Şimdi Ara

Hyosung 250R ile 192Km/h...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün tiger egzozlu Foça gezisi yaptık. Cidden performans arttırıcı özelliği varmış. Ön dişliyi 14 ten 16 ya çıkartmıştım. Bu 6.vites etkisi oluşturdu. Daha önce 189Km/h olan top speed uzunca bir süre 180Km/h civarında gezdikten sonra 192Km/h olarak sabitlendi. İbre tam redline sınırına dayandığı anki hız buydu. devir tam redline sınırındaydı.
    Otobanda kangoların beni geçmesinden bıkmıştım.
    Dişli süper bir yakıt ekonomiside sağladı. Bir depo ile menzil 320Km den 450Km ye çıktı. Yaptığım yüksek hızlar toplasanız bir elin beş parmağını geçmez. Şehir içi hız ve deivir oranı mükemmel oldu.
    Hyosung u olup düşünenler hiç tereddüt etmesinler. Makinada performans kaybı olmamakta.

• Merakımdan soruyorum, performans artırıcı derken sanırım sadece maks. sürat açısından değerlendiriyorsun? Sprint kabiliyeti nasıl oldu motorun? Kalkışlarda vs yani? Bir de bahsettiğin hızda süratı kitlediğinde ne kadar zaman yol aldın aynı süratte? Ek olarak 100kmden fazla menzili artmış doğru hesapladığına emin misin bana fazla gibi geldi?
    Yobazsavar
  • Anlatımında biraz abartı olduğunu düşünüyorum.
    Ben internette en fazla 175km hıza çıkanı gördüm.Sen egzosdan önce 189km/h yapıyorum demişsin...
    Bir de menzil konusunuda abartmışsın.100km menzil artıracak yollar o kadar kolay olsa senden önce hyosung üretcileri yapardı bunu.Bir tek senmi akıllısın yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hildita -- 9 Aralık 2008; 12:34:48 >

Orjinalden alıntı: SaukFox

Anlatımında biraz abartı olduğunu düşünüyorum.
    Ben internette en fazla 175km hıza çıkanı gördüm.Sen egzosdan önce 189km/h yapıyorum demişsin...
    Bir de menzil konusunuda abartmışsın.100km menzil artıracak yollar o kadar kolay olsa senden önce hyosung üretcileri yapardı bunu.Bir tek senmi akıllısın yani?

Agresif bir yazı olmuş. Böyle yaklaşılırsa tartışmadan başka bir şey çıkmaz. Eğer dediğin gibi olsaydı (Salt üretici bazlı olsaydı yani) modifiye diye bir kavram olmazdı değil mi? Üreticiler özellikle alt segmentlerde optimum olanı uygulamaya çalışır. Maliyet vb. nedenlerle. (Alt segmentten kastım sadece cc. değil. Yoksa 2t 50cc-125cc olup ama canavarlar var deli gibi fiyatlarla ve performanslarla) Dediğim gibi bana da değeler realist gelmedi. Ama belli çerçevelerde msj atarsak konu amacından sapmaz diye düşünüyorum.
    Yobazsavar

• forumun amacı tartışmak zaten herkes görüşünü olumlu veya olumsuz yazmakta serbesttir tabi etik kurallar çerçevesinde arkadaşta hiç agresif yazmamış sadece bir nazire yapmış zaten sonuna da smile eklemiş ,ayrıca müdahaleyi topic sahibinin yapması daha mantıklı olurdu. gt 250 r konusuna gelirsek takmış olduğunuz egzost motorunuza bir nebze performans artışı sağlasada bu oranı sizin bariz anlamda hissetmeniz çok zordur ayrıca dişli değişimi sonrasında ulaştığınız max sürat ile öncesindeki standart limit orandaki tutarsızlık benimde dikkatimi çekti bu max süratın anlık olmadığı da kafamı karıştırdı herşeyin bir limiti olduğu gibi o makinanın da bir limiti olduğu kanısındayım 192 kmh çıkmış hyoların genelde kranklarını yoldan topluyorlar fakat sen biraz şanslı olmalısın veya motor güçlendirmek amacıyla power commander takviyesi yapmış olabilirsin bir de merak ettiğim o sürate ulaşırken yolda eğim varmıydı yada rüzgarı arkanamı almıştın?

• 192 km gorecegini sanmıyorm ben 175max
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bajaj qute vs rks r3
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzatmak istemiyorum da "Tartışma çıkabilir" den kastımın ne olduğu açık. Anlayamamak için ayrı bir yeti gerekli. Ayrıca kendi cümlenle çelişiyorsun, herkes fikrini belirtmekte özgür olduğu konusunda hem fikirsek bu bağlamda ben de üslubu sert bulduğumu belirttim. (Hem madem konu sahibinin müdahele etmesi lazım aynı paralellikte o cümleyi yazanın muhattabım olması lazım senin değil :) )Keza "Bir sen mi akıllsın" demek nazire olmamakla birlikte (Malum divan edebiyatı ile alakalı bir husustur) (Bunun altında ne yattığı da IQ su 70 üzeri herkesin anlayabileceği bir durumdur) benim "etik" anlayışıma uymaz, uyanı da tanımamıştım ta ki şimdiye kadar. Buradaki bir çok arkadaşa göre benim bilgi seviyem zaten yerlerde (Kinaye değil, ciddiyim bu konuda). Aslen öğrenme amacıyla yazıyorum, soruyorum. Neyse demek ki bu konudan uzaklaşma vaktiymiş. Diğerlerinde görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 10 Aralık 2008; 0:27:36 >
    Yobazsavar

