Şimdi Ara

Hulk'ın yenemeyeceği düşman yoktur. Net. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.505
Cevap
9
Favori
52.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

Wolverine

Wolverine çok seviyorum fakat şansı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayAdonis

quote:

Wolverine

Hulkun donu nasıl büyüyor onu anlamadım ben

• quote:

quote:

quote:

Wolverine

Hulkun donu nasıl büyüyor onu anlamadım ben

içine en büyük boy lastikli şort giyiyor, kıyafet yırtılınca o kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Thor 61

Espri yapılacaksa yerinde yapılmalı
    Dediğin söz hafife alınacak değil ama art niyetin olmadığını düşünüyorum.

Ben milletin fanboy derecesinde sevgisine kızıyorum.Ulan konuya koyuyorum thor un başarısını,bak hocam ne yapmış etmiş ne kadar güçlü diyorum.Diyor ki thor yaptıysa superman hayli hayli yapar.

Hep böyle düşünelim o zaman

Thor toaa yı yense 'thor yaptıysa superman yapar' diyecekler.

Bu kadarda olmaz.O yüzden en güçlü süper kahraman konusunda thor un başarısını,resmini eklemekten vazgeçtim.Elimde daha bir sürü vardı oysaki.

Yahu konu thor ss falan filan değil zaten.Milletin amansızca,inatlı şekilde savunması.Birde bunları yazdığım için suçlu oluyorum.

Hatam olduysa affola yalniz ben biraz hulku kucumsemene birazda klasik thoru modernlerle kapistirmana. Hayir klasik thorun yaptiklarina kimsenin lafi yok. Basarilarini goz ardi etmek olmaz. Ama hulku kucumsemek veya modern thorun supoyu yenmesi pek olmuyor. Zaten marvel iskandinav mitinii direk olarak alsa thor en guclu tanri hulk supo falan dinlemez galactusla kapisir. Thorun devlesme ozelligi var mitte

• Birde thor61 sen anlat be bakma baskalarina sen bizi bilgilendir anlayan anlar. Birde mangog kim anlatirmisin

• quote:

Ben doğruları söylüyorum,olgunluğumu da kaybetmedim hiçbir zaman.Hiç bir şeyi sallamam,başarılarına göre o yener bu yener derim.

Supermanin thor u,thor un superman i yeneceğini gayet rahat söylerim.Black adam ın ikisinide yeneceğini,şimdiki ss in ikisinide yeneceğini ,şimdiki superman in thor u rahat alacağını,durumu göre (moral,ortam,versiyon) thor un yeneceğini söyleyebilirim.Olgunluğuma laf edemezsin.He dersin çok abartıyorsun anlarım.Ama bu saygın olmadığını gösterir

Mahmut sana gelirsek thor her zaman önde sentry den.

Void vs thor:sentry yüksek ihtimalle

Void.vs warrior madness thor:thor
    fakat kolay olmaz.

Edit:Hulk ı cidden çok severdim.Ama fanboylar soğutturdu biraz.

Ayrıca beta ray bill öldürmüştü galactus u.Hafife alınacak rakip değil.

Void vs warrior madness thor = thor olabilir fakat zaten void en guclu hali degil ki sentry nin

Void halinde asil kisiligi olan iyi haline burunebilirse WM Thor u yener

Yaw Galactus u oldurdu diyosunuz da bu olayin eski serilerde gectigine eminim. Galactus eskiden bu kadar guclu muydu? Ya da adam warlock ve living tribunal? Veya Thanos?

Hepsi normaldi. Living Tribunal bile. Adam warlock normal bir insandi.

Sizin dediginiz zamanda ise Galactus evren icinde onemli bir yere sahip olmayip gezegen yiyen birisiydi sadece. Ama yukarda saydiklarim zaman icinde marvel tanri statusune getirildi.

Galactus un evren icin onemli biri oldugu, evreni yok edrcek guce sahip oldugu, asil halinin mor kaskli olmayip insan gozunun o sekile soktugunu (aslinda cozmic bir varlik olan galactus un sekli yoktur) vsvs

Modern halinde ise asiri derecede gucsuz dusurulerek (tum kahramanlar yardimiyla - zaten asiri derecede acti) Silver Surfer (kendi cozmic gucu gene) olduruyodu ve asil sekli olan yildiz a mi ne donusuyodu.

Sonra abraxas tehlikesine karsi franklin richards in icinde bulundugu bir grup bunu tekrar hayata donduruyodu. Adamda enerji emebilmek, oluyu yeniden hayata dondurmek gibi (bundan emin degilim ama bi sayida sanirim silver surfer i oldurup yeniden diriltiyodu) zibiliyon tane cozmic guc var.

