Şimdi Ara

YAMAHA XMAX 250-- PIAGGIO XEVO 250---Kymco downtown 300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
8.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YAMAHA XMAX 250-- PIAGGIO XEVO 250---Kymco downtown 300 sizce hangisini almalı

• Yamaha diyeceğim servis ağı yüzünden ama çok ta çirkin ya...Piaggio daha sağlamdır diye düşünüyorum üçündende ama servis ağı yamaha kadar yaygın değil..Kymco ise ne bilim yamaha yada piaggio değil sonuçta yine yamaha al derim..
  • Belki yanli dusunuyorum..(kymco xciting im var cok memnunum.adeta tas...daha once yamaha ve suzuki de kullandim)ben olsam kymco 300 alirim...yamaha 2. Tercihim olur.piaggio da iyi diyorlar ama hic kullanmadim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cevaplar için teşekkürler , kymco kullananlar sanılanın aksine saglam alet oldugunu söylüyorşar ve yamaha ve piaggio dan eksigi bir yana artışarı bile oldugunu söylüyorlar , bir türlü uzakfogu malı kaliteli olamaz düşüncesini yenemiyorum , xmax tarz , yaygın servis , 2. Elde avantajlı ve diger modellerle hemen hemen aynı kalitede , piaggio xevo ise kaliteli ve kendi tarzı konforu var , hangisini aldamda mutsuz olmam gibi geliyor , bu haftasonu üçünüdr bayide görecegim , siz degerli arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum

3 ü arasında kesinlikle piaggio tek geçerim. yamaha çok popüler ama konfor sıfır. kymco downtown neden bu listede anlamadım bir kere fiyat aralığı klasman dışı, (300cc olmasından dolayı ötv farkı var) marka olarak da daha yeni başladı sayılır servis hizmeti falan 1 yıl sorun olur.
    O tarz motorlara bakıyorum kaç aydır. hepsini inceledim, benim tercih sıralaması şöyle:
    1- Piaggio XEVO 250
    2- Suzuki Burgman 200
    3- Yamaha Xmax250
    4- SYM Joymax 250
    5- Daelim S3 Advance 250
    6- SYM GTS EVO 250
    7- Kymco xciting 250

Bir de Yamaha Xcity 250 var ama kendimce bazı nedenlerden dolayı bu sıralamaya dahil etmedim. (herhalde xmax ile aynı sırada olurdu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 17 Mart 2015; 22:52:25 >
  • cevap için teşekkürler , peki neden XEVO yu XMAX tan öne koydun , sadece konformu , aralarındaki malzeme kalitesi ve motorun uzun yıllar dayanıklılıgı veya teknolojisi bakımından nasıl karşılaştırırsın

Orijinalden alıntı: onnow78

cevap için teşekkürler , peki neden XEVO yu XMAX tan öne koydun , sadece konformu , aralarındaki malzeme kalitesi ve motorun uzun yıllar dayanıklılıgı veya teknolojisi bakımından nasıl karşılaştırırsın

açıkçası her açıdan üstün buluyorum. kullanmadım ama fuarda detaylıca inceledim. xevo kendini kanıtlamış bir model ve avrupada en çok tercih edilen modellerden biri. malzeme kalitesi olarak italyan grubu yamahaya göre bir tık üstte bence yani benim dokunup hissettiğim budur. xmax plastik kalitesi daha sert ve kötü geldi. sele konforunu hiç söylemeye gerek yok xmax sahipleri bile kabul ediyor sert olduğunu ve bu benim için çok önemli. üzerine oturduğunuzda anlayacaksınız xmax sandalye ise xevo koltuktur. motor teknolojisi açısından bir yorum yapamam her iki model de bakımını yaptıktan sonra uzun yıllar kullanılabilir.
    malzeme kalitesi yönünden suzuki ile yamaha yaklaşık aynı gibi ama piaggio biraz daha iyi bence. bunlardan sonra sym-daelim-kymco birbirine çok yakın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Piaggio x7 250 aldım...
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler cmtesi inceliyecegim

• Ben de yeni xmax 250 abs kullanıcısıyım, açıkcası söylendiği gibi konforsuz falan da değil, en azından ben öyle hissetmiyorum. Sert süspansiyonları var evet koltuğu da sert evet. Ama bunların güvenlik tarafından artılarınıda göz ardı etmemek lazım. Xmax e tipsiz diyeni bence Allah çarpar, çok agresif ve yüksek duruşlu bir motor. (ben bacak koruma ve sissy bar ile kullanıyorum)

Kimse alınmasın, şimdi espiriyle karışık abartarak söylüyorum, teşbihte hata olmaz; burgman 200 bence xmax in yanında kebapçı motoru kalır. :) Xevo benimde takibimde olan bir motordu ama abs olmaması ve arka kısmının çok itici gelmesinden eledim o motoru.

