Şimdi Ara

hukukçular ve hukuktan anlayanlar ile küçük bir tartısma . ilgnç bi soru hadı bakalm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelıkle herkese merhaba arkadaşlar konuyu nereye acacağımı bılmedığım ıcın buraya actım yetkılılı arkadaşlar konuyu uygun yere tasır dıye dusunuyorum. size bi sorum olcak belkı bazılarına sacma gelebılır ama celıskıde kaldım.
    suanda lıse 3 tm oğrencısıyım coğu tm cı gıbı bende hukuk ıstıyorum hatta aşırı derecede ıstıyorum fakat bi yerde takıldım , sizce hukuk(avukatlık ıstıyorum) okuyan bırının ış garantısı var mı ? bu soru coğu kısıye sacma gelcek ama sizin fikriniz nedir
    bunu da su yuzden merak edıyorum ; ben izmirin 55bin nufuslu bır ılcesınde oturuyorum avukat oldum diyelım , büromu actım ee sonra :) sonra nolcak ıste takıldığım yer de burası sızın fıkırlerınızı merak edıyorum tekrar ediyim 55bin nufuslu bır ılcede oturuyorum bunu da goz onunde bulundurarak fıkırlerınız neler ilginç cevaplarınızı beklıyorum hepinize sayglar :)

• ben şuan hukuk 1.ci sınıf öğrencisiyim öncelikle hukuk zormuş 1 ayda anladım sevmeden okunmaz gibi duruyor iş garantisi var şöyle;hiç bişey yapamadın diyelim büro fln açmadın, kpss çalışırsın devlete atanmak için yada başka bir büro da daha az ücrete çalışırsın bundan emin ol. Ailenin çevresi varsa ve birazda genişse 55 bin kişilik ilçe sana yetebilir açarsın bir büro tabi öğrenciyken de o ilçedekilerle arayı falan kurarsın ufaktan bi kendini tanıtırsın ki çoğunu şu anda tanıyorsundur birazda kendini geliştirerek yapılabilir tabi burda beklentin ne mesela aylık 10-15 bin gelir mi orası da önemli özellikle ilçe konusunu belirtme sebebin bu mu yoksa 3-4 bin tl mi
    şahsen ben biraz devlet memuru zihniyetliyim aylık 3.5-4.5 bin gelirim olsun beni tatmin eder gelecek yıllarda bu değişir mi bilemem

• kardesım oncelıkle sağol ıyı acıklamıssın sen ne yaptın ya :D ben ' ılk senelerde' bı tane buro acıyım buro masraflarımı karsılıyım 500-600 lıra kalsın bana cok cok yeter ama tabı ılk senelerde daha sonra acemılığı atınca tabıkı ıyı bır maaş gereklı bu da 2-5 bın arası benı cok rahat tatmın eder ılersı ıcın yanı ;) onerılerının devamını beklıyorum sımdıden tesekkurler ;)
  • Ben de hukuk ogrencisiyim. Soruna gelirsem bana gore acikta kalmayacagin iki meslek var doktor ve avukat.

Doktor zaten belli hukuk mezunlarinin ise is alani inanilmaz genis.

Ben lisede isletme okumayi dusunurken arastirdigimda isletme ogrencilerinin bile bana hukuk tavsiye ettigini gordum.

Bahsettigim ogrenciler Koc, Bilkent, Bogazici gibi universitelerde okuyan ogrenciler bu arada.

Cunku hukuk mezunu olmak demek teknik isler disinda neredeyse her isi yapabilecek kapasitede olmak demek.

Gidip yonetici de olursun, isletmeci de falan da filan da.

Senin durumuna gelirsek cevre ozellikle bahsettigin durumlarda en onemli etken.

55 bin nufuslu bir yerde bu daha kolay olur.

Cunku insanlar daha birbiriyle icli dislidir ve aa bak Ahmet'in oglu avukat olmus gibisinden sana is gelir.

Ama illa ki oraya donmek zorunda da degilsin.

Ornegin benim babam da Eskisehir'de avukat ve kurulu bir duzenimiz var.

Mezun olduktan sonra en azindan sureci kavrayana kadar ve pisene kadar orda durmak istiyorum ancak sonrasinda buyuk sehirlere atilmak gibi dusuncelerim var.

Para olayina gelirsek o apayri bir olay.

Arkadasin dedigi gibi sabit param olsun ona gore yasayayim benim cok fazla da gozum yok diyorsan devlet var.

Ama ben kendi buromu acarim, gecinir giderim diyorsan iste orda is degisiyor.

Hani bazi ay olur 500 lira kazanirsin bazi ay olur 15.000 lira kazanirsin.

Bunun bir garantisi yoktur ama en azindan kendi isindir, kimsenin agiz kokusunu cekmezsin.

Bunlar disinda bir de ozel sektor var acikcasi onu da dusunmeni tavsiye ederim.

Ve tabiki en onemlisi derslerini siki tutup oncelikle hukugu kazanmalisin :))

Basarilar.

• Ben Hukuk fakültesi birinci sınıftayım. Sorduğun soru çok tartışılan bir konu fakat bizim insanımızın şöyle bir beklentisi var. Üniversiteyi kazanayım, gideyim yatayım direk mesleğe başlayayım sonra keyif benim. Bu beklenti gerçekle uyuşmadığı için, bu olayla yüzleşen kişiler bu sefer hukuğu kötülüyorlar. Eğer iyi para kazanmak istiyorsan(helal yoldan) çevren olmalı. Sosyal birisi olmalısın. Herkesle dostluğun olmalı en azından iş dostluğu olarak. Girişimci olmalısın vs. Yani sen bir atak yapmazsan insanlar durduk yere seni niye seçsin veya kaç tanesi seçecek? Ortada çok avukat var bu doğru fakat kaçtanesi bu işin ehli orası tartışılır. Bir de sen aylık 500 lira bile kazansan avukatsın. O kimlik bambaşka bir saygı görüyor. Eğer ben çevre yapamam imkanlar çok kısıtlı vs diyorsan farklı dalları araştır, hukuk mezunu olup başka mesleklerdede çalışabilirsin. Yani hukuk bitirip işsiz kalmak bence büyük bir yetenektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.