Herkese merhaba. Sanıyorum bu ay sonu şirketim bana Bayon otomatik Jump verecek. Sormak istedigim bir soru var Jump kullanıcılarına. Aracın Blutooth'undan müzik dinlenebiliyormu? Suanki aracim Egea Easy ve sadece telefon gorusmesi yapılabiliyor, müzik dinleme şansımız yok malesef. Bilen bir arkadaşım bu konuda beni bilgilendirirse sevinirim. Simdiden tesekkür ederim. Saygılarımla. |
Hyundai BAYON Ana Konu (12. sayfa)
-
-
Arkadaşlar pedalbox kullanan varmı bayon da ? Varsa izlenimlerini anlatabilirmi ? -
Hocam bende de özellikle sabahları araba soğukken olan ve titreşimli yollarda kısa süreli olan bi trim sesi mevcut. Yerini tam bulamadım. Siz ne yaptınız, çözdünüz mü?
-
Hayır. Sattım ben aracı. Konuyu devralmak isteyen arkadaş varsa alabilir.
-
Merhabalar. 2021 model Bayon Elite kullanıcısıyım. Sağa veya sola dönüş sinyal kolunu aktif ettiğimde direksiyonu çevirirken ses geliyor. Önce sola isaret verdigimde geliyordu şimdi her iki yönde de geliyor. İsaret verilmediğine direksiyon hareketinde herhangi bir ses yok sadece işaret verildiğinde oluyor. Sanki 60 derecede bir çıtırtı sesi geliyor. Bu ses daha önce yoktu. Servis bakımında sordum diğer araçlarda da aynı ses var sorun değil dediler. Sizler de benzer bir ses duyuyor musunuz?. Bilgilendirirseniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalmeris33 -- 16 Kasım 2022; 1:20:18 > -
Ben bir deneyip sonucu yazarım hocam. Sinyal verili şeklide direksiyonu çevirirken çıtırtı benzeri ses geliyor doğru mu?
-
Çok yüksek olmamakla birlikte aynı ses bende de biraz vardı. Servise uğradığımda söyledim birlikte baktık ve normal olduğunu söylediler. İsmini tam hatırlamıyorum direksiyona bağlı bir motor var galiba ondan gelen normal bir sesmiş. Elektronik direksiyonlu araçlarda genelde olabilen bir ses şeklinde açıkladılar. Şuan araç 4500 km oldu ve her hangi bir sorun yaşamadım.
-
bi videoda bayon ici krem rengidi .fakat sitesinde ic renk secme opsiyonu yok sadece siyah gorunuyodu..krem rengi 2021 modellerdemi var acaba? -
Yanıtınınız için teşekkürler. Çıtırtıdan daha çok klik sesi, çark dişli sesi gibi demek daha doğru olur. Iki defa geliyor işaret çubuğu normal pozisyonuna dönünce ses kayboluyor. İşaret kolu ile sinyal verilmediği sürece bu ses gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalmeris33 -- 18 Kasım 2022; 1:2:23 > -
Yanıtınız için teşekkürler. Bana da serviste normal dediler ama uğraşmak istemedikleri için de demiş olabilirler. Çünkü airbagi de sökmek gerekecek beliki de bakmak için. İsaret kolu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Direksiyon hareket ederken işaret kolunun mekanizmasının tırnakları yerine mi oturuyor bilmiyorum. İsaret kolu normal pozisyonunda iken direksiyonu çevirince ses gelmiyor. Daha önce hiç böyle bir ses yoktu birden gelmeye başlaması canımı sıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalmeris33 -- 18 Kasım 2022; 1:6:26 > -
Arkadaşlar stlye ve elite arasında ses yalıtımı olarak fark varmıdır acaba -
Hayır, sanmıyorum. Ses yalıtımını etkileyecek ekstra bir donanım yok iki model arasında. Daha çok teknolojik detaylar var.
-
Teşekkür ederimquote:
Orijinalden alıntı: erAn_Hayır, sanmıyorum. Ses yalıtımını etkileyecek ekstra bir donanım yok iki model arasında. Daha çok teknolojik detaylar var.
-
Yorumunuzda Style paket aracınıza " Ekstra olarak cam filmi, seramik kaplama, kaput çamurluk koruma, ön led farlar, yan basamaklar eklendi." demişsiniz. Bende aracımı 1 hafta önce aldım. Elite paket istemiştim ama malum araç yokluğundan style paketi zor aldım. Ekstra olarak led far dışında olan özellikler eklendi. Ben özellikle Elite araçtaki led far olayını çok sevmiştim ve aradaki farkı ödemek koşuluyla farların değişimini istedim bayiden ama "imkansız beyninde değişmesi lazım" diyerek kabul etmediler. Sizin araçta nasıl oldu acaba değişim? Memnun musunuz, herhangi bir sorun yaşadınız mı? Ampuller mi değişti yoksa direk led far mı taktılar bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Bu arada Bayon kullanıcıları içinde Zafer bey gibi Style paketteki mercek farları LED farlar ile yada beyaz mercek far ile değiştiren var mı acaba?
