Şimdi Ara

Hwa Oc Team Hava Soğutma 9.9sn Pi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HWA OC Team , takım atelyesinde yapılan testlerde tamamen hava soğutma ile super pi 1m hesaplamasında 10sn barajının altına inerek 9,93sn'lik değer elde etmiştir. Sisteme herhangi bir iyileştirme (tweak) yapılmamıştır.

Test Sistemi:

. Intel QX9650 Retail
    . ABIT IX38 Quad GT Anakart
    . OCZ PC8500 Reaper 590fsb 4-4-4-10-2,5V
    . Zotac 8800GT
    . Silverstone 1kW Güç Kaynağı
    . CPU hava soğutma 1,69V idle

Hwa Oc Team Hava Soğutma 9.9sn Pi

• Tebrikler hocam hemde hava soğutmayla Sistemle ilgili foto varmıydı acaba. Merak ettim de
  • Kullanılan fan nedir acaba ? Birde sistemi balkona felan mı çıkardınız, çekirdek sıcaklıkları çok düşük. Ortam sıcaklığı neydi, bench esnasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 7 Ocak 2008; 11:32:34 >
  • sistem resmi çekmedik ama çekeriz sorun değil

kullanılan fan thermalright ultra 120 + fm123 ile yapılmıştır. ayrıca test süresinde ortam ısısı 17 ila 15 derecelerde idi
  • @ ataruz

Hocam sen bilirsin. Bu soğutucu ve fan takımı muhtemelen q9300 ü de 4 GHz'te çalıştırabilir hatta benim tahminim Big Typhoon da bunu yapabilir. Ancak bir sorun var. q9300'ün çarpanı 7.5 olduğundan bunun için 550 fsb de çalışacak bir anakart lazım. Bunu sağlayacak önerebileceğin anakartlar nelerdir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

@ ataruz

Hocam sen bilirsin. Bu soğutucu ve fan takımı muhtemelen q9300 ü de 4 GHz'te çalıştırabilir hatta benim tahminim Big Typhoon da bunu yapabilir. Ancak bir sorun var. q9300'ün çarpanı 7.5 olduğundan bunun için 550 fsb de çalışacak bir anakart lazım. Bunu sağlayacak önerebileceğin anakartlar nelerdir ?

şu an için bu sorunun cevabı biraz hayal gibi

elimizdeki 9550 8.5 çarpan olmasına ramen 4 ghz ye vuramıyoruz ha işlemci gidecek ama güncel bordlar bu fsbyi yani 550 fsbyi yapmaları biraz gazoz ağacı misali

intel bu yeni işlemcileri ile herkesin extreme işlemciler hızına çıkmasını engellemek istemiş ve bunu yapmış, artık yüksek mhz isteyenler mecburen
    1000 usd üzerinde fiyatlar ödeyerek çarpanı açık olan extreme işlemcileri alacaklar

• Kaliteli anakartlar bana yapabilir gibi geliyor. Birde daha az önbelleği olduğundan q9300 daha az ısınır ve daha iyi o/c olur diye tahmin ediyorum. Malum birinde 12 mb. diğerinde 6 mb. önbellek var. Önbelleğin performansa katkısıda %1-2 arası. Önemsemeyebiliriz kısacası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bana pek öyle gelmesede olabilme ihtimali tabiki yok değil
  • 4 cekirdekli işlemcilerle 500fsb üstü şuan hayal Intel ilk defa Extreme serisini ayrıcalıklı kıldı diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 7 Ocak 2008; 12:20:26 >
  • @Brandybuck
    yaw kardesım barı ımzanıza ex mex yazmayın bu ne bole ya

tebrıkler ahmetbı zamnlar wb ıle alınan skorlara bakıyorumda bunlar hayal gıbı yaw
  • OO tansel de gelmiş. Valla arkadaşlar dün akşamki testte işlemci gerçekten güzel gitti hava soğutma ile. Eski serilerde 4700 mhz yapmak için göbeğimiz çatlıyordu açıkçası
  • yaw bu imkanlarla bu hızlar beceriksizler sizi.Tansel bu imkanlar bizde olcaktı ahh...
  • valla yaw bızım zamanımızda bız amd sandıagomuydu neydı ya onla oc yapardık bunlar ne bole
    25 sn pı ıcın ahmet aykutla bır gun yırtınıp benı gecmıstı be
  • işlemciyi elime geçirsem neler yapıcam da işte, erzurumda balkon mod HAKİKİ hava soğutma Turizm Değer ama nedense bana öyle süper gelmiyor. e6600 le bile hava soğutma 12,797 yaptım, ben bu amatör halimle. qx9650... milyarlık işlemcinin yapabildiğinin bunlar olması bence normal değil.
  • işlemci atölyede beyler gelin test edin öyle uzaktan sendiago martabalı yapmayın bu arada tanselcim seni herzaaman geçiyorduk

kapımız açık malumunuz gelin test edin biz beceriksiziz sizi görelim
  • Her ne kadar 12 sn. ile 9 sn. arasındaki 3 sn. gibi önemsiz bir fark varmış gibi görünsede. Günümüzde süper pi de 10 sn. altına inebilmek ayrı bir maharet ister.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Her ne kadar 12 sn. ile 9 sn. arasındaki 3 sn. gibi önemsiz bir fark varmış gibi görünsede. Günümüzde süper pi de 10 sn. altına inebilmek ayrı bir maharet ister.