Tok iken yapilan saldirilar buyyk ihtimal Galactus a zerre cizik vermeyecektir hatta yapilan en guclu saldirilarin onu yerinden bile oynatmasi beklenemez.

Ac hali ile darkseid in gezegeni apocalypse (yazilisindan emin degilim) ' e saldiriyo. Darkseid direk buna Omega Beam atarak yok etmeye calisiyo. Tabi galactus atilan enerjiyi emiyo. Buyuk ihtimal Thor un yildirimlarini da emebilir.

Yani Classic donem veya eskileri birakalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 10 Ağustos 2013; 14:42:13 >

• Kusura bakmayın hocam biraz sinirlendim.Yoksa biliyorum zaten hepimizin şak yaptığını.Resimleride pc ye geçtiğim zaman atarım inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 10 Ağustos 2013; 14:43:14 >
  • Beta ray bill bunu günümüze yakın bir zamanda yendi.

Evet galactus eskiden çok güçlü değildi a eski odinde çok güçlüymüs bir zamanlar.O zamanıyla galactus un bu zamanı karşılaştırılır mesela.(Silver age odin).

Görüşüne saygı duyarım ama thor gerçekten yenmek isterse,tüm iradesini,gücünü kullanırsa yener.Genel kanı böyle zaten forumlarda...

Şimdiki thor un başarıları anlatcam ama sürpriz olsun,şaşıracaksınız

Kendiniz dediniz bu kadar büyük işler için çizilmedi diye.Stan lee thor u bùyük işler için yaratmıştır. Dünyanın en popüler kahramanıma karşı marvel ın cevabıdır.Ama tabi ki en popüler kahraman yinede 1 adım önde görülür.

• quote:

Beta ray bill bunu günümüze yakın bir zamanda yendi.

Evet galactus eskiden çok güçlü değildi a eski odinde çok güçlüymüs bir zamanlar.O zamanıyla galactus un bu zamanı karşılaştırılır mesela.(Silver age odin).

Görüşüne saygı duyarım ama thor gerçekten yenmek isterse,tüm iradesini,gücünü kullanırsa yener.Genel kanı böyle zaten forumlarda...

Şimdiki thor un başarıları anlatcam ama sürpriz olsun,şaşıracaksınız

Kendiniz dediniz bu kadar büyük işler için çizilmedi diye.Stan lee thor u bùyük işler için yaratmıştır. Dünyanın en popüler kahramanıma karşı marvel ın cevabıdır.Ama tabi ki en popüler kahraman yinede 1 adım önde görülür.

" Görüşüne saygı duyarım ama thor gerçekten yenmek isterse,tüm iradesini,gücünü kullanırsa yener.Genel kanı böyle zaten forumlarda.."

Galactus u yener mi dediniz burda?

Bende sizin gorusunuze saygi duyarim fakat Thor un o kadr guclu oldugunu dusunmuyorum

Kendim dedim fakat bu artik boyle degil. Rune king thor veya superman pom gelse tam gucundeki galactusu yenemez. Bende forumlarda bunu gordum.

Beta ray bill ise alternatif evrende olabilir. Ayni hulkun dunyayi ele gecirmesi gibi. Daha sonra ise wolverinin onu oldurmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 10 Ağustos 2013; 14:59:33 >

• Hayır sentry ti yener demek istedim.

• Cevap vermedin.Galactus a değil sentry e dedim la

• quote:

Cevap vermedin.Galactus a değil sentry e dedim la

Tamam anladım Bilemiyorum Sentry nin full power halini odinden modinden büyü yardımı almadan yeneceğini
  • Ercan yilin gitti vu eleman geldi.hee tamam hulk herkesi diksin diksin dover

• quote:

quote:

Wolverine

Çr de hulk u öldürüyo
  • Goku alır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTS

Goku alır .

ALINTIDIR

Gogeta vs Superman

Yıllardır meraklarla yapılan bir karşılaşma farklı bir konu neticesinde bende bunları araştırmaya yeltendim. Şimdi burada yapacağım karşılaşma SS4 Gogeta ve Superman arasında bir karşılaşma olacak ve bayağı sayısal veri kullandım bunları yaparken.

Goku,Gogeta kimdir?

İlk olarak 1986 yılında çıkan Dragon Ball mangasında görülmüştür. O günden beri çıkan Dragon Ball Z ve Dragon Ball GT deki baş karakterdir. Shounen Jump ın o zamanların en büyük efsanesi haline gelen bu seri uzakdoğu dövüş sanatlarının bayağı bayağı abartılmış halidir. Karakterlerin belli bölümlerden sonra kullanmaya başladığı Ki enerjisiyle belli çaplı enerji patlamaları oluşabilmekte,etrafındaki kişileri hissetme,uçma gibi şeyler yapabilmektedirler. Ne kadar fazla ki o kadar fazla güç yani.Ve Goku Saiyan ırkına mensuptur. Bu Kilerin artışıyla Super Saiyan dediğimiz özel modlara ulaşabilir.Şu ana kadar GT de en fazla SS4 oldu.