Bir sorum daha olacak; Xiaomi Note 8 telefonumu sorunsuz bir şekilde aracın Bluetooth sistemi ile eşleştirdim ama Android Auto bağlı iken telefon araması yapmak istediğimde ya ada çağrı geldiğinde hem aracın telefon sistemi hem de Android Autonun telefon bölümü cevap vermeye çalışıyor bu sefer telefon açık gibi görünüyor ama karşı tarafa ses gitmiyor veya çağrı cevaplanamıyor. Bu sorunu yaşan başka oldu mu?
-
Merhaba,
Bana herhangi bir detay vermediler ama sadece ampulun değil komple far sisteminin değiştiğini biliyorum. Fakat beyinle ilgisi olduğunu da hiç sanmıyorum. Genel olarak memnunum zaten beyaz olması ayrı bir cazibe katıyor sadece uzun yolda sarı ışık kadar etkili değiş gibi geldi bana. Bu yüzden biraz yoruyor gibi. -
Cevap için teşekkürler Zafer Bey. Sizin cevabınızdan sonra biraz araştırdım ve Sakarya Hyundai Ferhat Plaza'da LED far uygulamasının "Aksesuar" paketine dahil edildiğini öğrendim ve bayi ile görüştüm. Bayiden "Maalesef LED farın tamamen değişemeyeceğini, yaptıkları uygulamanın Style paketteki mercek farların sarı ampullerinin beyaz LED ampuller ile değiştirmek olduğunu, bu işleminde servis dışında yapılması durumunda elektrik sisteminin garanti dışında kalacağını." öğrendim. Aslında ampul değiştirmekte bir çözüm, görüntü olarak gündüz ledleri ile uyumlu ve daha şık görünecektir. Ama bu durumda sizin de bahsettiğiniz ampulün yeterlilik durumu ortaya çıkıyor. Yani orjinal sarı ampullere göre uzunlar daha az ışık veriyor ya da beyaz olduğu için o şekilde görünüyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh@D0W -- 23 Kasım 2022; 15:26:23 >
-
Herkese merhabalar, 1.4 motor kullanıcı arkadaşlar lpg de kullananlar var mı ? nasıl performansi ? Bayi takıyor mu ? Bilgi verebilecek olan varsa sevinirim. Ayrıca pedalbox kullanan varsa onlarında yorumlarını merak ediyorum, herkese iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cndgnokn -- 27 Kasım 2022; 20:24:54 > -
Ben 2 hafta önce bayi çıkışlı LPG takdırdım. Bayide Landirenzo Evo OBD taktılar ve 5 yıl motor garantisinin bozulmadan devam ettiğini söylediler. Dışarıdan taktırdığınızda da örneğin Landirenzo Platinium garanti ile 5 yıl motor garantisi veriyor ama satış temsilcisi arkadaş "Olmaz ama olurda ciddi bir motor arızasında her iki firmanın expertleri topu birbirlerine atıp hukuki sürecin bitmesi bekliyor bu süreçte müşteri mağdur oluyor ama serviste bizim gözetimimizde takılırsa bu şekilde bir sorun yaşanmıyor" diye bilgi vermişti. Performansta bir sorun yaşamadım ama uzun süre benzinlide kullanıp sonra LPG takan arkadaşlar varsa onlar daha net bilgi verebilir. LPG montajı yapan usta belirttiğim kitin Bayonlar için birebir uyumlu bir kit olduğunu ve performans sorunu yaşatmadığını söylemişti. İnternette de araştırmıştım, alternatif olarak Lavato ve Prince markalarının da Bayon ile birebir uyumlu kitleri bulunuyormuş. Performans konusunda da herhangi bir sorun olduğunu gösteren bir video izlemedim araştırırken.
-
Bayilerde araba bulabilirsek lpgyi de taktırırız o zaman inşallah 😂 -
Merhaba bende 20 gün önce style paket sedefli kırmızıyı ankarada 30.000 tl fark vererek aldım çok zoruma gitti ama mecbur bırakılıyorsun bu bayi düzenine 🙁araç benve çok güzel iç ambiyans aydınlatma çok hoş duruyor yeterli özelliklere sahip dizel otomatik bir araçtan geçmiş olmama rağmen sakin kullanan biri olarak performansı gayet yeterli geldi bana. kronik gördüğüm bir kaç problemi paylaşayım araçta ilk çalıştırmada kampanadan ayrılma sesi birde soğukta beklediyse frende ısınana kadar ses yapıyor bugün servise style pakete elite paketteki dijital gösterge ekran takılırmı diye sordum mümkün değil dediler ayrıca lpg içinde prins 14 bin tl fiyat verdi 2 yıl garantili bayi landrenzo 17 bin tl 3 yıl garanti yakıt tüketmi şuan işin 10.3 hep kısa mesafe kışlık laufen 2021 tarihli (hankook bir alt markası ) 6.200 tl taktırdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayrak06 -- 29 Kasım 2022; 23:52:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X