Xmax için çekincelerim, servis kalitesi kötü diyorlar, henüz görmedim.

Bu arada abs ye takılmıyorsan, xmax momo design al, onda comfort sele var. normal seleden çok daha yumuşak, fuarda bizzat denedim. Gerçi abs ye takılmıyorsan xevo da iyi seçenek. biraz yedek parça-servis pahalı diyorlar ona da...

Ne alırsan al, kazasız sürüşler, tekerin düz bassın...

Çok önemli birşey unuttum; xmax in bagaj hacmi falan süper deniyor ya, külliyen hikaye. Bırak iki full face kaskı ben tekini bile sığdıramadım. agv k5 kask sığmadı sattım, shark speed-r aldım o da hafif kastırarak oldu. İmkanı ihtimali yok bagajın alt bölmesine kapalı kask sığmaz. Evet bagaj büyük ama derinlikte ciddi problem var. xmax e olmayan agv k5 kask burman 200 ün içine çok rahat sığdı bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkguler -- 20 Mart 2015; 11:43:01 >

• mkguler M kullanıcısına yanıt
    espri mespri de olsa burgmana kebapçı motoru yakıştırması ağır olmuş. bence gayet yakışıklı bir model özellikle 2014 sonrası, belki siz beğenmemiş olabilirsiniz. Tamam xmax gibi havalı değil ama kebapçı motoru nasıl olur onu da biliyoruz yani,. burgman bir kere maxilerin kralıdır, 650cc efsanedir. 400cc ve 200cc de onun kardeşleri gibidir. ayıp etmişsin biraz teşbihte hata var hocam.
  • Dostum darılacak, gücenecek bir şey yok, burada maksat keyifli sohbet, bilgiyi paylaşmak. Tabi insanlar burada birbirini şahsen tanımadıkları için yaklaşımlar ve algılamalar farklı olabiliyor. Benim hiçbir markaya karşı fanatikliğim yok, sonuçta hiçbiri babamın oğlu değil.
    Burgman 200 için benim fikrim bu şekilde, zaten abartılı bir espri yaptığımı da baştan söylemişim. Maksadım xmax ile burgman 200 arasındaki duruş farkını ortaya çarpıcı şekilde koymaktı. Kaldı ki başka alanlarda da burgmannın artılarını da söyledim.

Burman 650 diyince bir durmak lazım. O gerçekten çok iyi bir motor. 400 lerde öyle. Ama burman 200 ile 400-650 arasındaki tek ortak nokta isimlerinin aynı burgman olması... :))

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

cevap için teşekkürler , peki neden XEVO yu XMAX tan öne koydun , sadece konformu , aralarındaki malzeme kalitesi ve motorun uzun yıllar dayanıklılıgı veya teknolojisi bakımından nasıl karşılaştırırsın

açıkçası her açıdan üstün buluyorum. kullanmadım ama fuarda detaylıca inceledim. xevo kendini kanıtlamış bir model ve avrupada en çok tercih edilen modellerden biri. malzeme kalitesi olarak italyan grubu yamahaya göre bir tık üstte bence yani benim dokunup hissettiğim budur. xmax plastik kalitesi daha sert ve kötü geldi. sele konforunu hiç söylemeye gerek yok xmax sahipleri bile kabul ediyor sert olduğunu ve bu benim için çok önemli. üzerine oturduğunuzda anlayacaksınız xmax sandalye ise xevo koltuktur. motor teknolojisi açısından bir yorum yapamam her iki model de bakımını yaptıktan sonra uzun yıllar kullanılabilir.
    malzeme kalitesi yönünden suzuki ile yamaha yaklaşık aynı gibi ama piaggio biraz daha iyi bence. bunlardan sonra sym-daelim-kymco birbirine çok yakın.