Gogeta ise Dragon Ball GT 'nin sonundaki bir birleşme yani fusion dır. Burada Goku kendi gezegenindeki son Saiyan Vegeta ile kendisinin SS4 hali birleşti.Şimdi SS4 Gogeta normal bir insandan ne kadar güçlü hemen hesabını matematiğe vuralım.

Raditz Dünya ya geldiği zaman bir insanın güç seviyesini 5 olarak tanımlamıştı. Ve ben direk en sona atlayacağım GT de Gogeta, Omega Yi Xin Long ile dövüşürken ki güç seviesi 46 milyar idi.(bayağı sitede güç seviyesini araştırdım sade güçte 1 milyar ki lik Oob ile Normal Yi Xin Long dövüşebiliyordu.Full Dragon Balları topladığı versiyoda anca 40 milyarlarda bir şey olmalı)

Şimdi matematiği geçelim ben kafam karışmasın diye bu gücü 45 milyar ki olarak alıyorum. Bu verilere göre Gogeta normal bir insandan 9 milyar kat daha güçlü. Normal bir insan hiçbir kas çalışması yapmadan normal haliye en fazla kendi ağırlığı kadar kaldırabilir ve Raditz in taradığı o amcayıda (biraz göbekli ) 100 kilo olarak alalım.

9 milyar x 100 x 20 (en fazla çıkabileceği kaio-ken seviyesi ve bunu Super Saiyan da yapabilir mi tam olarak bilinmiyor) = 18 Trilyon kilo eder yani 18 milyar ton

Dayanıklık ise Red Ribbon arc ında geçen büyük bomba olayı örnek olarak gösterilebilir. Bulma oradaki bombanın tüm dünyayı yok edebileceğini söylemişti ve Goku kaioken x 4 te yanlış hatırlamıyorsam o bombayı durdurabilmişi. Bir bombanın dünyayı yok etmesi için en az 53 katrilyonluk etki yapması lazım (ki en fazla o kadardır bomba öyle ahım şahım bir şey değildi.) ve kaioken x4 ile SS4 Gogeta arasında ki farkla gokunun dayanıklığı max 100 sekstilyon kadar oluyor.

Superman kimdir nedir?

Herksin kesinlikle Superman hakkında az çok bilgisi vardır. Ama ben en detaylı halini yazmıcam çünkü arkadaşlarımız onun hakkında bayağı bir yazı yazmış görelim bakalım alıntıda Superman kimin nesiymiş.

quote:

Superman Karadeliği taşırken (Çifte Karadeliktir. Yani Karadelik içinde Karadelik)

Kaldırdığı Ağırlık

Hulk, WWH iken en fazla ayak darbesiyle iki kıtayı ayırmıştır ki bu kıta öyle ahım ahım bişe değil. WWH iken yine en fazla bir bina kaldırabilmiştir bide üst seviyesi düşünün artık. Binanın ağırlığına desek 500 ton hadi MAX 1000 hadi sizin için 100,000 ton yapiyim ama daha üstü maalesef yoktur. Sonuçta binadan bahsediyoruz.

Kentrilyon ‘un ne kadar olduğunu bilen yukarda bahsettiğim rakamların onun yanında ne kadar küçük bir değer olduğunu bilebilir.

Bide Superman tek eliyle kaldırmıştır bu ağırlığı ve MAX ‘ı bilinmemektedir.

Daha önce dediğim gibi Superman güçlerini keşfetmektedir. İlk başlarda kaldırdığı sayı ile bu sayı bir değildir. Zaten resimde de 3 katı artmış deniyo gördüğümüz gibi. Superman POM nasıl oldu sanıyosunuz? Bütün evreni dolaştı ve güçlerinin artık doruk noktasına çıktı.

Kendi evrenini bile oluşturabilmektedir !!

Extradan şu kriptonit meselesini de biterelim. Çr de de görüldüğü gibi Supermanin artık öyle bir derdi yoktur. Güçlerini öğrenmesi sayesinde

Kriptonite Bağışıklık Kazanması

@hamzakar:
    quote:

Fizik kurallarını aşmış bir adamdır superman. Kendisi dünyalı ailesi tarafından aldığı ahlak eğitimleri sonucu hiç bir zaman çıkıpta hööööyt gelin ulan ben tek siz hepiniz demez. Hep bekler,karşısındakiyle diyalog kurmaya çalışır,asla kendisi belayı bulmaz bela onu bulur. Ve ağzından düşürmediği bi söz vardır : " I am not fight!".

