Şimdi Ara

Hwa Oc Team Hava Soğutma 9.9sn Pi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çarpan problemi B02 biosu ile çözülüyor , daha önce sadece 2 kez bu anakartı kullanmıstım ve acıkası işler yüzünden çok fazla ugraşamamıstım. B02'yi denediğimi sanıyorum ama Mehmet'in hatırlatması üzerinde indirip denedim ve sorun çözüldü. Skor spi olarak iyi bir skor değil onun farkındayım çünkü optimizasyınla uğraşacak zaman yoktu açıkçası zira benim ve ahmetin eşi başımızda bekliyordu atelyede hadi gidelim diye

Sanırım sistemi bu soğuk havada dışarı cıkarıp bir miktar daha voltaj verebilrsek 4800 üstü 1m alabilir. Genel olarak Abit'ten ben çok memnum kaldım diyebilirm. Asus'da -80 cold boot , -95cold bug ile çalısıyordu. Abit ile -120 de sistem cold boot yapmadan açıyor. Anakartı henüz modlamadığımız için 5650mhz'de 4 core açık ancak alabildi. 187V idle maksimum verebiliyor ve yük altında daha da düşüyor bu değer. Sanırım 2v civarında verebilirsek Abit ile 6ghz screen mümkün olabilir zira -130 lara kadar cold yapmıyor.

Okuyan arkadaşlara teşekkürler.

Yorum yazan arkadaşa bende bircok noktada katılıyorum ama ln2 yapmak tecrube işidir. Tabiki deneme yanılma yolu ile bir müddet sonra sende yapabilrsin ama imkan yaratma , azim ve zmana meselesi bunlar. Ben kendi adıma cok isterim Türkiyede daha fazla kişi bu işlerle uğraşsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 7 Ocak 2008; 17:17:28 >

• Fazla uzatmadan herkese verecek bir cevabım var

@alper_ileri

Sanki ben aa çok kolay demişim, ne var ben de yaparım gibi ukâla bir tavırla yazmışım izlenimi oluşmuş sanırım sende ama kesinlikle öyle değil. Ben bi afedersiniz kıçıkırık 2600xt ekran kartıyla iyi skor aldım diye gaza gelip dünya 1.liğine kasmak için bir haftadan çok zaman harcadım, bir bakıyorum aynı ayarlarda reset atıyor bir bakıyorum sonuç geliyor vs vs, (sonunda da vmod yapamadığım ve qx9650 si olan birilerine yetişemediğim için 3 de kaldım)

@ataruz

Kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum, zaten aksini iddaa eden birşey de söylemedim, Öyle anlaşıldıysa da kusura bakılmasın, ne kadar emek harcanması gerektiğini tahmin edebiliyorum kendi çapımda uğraşlarımdan aldığım derslerle.

@AbsolutZero

Tabi öyle ama şu sıra gündemdeki tek oyun olan Crysis sırf high çalışsın diye harcanan paralar bana yine de fuzuli geliyor, şahsen ben 2600xt ile bile 1440*900 de gayet akıcı oynuyordum ki illa high ayar oynamayıversinler, o oyunda fifada aa açtığında oluşan bug a benzer bi durum var gibi sanki, en kral sistemi bi araya getirmek lazım senin anlattığın şekilde oynanabilmesi için. Ya da tamahkar olup biraz daha düşük ayarda oynayacaksın ki bence misal Cod4 süper grafiklere sahip, 1440*900 herşey high 30fps altına düşmeden oynuyordum 2600xt ile. Bu durumda yine 8800 leri israf görmekten kaçamıyorum. Verdiğin bilgiler ve gönderdiğin e6600 için de tekrar buradan teşekkür edeyim fakat bence yine de o e6600 ve 2160 arasında çok büyük fark yok, en azından biri 110 lira iken diğerinin 270 lira olma hakkı yok, 110-150 olsa mantıklı olurdu gibi şahsi görüşüm.

@Brandybuck

Ln2 zaten çıplak gözle gördüğüm bir sistem bile değil fakat durumdan bahsettim yani, bu işler maliyet işi en başta diyerek aslında demek istediğimi anlattım sanıyordum fakat yanlış anlaşılmış belli ki, İstanbulda olsaydım da gelip görebilseydim keşke ama Trabzonda bir Asefik vardı , onun da adını duyduktan sonra ortadan kayboldu ya da ben görmüyorum forumda vs Oc tamamen zevk işi evet ama bi core2duo alıp da ocsiz kullanmak da çok amatör işi bence. En son p35 ds3l ve e2140 ı bi abimin evine kurdum. 3.2ye oc yaptım bıraktım, adam nası sevindi d820sinden sonra

Kısa demiştim ama yine destana döndü affola

• aşağıdakiler senin cümlelerin ama ben öyle demedim yanlış anlaşıldı diyorsun. Politikacılar gibi yani :)

quote:

Kaptan sana da cevap vermek istemiyorum fakat yazmazsam içimde kalacak , maharet paraya bakıyor. ln2 bende de olsa ben de aşağı yukarı aynı skorları alırım, he püf noktaları bilmiyorum bir iki AbsolutZero anlatmıştı, onları kaydetmiştim kaybettim şimdi onlar da yok ama 1sn fark edecek değil eni sonu bir şekilde yaklaşık değerleri elde ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

aşağıdakiler senin cümlelerin ama ben öyle demedim yanlış anlaşıldı diyorsun. Politikacılar gibi yani :)

quote:

Kaptan sana da cevap vermek istemiyorum fakat yazmazsam içimde kalacak , maharet paraya bakıyor. ln2 bende de olsa ben de aşağı yukarı aynı skorları alırım, he püf noktaları bilmiyorum bir iki AbsolutZero anlatmıştı, onları kaydetmiştim kaybettim şimdi onlar da yok ama 1sn fark edecek değil eni sonu bir şekilde yaklaşık değerleri elde ederim.

Yani en azından ben de yaparım derken daha iyi yaparım ya da aynı skoru alırım demedim 1sn de fark olmaz dedim en azından. Üstüme gelme lütfen

• 9.9 sn hava sogutmayla gercekten cok güzel deger sistemin bir fotosunu alabılırmıyız
  • IX38 abit nasıl memnunmusunuz?
  • tweak siz olmaz bu iş ama

http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/air4core.jpg

deli 3d alan işlemcinizle boşverin hava soğutmayı yahu , biraz 3d güzel skorlara uğraşın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 7 Ocak 2008; 22:06:28 >
  • Hey, ramler daha üstüne gitmiyor muydu ?
  • quote:

Hey, ramler daha üstüne gitmiyor muydu ?

ram kalmadı ki elde
  • quote:

daha nereye gidecek ?
  • 500-600 fsb arası 4-4-4-10 şeklinde mesela
  • IX38 ABIT QUADGT nasıldır Q6600 ve reaperlar(HPC CL4 800MHZ olan) ile stabil mi? uyumlu mu?

max formula alıyordum şuanlık iptal ettim reaperlar uyumsuz diyen arkadaşlar oldu.

Önerdiğiniz anakart var mı bu ramlerle uyumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thief. -- 7 Ocak 2008; 22:19:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thief.

quote:

daha nereye gidecek ?

misal genç osman

http://img407.imageshack.us/img407/8659/680cas41mqo4.jpg

http://img77.imageshack.us/img77/9656/750256koj6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 7 Ocak 2008; 22:22:51 >

• maşallah super ama
    bunlar 2 x 512 :)
  • Tebrik ederim.. Dağıtmışız yine... Maşallah, eski clockerları birarada görmek güzel.. uzun zamandır uğramıyordum, hava soğutmalı günler geldi aklıma iyide oldu. elinize emeğinize sağlık.. bu aralar müsaitim damlayabilirim haberin olsun
  • Alper buldun kaynağından ramleri tabi atarsın cakanı söyledim sana çok az ram var bu seviyede. ola biraz ciddi bi kıvama ulaşmış tanselin dediği gibi biraz makara saralım..

tecrübe konusuna katılıyorum ancak bu Ahmet takozdu halen takoz ilk denediğim e6600gibim(eşek-semer olayı).Koray ise tostos gibide olsa biraz tecrübe ile yolkadetti ..Ben ve tansel zaten aşmış insanlarız.Hea bu arada bu adamları zengin paralı falan sanmayın rezillik dizboyu biri kumbaradan para yürütür vs..aç bnlar aç Kaynak=çok sağlam

• şaka bi yana benim ramler gittikçe gidiyor..
    işlemci takoz ve mhz düşük o yuzden sonuca takılmayın,
    ama garanti olsun diye 2m aldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 8 Ocak 2008; 1:04:46 >
  • yuh be feno bukadar da kirli çamaşırlarımız dışarı dökülmez ki ayıp ama

ben oc den falan anlamam bak hey hemen kral skorları koymuş tweak kralı yılların tecrübesi hey

recepçim 3d leri de vereceğiz ama tweak bilmediğimizden sen geçersin diye korkuyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataruz -- 8 Ocak 2008; 12:26:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ataruz

yuh be feno bukadar da kirli çamaşırlarımız dışarı dökülmez ki ayıp ama

ben oc den falan anlamam bak hey hemen kral skorları koymuş tweak kralı yılların tecrübesi hey

recepçim 3d leri de vereceğiz ama tweak bilmediğimizden sen geçersin diye korkuyoz

ehehe, acer 5310la o pek mümkün olmaz , maksat size gaz olsun yanlış anlama

• olm merak etme gazı aldık zaten yanlış anlaşılan bişey yok sıkma canını şimdi değişik planlar var

bu arada korayın bahsettiği gibi abit ile gerçekten ilginç sonuçlar çıktı modunu falan halletip 6ghz ss i istiyoruz kısmet
    olur ise onu da halledderiz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.