2011 kasa burgmanler gerçekten harika ama 2013ten sonra hakikaten bozmuşlar senin dediğin hesap kebabpçı motoruna dönmüş ama 2011-2013 arası dünyada gördüğüm en şeker tasarıma sahip..

• Sabah bayilerde xmax ve xevo yu inceledim ,

Koltuk konforu :
    Xevo : 9
    Xmax : 6
    Xmax momo : 8

Ayak konforu ve genişlik:
    Xevo :10
    Xmax :7

Malzeme kalitesi :
    Xevo:9
    Xmax: 8

Xevoda ön konsol güzel durmuyor , xmax de daha güzel ama xmax de sanki daha küçük .

Fiyat olarak :
    Xevo : motor 13.000 ( sissy bar standart ) , lastikleri degiştirmek gerekiyor , üstündekiler iyi degil , 350 tl lastik = 13.350 tl

Xmax : motor 13.350 + sissy bar 500 ( lastikleri degiştirmeye gerek yok , üstündekiler michelın , = 13.850

+ vergi ve plakalar ,

Kısaca xevo 500 tl daha ucuz karar veremedim :)

• Valla hocam şöyle söyliyim; ben 2,5 senedir motor kullanıyorum fakat scooter değil. Kymco xciting 250 kullanan yakın bir arkadaşım var. Kendisiyle çok seyahat ettik, Bursa'dan İzmir'e gittik 2 kişi ve dönüşümlü olarak kullandık. Gayet rahat, uzun yolda yormayan, şehir içinde de etkisini gösterebilecek bir motor. Motoru 2010 model ve 59bin kilometrede.. Daha geçtiğimiz hafta sordum motoru değiştirmeyi düşünmüyor musun diye, o da dedi ki aslında xmax 250 ile değiştirmeyi düşünüyordum ama bakım yaptırdıktan sonra fikrim değişti ve artık değiştirmeyi düşünmüyorum dedi. Daha öncelerde konuştuğumuzda da bu motoru 140bin kilometrelere kadar kullananlar olduğunu yabancı forumlarda okuduğunu söylemişti. Bence kymco al derim. Piaggio da sağlam motordur fakat servisi biraz tuzlu olabilir diye düşünüyorum. O yüzden tercihini Kymco'dan yana kullan bence :)
  • Kymco da baktım akşam üstü , motor teknolojisi iyi gatta bmw ve kawasakinin bazı modellerinede motor yapmış , malzeme kaliteside bence xevo ve xmax kadar olmasada onlara çok yakın , kısaca kymco da iyi ama ben marka olarak yinede onu 3. Sıraya koydum , xmax in daha küçük olması acaba bir artı olabilirni , eger çok trafikli yerde kullanacaksak hem manevra hem ayagı yere koymak daha avantajlı , birde sispansiyonu piaggio dan daha iyimiş sanırım

kymco xciting aralarında ebat ve ağırlık olarak en büyükleri ayrıca yakıt tüketimi de fazla. servis desen yerlerde, satış desen daha çok yeni. Açıkçası marka olarak toparlanması ve servislerin oturması için nerden baksanız 1-2 yılı var. xevo ve xmaxa verdiğiniz notlara tamamen katılıyorum. sadece lastik konusunda bilgim yok piaggio üzerinde ne marka lastik var. illa michelin olacak diye bir şart yok ama kötü bir çin lastiği ise elbette değiştirmek lazım. Süspansiyon konusunda yanlış bir duyum almışsınız konforla orantılı olarak xmax ın süspansiyonları xevoya göre serttir. amortisörü en yumuşak konuma bile alsanız yine de sert olduğunu söylüyorlar. Tabi bu özelliğin avantajı da virajlarda vs yol hakimiyetinin daha iyi olması. xmax daha spor karakteristiği olan bir model bu sebeple popüler zaten.
  • Xevo üzerindeki lastik çok iyi degilmiş , bayii söyledi , xmax daha küçük bu trafikli yolda dur kalkta daha rahat olurmu acaba

Bence gerek yok , ben iki kişi seyahat etmesem trafikli ve kısa mesafeli güzergahımda bende 125 cc lik delight ı kullanacaktım , degiştirmek istememin sebebi iki kişi daha rahat seyahat edebilecegim daha oturaklı bir model

Son Ağaç kesildiğinde, Son nehir kuruduğunda, Son balık öldüğünde. Beyaz Adam; paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.