Şimdi Ara

Hukuk okuyorum çünkü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk yazan/okuyanlar. Hayaliniz neydi? Neden hukuk yazdınız? Kendinizi ilerde nerede görüyorsunuz? Sadece fakülteyi bitirip maaşlı avukat olsam yeter mi diyorsunuz yoksa farklı hayalleri olan var mı?

Ben de hukuk okuyorum, ilk başlarda hakimlik, savcılık benim için tutkuydu fakat git gide avukatlığa kayıyor gibiyim. Başarılı bir avukat olmak hakim savcı olmaktan daha cazip geliyor.

Akademisyen olmak isteyen, yurt dışında devam etmek isteyen ya da vs. Meslektaşlarımın fikrini merak ediyorum. Sizi bu bölüme çeken ne oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tmde başka bölüm yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademisyen olmak istiyorum.

• K.Dot kullanıcısına yanıt
    İdealiniz yok heralde.

• Okursam alternatifi pek olmadigindan okurum.

• Hocam ben bu sene hukuk fakültesini kazandım.Öncelikle şunu söyleyeyim hukuk kazanan ya da isteyen çoğu insan gibi bende hakimlik-savcılık istiyorum.Şunu söylemeden geçmeyeceğim şu anda baroda kayıtlı avukatların büyük çoğunluğu çöp(Gerçekler acıtır.).Peki bu durumun sebebi ne?Cevap çok basit özel üniversiteler ve kendini geliştirmeyen nasıl olsa hukuk kazandım boru mu diyip havalara giren hukukçular.Şimdi neden bunları yazıyorsun konuyu başka taraflara çekme diyebilirsin ama içimi dökmek istiyorum bir hukukçu adayı olarak.Bakınız ben lise hayatım boyunca hep hukuk okumak istemişimdir.Verdiğim mücadeleleri bir ben bilirim birde CENAB-I HAKK.Misal eşit ağırlık sınıfına geçtiğimden ailemin haberi yoktu hepsi sayısalda kalıp tıp kazanmam için çalışmamı istiyordu.Peki gelelim asıl konumuza neden hukuk fakültesi?Öncelikle kendi yeteneklerimi düşündüm bu bölümle ilgili avantajları dezavantajları yazdım avantajları ağır bastı.Tabi şimdiden ben savcı olmak istiyorum diyemem önümde 4 senelik uzun bir yol var belki avukatlık belki akademisyenlik bilemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Molla0202 kullanıcısına yanıt
    Baroya kayıtlı avukatların çoğunun çöp olduğu doğru olabilir ama siz isterseniz bunlardan biri olmayabilirsiniz. Başarılı bir avukat olmak gibisi yok bence.

• coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi, galatasaray, odtü siyaset işletme iktisat uluslararası

Boğaziçi pdr , psikoloji bölümleri. Bunların hepsi alternatif.

• Çünkü sosyalim, insan ilişkilerim kuvvetli. Haklarımı savunmayı, haklı olduğumu düşündüğüm konuda sonuna kadar uğraşmayı seviyorum. Ve bunu yaparken savunduğum şeyi gerekçelere dayandırmayı seviyorum.

Yıllar sonra kendimi insanların sorunlarına profesyonel bir bakış açısıyla olayın dışındaki kişi sakinliğiyle yardım etmek istiyorum. İnsanları yönlendirmeyi ve tavsiyelerimle mutlu sona ulaştırmayı çok seviyorum.

Hareketli, dinamik, çabalayan ve kazanan biri olarak görmek istiyorum kendimi.

Sanırım avukat olacağım.
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Asla hakimlik savcılık olarak yeteneğini, ilgini heba etme :)

• Devlet üniversitende okuyanlar ingilizce işini nasıl halletmeli?.İngilizcem iyi ama mesleki ingilizce farklı bir şey sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

Asla hakimlik savcılık olarak yeteneğini, ilgini heba etme :)

Teşekkür ederim tavsiyeniz için, zaten ilgimi çekmiyor hakim/savcılık.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

İdealiniz yok heralde.