Ama mesela superman'in bir DC tanrısı olan darkseid'le bir muhabbetleri vardır ki sorma gitsin. Bu darkseid öyle arsız öyle yüzsüzdür ki çizgi roman evrenlerinin en ahlaklı,en efendi,en dürüst elemanı superman'i bile yoldan çıkarıp cinnet geçirmesine sebep olur ki sonuç olarak darkseid tabanları yağlar çünkü ne kadar darkseid de olsa cinnet geçirmiş bir superman'in ciddi manada bir sınırı yoktur.

O yüzden burada superman'i konuşurken tutup da hulk'un sınırsız gücü var deme çok komik oluyo Bir de superman'in spor niyetine kaldırdığı ağırlık "200 kentilyon ton".

@urazs:
    quote:

Kahramanlar arasında geçmişten geleceğe şöyle bir değerlendirme yaparsak saf güç ve dayanıklılık olarak Superman' i ilk sıraya koyarım ben. Pek bilinmez ama Superman' in gücünün ölçülmüş bir sınırı yoktur. Hani bir bakıma Hulk' un güç artışının teorik bir sınırı olmaması gibi. Superman in bir bakıma gücünün şiddeti o anki ruhsal durumuna göre şekillenir.

Bunu şimdi nasıl anlatayım bilemiyorum, biraz garip gelebilir bu ama şöyle. Yapamayacağını düşündüğü çok abartılı şeyleri dahi gerçekten inandığı ve azmettiği zaman yapabildiği ve hatta buna kendisinin de sonradan şaştığı çok olur Superman' in.

DC de buna willpower deniyor bir bakıma. Kararlılık, inanç gibi düşünelim. DC de bu willpower' ın üç tepe zireve karakteri vardır. Green Lantern Hal Jordan, Batman, Superman.

Superman' e dönelim. Superman DC de bu şekilde özellikle belirtilmez ama kozmik bir varlıktır. Bir anomalidir, yani evrenin kurallarının ve mantık, fizik kuralların dışında bir tek varlık. Near Omnipotent diye geçer. Yani neredeyse sınırsız, sonsuz bir güç.

Kozmik varlıktan kastım bir Silver Surfer gibi düşünmeyin. Superman' in gücü de içinde bulunduğu duruma göre, stres seviyelerine göre, yapması gereken şeye ve buna inancına kararlılığına göre farklılık gösterir. Güneş banyosu ve güneşin çekirdeğinde ultra şarj olma durumlarında ise güç olarak omnipotent, yani sınırsız, ölçülemez bir seviyeye geldiği kesin olarak kabul edilir.

Hani Hulk nasıl ki Betty' nin hayatı tehlikede olsa durdurulması imkansız bir kararlılığa sahip olur ya, benzer bir durum aynen Superman içinde geçerlidir. Aslında bazı bakımlardan benziyorlar bile yani.

----

Superman' in sınırsız olan bir yönünden bahsedeyim. Evrenle ilgili herşeyi, bilinen herşeyi sürekli öğrenir, bu yüzden Kingdom Come Superman' i DC herkülünün yumruğundan zerre etkilenmemişken normal superman darbeden etkilenmiştir.

Superman de omnipotent olma potansiyeli vardır özetle, öyle bir irade ve yetenek DC de başka kimseye bahşedilmemiştir.

Basite indirgeyelim, benim genel görüşüm şu yönde, ( omnipotent yani sınırsız varlıkları saymazsak eğer ) Superman' i güç ve dayanıklılık da geçen kahraman yoktur.

----------------------
    Superman' in için şöyle yazılan şeyler okudum çr lerde sanırım.

Eğer gerçekten isterse, yapar. Yapamayacağı ( güç, hız ve dayanıklılık sınırları için yani ) hiç birşey yoktur. Buna olan yeteneğini keşfetmesi gerekir sadece. Superman her zaman böyle test ede ede gücünü fark etmiştir zaten.

Superman böyle yaratılmıştır bir bakıma yani, omnipotent olma yolunda ilerleyen bir fenomen olarak.

Doomsday'i ilk seferde 3 yumrukta öldürmesi bundandır.

3 yumruk mu nasıl yani diyenler için söyleyeyim.

Günlerce savaşıp durduktan sayısız kez vurduktan sonra zerre zarar görmeyen, zerre yorulmayan, canı yanmayan Doomsday' i kendi enerjisini de tüketmek pahasına 3 yumrukta öldürmüştür Superman.

Nasıl ?

Şöyle. Öldürme içgüdüsü yoktur Superman de ve aynen Thor gibi gücünü sakınarak kullanır, çok azını kullanır. Doomsday' e en güçlü darbelerini vurduğunu sandığı mücadele boyunca ( günler süren ) aslında hiç birinde gerçek potansiyeli ile vurmamıştır ona haberi olmasa da.

