Şimdi Ara

Hukuk'u bırakıp Matematik Bölümüne geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben şu an Ankara'da bir üniversitede hukuk okuyorum. Bu ikinci yılım, ilk yılım hazırlıkta geçti. 1. dönem aldığım derslerin çoğundan kalıyorum. Sanırım sözelim zayıf olduğu için zorlanıyorum. Derslere ilgimi veremiyorum. Hukuk fakültesine matematik sayesinde girdim. Yapabildiğim tek ders matematikti. Zamanında da matematik bölümü istiyordum ancak iş imkanları nedeniyle hukuk fakültesine gittim. Şimdi hukukta başarılı olamayacağımı düşünmeye başladım ve Ankara Üni. veya Hacettepe Matematik bölümüne yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizce hata mı yapmış olurum, matematik bölümü insanların genelinin sandığı kadar önü kapalı bir bölüm mü?

• yapmak istediğin şeyin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.
    Ciddi anlamda matematik gerektiren bir bölüm seçsen anlarım ama matematik bölümünü okumak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektifier -- 9 Ocak 2020; 18:53:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak Güzel Arkadaşım matematiğin iyiyse ne mutlu sana birşekilde onları çalışıp ezberlersin mecbursun matematik bölümündede mutlaka ezberler ispatlar olacak sayısalcı avukat bence daha başarılı olur meslekte sözel zekadan kastın bellek gibi ezberlemeyse bir işe yarayacağını zannetmiyorum meslekte . Matematiği yapan sözelide yapar ama sözeli yapan matematiği yapamaz ezberleyebilmek bir lütuf değil gereksiz bir özellik bir defterde saklanabilecek bilgileri neden aklında yer kaplasınki ama sayısalcıyım diyorsun sayısalcı bilgilerle dans eder uygular dönüştürür düşünür bilgiyi kullanarak işlem yapar şartlanma ben sayısalcıyım diye uğraşırsan ezberlersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. sınıf dersleri pek keyif vermez,sıkıcı gelir,ilgi çekmez. 2. sınıf dersleri eğlencelidir borçlar hukuku ve ceza hukuku falan. İlk sene nereden geldim buraya dersin ikinci sene ise iyi ki gelmişim dersin. Ben de sayısalcıydım oradan biliyorum.
  • Avukat olup helal yada haram her şekilde para basmak var iken matematik okuyup mezun olunca boynuna bağladığın iple "Atanamıyoruz dövlet nerede?" diye röportaj vermek mi istiyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.