merhabalar asus k52j modeline sahip bir arkadaşım var. bilgisayar iyi ama hybrid özelliği sorun çıkartıyor. gt310 ekran kartını sadece oyun esnasında otomatik olarak devreye sokuyor. bunun dışında her zaman 64 mbit intel ekran kartını kullanıyor. mesela pes10 kurduk ama ayarlarını maximum a getiremiyoruz 800x600 de ve minimum ayarda kalıyor.
esas sorun bu : GT310 M i NASIL TAMAMEN DEVREYE SOKARIM7 DİĞER KARTINI DEVRE DIŞI BIRAKTIM BU SEFER YİNE GT310M İ GÖRMEDİ. HYBRİD TEKNOLOJİSİ BİLMEMNEY DİYEN OLDU ONU NASIL DEVRE DIŞI BIRAKIRIZ YA BUNE BÖLE 310M KART VAR KULLANMIYOR BİRİSİ YARDIMCI OLSUN !
evet her türşü denedim ayarını ne tür varsa hepsinde nvidia ayarlarını kullanmayı seçtim. performans modunu aktif hale getirdim.
mesela şöyle: CoD 4 açıyor son ayarlarda kasmadan. ki 64 MB olan kartı kullanarak açmasının imkanı yok. ama pes 2010 ayarlarını düzeltmeye uğraşıyorum sadece 64 MB kartı görüyor pes 10 un settings i . dolayısı ile ayarlar çok dandik oluyor. bir kaç farklı oyundada : bir sahnede kasmıyor diye 64 MB olanı aktif ediyor dolayısı ile hemen sonraki sahnede gt310M i kullanmak için aktif hale getirirken donmalar meydana geliyor..
asuslarda power 4 gear die program war kısa yolu fn + space tuşu. ordan high performance yaptınmı ?
hala bulamadım bu kadar asus kullanıcısının 1 tanesi bile mi bilmiyor ? gerçekten çok zor durumdayım. league of legendstede nvidia devreye girmediği için oyunu oynayamıyorum pes 1 o 2.
GT 310M değil, G 310M hocam. Karışmış sanırım.
Optimus'lu cihazladan tercih etseymişsin keşke. Tek tuşla hallediliyor. Bundaki sistem farklı sanırım.
zaten optimuslu laptop hatta touch pad'in yanında NVIDIA OPTIMUS TECHNOLOGY yazıyor. Ama bu olay beni asustan soğuttu o kadar çalışıp oyun için aldığım laptopta böyle sorun çıkıyor. aldığım yere gidip sorduğumda vatanın teknik servisindeki eleman ben şansıma 1 kere yapmıştım nasıl yaptığımıda bilmiyorum dedi ve asusla defalarca konuştum böyle birşey olamaz dediler bana dedi. yani asus bile olamaz denildiği şeyi vatandaki bi eleman yapmışsa bununda yapılması gerek
İyi de bu şans işi değil ki. Tek tuşla geçişin olması lazım Optimus varsa. Otomatik geçmesi güzel ama böyle durumlar için manuel geçiş de vardı bildiğim kadarıyla.
Nvidia Optimus teknolojisini aktive etmek için yapılması gerekenleri sırası ile resimlerde bulabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra oyunları açacaktır fakat Nvidia tarafında kaynaklanan yazılımsal bir sorundan dolayı ekran kartını sadece aygıt yöneticisinde görüntüleyebilirsiniz. Bununla ilgili olarak Nvidia yakın zamanda bunu düzeltmek için yazılım çıkaracaktır. Tekrar aynı sorunla karşılaşırsanız Nvidia optimus driverını aşağıdaki linleri kullanarak güncelleyerek ekte gösterdiğim işlemleri tekrarlamanız gerekmektedir.