Şimdi Ara

Hurda sistem için yapılabilecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • evet sistemim çok kötü biliyorum ama şuan maddi durumum pek iyi değil. parça değişimi yapmak ölü yatırımmı olur veya ne yapmamı tavsiye edersiniz. xeon işlemci sipariş etmek istiyordum ama o işte yalan oldu. anakart xeon ve quad serisini desteklemiyormuş herhalde.

pentium e5200 3.20 ghz (oc'suz 2.5 0ghz)
    2 gb ram
    gigabyte gcm945-s2l
    radeon hd 5450
    300w foem psu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O güç kaynağı yanlış hatırlamıyorsam 12v+ kanalından 144w verebiliyordu, yani düzgün hir ekran kartı takmak isteseniz değiştirmeniz gerekebilir. Taktınız diyelim bu sefer yine ram yetersiz işlemcinin darboğaz yapması olası.

O sisteme yatırım yapmak gereksiz olur hd5670 bulabilirseniz 50tl altına güç girişsiz modelinden takabilirsiniz ama güç kaynağı yanabilir çünkü yetersiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

O güç kaynağı yanlış hatırlamıyorsam 12v+ kanalından 144w verebiliyordu, yani düzgün hir ekran kartı takmak isteseniz değiştirmeniz gerekebilir. Taktınız diyelim bu sefer yine ram yetersiz işlemcinin darboğaz yapması olası.

O sisteme yatırım yapmak gereksiz olur hd5670 bulabilirseniz 50tl altına güç girişsiz modelinden takabilirsiniz ama güç kaynağı yanabilir çünkü yetersiz.

r7 240'ı besleyemez değilmi hocam bu işlemci? anakartımın o.c potansiyeli yok galiba en fazla 3.30 ghzye çıkarmıştım işlemciyi 1 2 defa kilitlenme sorunu yaşadım. 3.20 ghzde stabil kullanıyorum şuan. xeon e5450 iyimidir ona uygun anakartı ne kadara bulabilirim 2.elden?

945G chipsetler 4 çekirdek desteklemiyor. Ekleyebiliyorsanız 2 GB daha ram ekleyiniz (Toplamda 3-4 GB olsun). 2. elden (80-90 TL maksimum) HD6570/6670 veya GT630 bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 24 Ekim 2017; 17:21:37 >

Orijinalden alıntı: a-f-h

Xeon E5440/5450 + G41 anakart + 4 GB ram set şeklinde 200 TL civarına bulabilirsiniz.

945G chipsetler 4 çekirdek desteklemiyor. Ekleyebiliyorsanız 2 GB daha ram ekleyiniz (Toplamda 3-4 GB olsun). 2. elden (80-90 TL maksimum) HD6570/6670 veya GT630 bakabilirsiniz.

sağolun hocam benim parçaları ikinci elden ne kadara satabilirim peki?

Xeon sistemle CSGO-LOL akıcı oynanır da GTA 5 falan zor.
    Daha Fazla Göster
  • Core 2 quad işlemcide güzel desteği var anakartın ama ram olayı tırtmış

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Core 2 quad işlemcide güzel desteği var anakartın ama ram olayı tırtmış

Yanlışınız var destek listesinde quad işlemcilerin yanında bios versiyonu tablosunda N/A yazıyor yani destek yok sanıyorum.http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945gcm-s2l#support-cpu

R7 240 30w tdp değerine sahip az güç çeken ve hd6670 performansına yakın bir kart, işlemci ne kadar darboğaz yapar bilemiyorum fakat şuan sisteminizde takılı olan hd5450'ye göre performans artışı olacağı kesin. Şöyle bir örnek verilebilir passmark testinde 1gb ddr2 hd5450 231 puan alırken 2gb ddr3 r7 240 966 puan alıyor gpuboss.com isimli websitesinde yazana göre:http://gpuboss.com/gpus/Sapphire-Radeon-HD-5450-vs-Radeon-R7-240

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma

• Evet kabaca listeye baktım, N/A yazıyor core 2 quadların yanında. Bios versiyonunu 7 yapınca çalışır çalışmaz gibi tartışma var yabancı forumda. Youtube'da araştırmak lazım aslında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Core 2 quad işlemcide güzel desteği var anakartın ama ram olayı tırtmış

Yanlışınız var destek listesinde quad işlemcilerin yanında bios versiyonu tablosunda N/A yazıyor yani destek yok sanıyorum.http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945gcm-s2l#support-cpu

R7 240 30w tdp değerine sahip az güç çeken ve hd6670 performansına yakın bir kart, işlemci ne kadar darboğaz yapar bilemiyorum fakat şuan sisteminizde takılı olan hd5450'ye göre performans artışı olacağı kesin. Şöyle bir örnek verilebilir passmark testinde 1gb ddr2 hd5450 231 puan alırken 2gb ddr3 r7 240 966 puan alıyor gpuboss.com isimli websitesinde yazana göre:http://gpuboss.com/gpus/Sapphire-Radeon-HD-5450-vs-Radeon-R7-240

şimdilik 2 gb ram ekleyeyim o zaman. daha sonra r7 240 alıp öyle idare ederim herhalde bir süre.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.