Kaptan sana da cevap vermek istemiyorum fakat yazmazsam içimde kalacak, maharet paraya bakıyor. ln2 bende de olsa ben de aşağı yukarı aynı skorları alırım, he püf noktaları bilmiyorum bir iki AbsolutZero anlatmıştı, onları kaydetmiştim kaybettim şimdi onlar da yok ama 1sn fark edecek değil eni sonu bir şekilde yaklaşık değerleri elde ederim. Önemli olan az masrafla yüksek işler yapmak. bir oyunda 30fps üzerini göz seçemiyor misal, işlemci ve ekran kartı sayesinde 500fps alsa bir önemi var mı? yok. Bu durumda qx9650 nin milyar liralara satılması ya da 8800 serisine verilen o paralar, hepsi zarar ziyan. Ha buradaki olay başka rekor deneniyor, saygı duyuyorum ve tebrik ediyorum. Ataruz ayrıca sağolsun geçen bir soru sordum dhw'de iki dk da cevaplamış filan iyi bi izlenim oluştu, eleştirmek sivrilik yapmak maksatlı o yorumu yazmadım yukarıya. Ama senin yazdığın 9sn-12sn super pi olayına gelince amd ler super pide geride iken birçok uygulamada intelden önde olabiliyor, super pi demek herşey demek değil. ben 2160@ 3.6Ghz e2160 ile 16,875 super pi alıyorum, e6600 @3.6 ile 14sn super pi alıyorum ama 3d mark testinde biri 12,4 diğeri 12.6 alıyor gibi gibi..

• arkadaşlar tartışmaya gerek yok

sonuçta overclock zevk işidir değil 3 sn 0.001 sn nin bile önemi vardır bizim için bunu extreme oc ile uğraşan herkes bilir

ben kendi üstüme bişey alınmıyorum ama hiiçkimse bence herşey para değil parası olan çok adam gördük ama sonuçta bişey çıkmadı
    ve emin ol muratın dediklerini kaybetmesende sistemi oturtmak sistemi optimize etmek bordu yalıtmak tüm herşeyi ayarlamak
    ayrıca bir tecürbe ister yani ln2 yi alayım oturp 8 sn yapayım demek ile olmuyor inan göründüğü kadar kolay değil
    ben senelerdir bu işler ile uğraşıyorum ve halen daha bir dünya sorun çıkıyor bu sorunları da aşmak uzun zamandır kazandığımız tecrübeler ile
    oluyor yani durumu biraz kolay gibi göstermiş söylediklerin inan okadar değil

• buarada birçok şey bilgi ve tecrubeye baglı.
    Ama elinde bilgi ve tecrube yoksa, bunu gidip bakkaldan alamazsın.
    baya bi zaman harcaman lazım.
    o yuzden de bene şu kolay bu kolay demek saçma geliyor bana :)

ben de yazılımcıyım. 3 ayda bi program yazıyorum bazen. evet yazmak kolay.
    ögrenir sende yazarsın ne olacak. ama mesele onu yazmakta, konusmak kolay.
    cunku onu yazarken nice tecrubelerden faydalanıyorum. buradaki ln2 dedigin olayda da kimbilir
    ne çok harcanılan zaman ve deneyimler vardır ki ubna ulasman için oturup baya bi zaman harcaman lazım tüm malzemelerin bedava gelse bile.

-------------------------

gelelim havasogutma konusuna. bence qx9650 ile havasogutma olayı biraz uçuk bi olay. yani 1000 dolara bi işlemci aldıktan sonra onu nasıl sogutursanız sogutun gunluk kullanım için her halükarda lüks olacaktır - diye düşünüyorum, saygılarımla :)
  • @hiickimse

Birtek şey dışında bütün anlattıklarına katılıyorum. Evet senin imkanların olsa sende bunları yapabilirsin büyük ihtimalle, evet bu kadar pahalı parçalara para yatırmak akıl karı değil ( Ki yakında bir adet QX9650 satacak olmama rağmen bu sözü söyledim ya kendi bindiğim dalımı kesiyorum nedir ), evet az masraf ile yüksek değerlere çıkmaka gerçekten çok önemli. ( Ha ama LN2 imkanları bende olsa bende yaparım derken hava soğutma ilede baya iyi skorlar alıp bu sözleri sarfettiğine eminim! ) Katılmadığım şey ise bir oyunda 30 fps üstünü göz seçemiyor demen. Göz ekrandaki tazeleme hızı 30HZ üstüne çıkarsa seçemez demelisin, oyun fps'si ap ayrı birşey. Oyun FPS'si ne kadar yüksekse senin inputlarına o kadar hızlı tepki verir. Ekranın tazeleme hızı zaten ekran ile alakalı olan birşey. Yani özellikle First Person Shooter oyunlarında fps çok önemlidir. Ayrıca yüksek fps'yı bir nevi buffer olarakta görmelisin, anlık çok yük binen bir görüntüde ( örneğin patlama, cok düşmanlı bir ekran vs.. ) fps düşüşü yaşansa bile yüksek miktarda fps cıkısı sağlayan sistemde takılmalar yaşamazsın, ki bu takılmalar oyunun atmosferini ve kendi zihninde azda olsa oluşturduğun gerçekçiliği yok ediyor. Özellikle bol düşmanlı bir ortamda corbaya dönüyor oyun. Aynı şey Action RPG, Yarış ve bazı simulasyonlar içinde geçerli.

Ayrıca E2160 ile 3.6GHZ'de 12,4K , E6600 ile 3.6GHZ'de 12.6K alıyorsan bundan cıkan sonuc iki işlemcinin işleme gücünün aşağı yukarı 3Dmark'ta aynı olduğu değil senin sisteminde darboğazın ekran kartı olduğudur.

Skorlar için tebrikler Çarpan problemi çözülmüş hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 7 Ocak 2008; 17:01:43 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.