Ben sayısalim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslararası tahkim avukatı, ticari avukat tarzı bi kariyer hayal ediyorum

• Insanin hayalinin olmasi cok guzel. Ama o kadar kolay degil dediklerinizi gerceklestirmek

• hakimlik savcılık biraz daha içe kapanıklık asosyallik gerektiriyor o yüzden avukatlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Çünkü sosyalim, insan ilişkilerim kuvvetli. Haklarımı savunmayı, haklı olduğumu düşündüğüm konuda sonuna kadar uğraşmayı seviyorum. Ve bunu yaparken savunduğum şeyi gerekçelere dayandırmayı seviyorum.

Yıllar sonra kendimi insanların sorunlarına profesyonel bir bakış açısıyla olayın dışındaki kişi sakinliğiyle yardım etmek istiyorum. İnsanları yönlendirmeyi ve tavsiyelerimle mutlu sona ulaştırmayı çok seviyorum.

Sanırım avukat olacağım.

Cevap bu ağa, bunu verin canımı yiyin, yok "Tmde başka bölüm yok" olum o zaman git sayısal, "Garanti meslek", "Parası çok", yarın öbür gün mesleğini sevmeden etmeden 15'inden 15ine mutlu olan tip olacaksan okumayın ağa, ben şahsen adına "ana muhalefet" diye facebook grubu kurulmuş adam olarak tartışmayı hobi olarak yapan adamım, hayatım bir şeyleri savunmakla geçti ve öyle devam etsin istiyorum, bu arkadaş da düzeyle tartışma, savunma ortamlarını seviyor belli ki, bunu diyen adam okusun valla, şu forumda hasret kaldım mesleği seviyorum diyen adama.

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Çünkü sosyalim, insan ilişkilerim kuvvetli. Haklarımı savunmayı, haklı olduğumu düşündüğüm konuda sonuna kadar uğraşmayı seviyorum. Ve bunu yaparken savunduğum şeyi gerekçelere dayandırmayı seviyorum.

Sanırım avukat olacağım.

Cevap bu ağa, bunu verin canımı yiyin, yok "Tmde başka bölüm yok" olum o zaman git sayısal, "Garanti meslek", "Parası çok", yarın öbür gün mesleğini sevmeden etmeden 15'inden 15ine mutlu olan tip olacaksan okumayın ağa, ben şahsen adına "ana muhalefet" diye facebook grubu kurulmuş adam olarak tartışmayı hobi olarak yapan adamım, hayatım bir şeyleri savunmakla geçti ve öyle devam etsin istiyorum, bu arkadaş da düzeyle tartışma, savunma ortamlarını seviyor belli ki, bunu diyen adam okusun valla, şu forumda hasret kaldım mesleği seviyorum diyen adama.

Teşekkür ederim hocam, birbirimizi anlıyoruz biz.

• Çünkü sözel bir alan ve sana bir meslek veriyor aynı zamanda zengin olma imkanı da tabi bu işi iyi yapabilirsen yanlış anlaşılmasın para için seçmiyorum ama bir mühendis çok ağır fizik,matematik görüyor karşılığında ise askeri ücretten biraz fazlası ile işe başlıyor sonrası ise biraz artıyor ama o kadar emeğin yanında bir hiç bir sürü avukat var deniliyor ama hangisi mesleki ingilizceyi hakim hangisi yorum yapabilme ve muhakeme yeteneğine sahip veya hangisi olaylara başka bir alanda bakabiliyor kendisine hiçbirşey katmamış ve yorum yeteneği olmayanlar gelmiş hukuk bitmiş diyor bunlara aldanmayın sakın yukarıda zenginlik diyordum onu tamamlayım yıllara göre vergi rekortmen listesine baktığınızda tek beyaz yaka meslek avukat olarak görürsünüz eğer şans da yanınızda ise yürür gidersiniz ama çoğu avukata nasip olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.