Ama ne zaman ki olay Metropolis' e taşınmış, Jimmy' nin, Lois' in hayatı cidden tehlikeye girmiş, işte o zaman farkında bile olmadığı potansiyeli ile günlerdir binlerce işkenceye, füzeye, darbeye bana mısın demeyen, sivrisinek muamelesi yapan Doomsday' e yeri öptürmüştür.

Dikkat edin Doomsday' in canını bile yakamamıştır kimse o ana kadar günler boyunca, zerre yorulmamış, her saldırıya kahkalar atarak karşılık vermiştir.

Son 3 5 yumruk Doomsday' i ( geçici de olsa ) öldürmüştür oysa ki.

Olay bu yani.

Özetle Superman aynı öfkeye aynı kararlılığa başında sahip olsaydı günlerce enerjisini tüketip, yaralanıp, enerjisini depoladığından çok daha fazla miktarda beyhude harcayıp durmaz, tüm gücüyle saldırır Doomsday' i öldürür ( tabii o anki Doomsday, sonradan sürekli güçleniyor onlardan bahsetmiyorum ) kendi de en fazla bitkin düşerdi.

Kendine 2 dakika bile gidip Sun Dip yapma lüksü tanımadı. Güneşin çekirdeğinde 2 dakika şarj olması, fiziksel güç ve dayanıklılık bakımından Doomsday' in o versiyonunu kısa sürede halletmeye yeterdi mesela ( ki o Doomsday bile Hulk' un en manyak halinden çok daha manyaktır, ayrıca Superman kadar da hızlıdır )

Ve şu anda burdaki girdiğim bilgilere göre Superman in gücü minimum 200 kentilyon ton(kentilyon= 18 basamaklı bir sayı)

dayanıklılığı ise hesaplanamaz derecede fazla Darkseid in o beamlerinden sadece yaralanarak kurtulmak her babanın harcı değil.

Gözünden çıkardığı lazer ışınlarıyla bir gezegeni kül edebilir.

Bunun dışında buz üfleyişi var ama Gokuya pek etki edeceğini sanmıyorum.

Hız

Bu kısmı biraz atladım ama 2 karakterin hızlarını karşılaştırırsak Goku en fazla SS4 te ışık hızının 3 katı kadar hızlı olabiliyordu. Gogeta bi 10 katı kadar eder en fazla.

Superman in hızı ise gerçek anlamda bilinmemekte ama bir düşmanı ona yumruk atamadan ona yüzbin yumruk atacak kadar hızlıdır kendisi siz yapın hesabı.

2 karakterin zayıflıkları
    Normalde Goku uzayda nefes alamaz. Ama Vegeta daha önce Saiyanların asker olduğu zamanlar uzaydaki nefes olaylarını alışmıştır o yüzden Gogeta çok rahat uzayda dolanabilir istediği yere teleport olabilir. Ama teleport olmak için belli bir miktar konsantre olması lazım ama bu kapışmada pek boşluk bulacağını sanmıyorum. Artı olarak Saiyanlar ne kadar güçlenirse o kadar çıldırırlar kontrollerini kaybederler. Buda konsantrasyonu bayağı etkiler psikolojik olarak.

Burada kahramanların en üst seviyelerini alacağımdan dolayı Superman inde Kriptonit bağışıklığının gittiği zamanlara denk geliyor bu.

Dövüş Başlasın!

Dövüşte POM veya SS God Mode gibi dalgalar kullanmayacağım. Şu anki Superman ve DB:GT nin sonundaki SS4 Gogeta yı kullanacağım.

Evet şimdi sıra dövüşte. Matematik zamanı

SS4 Gogeta

Güç: 18 milyar ton (max) Dayanıklılık:100 sekstilyon ton (max) Hız: 10 x ışık hızı (max)

Superman

Güç: 200 kentilyon ton (min) Dayanıklılık: Gerçeklik ötesi (sınırı bilinmemekte) Hız: 1 saniyede rakibine onbinlerce yumruk atabilecek kadar hızlı (sınırı bilinmemekte)

Bu durumda Superman potansiyelinin çeyreğini bile kullanmadan kazanması gerekiyor çok rahat bir şekilde sun dip falan kullanmadan.

Gokunun bu dövüşte kazanabilmesinin tek yolu Genki Damadır ama bütün evrenin enerjisini alsa bile yinede Superman e hasar verebilecek kadar iyi mi emin değilim. Hemde bizim dövüş standartımız Death Battle. Kimsenin yardımı olmadan elinde ne varsa onunla saldırma işi.

Kazanan

Sun Dip olmadan normal yolla bile kazanabilen Superman.