• quote:

Orjinalden alıntı: HighVoltage

Uzatmak istemiyorum da "Tartışma çıkabilir" den kastımın ne olduğu açık. Anlayamamak için ayrı bir yeti gerekli. Ayrıca kendi cümlenle çelişiyorsun, herkes fikrini belirtmekte özgür olduğu konusunda hem fikirsek bu bağlamda ben de üslubu sert bulduğumu belirttim. (Hem madem konu sahibinin müdahele etmesi lazım aynı paralellikte o cümleyi yazanın muhattabım olması lazım senin değil :) )Keza "Bir sen mi akıllsın" demek nazire olmamakla birlikte (Malum divan edebiyatı ile alakalı bir husustur) (Bunun altında ne yattığı da IQ su 70 üzeri herkesin anlayabileceği bir durumdur) benim "etik" anlayışıma uymaz, uyanı da tanımamıştım ta ki şimdiye kadar. Buradaki bir çok arkadaşa göre benim bilgi seviyem zaten yerlerde (Kinaye değil, ciddiyim bu konuda). Aslen öğrenme amacıyla yazıyorum, soruyorum. Neyse demek ki bu konudan uzaklaşma vaktiymiş. Diğerlerinde görüşmek üzere.

Tamam güzel kardeşim alınmana gerek yok bir kaç yorumunu okudum bilgisiz falan değilsin hatta çoğu kişiden daha bilgili olduğunu söyleyebilirim ama kendi halinde yazarsan sadece fikrini görüşünü savunursun kim neye inanmak isterse inanır böylesi herkes için daha iyi olur bu arada senin ve tüm forum ailesinin bayramı mübarek olsun

• Arkadaşlar motorun ön dişlisi değiştikten sonra bu hız artışı ve menzil artışı oldu. Eski dişli ile (14 lüktü) 320Km /1 depo ilen yeni dişli ile (16 oldu) 420Km/1 depo oldu. Benim tereddütüm kalkışlarda özellikle artçılı olarak sorun olabileceğiydi. Dişli hesaplamalarını makine ressamı bir arkadaşım yaptı. Sırf bu tereddütten ben 1 dişli arttırmak istiyordum ki kendisi 2 önerdi. Neden arttırdım?
    Eski dişli 168Km/h redlineye giriyor ve düz yolda 175Km/h kadar çıkabiliyordu. Devir kesici yok ve sürekli devir saatine de bakmak istemiyordum. Şimdi düz yolda 180Km/h kadar tırmanabiliyor. Bu hızda redlineye uzak bir devir ve yağlanma normal olduğundan en az 1 saat(yol bulabilirseniz) rahatlıkla gidebiliyor. Kalkışta ise garip bir şekilde hiçbir sorun yaşamadım. Henüz artçılı bir kalkışımda olmadı. Yokuşlarda ve ilk hızlanmada da eskisinden hiçbir farkı yok. 5800devirde 70Km/h hız yaparken şimdi 4000devirde 73 Km/h hız yapıyor. 5. viteste her devirde bu fark ile yakıt tasarrufu sağlıyor. Eski hızlanma 0-100Km 7 sn ilen şimdi 8 sn üzerinde oluyor. Ressam arkadaşım motorun optimum hızlanma ve omtimum hıza göre ayarlandığını söyledi. Benim modifikasyondaki amacım birden cayır cayır hızmanmasın da uzun yolda daha rahat ve ekonomik çalışmasıydı. Kalkıştaki yavaşlamadaki azalma beni bozmaz ama benzin çok pahalı!!
    Tiger egzoz standart oldu bu makinalarda. Görüntü var ama ses yoktu . Şimdi gür gür gürlüyor makina . Ne fazla nede eksik. Süper oldu. Yapı itibarı ile gazı daha rahat dışarı atabildiği için eskiye göre gaz açınca kafa kaldırmaya başladı. Fiyatı ise 300Ytl dir. Rengide motorla uyumlu oldu: Siyah..
    192Km/h hız iniş aşağı elde edilen hızdır. Bu hızda 20dak. kadar gittim. Egim bitince hızda düştü tabii ki . Düz yolda ne kadar gittiysemde 181Km/h göremedim,180Km/h sabitliyor. Bununla beraber hafif yokuşlarda çok rahat 165Km/h çıkarken 16 lı dişli ile 160Km/h görmek bile zorlaştı.
    Sonuçta ben amacıma ulaştım. Yaldır yaldır 180-190 Allah ne verdiyse gitmiyorum. Düzlüklerde kangolara geçilmemek güzel. Şehir içi ve grup sürüşlerindede çok rahar 600cc ve 1000cc lik motorlarada eşlik edebiliyorum.

• @pulvo47

teşekkürler bilgilendirme için. Ayrıntılı ve güzel olmuş.
    Yobazsavar
  • Bilgiler gerçek güzel olsa evet güzel paylaşım ya bu kadar hız yaptığını iddaa ediyorsun yani burası dağ başımı ben İzmir Çanakkale yolunda Radar'ın olmadığı gün görmüyorum hep kör yerlerde bulunuyor 200-300 m sona Trafik polisi bekliyo oluyor(Kırmızı Hyundai Accent - Dikkat edin)ters yönde durmuş oluyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.