalarda "otomatik yakıt kesme sistemi" var. Ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde araba benzin harcamıyor. Yakıtı kesiyor. Özellikle yokuş aşağı inişlerde Viteste iken ve ayağı gaz pedalından çekerek inmek gerek.
    Bende bir yıl sonra öğrenmiştim. Eski karbüratörlü arabamdan kalma alışkanlıkla , ne zaman yokuş görsem boşa atıyordum az yakayım diye. Meğer çok yakıyormuşuz. Her kırmızı ışığa yaklaşırken 1-2 km önce boşa atıyordum az yakalım diye. Şimdi viteste gaza basmadan gidiyorum. Işığa 50 metre kala boşa alıyorum. Alışmak zor oldu.
    Bu şekilde kullanırsanız %20 tasarruf oluyor. Benimki dikkatli kullanımda 180 bin yakıyor. Benzinle.
    İyi akşamlar.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

    Verdiğin bilgiler için sağol.Bu kış gününde bayağı uğraşmışsın.Ama sökmek isteyenler senden sonra denemezler artık.




  • Ankarada bu gün yağmur yağıyor onun için ben bu kış günün de demiştim.Senin söylediklerini daha önce bizim motor kademesinde çalışan bir ağabeyimiz vardı, Ağrı Doğubayazıtta çalışırken o söylemişti. Arabayı Yokuş aşağı inerken boşa atmak her zaman tehlikeli bir olaydır.Hiçbir arkadaşa tavsiye etmem.
  • haklısın abi direksiyon ve fren kitlenmeleri oluyormuş hem boşa atmak yakıtı arttırıyormuş bu yakıt kesme olayı bizim dizellerde de varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.