Dahası

Kesinlikle bu konu için bayağı bir araştırma yaptım ve hiçbir şekilde taraf tutmadım. 2 karakteride çok severim ve takip ederim. Ve internette bu tür tartışmalar görünce ben de tam kapsamlı bir araştırma yapayım dedim bunun gibi bir sonuç çıktı ortaya.

Goku ne kadar yenilsede kendi evreninde mutlaka daha güçlü olarak geri döner. Her ölümün kıyısında dönüşünde gücü katlanır Genelde rakiplerini hep öyle yener asla ama asla pes etmeden çalışman gerektiğini anlatır durur sana çok epik bir karakterdir.

Superman ise bir zamanlar Amerikan propagandasını bolca yapmış ama 2 sene önce yayına çıkan Action Comics #900 de vatandaşlıktan feragat etmiştir yıllardır benimsediği yolu tek bir sayıda silip süpürmüştür. Önemli olan küresel olarak barış ve prensipler.Ve aynı şekilde Superman de pes etmez Doomsday in ne kadar bir dahaki gelişinde Superman in en sonki güç seviyesine ulaşsada Superman de boş durmaz o da gelişir güçlenir ve yine ona diğerleri gibi gününü gösterir.

Gerçekte böle bir olay olursa asla savaşacaklarını sanmıyorum ama bu internet üzerinde merak edilen bir konu o yüzden bu kadar yazdım uğraştım. Alıntılarını aldığım arkadaşlarada teşekkürü borç bilirim böyle büyük bir başlık yapabildim en sonunda.

Vee konuyu bu resimle de bitirmek istiyorum. Bence Superman ve Goku gerçekten tanışsaydı olaylar bence bu şekilde olurdu. Tabi HISHE deki bir SuperCafe sahneside fena olmaz Batman in Because I'm Batman leri ve Goku ile Süperman in güç tartışmaları.

Sonuç= SUPERMAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 13 Ağustos 2013; 17:13:28 >

• Mahmut bişey dikkatimi çekti. Superman'in çifte karadelik taşıdığı sayfada Superman ile Batman yanyana karadelik açılınca ikiside içine çekiliyo. Superman Karadeliği taşıyınca sonraki karede görüyoruz ki Batman tırıs edip korkusundan en arkaya gitmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Mahmut bişey dikkatimi çekti. Superman'in çifte karadelik taşıdığı sayfada Superman ile Batman yanyana karadelik açılınca ikiside içine çekiliyo. Superman Karadeliği taşıyınca sonraki karede görüyoruz ki Batman tırıs edip korkusundan en arkaya gitmiş

doğrudur

• Öncelikle karadelik kaldırma olayı cahil insanlara Superman'i güçlü göstermek için yapılan bir şeyden ibaret olduğunu tekrar söylemek isterim. Tamam bu bir ÇizgiRoman biraz saçmalayabilirler ama bu saçmalığın çok farklı bir boyutu. Superman ne kadar güçlü olursa olsun ki buna POMA halide dahil bir karadelikle karşılaştırılamaz. Karadelikler evrendeki bir anomali gibidir. Bilimsel olarak bile ne olduğu tam olarak bilinmez. Çekim güçleri sonsuzdur ve yoğunlukları var olabilecek en yüksek seviyelerdendir. Bir karadeliği Superman'in yaptığı gibi durdurmak için ondan kat be kat yoğun olup onun çekim gücünü bastırman gerekir. Şimdi Superman herşeyi silen Super Beam'e dayandı. O çok yoğun diyeceksin diye tahmin ediyorum ama ne kadar yoğun olursa olsun bir karadelik kadar olamaz. Karadelikten daha yoğun bir şeyi varsa oda evrenin ilk dönemlerinde(İlk snleri gibi bir süre.) evrenin kendisi yoğunluk olarak geçebilir. Ayrıca bir karadeliğin içinde karadelik olmaz. Karşılaştıklarında birleşirler. Birleşmedikleri sadece tek bir durum/olay/vaka var. Ondada iç içe geçmiyorlar. Yani bu karadelik olayı tamamen saçmalık.
    Not:Bu konuda biraz doluyum :D .

Şimdi Ki puanı yaşam gücüdür, fiziksel güç değil. Örnek vermek gerekirse 5 Ki puanıyla 100kg kaldırılıyor dersek 10 Ki puanıyla 200kg kaldırılmalı. Ama Gokunun ilk zamanlarında Ki puanı 10du ve bir arabayı çok zorlanmadan kaldırıp hatrı sayılır bir mesafeye fırlatabilmişti. Yani Ki seviyesi fiziksel gücü tam olarak ifade etmiyor. Ayrıca Goku kaslarını büyütüp güçlendirme gibi olaylar yapabiliyor. Yani kas gücünü artırabilir.

