Şimdi Ara

Hyper t4'ten Seidon 120V'ye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar,

    Uzunca bir zamandır forumdayım ve forumdaki vaktimin çoğunu ihtiyacı olan arkadaşlara yardım ederek, tecrübelerimi paylaşarak geçiriyorum. Ama gelin görün ki benim de tecrübesiz olduğum, bilgi noksanlığı yaşadığım yer geldi çıktı karşıma

    Öncelikle söz konusu olan sistemden bahsediyim. m5a97 anakart ile fx 8350 işlemci kullanıyorum. İşlemci soğutucu olarak da hyper t4 mevcut. Sistemin geri kalanının konumuzla bir alakası yok zaten

    Şimdi gelelim asıl konuya. Bu sistemi kullandığım Xigmatek asgarda kasamı ufak ufak modifiye edesim geldi. Yazı böyle geçircez anlaşılan. Aklımda bazı şeyleri planladım bile. Ancak karşımda ufak da olsa bir sıkıntı var. Bu hyper t4 kasanın yan kapağına nerdeyse dayandı o yüzden o yan kapağa ne fan takabiliyorum ne de kestirip pleksi yapsam hoş bir görüntü ortaya çıkıyor. İşlemcimi stok hızlarda kullanıyorum (malum ekran kartına yetiyor da artıyor bile) ve soğutucumun performansından da memnunum. Aklıma takılan sorular ise şunlar.

    1) hyper t4'ten seidon 120v sıvı soğutmaya geçsem soğutma ve ses anlamında bir kazancım olur mu? Modifiye yapacağım için görüntü açısından sıvı soğutma avantaj sağlayacaktır ancak dediğim gibi ses ve performans da fark eder mi?

    2) sıvı soğutma olarak 120v seçmemin nedeni şu an stoklarda o mevcut 120m modelini bulamadım. 120m beklemeye değer mi? Acelem yok nasılsa ama ufak farklar yüzünden de beklemeyeyim.

    3) ben fiyatlarını uygun bulduğum için 120v-120m diyorum ancak corsair h xx serisini 2 katı fiyata almaya değer mi? 3-5 derece sıcaklık için 2 katı fiyat ödemeyeyim.

    4) bir de 800 serisi çıktıktan sonra ekran kartı almak istiyorum (artık r9 ya da gtx 800 o an hangisi avantajlı olursa) alacağım kart için işlemciyi OC'lamam gerekebilir. Sıvı soğutma hava soğutmaya göre bu konuda bana bir avantaj sağlar mı?

    şimdiden görüşünü belirten, yardımcı olaran herkese teşekkürler.







  • Değiştiğinize pişman olursunuz özellikle de ses konusunda
  • Görüntü açısından tercih edebilirsiniz ancak ses konusunda fazla fark olmaz diyorum
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    hocam ben iki aydır kullanıyorum 120 V i hiç bi sorunum yok , sesi biraz çok çıkıyor ama Speed Fan ile bu sorunu çözüyorsun yarıdan aza düşüyor. soğutma performansı olarak ise imzam da olan sistemde sorunsuz götürüyor. üstelik overclock performansı oldukça iyi. 4.5 Ghz hızda kullanıyorum F8 işlemcimi. içinden çıkan termal macunda oldukça kaliteli. ısrarla tavisiye ederim.
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    t4'ün sesiyle hiç bir problemim yok bence sessiz bile sayılır. youtube'da videolarını izledim de 120v'nin karamsarlığa düştüm açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan

    Değiştiğinize pişman olursunuz özellikle de ses konusunda

    +1 t4 e ikinci fandi tak istedigin kadar overclok yap.herkez ezberlemis 212 evo diye.onemli olan az paraya cok is.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyhanla kullanıcısına yanıt
    ben biraz daha sessizleşsin diye tercih ediyorum aslında sıvı soğutmayı. speed fan ile sessiz sayılabilecek ayarlarda işlemci kaç derecede oluyor mesela hocam?
  • omfarcan kullanıcısına yanıt
    valla ben de sistem tavsiyelerinde hiç bir zaman 212 serisi önermiyorum zaten de benim sıkıntım daha çok yer konusunda. Eğer bu modifiye işine girişeceksem mecbur sıvı soğutma almam lazım. Ama ses falan sorun olacaksa dursun böyle yapacak bir şey yok. Öne 2 tane renkli fan takarım al sana modifiye
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    hocam benim işlemci 4.5 Ghz de az kullanımda iken fan da sesiz ayarda 35 i geçmiyor , bi kaç oyun açıp program fln ile girince ise 45-50 derecelerde seyrediyor. bende gayet normal bu değerler.
  • seyhanla kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan alıp kullanmaktan başka çare yok. Olmadı fanı Noctua fanlarla değiştirip o fanı da egzoz fan yapar kullanırız artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyhanla

    hocam benim işlemci 4.5 Ghz de az kullanımda iken fan da sesiz ayarda 35 i geçmiyor , bi kaç oyun açıp program fln ile girince ise 45-50 derecelerde seyrediyor. bende gayet normal bu değerler.

    ben de 8320 4.5 ghz kullaniyorum bf3'te uzun sure oynayinca 45 derece oluyor.vay be su sogutma gibi fanim varmis silverstone ar01.
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    oldukça mantıklı bi fikir hocam , al sen bu soğutucuyu şimdiden de hayırlı olsun demek istiyorum sana
  • silverstone zaten sevdiğim bi marka ama senin 45 derecede fanlar ne durumda kardeş, ne kadar ses çıkartıyor mesela ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyhanla

    silverstone zaten sevdiğim bi marka ama senin 45 derecede fanlar ne durumda kardeş, ne kadar ses çıkartıyor mesela ?

    4.5 ghz'de sesi cikmiyor ama 4.9 ghz yaparsam sesi duyuluyor.sogutucu yaninda baska fan da almistim ama yaninda gelen fan cok kaliteli 4pin pwm baya sessiz.
  • o zaman güzel tercih olmuş bak , performans aynı diyelim ki bizim soğutucular da ama sende alandan kaybediyorsun bu sefer çünkü, büyük hacmi var soğutucunun :)
  • seyhanla kullanıcısına yanıt
    Ah o alan sorunu olmasa elimdekini bile değiştirmicem de harbi çok şeyi engelliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyhanla

    o zaman güzel tercih olmuş bak , performans aynı diyelim ki bizim soğutucular da ama sende alandan kaybediyorsun bu sefer çünkü, büyük hacmi var soğutucunun :)

    evet boyut sorun cunku benim kasa btx ve 120mm'den daha enli olmamasi gerekiyor yoksa kasanin tabanina carpip sigmiyor.btx'te islemci asagidadir isinan hava yukselir biraz farki oluyordur tabi.
  • Forumdaki 10.000 mesajlık bazı arkadaşlar için tüm sistemlere 212 konulmalı.

    Seidon 120V filan hikaye yani
  • Şu ana kadar 212'ye hiç ihtiyaç duymadım şahsen. 60 küsür liraya aldım t4'ü gayet memnunum. Benim tek sıkıntım dediğim gibi soğutucunun yan kapağa kadar geliyor olması. E almışken de sessizini bulalım di mi
  • seyhanla kullanıcısına yanıt
    Hocam size bir şey daha sorayım o zaman izninizle. Araştırdım biraz pompadan da garip garip sesler geliyor diyen olmuş. Kafam karıştı. Herhangi bir sorun yaşıyor musunuz pompada?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.