Bunun dışında Superman'in savaş sırasında güçlenme olayı Will Power'a dayanıyor. Goku'nun ki isek direk Biyalojik bir olay. Tabi Gokununda Will Power'ı var. Sonuçta bir Shounen. Shounenlerin tipik özelliği WP. :D . Ama dediğim gibi Goku'nun güçlenme olayı biyolojik bir olay. Yani sınırları Supermanin kine göre daha yüksek. Var olabilecek maximum güç açısından daha yüksek demiyorum. Güçlenme artışlarıyla ilgili söylüyorum.

Kaioken ise tam bir sır. SS modlarında bu gücü hiç kullanmadı. Ama bu modlara geçerkende bir basamak olarak kullanmadı. O yüzden kullanıp kullanmadığı seninde belirtiğin gibi pek bilinmiyor. Ama kullanıcının gücü artıkça Kaioken yapma miktarıda artıyor. Yanlış hatırlamıyorsam ilk başlarda x3 bile zor gelmişti. Yani Goku eğer Kaioken yapabiliyorsa muhtemelen x1m filandır. Çünkü Kaioken'i x20 yapttığından bu yana gücü baya artı.

Hız konusunda Goku'nun Supermanle yarışamayacağı aşikar. Ama Goku düşündüğünden biraz daha hızlı. Goku ilk zamanlarında(Ki seviyesi=10) 50km civarı hızla koşabiliyordu. Ki seviyesi 5000(Yanlışta olabilir çok net hatırlamıyorum.) olduğunda ışık hızının +%50 si kadar bir hızla koşuyordu. Ki bu dediğim koşu hızı yani uçarkenki hızı çok daha fazla:D .

Birde Goku vs Supermande kapışmazlar ama kapıştıklarını varsayarsak. Goku ölür, ölür geri gelir. Her karakteri kendi evrenin kuralları çerçevesinde değerlendirmemiz gerekir. Eğer böyle yapmazsak Bleachteki Aizen'in Supermani öldürmek için onu yanına gitmesi yeter. DC'de ölüp geri gelmek o kadar kolay değil ama DB'De kolay. Goku ölümden gelmek için pek yardım almasına gerek yok. Her geldiğinde biraz daha güçlenmiş olarak gelir. Bir süre sonra Supermanden daha güçlü olur. Çok saçma bir özellik gibi gözüküyor ama eklemişler ve bir limitide yok. Biyolojik bir olay olduğu için Will Power'A göre daha ağır basıyor.

Dayanıklılık konusunda ise şöyle anlatayım 5000K Ki puanı olan biri rahatlıkla gezegen yok edebiliyor. Gezegen yok etmek için gereken gücün bir alt limiti söylenmemiş ama 200 Ki seviyesi aşan ayı yokedebiliyordu. Goku ise bunlardan milyon kat daha güçlü Ki'ye sahip kişilerden yediği saldırılar oldu. Ama bundan kurtulabildi. Ki ile enerji bazlı saldırılar arasında doğru orantı kurmak mümkün olabilir. Çünkü Ki hayat enerjisi bir nevi yakıt. Gücü etkiliyen tek etken olmasada büyük bir etken.

Birde biraz araştırınca fark ettimde Hulkun potansiyeli Supermanden fazla olabilir. Gama ışınları Supernova ve Hipernovalarda çok kısa bir süre için ortaya çıkıyor. Hulksa bu gücü istediği gibi çıkartabiliyor. Yani potansiyel olarak aşırı güçlü olabilir. Tabi Marvelde böyle bir şey yapmazlar gerçi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTS

Öncelikle karadelik kaldırma olayı cahil insanlara Superman'i güçlü göstermek için yapılan bir şeyden ibaret olduğunu tekrar söylemek isterim. Tamam bu bir ÇizgiRoman biraz saçmalayabilirler ama bu saçmalığın çok farklı bir boyutu. Superman ne kadar güçlü olursa olsun ki buna POMA halide dahil bir karadelikle karşılaştırılamaz. Karadelikler evrendeki bir anomali gibidir. Bilimsel olarak bile ne olduğu tam olarak bilinmez. Çekim güçleri sonsuzdur ve yoğunlukları var olabilecek en yüksek seviyelerdendir. Bir karadeliği Superman'in yaptığı gibi durdurmak için ondan kat be kat yoğun olup onun çekim gücünü bastırman gerekir. Şimdi Superman herşeyi silen Super Beam'e dayandı. O çok yoğun diyeceksin diye tahmin ediyorum ama ne kadar yoğun olursa olsun bir karadelik kadar olamaz. Karadelikten daha yoğun bir şeyi varsa oda evrenin ilk dönemlerinde(İlk snleri gibi bir süre.) evrenin kendisi yoğunluk olarak geçebilir. Ayrıca bir karadeliğin içinde karadelik olmaz. Karşılaştıklarında birleşirler. Birleşmedikleri sadece tek bir durum/olay/vaka var. Ondada iç içe geçmiyorlar. Yani bu karadelik olayı tamamen saçmalık.
    Not:Bu konuda biraz doluyum :D .

Şimdi Ki puanı yaşam gücüdür, fiziksel güç değil. Örnek vermek gerekirse 5 Ki puanıyla 100kg kaldırılıyor dersek 10 Ki puanıyla 200kg kaldırılmalı. Ama Gokunun ilk zamanlarında Ki puanı 10du ve bir arabayı çok zorlanmadan kaldırıp hatrı sayılır bir mesafeye fırlatabilmişti. Yani Ki seviyesi fiziksel gücü tam olarak ifade etmiyor. Ayrıca Goku kaslarını büyütüp güçlendirme gibi olaylar yapabiliyor. Yani kas gücünü artırabilir.

Bunun dışında Superman'in savaş sırasında güçlenme olayı Will Power'a dayanıyor. Goku'nun ki isek direk Biyalojik bir olay. Tabi Gokununda Will Power'ı var. Sonuçta bir Shounen. Shounenlerin tipik özelliği WP. :D . Ama dediğim gibi Goku'nun güçlenme olayı biyolojik bir olay. Yani sınırları Supermanin kine göre daha yüksek. Var olabilecek maximum güç açısından daha yüksek demiyorum. Güçlenme artışlarıyla ilgili söylüyorum.

Kaioken ise tam bir sır. SS modlarında bu gücü hiç kullanmadı. Ama bu modlara geçerkende bir basamak olarak kullanmadı. O yüzden kullanıp kullanmadığı seninde belirtiğin gibi pek bilinmiyor. Ama kullanıcının gücü artıkça Kaioken yapma miktarıda artıyor. Yanlış hatırlamıyorsam ilk başlarda x3 bile zor gelmişti. Yani Goku eğer Kaioken yapabiliyorsa muhtemelen x1m filandır. Çünkü Kaioken'i x20 yapttığından bu yana gücü baya artı.

Hız konusunda Goku'nun Supermanle yarışamayacağı aşikar. Ama Goku düşündüğünden biraz daha hızlı. Goku ilk zamanlarında(Ki seviyesi=10) 50km civarı hızla koşabiliyordu. Ki seviyesi 5000(Yanlışta olabilir çok net hatırlamıyorum.) olduğunda ışık hızının +%50 si kadar bir hızla koşuyordu. Ki bu dediğim koşu hızı yani uçarkenki hızı çok daha fazla:D .

Birde Goku vs Supermande kapışmazlar ama kapıştıklarını varsayarsak. Goku ölür, ölür geri gelir. Her karakteri kendi evrenin kuralları çerçevesinde değerlendirmemiz gerekir. Eğer böyle yapmazsak Bleachteki Aizen'in Supermani öldürmek için onu yanına gitmesi yeter. DC'de ölüp geri gelmek o kadar kolay değil ama DB'De kolay. Goku ölümden gelmek için pek yardım almasına gerek yok. Her geldiğinde biraz daha güçlenmiş olarak gelir. Bir süre sonra Supermanden daha güçlü olur. Çok saçma bir özellik gibi gözüküyor ama eklemişler ve bir limitide yok. Biyolojik bir olay olduğu için Will Power'A göre daha ağır basıyor.

Dayanıklılık konusunda ise şöyle anlatayım 5000K Ki puanı olan biri rahatlıkla gezegen yok edebiliyor. Gezegen yok etmek için gereken gücün bir alt limiti söylenmemiş ama 200 Ki seviyesi aşan ayı yokedebiliyordu. Goku ise bunlardan milyon kat daha güçlü Ki'ye sahip kişilerden yediği saldırılar oldu. Ama bundan kurtulabildi. Ki ile enerji bazlı saldırılar arasında doğru orantı kurmak mümkün olabilir. Çünkü Ki hayat enerjisi bir nevi yakıt. Gücü etkiliyen tek etken olmasada büyük bir etken.

Birde biraz araştırınca fark ettimde Hulkun potansiyeli Supermanden fazla olabilir. Gama ışınları Supernova ve Hipernovalarda çok kısa bir süre için ortaya çıkıyor. Hulksa bu gücü istediği gibi çıkartabiliyor. Yani potansiyel olarak aşırı güçlü olabilir. Tabi Marvelde böyle bir şey yapmazlar gerçi.

+1.Birde taşıdığı sanki büyük karadelik

Adam mikro kara delik taşımış.En fazla 10 milyar ton gelir.,

Diğerlerine katılmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 13 Ağustos 2013; 18:09:59 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.